X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez konczymy 2 miesiace, juz po pierwszym szczepieniu. Goraczki rzeczywiscie poki co nie ma, ale caly dzien byla marudna, pytanie tylko czy przez szczepionke czy przez pogode.
    W kazdym badz razie przysnela dzisiaj ok 18, a o 19 zwykle jest kapiel. Taka byla marudna ze nie chcialam jej wybudzac. Poszlam za metoda Kamci, kiedys mi pisala ze mam udawac noc :-) tak tez zrobilam. Zmienilam na spiocha pieluche i ubralam dziecie w pidzamke bo mysle sobie, przeviez na noc nie zostawie w samym pampersie. Odlozylam do lozeczka, przebudzila sie o 20.15, trzasnela kupe i oczy jak 5zl. Ja dalej udawalam ze jest noc, dostala butle i spi caly czas.
    Czy to mozliwe ze po tym szczepieniu jest taka senna??
    Od 3 dni zauwazylam ze mimo tych upalow, spadla mi liczba karmien na dobe z 15 do 12. Czyzby mi dziecko dorastalo? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:11

Sela lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi i polozna i lekarz mowil ze poki karmi sie piersia to nie trzeba dopajac tylko przystawiac dxiecko do piersi na zadanie. Dopajac jak juz to ewentualnie od 4,5 miesiaca

kattalinna lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jakos szybko dostalam pomimo kp na zadanie :(

Ja nie przepajam :p jutro szczepienie mamy, ale sprobuje przelozyc...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka 10km z wózkiem?? Mój w wózku nie ujedzie 1 km, bo zaraz ryk. Też liczę jak Kamska, że pałąk pomoże... Chociaż te 3km błagam...

Feeva nie podaje nic oprócz cyca. Niby na początku leci rzadkie i tego się trzymam. Położna starej daty kazała przepajać wodą. Na szkle rodzenia zabronili.

A i okresu tez jeszcze nie dostałam ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama od początku: przepajasz? przepajaj! Nie i nie mam zamiaru. Już tu też pisalysmy: soczek od 3 miesiąca... strach się bać! Aczkolwiek trzeba przyznać, że wychowaliśmy się w większości na tych metodach i żyjemy, dobrze się mamy ;-)

Nynka, właśnie uściślij te 10 km. Bo ja zrozumiałam, że biegasz. Swoją drogą, ostatnio minęła mnie dziewczyna z wózkiem - biegaczka. W taki upał! Szacun

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela mój póki w wózku to śpi jak zaklęty ;)

Kattalina maszeruje, nie biegam raz próbowałam ale bałam się, że mi dzieć z wózka wypadnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:57

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata Bright Stars.

Nie no mata jest ok ale ja tu nie widzę co kosztowało 300 zł.

Ja też nie mam okresu.

Dzieci cycatych się nie poi ani wodą ani wódą. Tylko cyc. Picie dajemy dopiero dziecku jedzącemu pokarmy stałe.

Dobranoc.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu, bez humoru, bez okresu, bez rozstępów. Z cellulitem. Idę spać.

Sela, Patk lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydalam 200zl na ciuchy w 5, 10, 15 bo jest noc zakupów dziś i - 70%.
    Będę żreć gruz.

Dobranoc.

Nynka, Sela, Patk lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ide i ja wydać, dzięki za cynk :D

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wchodzę na stronę nie stać mnie . Właśnie wykąpałam mała na śpiocha prawie się nie obudziła zjadła i śpi zawsze staram się kąpać puzno bo w tedy idzie spać o tej godzinie co i ja więc ze mną też wstaje takim sposobem nawet się wysypiamy.Jeszcze się trochę ogarnę i też idę spać ,mała śpi całe noce już tak długo że nawet moje piersi się nauczyły i nie przepełniają się nad ranem więc się nie budzę w mokrym łóżku . Ula jest tak bezproblemową że to niedo uwierzenia jest normalnie . Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 23:33

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Ty na ciuchy a ja kupiłam kolejną chustę haha xD stary z domu mnie wyrzuci jak się dowie xD .

Pawjoszka - moja pierwsza taka była. Budziła się może ze dwa razy. Spała do 8 spokojnie... Teraz też śpiochem jest ;). Ciekawe jak będzie ze wstawaniem do przedszkola. Druga budzi się częściej ale tragedii też nie ma, ale tak koło 5-6 jej pora na uśmiechy i dłuższa przerwę w spaniu. Wstajemy potem koło 8 już...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 23:36

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, przez Ciebie jednak drugie muszę apke jakąś zainstalować żeby mi odległości mierzyła :-P macie coś co nie gubi sygnału jak endomondo?

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem zadowolona z tej bright starts :p czyli jestem jakas dziwna z tym okresem? xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy - ja miałam coś a la okres chyba miesiąc po porodzie. Na razie cisza. Do tej pory zastanawiam się czy to było krwawienie w połogu czy normalnie @ ( bo była jak w zegarku praktycznie jak w cyklach przed porodem) . Ginka niczego nie rozjaśniła więc nie oznaczyłam tego jak nowy cykl.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze fitap, ale na razie używam endomondo bo pomagam tymi moimi kilometrami (mam nadzieję, że faktycznie tak to działa).

Czekam na dzidziusia bo się wierci a ten w kime dalej poszedł.

Zrobiłam zakupy, mąż mnie karte zabierze :D ostatnio była mowa, że oszczędzamy :D

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka nie lubię za brak humoru i "coś" bez sensu... ale fajnie to napisałaś:P

Wowka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie noc zakupów??hmmmm :-) przy następnym karmieniu zobacze co jest ciekawego :D

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbudziłam się na karmienie. Moje dziecko nie i chyba się nie zapowiada żeby chciała jeść. Strzela bąki tylko i śpi dalej :-D wsadziłam wkładkę laktacyjną w koszulę i nie wiem co dalej ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina idź spać :D

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ