Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My się przeniosłyśmy wczoraj wieczorem do rodziców moich. Tutaj chłodniej. U siebie mam 29 stopni w mieszkaniu
Kattalinna, to może zależy od smyka, bo u nas w galerii właśnie było super tanio, dużo więcej niż w necie i obkupiłam Wiki w bodziaki.
Wowka, mamy nadzieję na przyszła wiosnę. Już nie mogę się doczekać urządzaniaWowka lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
U nas w sypialni też 29.. Nie do wiary, że ta stara chalupa, której w zimie ogrzać się nie da, operuje takimi temperaturami. Zaraz przygotuje spryskiwacz do kwiatów i będe robić potomkowi mgielkę wodną. A on znowu olewa porę drzemki. Gada z pluszowa sową. Widocznie mają ważniejsze sprawy, nie wtrącam się.
Na szczęście chociaż na spacerze pospał dwie godziny.
-
nick nieaktualny
-
Majowa, nie doszukuj się
przyjmij że Twoje dziecię śpi tyle, ile potrzebuje. Mogłaby mieć dłuższe te drzemki, ale widocznie taki typ. Moja potrafi dość ok 2 godzin alew te upały ostatnio po 40 min max. Ma tych drzemek ok 3-4, zależy jak liczyć. Odpowiadając: ani za dużo, ani za mało.
Fatalita, może ciuszki, ja byłam na zabawkach
Fermina, dzięki za bryzę! Włączyłam wiatrak, spryskiwacz vel argument na kota w ręku - dziecię zdziwione trochęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 13:50
Hoope, Fermina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wszystkich, my w te upały w przeciwieństwie do wszystkich cycamy w nocy co godzine...dzisiaj rano myślałam, że zasne na stojąco.
W ogóle jesteśmy po szczepieniu, mam nadzieję, że gorączki nie będzie bo jest taka temperatura na dworzu, że ja chyba zaraz jakiegoś udaru dostanę.
Bączek tyje jak tył 7200 i 64 cm, jest moc.
Ale dostaliśmy skierowanie na rehabilitację przez to że z tą główka mu tak słabo idzie, niby tylko po to żeby pokazali ćwiczenia jak go motywować, ale zastanawiam się czy iść czy dać mu czas...
My szczepislimy na rota i pneumokoki chcialam na.meningokoki ale się teraz zastanawiam...
Majowamamusia nie umiem Ci odpowiedzieć bo po pierwsze nie licze, po drugie np teraz w upały mlody spi cały czas i na spiocha cyca...ja liczyłam drzemki i ich długość jak była zoltaczka na początku ...
Katy zazdroszczę plenerow do rolek, ja mam takie dziurawe chodniki i drogi że zęby bym wybiła na pierwszym metrze... -
Ja tam już przyzwyczajona że moje dzieci drzemia po 30min
innego scenariusza nie znam
Sa wyjatki jak np wczoraj i dziś-ale to upały
Ale dłużej nie znaczy w kolyscelepsze to niż ręce
Maleńki osiągnął już wagę 6kgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 17:26
Nynka, Feeva, Katy, MajowaMamusia, Mała Matylda, Fermina, Fatalita, Hoope, Wowka, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Racja Kattalinna. Ile kup, ile razy je, ile godzin śpi, co umie, czego nie umie, dziecka nie da się zaprogramować. Jeśli nie śpi całą dobę albo nie je cały dzień, można się martwić. Szczególnie, że to zmienia się z tygodnia na tydzień.
Zgapiaczki, też zamówiłam tą matę❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
A ja w ten największy upał dostanę okresu kurwa mać.
Brzuch boli i już śluz różowy. Eh...
Pewnie dlatego miałam ostatnio ochotę zabić wszystkich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 14:32
-
Hoope, chyba ciut wieksza mamy :p Trzyma sie super faktycznie xd
Feeva, ja teoretycznie mam jutro dostac..zobaczymy xd
Maly sie relaksuje w nowej macie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34f6b932b1d4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:50
kamciaelcia, Feeva, MajowaMamusia, kattalinna, Mała Matylda, Fermina, Fatalita, Wowka, Hoope, Cola87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFeeva moja tez praktycznie nie spała jak zasypiała na mnie to spała,a jak ją odkładałam zaraz sie budziła.
Teraz jak jest usypiana to śpi dłużej (właśnie sie obudziła spała 1h z hakiem), ciezko jest usypiać ze smokiem jak jest przyzwyczajona do cyca ale mam nadzieje że niedługo się przyzwyczai, a nam wszystkim wyjdzie to na dobre. Jak płacze to mam ochote dac cyca ale wiem że to błędne koło. Zasypianie po jedzeniu tylko na wieczór i w nocy. Zobaczymy czy damy radę trzymać się tego, musimy żebym zaczęła jakoś funkcjonować, a nie cały dzień karmić albo trzymać dziecko żeby spało.
Kattalinna liczę że za jakiś czas się dogadamy i damy radę funkcjonować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:55
kattalinna lubi tę wiadomość
-
ola ola
z drzwiami od balkonu zawsze uważam bo sasiadce też sie zdarzyło, zazwyczaj sa zaparte o kanape...
to miałam zawał...że sięgał do dziurki od klucza wiedziałam, ale byłam pewna że powyciągałam wszystkie klucze...a tak pierwszy raz przekrecił klucz...
mąz zdemontował ten zamek od strony przedpokoju, kombinerkami przekrecił klucz by go wypchnąć i otworzył drugim kluczemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:46
-
Ja mam schizę jakąś z tą jej wagą... myślicie że powinnam dokarmiać mm? Kurde gdzie się nie obrócę to słyszę że ją glodzę, że męczę siebie i ją... bo 4340 to za mało jak na 11 tygodni... co mam robić? Mój lekarz też z dupy jest bo od początku tylko mnie zniechęcał do kp
-
Majowa u nas się udało usypiać bez cyca i noszenia. Dostaje smoczka, włączam szumisia i kłade go na sobie i tak usypiamy (na początku się kołysam leżąc, a gdy już odpływa to przestaje i tylko szumiś mu szumi. A jak już całkiem odpłynie (wylatuje wtedy smoczek)to kłade do łóżeczka lub kołyski. ). Muszę tak za jakiś tydzień/dwa spróbować go usypiać kładąc obok mnie, bo tak to ja jestem cała mokra od niego i mało to wygodne ale chociaż tyle dobrze, że nie muszę go nosić, bo kręgosłup mi pęka.W końcu się udało...