X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, lubię za odpowiedź odnośnie odbijania :)
    Mam nadzieję, że kolejka szybko będzie posuwała się do przodu.

Hoope, jeśli taka doświadczona matka rezygnuje z nocnego odbijania to może eksperymentalnie też się odważę tej nocy ;)
    Katy, utwierdzasz mnie w tym zamiarze :P

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Moj"parking byl zajęty przez radiowozy. Probowalam szczęścia gdzie indziej ;) i właśnie sobie uswiadomilam że dwa lata temu-na ostatniej wizycie diabetologicznej przed urodzeniem Piotrusia też staly tam radiowozy i akurat w czasie tej wizyty ruszaly z miejsca :) dokładnie na Woodstock :) to na pewno jakiś znak

I wiecie co?tu w Gorzowie nie ma słońca. Śmiem stwierdzić że jestem na granicy zmarzniecia przy otwartych oknach i wiatraku

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda położna nam mówiła że przy kp nie trzeba odbijać. W dzień odbijamy, bo mamy wrażenie że wtedy Mała ma mniej problemów z gazami, nocą raczej nie.

J.S. spełnia marzeń.

Kamcia kciuki. Liczę że i mi włosy nie będą wpadać, poprawiły mi sie w ciąży niech takie zostaną :)

kamciaelcia, Mała Matylda, J.S lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

JS spełnienia wszystkich marzeń, w szczególności tych o przespanych nocach i burzy włosów ;) :*

Mała Matylda, ja też nie odbijam. Bardzo to rozbudzalo Skrzata, a bez odbicia śpi ładnie. Pytałam pediatry to powiedziała, że jak dziecko nie przeszkadza brak odbicia to dlaczego ma przeszkadzać nam?

Ja byłam jakiś czas temu na wyprzedażach i nakupowałam jak głupia wszystkiego. Dodatkowo moja teściowa ma cały czas szał zakupów dla Małego. Jeszcze nie wstawiłam żadnego prania bez nowych rzeczy.

Mała Matylda, J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc ok bez gorączki i płaczu tylko między 1 A 3 kręcenie

JS najlepszego, wyspanych nocy i ful włosów :-)dla pocieszenia mi też zaczynają wpadać

Katy ty to masz z tym psem :p

J.S lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Nasza noc okropna dzidziuś namiętnie wykładał kończyny między szczebelki i musialam go ratować. Masakra. Jadł co chwila i marudzil. Ale rano jakoś pospał w miarę.
    Też miała być u nas gondola do konca roku, jak wytrwa do września będzie git.

JS długich przespanych nocy, i spełnienia marzeń :*

J.S lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze bez kultury Dzień Dobry :-)

kattalinna lubi tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS samych przespanych nocy i niewypadajacych wlosow!!!

Unas noc ok, tylko komary... zabilam jednego a drugiego wcielo. Jak sie polozylam to juz byl znow. Ja pogryziona i Ola niestety tez, na szczescie tylko raz w glowke. Nie wiem skad one sie biora bo w kazdym oknie moskitiera i drzwi zamkniete, ehhh...

Boli mnie w lewym boku. Plecy na wysokosci nerki, ide do lekarza bo jade na paracetamolu. Nie wiem od czego to. Wczoraj w nocy nie dalam rady karmic ani przewinac malej.

A i mam co raz mniej pokarmu :-( jeszcze chcialabym poodcigac ze 2 miesiace przynajmniej ale nie wiem czy bede miala co.

Ja marzylam o 3 dzieci ale ze juz 32lata mam to chyba sie nie wyrobie. Teraz musze wrocic do pracy od kwietnia wracam na zlecenie a od lipca/sierpnia na etat. O kolejne bedziemy sie starac tak zeby Ola szla do przedszkola chyba ze wczesniej sie cos wydarzy, bo tego sie nie zaplanuje.
    O Olenke staralusmy sie 2 lata.

Wlosy tez mi wypadaja.
    Bylam u fryzjera. Mialo byc ombre. Jest fatalny odrost. Maz juz 2 razy nakladal farbe zebym mogla sie ludziom pokazac. Tak fatalnych wlosow jeszcze nie mialam :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 08:40

J.S lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też slyszalam ze przy kp nie trzeba odbijac
    Ale Patryk po cycku co chwilę wymagał
    Przy jednym katmieniu butla odbijamy ze 3x (inaczej wiecej nie zje i potem na brzuszku mu ciężko)
    Ale z czasem to się zmienia. Bo sama pamietam karmienie w nocy butla bez wyjmowania z łóżeczka i bez odbijania. Nie pamietam kiedy to nastepuje. I jak Patryk beknie w nocy nie oznacza to że doje(wręcz jak zasnie nic nie doje) wiec z tym bekaniem nie walczymy jakoś długo.
    I bekniecie nie było gwarancją nie ulania.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Emilke staraliśmy się 16 mieisecyo Piotrusia i Patryka w drugim cyklu się udawało. Ciąża czesto pomaga...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A u nas dalej upał wczoraj się chmurzylo wieczorem i liczyłam na burze ,choćby trochę deszczu a tu doopa .

J.S wszystkiego naj ,co tylko sobie życzysz a najlepiej złotej rybki.

Na 5 10 15 nie wchodziłam bo mnie nie stać a poza tym to bez sensu jak mała gola leży i nie wiadomo jak długo jeszcze to potrwa ,obiecałam że ja różem zamecze i co? Nie mogę znaleźć pampersów w różowym kolorze więc dziewczę paraduje w pomarańczowym

J.S, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mam dzieci gołe a spacerow unikamy to góra prania mi nie rośnie :D

pawojoszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S spełnienia wszystkich marzeń (szczególnie tych wymienionych) !!!!!

J.S lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Najlepszego :-)

Wlosy mi leca strasznie a i tak mam ich jak na lekarstwo. Sa wszędzie...

Ja juz w tym miesiacu nawet nie ogladam stron z ciuszkami i zabawkami. Zadne promocje mnie nie skuszą. Zbankrutowalam...

W nocy nie odbijam ale moj maly czesto beka podczas karmienia. Często jest to niebezpieczne taki belcik razem potrafi zalac wszystko.

Dzisiejsza noc spalam tak ze trudno bylo mi sie zorientować czy maly jest ze mna czy w łóżeczku.Karmilam na leżąco. Nawet snilo mi sie ze Ignas ma zęba :-)

J.S, Mała Matylda lubią tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nocą odbijamy, bo jakieś mam schizy, że się zadławi jak mu się uleje. Ale całe szczęście go to nie rozbudza.

A właśnie czy Wasze dzieci też od urodzenia codziennie kichają ? Mój toctak 3 razy dziennie... nie wiem czy to normalne?
    A wracając do pytania z przed paru dni odnośnie tych łez to u Waszych dzieci nie lecą w ogóle? Bo ja już całego neta przeszukałam i sama nie wiem czy iść do pediatry z nim czy nie... ?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*

Mala Matylda, ja karmie mm, ale rzadko odbijam. Proboje ale on nie odbija, wiec odkladam tak, a czasami w ogole nawet nie proboje.

Mi tez wypadaja, kupilam biotebal, moze cos pomoze albo jak umarlemu kadzidlo XD

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, moj kicha kilka razy dziennie i nie ma lez w ogole

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dużo kichania
    I uśmiałam się ostatnio bo starszy zaczął bekac przy jedzeniu :D z rok tego nie robił :D

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog jest ze mnie dumna. Powiedziała że wyglądam świetnie. Dała zalecenia bezterminowe :)

Nynka, Ola_Ola, Wowka, J.S, Sela, pawojoszka, Katy, Fatalita, MajowaMamusia, Mała Matylda, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kichanie jest normalne, w szpitalu i położna mnie tak uspokajali.
    Mi też włosy lecą, zbieram milion razy dziennie z wszystkiego łącznie z dzidziusiem.
    Ale dziewczyny to fizjologia, wypadają po ciąży, burza hormonów się stabilizuje, żadne biotebale nie pomogą bo yo nie są niedobory. Mogą wypadac nawet do pół roku albo do końca karmienia kp, zazwyczaj 3 miesiące.

‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ