X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . Ja mam dziś zakwasy , wczoraj przerobiłam dwie skrzynki jabłek na dżem ,po tych deszczach tak obleciała papierówka że dwie skrzynki się uzbierały a dziś pewnie drugie dwie nazbieram . Sąsiad kupił piec na ekogroszek dał nam drewno co mu zostało więc przez dwie godziny ladowałam i rozladowywalam drewno . Kupiłam farbę będziemy remontować pokuj dla Wojtusia . U nas też żar z nieba od rana ,będę się dzis ukrywać przed słońcem dobrze że w domu chłodniej .

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po trudnym czwartku piątek był u nas piękny, Zosia funkcjonowała swoim typowym rytmem: pobudka, cyc, pielucha, zabawa i po 1,5-2h od przebudzenia drzemka, w większości 20-50 minut, ale była też dwugodzinna. W czasie aktywności miała wspaniały nastrój, duzo gadała, po raz pierwszy sama włożyła rączkę do buzi (do tej pory ssała piąstki tylko gdy była noszona do odbicia i znajdowały się blisko buzi). Wieczorem ładnie zasnęła, ale noc już gorsza: nie spała 1-3, wstała o 5. Od tamtej pory cztery kilkuminutowe drzemki, w sumie przespała może pół godziny :/

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie tylko mój płaczuś nie spał dziś w nocy. Może ta pełnia tak na nie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 11:19

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o chodzi ale to jest istna tragedia. Jedyne co mogę to trzymać telefon. A bateria już długo nie wytrzyma.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, też obstawiam pełnię plus upały. U nas pobudka po 5 chyba, gadanie i śmiechy rodzinne do 7. Tata wstał, zrobił kawę i śniadanie. Wypiłam kawę i padlysmy, każda w swoim łóżku. Do 9.30 się udało :-)

Patk, u nas podobnie. Ale jestem straszną matką - odkładam dziecko, ona przysypia i kwęka, marudzi jakiś czas i w końcu zasypia. Zresztą, to narzekanie w półśnie jest. I zjadanie piąstek. A lepimy się i tak obie.

Pawojaszka, podziwiam :-) ale też trochę zazdroszczę. Obsesyjnie zaczynam marzyć o wyprowadzce za miasto, najlepiej w moje rodzinne strony, bliżej rodziny...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    Nie tak sobie Ciebie wyobrażałam ale pewnie wina awatarka :) jesteś o wiele ładniejsza ;)

U nas na zewnątrz w cieniu i wewnątrz już tyle samo stopni-30!!! Więc dzieci na golasa i co chwilę kapane
    Drzemka trwa. Rano spacer. Noc super bo maleńki ostatecznie dospal do 8:30. Jednak będzie tylko gorzej przez pogodę

Deszczu u nas nie pamiętam...nasza wielka jabłoń zrzucila wszystkie jabłka! Z suszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie inaczej Patk wyobrazalam :p

Kamil ma drzemke, umylam mu wozek, sobie pomalowalam paznokcie i zaraz sie biore za robienie obiadu :p

U nas wiatrak chodzi bo inaczej by sie wytrzymac nie dalo :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas też wiatrak ale w sypialni nie ma :-( dziecko w samej pieluszce od kilku dni, na noc bodziak. Doceniam bardzo pieluszki bambusowe, to faktycznie chłodzi :-)

Czy używacie jakiegoś kremu do biustu? Chyba coś muszę kupić ujedrniającego bo ta skóra jest już straszna :-(

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kamcia dziękuję za komplement. Miło mi strasznie. :) I fakt nie mam tak wydatnych ust jak moja żółta kulka. XD
    Katalina dzisiaj nie mam sumienia jej odkładać i leży dalej w tej pozycji. Tylko głowę na drugą stronę przekręciła... czuje że już body lekko mokre. Ale co podejmuje próbę powstania, to ryk w niebogłosy.

A Pawojoszka też podziwiam, ja teraz w te upały nawet nie zbliżam się do kuchenki, nie ma obiadów. Jestem złą żoną ale nie siły ani ochoty gotować. A co dopiero robić przetwory. Powinni dać Ci medal.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie te rurki windy? Jak był względny spokój z płaczem tak od 4 dni czasem jest masakra. Trwa to chwike, ale jednak widać że bąki ją męczą.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuuu zaraz się rozpłyne, a tu trzeba robić obiad...
    A powiedzcie w takie upały przykrywacie czymś maluchy w nocy? Mój zawsze spał w rozpiętym becie ale teraz to za gorąco. Boję się go przykrywać pieluszką, żeby sobie buzi nie przykrył... a jak go niczym nie przykryje to mam wrażenie, że mu zimno będzie w nocy. tak nad ranem mnie samej jest zimno i się przykrywam kołdrą i sama nie wiem co robić.

Aha Ola_Ola to podnoszenie z brzuszkiem zwróconym ku ziemi też nie pomaga i tak się drze. Zaczyna płakać w chwili pełnego pionu. Sama nie wiem co mu jest. Już naprawdę jak go podnoszę to robię to strasznie pomału, mówię do niego, żeby się nie bał a i tak jest histeryczny płacz i to za każdym razem.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela olej obiad... u mnie dziś arbuz na obiad i lody...

Czy ktoś mógłby wyłączyć już to słońce?!

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na obiad wczorajsza pizza :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk ładna mama, ładne dziecko :*

Też się lepie.
    Siedzę z Manią u rodziców, byłyśmy z mamą na spacerze, wytrzymałysmy tylko godzinę bo taki ukrop że się nie da oddychać.
    Wrocilysmy do domu, Mała zjadła z cyca, położyłam ja na mate, tata zabawial, oboje usneli XD

Z tą pełnia to chyba coś jest na rzeczy, bo tak jak Mania przesypiala cała noc, tak dzisiaj się budziła co chwilę.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ja przykrywam właśnie pieluszką bambusową, w dzień i w nocy też. Ewentualnie ściągam z siebie ubranie ;-) jak chłodniej to kocyk

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 22:51

J.S, Sela, Wowka, Katy, Nynka, Patk, Mała Matylda, Hoope, kamciaelcia, Feeva, kattalinna, Fermina, pawojoszka, Cola87 lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziekuje, ze zamontowalismy klime w domu, nie wychodzimy, chlodzimy sie :P

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie będę Was wkurzać tym, że jednak pojechaliśmy na Mazury :P i właśnie leżakujemy na łajbie, woda ma 26,4 stopnia :D

Katy, Mała Matylda, Sela, kamciaelcia, Feeva, kattalinna, Fermina, pawojoszka, Cola87 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez planujemy klime zamontowac bo mamy masakre :/ No, ale tego lata jeszcze musimy jakos przetrwac xd

Zaczynam sie stresowac tym chrztem...A Kamilek spi sobie spokojnie i nic chyba nie przeczuwa :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk kurcze też mam arbuza to może udać się męża namówić heh w sumie i tak jedziemy na imieniny do moich rodziców, a mama zawsze na imprezach robi ciepłe danie... ale obiad zrobiłam mega szybki (pierś z kurczaka pieczona w porach, mąż uwielbia)

Kattalinna w takim razie zamawiam tą pieluche bambusową (chyba, że pojedziemy jutro z mężem do pracy to w smyku kupie), jak mówisz, że taka fajna w te upały).

Pałąk już zamówiłam z tiny love ten ze zwierzątkami leśnymi czy jakimiś tam ;-)
    Jeszcze tylko muszę kupić tą karuzele nad łóżeczko, bo mamy tylko taką co jest w tym leżaczku 3w1 z tiny love a ona się nie kręci i co chwilę muszę ruszać tymi zabawkami, żeby poleżał trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 15:10

kattalinna lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ