X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ja po biustem mam 78cm, w biuście 95cm, więc wzięłam 80C i są idealne. Zapinam na przedostatnia. :)

Laurka super widoki :)

Nynka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, to gdzie mam jechać? :-D

Ps. Dziecię śpi albo jeszcze oblizuje paluszki to w końcu mogę zimnego Henia wypić :-) niestety 0,0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:52

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias, u nas jest to samo, stracilam nadzieje na nocny sen. Waga nie ma nic do rzeczy bo moj sie urodzil 2770 a budzi sie w nocy co 2h, ten pierwszy sen ma tylko 4-5h a tak wstaje cala noc, czasami nawet tego pierwszego snu tak dlugiego nie ma.

Dokladnie tak jak pisze kattalina, takie typy :) Moj ma 3 miechy i nie zanosi sie na zadna przespana nocke, jedynie zrobil progres ze w nocy nie jest w ogole aktywny i tylko je, od razu odkladam i zasypia :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka zazdroszczę całego dnia na dwirze,licze że jak przyjdzie mata Zuza ją polubi i bedziemy siedzieć na kocyku na dworze,bo nie moge przeboleć że lato mija a my całe dnie w domu. Kocham być na dworze, spacery,leżaczek itp. Każdy mi mówi że fajnie na lato urodziłam to można odchowac dziecko jak taka ładna pogoda,a my domatorki ( ja z przymusu). Widoczki też super, mam podobne, lubie jak są za oknem góry,doliny a nie płaski teren XD

• Fermina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek też piszczy jak szalony. Najczęściej z radości. W ogóle jest bardzo gadatliwy. Od urodzenia wydaje z siebie dużo dźwięków poza płaczem, obecnie wydaje pojedyncze okrzyki z niezadowolenia dobrych parę minut i dopiero brak reakcji wywołuje ryk. Dzięki temu mało teraz płacze bo przeważnie udaje mi się zdążyć w porę. ;) Hitem jest, że kiedy coś mu się nie podoba i jest już na skraju płaczu wydaje po kilka razy bardzo wyraźny dźwięk, który brzmi dokładnie jak: "nie". ;)

A ja nie mogę heinekena 0,0%. :( Prowadziłam testy i boli po Malego boli po nim brzucho.

Też wracałam do zdjęć. Oglądałam te z końcówki ciąży i pierwszych dni razem. To prawda, niesamowita sprawa. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil tez najpierw wydaje ostrzegawcze okrzyki :p

A dzisiaj w foteliku probowal sie jakby "wychylac", pierwszy raz tak robil :p

Tez sobie lubie ogladac te starsze zdjęcia i nie dowierzam, ze moje malenstwo zaraz bedzie mialo 4 miesiace :o A z chłopakiem czesto nie dowierzamy, ze to my stworzylismy takiego ladnego chlopczyka :p

Fermina, Wowka, Feeva, kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, dokładnie z tym niezadowoleniem, jeszcze trochę będzie nadawać morsem ;-) kilka razy było "nein, nein, nein" :-D

Współczuję z Heinekenem :-( długo nie pijesz? Położna mi mówiła, żeby odstawić jak coś nie będzie ok, a po jakimś czasie do tego wrócić i sprawdzić bo układ trawienny się rozwija. A ewentualnie inne?

Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, no języka obcego chyba jeszcze żaden Maluch tu nie opanował.:D

Nie piję ze trzy tygodnie (jak to brzmi :D). O dziwo np Warka Radler, w której jest o wiele więcej syfu niż w Heinekenie, przechodzi bez echa. Lech Free też ok ale mi Heineken smakuje najbardziej. :'( <małe tragedie matki karmiącej>

kattalinna, Wowka, Feeva, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, ale coś pić możesz, co za ulga :-D

W zeszłym tygodniu padło pierwsze słowo, powiedziała "hop". Wasze stawiają na rozwój fizyczny, moja idzie w intelekt ;-)

Patk, Wowka, Nynka, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój piszczy jak leży dłuższą chwilę w łóżeczku i po podniesieniu go jest płacz a za chwile pisk... tak raz dziennie piszczy. Zawału można dostać.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Skrzateł wczoraj powiedział "Glik". W obliczu, że tata jest kibicem jest to całkiem zrozumiałe :D Dzisiaj zmieniło się w "blik", widać że matka z banku :D te "Nie, nie" też wychodzi :)

W repertuarze mamy też piski zniecierpliwienia i zachwytu, miałki zmęczenia i westchnięcia w celu zmiany pozycji w upał :D

Haha, rozważania kto ile nie pije albo jakie piwo najlepiej bardzo mi się podobają. Na szczęście Skrzatowi nie robi różnicy. Mogę Lecha zagryzać czekoladą :D

Skrzat się obraca. Z pleców na bok, z brzucha na plecy. Tylko nie zawsze mu się chce. Ostatnio też tak spina się i unosi głowę w foteliku jakby chciał siadać, albo wychylić się coś zobaczyć.

Skórę na rękach i nogach smaruję kremem Dermedic, tak jak Mała Matylda. Ale nie zawsze, na kręcenie się koło domu w cieniu nie, ale na Mazurach tak, koniecznie. I tak zauważyłam że Skrzat (mimo że w cieniu i bardzo tego pilnuję) opalił sobie ręki i nogi.

Już jesteśmy w domu. Dobrze, że tu chłodniej, wczoraj nawet na wodzie pot lał się po doopie.

Hoope, jak duża do małych paluszków jest ta piłka i otwory w niej?

Fatalita, to na kiedy planujecie przeprowadzkę? Oby jak najszybciej, jak dotychczasowe mieszkanie nie zadowala Was jak potrzeba.

Laurka, ładny krajobraz. U mnie płasko jak na stole, miła odmiana dla oczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:39

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...pierwszym słowem Wiktorii było "giń". Powinnam wziąć to do siebie?

Wowka, Feeva, kattalinna, Katy, Fermina, Mała Matylda, Patk lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała jak już jej się znudzi karuzela w łóżeczku to krzyczy do mnie "hej!!" :D Dopoki się nie pojawię to krzyczy tak coraz głośniej.
    "Nie" też się zdarza bardzo często.
    Ale zazwyczaj jest to "agu" i "łe" :D
    No i raz zdarzyło jej się wydać z siebie dźwięk podobny do indora XD
    Piszczec też umie. Ta umiejętność ma opanowana perfekcyjnie. Dobrze, że raczej z radości :P

Też niedowierzam, że z małej kijanki powstało takie piękne dziecię :)
    No i niedługo mamy 3mce.

Fermina współczuję. Mi też Heniuś najlepiej wchodzi. Toleruje jeszcze Leszka :)

Fatalita, hmmm... Ja bym się bała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:54

Fermina, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pierwsze nocne karmienie za nami. Po dwóch godzinach. Na śpiocha

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci placza przez sen? Tzn. tak chwilke, a po poglaskaniu albo wsadzeniu na spiocha cycka przestaja? Bo Kamilkowi sie to czesto zdarza, dzisiaj sie rozplakal jak tylko zaczelam sie odsuwac bo chcialam usiasc, a myslalam, ze on juz spi :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek płacze czasami, nie mogę na to patrzeć ale na szczescie tak samo często się smieje, aż mu przekona skacze. ;)

Dziś pierwsze cycanie bylo po godzinie.. No ciekawe co to będzie za noc.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie jedzenie w porze standardowo pierwszego. Znowu na śpiocha, łącznie ze zmianą pieluchy. Teraz stęka przez sen, zobaczymy

Płakać przez sen też się zdarza, najczęściej przy zasypianiu. Placz po jakimś czasie oznacza w zasadzie już obudzenie

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mój też tak płacze przez sen.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje listę obecności i idę spać dalej ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwaga.. chwale sie! Od 19 do 2 pierwsza pobudka, teraz lulam niestety ale jednak sen byl dlugi jak na nas :O

Moj tez mowi „nie” XD

A ja nie lubie tego heinekena, jedyne jakie mi wchodzi to lech free limonka z mieta, wlasnie mam zimne w lodowce, chyba aobiw zaraz lykne i pojde spac dalej.
    Teraz juz nie bedzie tak pieknie, oj nie, co 2h pobudka.

kattalinna, Wowka, Katy, Sela, Hoope, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ