Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale naprodukowalyście...
Ja stosuje Ibuvit, nie mamy po nim problemów z brzuszkiem. W składzie jest olej kokosowy i palmowy.
W nocy nie odbijam, bo karmie na leżaco i ona zasypia i ja
Miałam wstać rano i iść na spacer, ale nie mogłam podnieść doopy z łóżka a teraz już nie wyjdę
Muszę jutro wstać o 6 i iść, bo tak to znowu nie wyjdę w to piekło.
Mani łzy lecą jak płacze. I to tak galante.
Mi włosy też wypadają, straszniemuszę się wybrać do fryzjera opitolic ze 20cm minimum.
J.S wszystkiego dobrego!
Ulli88 kurcze, czemu tyle problemów ma dzieciątko?J.S lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny
. W związku z brakiem odbijania boję się bardziej kumulacji gazów, z którymi tak czy inaczej mamy problem niż ulania. Nie mam złudzeń, że Mała podczas karmienia nie łyka powietrza bo słyszę takie charakterystyczne cmokanie, ale mimo noszenia beknięcie nie zawsze się pojawia, a rozbudzenie owszem, więc spróbuję dzisiejszej nocy bez odbijania. Może wreszcie obie więcej pośpimy, trzymajcie kciuki
Dziewczyny po trzydziestce, sama kończę w tym roku 32 lata i wypraszam sobie wysyłanie na reprodukcyjną emeryturę
Sela, moja też często kicha. Łzy widuję na rzęsach po rozpaczliwym płaczu.
Kamcia, gratulacje
Ulli, zdrowia dla Wojtusia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:03
MajowaMamusia, Feeva, kamciaelcia, Nynka, Fatalita, Katy, Kamska, D_basiula, Wowka, Cola87, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia nie pamiętam bo jeszcze wtedy na forum nie byłam. Właśnie tego chyba nie da się uniknąć,zawsze będą sytuacje gdzie się trzeba będzie nadwyrężyć. W ciąży obchodzilam się ze sobą jak z jajkiem, panicznie bałam się poronienia, w zasadzie w domu oprócz gotowania nie robiłam nic. Zakupy razem albo mąż, sprzątał mąż. Chęci na kolejną ciążę są gorzej z realizacją- wiem że w kolejnej też bym obchodziła się ze sobą bardzo łagodnie bo nie chyba bym oszalała gdyby cos sie stało.
Super że u Was wszystko dobrze się skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 11:43
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Feeva nie wiem. Czesc widzialam od poczatku
Myślałam że nadrobić w końcu dzieci są różne. Mniej więcej w czasie szczepienia w 7 tygodniu zaczęło się pojawiać prezenie. Do tego stopnia że jak 2 razy dziennie zassie piers to jest dobrze. Sciagam laktaroem ile daje radę dokarmiamy mieszanka hipp. Od 1.5 miesiaca napina sie tak ze robi mostek. Ataki wyglądają tak jakby w szybkim tempie robił mostek i spadal wyginajac sie na prawa stronę potrafi to trwac nawet po kilka minut. Histeria przy tym niesamowita. Nie podnosi glowy lezac na brzuchu, chyba ze pod klatke piersiowa podloze mu poduszke. Trzymany pionowo czasami utrzymuje przez chwile ale tak jak u noworodka glowa lata mu ma wszystkie strony. Nie ma mowy by nie podtrzymywać. My mamy mieć najpierw vojte , około 7 miesiąca przejść na bobathNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
nick nieaktualnyUli zdrówka dla synka.
Mała Matylda właśnie jak tak czytam " jestem juz stara" to sie zastanawiam ile dziewczyny z forum mają lat
Dzisiaj 1 ciąża koło 30 l to norma. Ja bardzo chciałam wcześniej, wyszło jak wyszło, na szczęście mamy nasz cały i zdrowy Skarb, ale zawsze mówiłam że chce pierwsze dziecko do 30.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Ulii dużo zdrówka dla Was. Pomalutku i wszystko się ustabilizuje. Rehabilitację pomogą.
Kurcze to ja już nie wiem jak to jest z tymi łzami. Naczytałam się, że łzy są ale nie powinny tak lecieć po policzku w tym wieku. Ale wiadomo mogę się mylić i oby tak było, bo ja panikara jestem( przy drugim już pewnie minie).
Jeju Kamcia ja to się boję tak szybko drugiego dziecka, bo właśnie przy tym podnoszeniu mam największe obawy, ale jak sama wiesz, że się da to muszę spróbować. W przyszłym roku 30 to już chce mieć produkcje na ukończeniu hehe. Planuję tak w okolicach stycznia lutego począć starania. Zobaczymy, może tym razem nie będzie tak długo jak za pierwszymW końcu się udało...
-
nick nieaktualnyDziewczyny bo widzę, że Wy tu nie które kucharzycie. O Katy dużo piecze a ja o ciasto mam pytanie. Czemu ciasto mi nie rośnie w piekarniku? Zrobiłam marchewkowe, miało być piękne żebym mogła kremem przełożyć wyszedł placek, nosz...już kolejne ciasto. Przetestowalam już chyba wszystkie opcje piekarnika...i albo rośnie za bardzo albo jest sobie plackiem...więc źle coś robie, albo jest magiczne ustawienie które mi pomoże.
-
Nynka przepis na biszkopt ktory zawsze sie udaje i wyrasta dostalam go dawno jak jeszcze nie robilam za wiele w kuchni. Mozna go przekladac, dodawac owoce itp.
6 jajek,1.5 szkl.maki i cukru,6 lyżek oleju,proszek do pieczenia daje na oko jakies 2 lyzeczki
Białka ubic,dodawac po trochu cukier dalej ubijajac, teraz juz lekko mieszajac lyzka dodac rozmacone zoltka a potem po trochu maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i olej. Pycha
A i maka przesiana przez sitko. Piec w 180 dtopniach ok 30 min z owocami ok 40 minWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 12:14
-
ulli
oby to tylko był problem z napieciem,bo przeciez wiele spraw do ukończenia 3.miesiąca jest normalnych, fizjologicznych
a niewielkie problemy sa ze sobą powiązane (niekrótka historyjke mogłabym napisac jak to było z córką bo ułożenie miednicowe)
fakt, bywają problemy bardzo patologiczne, zaciskam jednak kciuki, by szybko mineło i było całym takim PIKUSIEMvojta nie jest fajny...tzn dzieci nie lubią...bobath to jakby wspomagająca zabawa która łatwo w domu powtarzać...no ale mądrzejszy niech decyduje. A piszę to tylko w kontekscie że skoro vojty dzieci nie lubią to moga po prostu płakać
niech ten neurolog nic złego nie znajduje (z prostej przyczyny ze Wojtusiowi nic nie dolega) -
nie raz pisałam-punkt siedzenia zmienia punkt widzenia i pewne decyzje zapadają spontanicznie, życie weryfikuje co oczywiście nie oznacza, ze trzeba zakładać złe scenariusze
zakładałam dziecko do trzydziestki, nie wyrobiłam się, dzis to na pewno jestem stara dupa do rodzenia dzieci
pewnie nie znajde, ale jesli znajde gin który mniej niechetnie zareaguje na kolejną ciążę, kto wie...nie zakładam, nie planuje, ale narazie...coś za rok bedzie trzeba załozyć i planować
wiem na pewno, że trzeba cieszyć się chwila, szybko to wszystko przemija -
Sela, u Skrzata łzy się zbierają w kąciku oka, nadmiar płynie po policzkach, rzęsy mokre. Tak jak Fatalita myślałam że to fizjologiczne
Ulli, zdrowia dla Wojtusia. I dużo siły dla Ciebieostatnio myślałam co u Was.
Mała Matylda, Zosieńka śliczna jak obrazek
Ja jestem o rok młodsza od Małej Matyldy i też wypraszam sobie prokreacyjne emerytury
Nynka, powodów może być 150napisz coś więcej. Ciasto z proszkiem do pieczenia? Proszek nowy czy może już wcześniej otwarty? Piekarnik elektryczny? Wstawiasz do gorącego i nie otwierasz? Jaka temperatura składników?
Głowa mnie boli. Mama zajęła się Skrzatem, a mnie obudzili z jakimś beznadziejnym pokazem garnków. Grrrrr.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Ja to moglabym do 30stki sie z trojka wyrobic, ale nie planuje az tak szalec :p
Nynka, no wlasnie powodow moze byc sporo..Biszkopt akurat najrzadziej robie wiec niestety nie pomoge :p Moze kwestia temperatury składników faktycznie bo to ma znaczenie;)
Bylismy w przychodni, klocuszek wazy 6.5kg, szczepienie przelozone na razie na blizej nieokreslony termin, ale raczej po wizycie u neurologa
A w temacie lez to u nas od jakiegoś czasu juz sobie plyna bo policzkach, nie wglebialam sie w temat za bardzo :pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 13:22
-
Kurcze to sama nie wiem. Z czego czytałam to takie małe dzieci mają łzy odprowadzane przez kanalik łzowy do noska. A jak jest zatkany to łzy gromadzą się w oczku i spływają po policzku. Oby to były jakieś głupoty, które czytałam, bo serio zestresowałam się tym. Ale mimo wszystko podpytam pediatre na szczepieniu.W końcu się udało...
-
Ulli duzo zdrowka dla synka i sil dla was. Najwazniejsze znalezc dobrego rehabilitanta i systematycznie, duzo cwiczyc. Ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
J.s. dla Ciebie najlepsze zyczenia urodzinowe. Duzo wlosow i malo nieprzespanych nocy.
P.s. u mnie tez wypadaja masakrycznie. Pociesze, to jest przejsciowe. Po pierwszym porodzie tez nagle zaczely wypadac ale samo przeszlo.
Niech ktos zgasi wreszcie slonce...w sobote idziemy na weselicho a za tydzien jedziemy na mazury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:17
J.S lubi tę wiadomość
-
Ulli, zdrowia dla Wojtusia bib cierpliwości dla Was.
JS, mamy jakieś milion stopni, tj. ze 32 będzie. W domu 29 e dużym pokoju przy otwartym balkonie. W sypialni ze 35 może. Gdybym miała klimę albo chociaż okna na dwie strony to bym pewnie nie wychodziła. Ale mieszkanie jednostronne, południowo zachodnie czy jakoś tak. Lampa w okna. Na dworze lepiej...
Jestem stara, pierwsze dziecko w wieku 37 lat, Wy małolatypodczas pobytów w szpitalu nikt się nie dziwił, a wiek po 30, ale tak bardziej to była norma.
Sela, przestań czytać internety.
Nynka, obstawiałabym coś ze skladnikami albo piekarnikiem. Jak z pieczeniem innych rzeczy?
Kupiłam stanikniestety, w esotiqu nie mają takich misek
Dobrze, że obok galerii jest sklep brafiterski. Tylko jak zobaczyłem później w necie, że mój stanik 50 zeta tańszy to... ale trudno. Grunt, że mam. Drugi kupię tej samej firmy już on line
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 15:02
Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Uli współczuję ,zdrowia dla maleństwa .
Sela jest taki przepis , biszkopt rzucany się nazywa ,sprawdź w Internecie ładnie rośnie ,odkąd znalazłam innego nie robię jest bardzo leciutki ,torty genialne z niego wychodzą.
Ja mam 38 lat dzieciuchy ,któraś da więcej? Ale rzeczywiście ciążę inaczej z wiekiem się przeżywaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:31