X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ja po biustem mam 78cm, w biuście 95cm, więc wzięłam 80C i są idealne. Zapinam na przedostatnia. :)

Laurka super widoki :)

Nynka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, to gdzie mam jechać? :-D

Ps. Dziecię śpi albo jeszcze oblizuje paluszki to w końcu mogę zimnego Henia wypić :-) niestety 0,0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:52

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias, u nas jest to samo, stracilam nadzieje na nocny sen. Waga nie ma nic do rzeczy bo moj sie urodzil 2770 a budzi sie w nocy co 2h, ten pierwszy sen ma tylko 4-5h a tak wstaje cala noc, czasami nawet tego pierwszego snu tak dlugiego nie ma.

Dokladnie tak jak pisze kattalina, takie typy :) Moj ma 3 miechy i nie zanosi sie na zadna przespana nocke, jedynie zrobil progres ze w nocy nie jest w ogole aktywny i tylko je, od razu odkladam i zasypia :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka zazdroszczę całego dnia na dwirze,licze że jak przyjdzie mata Zuza ją polubi i bedziemy siedzieć na kocyku na dworze,bo nie moge przeboleć że lato mija a my całe dnie w domu. Kocham być na dworze, spacery,leżaczek itp. Każdy mi mówi że fajnie na lato urodziłam to można odchowac dziecko jak taka ładna pogoda,a my domatorki ( ja z przymusu). Widoczki też super, mam podobne, lubie jak są za oknem góry,doliny a nie płaski teren XD

• Fermina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek też piszczy jak szalony. Najczęściej z radości. W ogóle jest bardzo gadatliwy. Od urodzenia wydaje z siebie dużo dźwięków poza płaczem, obecnie wydaje pojedyncze okrzyki z niezadowolenia dobrych parę minut i dopiero brak reakcji wywołuje ryk. Dzięki temu mało teraz płacze bo przeważnie udaje mi się zdążyć w porę. ;) Hitem jest, że kiedy coś mu się nie podoba i jest już na skraju płaczu wydaje po kilka razy bardzo wyraźny dźwięk, który brzmi dokładnie jak: "nie". ;)

A ja nie mogę heinekena 0,0%. :( Prowadziłam testy i boli po Malego boli po nim brzucho.

Też wracałam do zdjęć. Oglądałam te z końcówki ciąży i pierwszych dni razem. To prawda, niesamowita sprawa. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil tez najpierw wydaje ostrzegawcze okrzyki :p

A dzisiaj w foteliku probowal sie jakby "wychylac", pierwszy raz tak robil :p

Tez sobie lubie ogladac te starsze zdjęcia i nie dowierzam, ze moje malenstwo zaraz bedzie mialo 4 miesiace :o A z chłopakiem czesto nie dowierzamy, ze to my stworzylismy takiego ladnego chlopczyka :p

Fermina, Wowka, Feeva, kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, dokładnie z tym niezadowoleniem, jeszcze trochę będzie nadawać morsem ;-) kilka razy było "nein, nein, nein" :-D

Współczuję z Heinekenem :-( długo nie pijesz? Położna mi mówiła, żeby odstawić jak coś nie będzie ok, a po jakimś czasie do tego wrócić i sprawdzić bo układ trawienny się rozwija. A ewentualnie inne?

Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, no języka obcego chyba jeszcze żaden Maluch tu nie opanował.:D

Nie piję ze trzy tygodnie (jak to brzmi :D). O dziwo np Warka Radler, w której jest o wiele więcej syfu niż w Heinekenie, przechodzi bez echa. Lech Free też ok ale mi Heineken smakuje najbardziej. :'( <małe tragedie matki karmiącej>

kattalinna, Wowka, Feeva, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, ale coś pić możesz, co za ulga :-D

W zeszłym tygodniu padło pierwsze słowo, powiedziała "hop". Wasze stawiają na rozwój fizyczny, moja idzie w intelekt ;-)

Patk, Wowka, Nynka, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój piszczy jak leży dłuższą chwilę w łóżeczku i po podniesieniu go jest płacz a za chwile pisk... tak raz dziennie piszczy. Zawału można dostać.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Skrzateł wczoraj powiedział "Glik". W obliczu, że tata jest kibicem jest to całkiem zrozumiałe :D Dzisiaj zmieniło się w "blik", widać że matka z banku :D te "Nie, nie" też wychodzi :)

W repertuarze mamy też piski zniecierpliwienia i zachwytu, miałki zmęczenia i westchnięcia w celu zmiany pozycji w upał :D

Haha, rozważania kto ile nie pije albo jakie piwo najlepiej bardzo mi się podobają. Na szczęście Skrzatowi nie robi różnicy. Mogę Lecha zagryzać czekoladą :D

Skrzat się obraca. Z pleców na bok, z brzucha na plecy. Tylko nie zawsze mu się chce. Ostatnio też tak spina się i unosi głowę w foteliku jakby chciał siadać, albo wychylić się coś zobaczyć.

Skórę na rękach i nogach smaruję kremem Dermedic, tak jak Mała Matylda. Ale nie zawsze, na kręcenie się koło domu w cieniu nie, ale na Mazurach tak, koniecznie. I tak zauważyłam że Skrzat (mimo że w cieniu i bardzo tego pilnuję) opalił sobie ręki i nogi.

Już jesteśmy w domu. Dobrze, że tu chłodniej, wczoraj nawet na wodzie pot lał się po doopie.

Hoope, jak duża do małych paluszków jest ta piłka i otwory w niej?

Fatalita, to na kiedy planujecie przeprowadzkę? Oby jak najszybciej, jak dotychczasowe mieszkanie nie zadowala Was jak potrzeba.

Laurka, ładny krajobraz. U mnie płasko jak na stole, miła odmiana dla oczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:39

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...pierwszym słowem Wiktorii było "giń". Powinnam wziąć to do siebie?

Wowka, Feeva, kattalinna, Katy, Fermina, Mała Matylda, Patk lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała jak już jej się znudzi karuzela w łóżeczku to krzyczy do mnie "hej!!" :D Dopoki się nie pojawię to krzyczy tak coraz głośniej.
    "Nie" też się zdarza bardzo często.
    Ale zazwyczaj jest to "agu" i "łe" :D
    No i raz zdarzyło jej się wydać z siebie dźwięk podobny do indora XD
    Piszczec też umie. Ta umiejętność ma opanowana perfekcyjnie. Dobrze, że raczej z radości :P

Też niedowierzam, że z małej kijanki powstało takie piękne dziecię :)
    No i niedługo mamy 3mce.

Fermina współczuję. Mi też Heniuś najlepiej wchodzi. Toleruje jeszcze Leszka :)

Fatalita, hmmm... Ja bym się bała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:54

Fermina, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pierwsze nocne karmienie za nami. Po dwóch godzinach. Na śpiocha

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci placza przez sen? Tzn. tak chwilke, a po poglaskaniu albo wsadzeniu na spiocha cycka przestaja? Bo Kamilkowi sie to czesto zdarza, dzisiaj sie rozplakal jak tylko zaczelam sie odsuwac bo chcialam usiasc, a myslalam, ze on juz spi :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek płacze czasami, nie mogę na to patrzeć ale na szczescie tak samo często się smieje, aż mu przekona skacze. ;)

Dziś pierwsze cycanie bylo po godzinie.. No ciekawe co to będzie za noc.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie jedzenie w porze standardowo pierwszego. Znowu na śpiocha, łącznie ze zmianą pieluchy. Teraz stęka przez sen, zobaczymy

Płakać przez sen też się zdarza, najczęściej przy zasypianiu. Placz po jakimś czasie oznacza w zasadzie już obudzenie

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mój też tak płacze przez sen.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje listę obecności i idę spać dalej ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwaga.. chwale sie! Od 19 do 2 pierwsza pobudka, teraz lulam niestety ale jednak sen byl dlugi jak na nas :O

Moj tez mowi „nie” XD

A ja nie lubie tego heinekena, jedyne jakie mi wchodzi to lech free limonka z mieta, wlasnie mam zimne w lodowce, chyba aobiw zaraz lykne i pojde spac dalej.
    Teraz juz nie bedzie tak pieknie, oj nie, co 2h pobudka.

kattalinna, Wowka, Katy, Sela, Hoope, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ