X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, no właśnie mam wrażenie, że to cukier ogólnie, nie kakao. Dziś przed 9 rano dopiero była kupa, podczas gdy normalnie jest dwa razy, koło 3 i 5 w nocy. Ale za to jaka to była kupa ;-) teraz dziecko śpi spokojnie, czego niestety zabrakło w nocy.

Ja niczego nie używam na słońce, staram się przebywać w cieniu, a jak takiego nie ma to robię daszek z pieluchy. Trochę mnie denerwuje upinanie spinaczami i agrafkami, chyba w końcu zakupię gotowy żagiel przeciwsłoneczny. Prosty gadżet a jaki praktyczny :-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po nocy też zawsze mieliśmy 1-2h prezenia az wkoncu szła kupa. Dzisiaj się nad ranem preżyła a kupy do tej pory nie ma. Przed chwilą ciągnęła cyca i nie mogła spokojnie zjeść tak płakała chyba brzuszek jej cały czas dokucza. Zasnęła wkoncu na mnie, zobaczymy czy będzie jak się przebudzi.
    Ale nad ranem jak się preżyła, położyłam Ja pierwszy raz na brzuszku, nigdy tego nie robiłam bo w ciągu dnia ona polezy na brzuszku minutę i zaraz jest ryk, a dzisiaj przysnęła na tym brzuszku i z 40 min spała. Ale co z tego jak poza dwoma bakami nic więcej nie poszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:06

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja na buzie nie, bo staram sie go chronić przed słońcem ale na nogi mam pharmaceris 50 od 1 dni życia emotopic

Sela lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na słońce nie używam

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy hippa 30, ale ogólnie może z dwa razy posmarowałam. Generalnie nie smaruje niczym, przebywamy w cieniu.
    Wiki ma taka skórkę, że potówki w kilka sekund jak ma czymkolwiek posmarowane miejsce poza pupą.

W ogóle z tymi potówkami i odparzenoami to dramat w te pogodę :( szyjka, paszki, za uszkami. Wciąż pilnuje,żeby czysto i sucho tam było, ale często nie zdążę zareagować.
    Ostatnio zrobiłam test i posmarowałam odparzonka pod jedną pachą,a druga zostawiłam bez kremu. Ta bez kremu następnego dnia była dużo lepsza, a ta posmarowana się mocno zaczerwieniła.
    Więc już w ogóle rezygnuje z kremów.
    Krochmal i tyle :)

Wowka, pytałaś o budowę :) jutro wstawiają nam okna i zaczynamy zabawę wewnątrz. Od środy elektryka się będzie rozprowadzała.
    Już tak bardzo mam dosyć obecnego mieszkania.
    Pogoda udziela się również kotom, w dzień szukają cienia i chłodu i śpią, a w nocy rozrabiają. A to jednak kawalerka :/
    Już dziś w nocy rozważałam wyprowadzkę z Wiki do rodziców, bo mój młodszy kot przechodził samego siebie.

Tym bardziej ze Wiki zaczęła ładnie spać. To paranoja wstawać w nocy przez kota,a nie przez dziecko...

Gratuluję nowoochrzczonym :) kreacja Kamilka przepiękna. Jestem fanką jego czupryny! <3

Kattalinna, też zamierzam zamówić jakiś parasol. Ostatnio w pepco były i mąż chciał kupić,a ja go "wyśmiałam"... Już przeprosiłam :P
    Na jaki ekspres się zdecydowałaś? Kojarze, że dzisiaj już będziesz dumną posiadaczką? ;)

Katy lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę parasolki do wózka. Nie chcę za darmo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, mi położna laktacyjna powiedziała, abym jadła wszystko, ale ostrożnie z cukrem bo może powodować problemy z brzuszkiem. Porównując moją dietę i stan Zosi –coś chyba w tym jest.

Używam kremu Dermedic Baby SPF50. Ma bardzo dobry skład, ale dość trudno się rozprowadza. Smaruję głównie nóżki, czasami rączki ale tylko do nadgarstków, bo piąstki trafiają do buzi ;)

Moja córeczka przez całą dobę ma na sobie tylko pampersa, do snu czuje potrzebę przykrycia się - konkretnie przykrycia sobie głowy XD. Naciąga sobie na buzię tetrową pieluchę (pachnie mną, podkładam ją w zastępstwie siebie :P), a ja czekam aż zaśnie i odsłaniam nosek :D.Wszystko z duszą na ramieniu bo snu ostatnio jak na lekarstwo

Edit: Jeszcze się pochwalę, że Zosia od wczoraj wyciąga rączkę do zabawki i próbuje chwytać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:34

Mama32, Katy, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moje jedzenie nie ma wpływu na brzuszek u dziecka tylko u mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:40

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ja tez nie

Ani ja.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda po twoich wpisach widzę że nasze dzieci mają duzo wspólnych cech, poczawszy od karmien, problemów brzuszkowych jak i smarowania tylko nóżek i rączek do nadgarstek kremem 50+ może dlatego że dzieci w tym samym wieku pomijając różnice kilku dni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 10:41

Mała Matylda lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niczym nie smaruje. Jesli juz cos chcecie smarowac to z filtrem mineralnym

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem w ogóle słodyczy, czasami trochę dżemu i gałkę loda i nie mamy w ogóle problemów z brzuszkiem. Druga sprawa to taka, że zawsze mało słodyczy jadłam, więc nie jest to dla mnie problem.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, właśnie siedzę z pudłem na ławce w cieniu i czekam na ryk bo panna się zbudziła ale jeszcze się bawi ;-) kupiłam philipsa takiego z termosem. Zaraz będzie test :-)

O taki: https://www.avans.pl/ekspresy-przelewowe/ekspres-philips-hd7546-20,id-9451?gclid=CjwKCAjw7vraBRBbEiwA4WBOnyi2LwfqVz2MXK8dt6VI2X6emAEAuooh7ksOJOupNYOXXAPNyLg1HxoCQlMQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 11:44

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry . Moje dzieciatko śpi jak aniołek a jak nie śpi to zwiedza . Noce przesypia całe już od jakiegoś czasu ,już zaczęła się śmiać nawet na głos,śmieszna jest bo zawsze jak ojciec do niej podchodzi to robi taka zdziwiona minę jakby kosmitę zobaczyła. Czekamy na kuriera bo zamówiłam nowe łóżko dla starszej córki ,piętrowe ze zjeżdżalnią ,sama wybierała ,prawdopodobnie będziemy dziś składać bo przecież nie odpuści. U nas upał od rana ,znowu ,wczoraj nic nawet kropli deszczu nie było . M kupił basen i dzieciaki już mnie męczą żeby rozłożyć bo się będą kompac . 04 08 starsze jadą na kolonie to będzie trochę spokoju

Katy, Fermina, J.S lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odp odnośnie kremów...
    Ola właśnie czytałam o tym żeby jak coś używać tych filtrów mineralnych ;-)
    Kupie jakiś krem, żeby smarować ręce (do łokcia) i nóżki, bo buzke sobie darujemy i tak siedzimy w cieniu, a faktycznie mój też szybko ma potówki...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. A ja jem bardzo duzo slodyczy i mały rzadko robi kupke i duzo steka i prezy sie nad ranem. Chyba musze sobie zrobic maly detoks.

Moj synek zaczal sie przewracac na bok. Lezal na plecach, podczas fikania przeturlal sie na boczek i usnal. Czy to w porzadku w jego wieku? Jak jest u waszych pociech?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, bardzo w porządku :-) ja czekam na jakieś akrobacje mojej kluchy :-)

Kupiłam ekspres ale o filtrach nie pomyślałam... I teraz muszę czekać żeby mąż kupił, a tak miałam ochotę na testowanie... :-( Zwłaszcza że nie piłam dziś kawy.

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja też przewraca się z pleców za bok, kilka dni temu tak mocno się syrkami odbiła że na brzuchu wylądowała. Ale tak się tego wystraszyła że aż w histerię wpadła XD

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko moja nic nie robi? :-(

age.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ