Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sela, no właśnie mam wrażenie, że to cukier ogólnie, nie kakao. Dziś przed 9 rano dopiero była kupa, podczas gdy normalnie jest dwa razy, koło 3 i 5 w nocy. Ale za to jaka to była kupa
teraz dziecko śpi spokojnie, czego niestety zabrakło w nocy.
Ja niczego nie używam na słońce, staram się przebywać w cieniu, a jak takiego nie ma to robię daszek z pieluchy. Trochę mnie denerwuje upinanie spinaczami i agrafkami, chyba w końcu zakupię gotowy żagiel przeciwsłoneczny. Prosty gadżet a jaki praktycznySela lubi tę wiadomość
-
My po nocy też zawsze mieliśmy 1-2h prezenia az wkoncu szła kupa. Dzisiaj się nad ranem preżyła a kupy do tej pory nie ma. Przed chwilą ciągnęła cyca i nie mogła spokojnie zjeść tak płakała chyba brzuszek jej cały czas dokucza. Zasnęła wkoncu na mnie, zobaczymy czy będzie jak się przebudzi.
Ale nad ranem jak się preżyła, położyłam Ja pierwszy raz na brzuszku, nigdy tego nie robiłam bo w ciągu dnia ona polezy na brzuszku minutę i zaraz jest ryk, a dzisiaj przysnęła na tym brzuszku i z 40 min spała. Ale co z tego jak poza dwoma bakami nic więcej nie poszloWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:06
-
nick nieaktualny
-
My mamy hippa 30, ale ogólnie może z dwa razy posmarowałam. Generalnie nie smaruje niczym, przebywamy w cieniu.
Wiki ma taka skórkę, że potówki w kilka sekund jak ma czymkolwiek posmarowane miejsce poza pupą.
W ogóle z tymi potówkami i odparzenoami to dramat w te pogodęszyjka, paszki, za uszkami. Wciąż pilnuje,żeby czysto i sucho tam było, ale często nie zdążę zareagować.
Ostatnio zrobiłam test i posmarowałam odparzonka pod jedną pachą,a druga zostawiłam bez kremu. Ta bez kremu następnego dnia była dużo lepsza, a ta posmarowana się mocno zaczerwieniła.
Więc już w ogóle rezygnuje z kremów.
Krochmal i tyle
Wowka, pytałaś o budowęjutro wstawiają nam okna i zaczynamy zabawę wewnątrz. Od środy elektryka się będzie rozprowadzała.
Już tak bardzo mam dosyć obecnego mieszkania.
Pogoda udziela się również kotom, w dzień szukają cienia i chłodu i śpią, a w nocy rozrabiają. A to jednak kawalerka
Już dziś w nocy rozważałam wyprowadzkę z Wiki do rodziców, bo mój młodszy kot przechodził samego siebie.
Tym bardziej ze Wiki zaczęła ładnie spać. To paranoja wstawać w nocy przez kota,a nie przez dziecko...
Gratuluję nowoochrzczonymkreacja Kamilka przepiękna. Jestem fanką jego czupryny!
Kattalinna, też zamierzam zamówić jakiś parasol. Ostatnio w pepco były i mąż chciał kupić,a ja go "wyśmiałam"... Już przeprosiłam
Na jaki ekspres się zdecydowałaś? Kojarze, że dzisiaj już będziesz dumną posiadaczką?
Katy lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kattalinna, mi położna laktacyjna powiedziała, abym jadła wszystko, ale ostrożnie z cukrem bo może powodować problemy z brzuszkiem. Porównując moją dietę i stan Zosi –coś chyba w tym jest.
Używam kremu Dermedic Baby SPF50. Ma bardzo dobry skład, ale dość trudno się rozprowadza. Smaruję głównie nóżki, czasami rączki ale tylko do nadgarstków, bo piąstki trafiają do buzi
Moja córeczka przez całą dobę ma na sobie tylko pampersa, do snu czuje potrzebę przykrycia się - konkretnie przykrycia sobie głowy. Naciąga sobie na buzię tetrową pieluchę (pachnie mną, podkładam ją w zastępstwie siebie
), a ja czekam aż zaśnie i odsłaniam nosek
.Wszystko z duszą na ramieniu bo snu ostatnio jak na lekarstwo
Edit: Jeszcze się pochwalę, że Zosia od wczoraj wyciąga rączkę do zabawki i próbuje chwytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:34
Mama32, Katy, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda po twoich wpisach widzę że nasze dzieci mają duzo wspólnych cech, poczawszy od karmien, problemów brzuszkowych jak i smarowania tylko nóżek i rączek do nadgarstek kremem 50+ może dlatego że dzieci w tym samym wieku pomijając różnice kilku dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:41
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Fatalita, właśnie siedzę z pudłem na ławce w cieniu i czekam na ryk bo panna się zbudziła ale jeszcze się bawi
kupiłam philipsa takiego z termosem. Zaraz będzie test
O taki: https://www.avans.pl/ekspresy-przelewowe/ekspres-philips-hd7546-20,id-9451?gclid=CjwKCAjw7vraBRBbEiwA4WBOnyi2LwfqVz2MXK8dt6VI2X6emAEAuooh7ksOJOupNYOXXAPNyLg1HxoCQlMQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:44
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry . Moje dzieciatko śpi jak aniołek a jak nie śpi to zwiedza . Noce przesypia całe już od jakiegoś czasu ,już zaczęła się śmiać nawet na głos,śmieszna jest bo zawsze jak ojciec do niej podchodzi to robi taka zdziwiona minę jakby kosmitę zobaczyła. Czekamy na kuriera bo zamówiłam nowe łóżko dla starszej córki ,piętrowe ze zjeżdżalnią ,sama wybierała ,prawdopodobnie będziemy dziś składać bo przecież nie odpuści. U nas upał od rana ,znowu ,wczoraj nic nawet kropli deszczu nie było . M kupił basen i dzieciaki już mnie męczą żeby rozłożyć bo się będą kompac . 04 08 starsze jadą na kolonie to będzie trochę spokoju
Katy, Fermina, J.S lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za odp odnośnie kremów...
Ola właśnie czytałam o tym żeby jak coś używać tych filtrów mineralnych
Kupie jakiś krem, żeby smarować ręce (do łokcia) i nóżki, bo buzke sobie darujemy i tak siedzimy w cieniu, a faktycznie mój też szybko ma potówki...W końcu się udało...
-
nick nieaktualnyOj. A ja jem bardzo duzo slodyczy i mały rzadko robi kupke i duzo steka i prezy sie nad ranem. Chyba musze sobie zrobic maly detoks.
Moj synek zaczal sie przewracac na bok. Lezal na plecach, podczas fikania przeturlal sie na boczek i usnal. Czy to w porzadku w jego wieku? Jak jest u waszych pociech?