X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, my tez mielismy bo mieszkamy na poddaszu i nie dalo sie wytrzymac, montowalismy w tym roku

Wowka, zazdrooooszcze

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S a zdradzisz ile placilas za klime? Rodzice mają dom i ciągle myślą nad montażem, tylko jakoś nie mogą się zabrać. Narzekają że nie zostajemy na dłużej, a to dlatego że na poddaszu jest pokój i tam jest tragedia.

Feeva :* dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 15:21

• Hoope Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prognozy zapowiadają wiele dni upału :( Biedne te nasze maluszki.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy będzie dobrze, nie ma się co stresować. Ale faktycznie dobrze, że na 17 ;-)

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna która ma tego chorego synka opowiada o innych dzieciach z oddziału.

Ludzie zostawiają swoje dzieci i odchodzą. I nie są to o zgrozo zawsze noworodki. Dzieci roczne, czteroletnie. Np. jest dziecko z FAS, które mamuśka najpierw uszkodziła a potem porzuciła. Albo roczniak z mukowiscydozą. Serce mi pęka od samego czytania a ona na to patrzy codziennie i musi się jakoś odnaleźć. I znaleźć siłę na walkę o synka.

Cieszmy się z naszych dzieci. Cieszmy się każdego dnia.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja się cieszę, bardzo.

Boże. Popadalo 5 minut i jest taka parówa, że nie ma czym oddychać... Karmie Manię i ma biedna całe włosy mokre :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fdf377fae4d.png

Ja dzis zamowilam taka karuzele. Ma 18 melodyjek i mozna z niej zrobic samo radyjko.

Czy to normalne ze moj syn caly czas spi w te upaly?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37e72bd70b99.png
    Moje cudenko :)

Wowka, kamciaelcia, Sela, Feeva, Nynka, Patk, MajowaMamusia, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, Cola87, Hoope, Katy lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawdziwe cudeńko
    te oczeta <3

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego polecałam tez karuzele z tiny love-to karuzela (opcja z melodyjka, bez melodyjki, z projektorem , bez projektora), samo "radyjko" plus projektor (zwierzątka na suficie) i jeszcze opcja lampki nocnej dla starszaka z projektorem gwiazdek (baldachimek bez zabawek montuje się na tym "radyjku")

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, zaplacilismy 3700 a z tego co wiem to jest to klima na 160m2. Montowala firma wszystko, my tylko wybralismy model, ma fajne ustawienia ze moze wiac na boki rozne, kazda strona np z inna sila.
    Polecam bardzo :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nie... serce mi się ściska na samą myśl. Nie mogę znaleźć odpowiednich słów na takich ludzi. Ja się delektuję każdym dniem, wiem że długo na to czekałam i jak dużo mnie to kosztowało. Od razu się bulwersuję jak czytam takie historie. A jak ten chłopczyk się ma?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope i to w szpitalu tak porzucaja? Straszne. Czlowiek nie zdaje sobie sprawy z takich rzeczy dopoki o nich nie uslyszy, okropne :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Hoope jak można do cholery porzucić SWOJE dziecko. Człowiek by pewnie nikogo z rodziny nie oddał a co dopiero własne.

Kwiatkowa mój też tyle śpi. Fajna ta karuzela. Aż zaraz zobaczę tą co Kamcia zachwala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 18:37

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też padnieta przez tą pogodę.
    I tak jestem w szoku, że cały czas jest pogodna i gadatliwa :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowe dziecko to największe szczęście rodziców. Ja każdego dnia jestem wdzięczna za moją rodzinkę: męża i córcie. Nie raz rano się budzę i czuję się jakbym widziała Mała po raz pierwszy, wzruszam się,tulam ją i całuje,codziennie mówię jej że ją kochamy i że jest naszym cudem. Na pewno inaczej się patrzy i docenia dziecko jak człowiek przeżył strate, ciąża była wyczekana a dziecko bardzo chciane.

A propo naszej karuzeli- zepsuła się po kilku dniach, nie można było jej nakręcić,zwrócili pieniądze i wiecej karuzeli nie chce, zobacze na razie ten pałąk na łóżeczko.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Majowa mam dokładnie takie samo podejście do wyjazdów Męża. ;) Trzymania główki bardzo gratuluję!

Patk- ślicznie! W ogóle majówki i ich dzieciaki piękne wszystkie. :)

Katy, panikowac nie ma co ale być ostrożnym trzeba, wczoraj letniczka weszła w las na grzyby. Znalazła na sobie 20 (!) kleszczy. Jakiś wysyp jest chyba.

Jangwa, bardzo polecam windii, używamy rzadko ale ulga dla nas i Małego ogromna od razu po zastosowaniu, cieszy się w głos jak uchodzi z niego powietrze. ;) On zresztą zawsze się śmieje jak głupi kiedy puszcza bąki. ;)

Wowka, mnie nie wkurzasz. :P Mam taką miejscowke, że zawsze jest chłodną bryza, nawet w największy upał. ;) Ale wspaniałej zabawy i tak życzę!

Oj Hoope. Ja się cieszę codziennie. Codziennie jestem za niego wdzięczna. Mi dziś znajoma opowiadała, że jej wujek, kapelan, chodzi do szpitali, do dzieci. Te porzucone nie płaczą, wiedzą już że nikt nie przyjdzie ich przytulic, jakby straciły nadzieję. Poryczalam się jak to uslyszalam. :( Mam świadomość, że zdarzyć się może wszystko, najgorsze również a nawet jeśli nie, mam tylko jedna szanse z nim przeżyć ten okres, dlatego chłonę każde 5 minut. Z dnia na dzień coraz mocniej. Coraz bardziej mi go potrzeba. Coraz silniej staram się zapamiętać każdy moment

Kwiatkowa, slicznosc! Też mamy taki ciuszek. :) I tak, to normalne, że maluch przesypia upały.

My poszliśmy na randkę i obiadem nikt się nie musiał martwić. Polecam.

Zapowiadało się u nas na burzę i figa. A mój Syn, po tacie, jest chodzącą farelką, cały czas ciepły, nawet jeżeli jest zimno a teraz doslownie pływa, biedaczek. Dziś śpi ale on w te upały na zmianę, jeden dzień aktywny, jeden przespany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 19:28

MajowaMamusia, Wowka, Patk lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę czytać takich rzeczy, jak można zostawić takie maleństwo, bezbronne, jak można skrzywdzić własne dziecko, nigdy tego nie pojme, nigdy w życiu. Serce mi pęka jak słyszę takie historie, wolę nie wiedzieć....
    Ja codziennje dziękuję Bogu za zdrowego syna i męża.
    Mój też śpiocha w te upały, na śpiocha nawet je, ale humor mu dopisuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie przykrywania,to ja moją owijam w kokon z duzej pieluchy bambusowej,albo śpi w tuliku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 20:01

Sela lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te dzieciątka zawsze mówię że niektóre kobiety powinny się rodzić bezpłodne może byłoby mniej nieszczęść na świecie.

Też liczyłam że mnie gotowanie obiadu minie dziś bo mi rosołek został a tu doopa rosół się skwasil i to w lodówce i trzeba było naleśniki na szybko smażyć .

Wowka ale masz super mazury są super mam z tamtad najlepsze wspomnienia .

Co do przetworow to dlatego że ja pochodzę z biednej rodziny, nas była czwórka dzieci żadne z rodziców nie pracowalo bo bezrobocie było tragiczne ,nigdy nic nie mieliśmy przez to nie mogę patrzeć jak coś się marnuje ,chora bym była jakbym te jabłka pod drzewem zostawiła . Od dziecka marzyłam o dużej rodzinie i domku na wsi i naprawdę polecam jeśli ktoś lubi takie klimaty

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chorych dzieci ,jak byłam w pierwszej ciąży za granicą rozmawiałam z polska lekarka o tym że w Polsce nie robi się tak wielu badań przesiewowych jak tam i wiele chorób jest niewykrytych ,po czym lekarka stwierdziła że w sumie to po co badać jak i tak usunąć nie można w razie choroby bo polska ma restrykcyjne przepisy. No tak mnie wkurzyła że aż jej powiedziałam co o tym myślę . Lekarz który ma chronić życie mówi mi że powinno się badać żeby usunąć wybrakowane egzemplarze

cf409fc7e7.png
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ