X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo zdążyłam posta skończyć :-D było trochę płaczu, bo zamiast do cycka, najpierw trafiła na przewijak bo prawie 8 godzin to już mnie serce bolało. Jak się zorientowała że chce jeść to trochę syrenę włączyła ale moment. Oczywiście podczas jedzenia poszła seria kupy więc trzeba było poczekać na całość i znowu przewijanie. Zdążyła się rozbudzić. I mało zjadła. Dostała gwiazdki z projektora, za chwilę spróbuję dokarmić jeszcze. I niech śpi kolejne 3 godziny ;-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katttalinna tez byn pewnie poszła spac.

Cholera, która to pisała, że jest noc zakupów w 5 10 15? Miałam obejrzeć przy następnym karmieniu, oczywiście nie wytrzmałam i od razu weszłam i zamówiłam tyle ciuszków, bo wszystko mi się poodobało... i do garnka to chyba wsadze te ciuszki i zabaki, które przyjdą heh... mąż mnie udusi

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuchy ciuchami, leżą w szafce bo prezes tylko pieluchy ubiera, za to przestaje mi się mieścić w wózku! Zostało jakieś 10 cm miejsca w gondoli! Miał się gondolić do końca roku i co? Matka zamiast okulary będzie musiała wózek kupić. Bu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wesoło ... Młodsza i starsza nie śpią od 30 min -.- . Gorąc i starsza się do łóżka przygramolila.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 200 zl z 5-10-15 w poniedziałek przyszło
    Czekam na 250zl z h&m
    Dla dzieci oczywiście z naciskiem na starszaka bo to jak dla dwojga :D

Nie wyspalam się. Tzn tylko ja . Reszta spi. Malenki i tak az 2x jadł jednak logicznie nadrabia dzień. Dziś w ogole go nie okrywalam i ladnie spał. Starszy gorzej, wiercil się ale spał. Jestem cała mokra i jak tu ciuchy założyć?w nocy 22stopnie więc ulgi nie ma na chacie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 200 zl z 5-10-15 w poniedziałek przyszło
    Czekam na 250zl z h&m
    Dla dzieci oczywiście z naciskiem na starszaka bo to jak dla dwojga :D

Nie wyspalam się. Tzn tylko ja . Reszta spi. Malenki i tak az 2x jadł jednak logicznie nadrabia dzień. Dziś w ogole go nie okrywalam i ladnie spał. Starszy gorzej, wiercil się ale spał. Jestem cała mokra i jak tu ciuchy założyć?w nocy 22stopnie więc ulgi nie ma na chacie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pokoju 29 :( wiatrak chodzi 24/h :( . Jest próba zaśnięcia przez jedną i druga,ale ja rozbudzona no i nie mam miejsca do spania ... Ach uroki bycia mamą xD

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa
    22 na zewnatrz
    w domu tylko wiecej
    w sypialni 27

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata przetestowana, pierwszy raz Mała leżała w niej zafascynowana książeczka i rozmawiając z hipciem przez 50 min. Mata bright starts,ogólnie polecam,moglaby być nieco grubsza podłoga ale daje rade.

My chcemy 2 dziecko,najlepiej z małą różnicą, za 2 lata było by super, ale patrząc na to jak w tej ciąży się oszczędzałam i nie dzwigalam, sprzątałam itp. nie wiem jakby to miało wyglądać mając małe dziecko. Dźwigać nie wolno,a dziecko chce na ręce, nie wiem jak kobiety mające dzieci rok po roku sobie to organizują. Po macierzyńskim nie chce wracac do mojej pracy, wiec albo kolejna ciąża za rok,albo szukanie nowej pracy i tym samym przymus odłozenia planów aż sie sytuacja zawodowa nie ustabilizuje. Za miesiąc kończe 30 wiec długo tez nie chciałabym czekać.

Pałąk tiny love daje radę. Mała siedzi w wózku dłuższą chwile- narazie testujemy bo w domu upaly i nie ma jak wyjść.

Sernik na zimno moje ulubione ciacho z truskawkami albo z brzoskwiniami:)

Cellulit i ja mam- masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 06:28

Sela lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mialam beznadziejna noc..Zachcialo mi sie filmu do 00 ogladac, nie zdazylam zasnac, a maly juz sie cos tam wiercil , ale myslalam, ze jeszcze pospi..Pies za oknem szczekal jak powalony to chcialam zamknac okno i jakims cudem wlaczylam grajacego slonia z maty...No to Kamil juz zaczal wiercic twarza w materacu w poszukiwaniu cycka...Pies dalej sie darl, jak maly zasnal to szybko po niego polecialam, ale nie chcial przyjsc :/ Tak sie meczylam do 2 okolo, po 3 Kamil sie przebudzil i chlopak wstawal do pracy, o 6 Kamil sie obudzil...Teraz przysnal wiec musze skorzystac z okazji...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez mialam beznadziejna noc..Zachcialo mi sie filmu do 00 ogladac, nie zdazylam zasnac, a maly juz sie cos tam wiercil , ale myslalam, ze jeszcze pospi..Pies za oknem szczekal jak powalony to chcialam zamknac okno i jakims cudem wlaczylam grajacego slonia z maty...No to Kamil juz zaczal wiercic twarza w materacu w poszukiwaniu cycka...Pies dalej sie darl, jak maly zasnal to szybko po niego polecialam, ale nie chcial przyjsc :/ Tak sie meczylam do 2 okolo, po 3 Kamil sie przebudzil i chlopak wstawal do pracy, o 6 Kamil sie obudzil...Teraz przysnal wiec musze skorzystac z okazji...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadę
    kciuki za męża :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ładnie. Jak cycaliśmy po północy to kolejne było dopiero 4:30! A ja głupia zamiast spać to do 2 zamawiałam ciuszki wv5 10 15...

Feeva lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc do dupy.

Dzisiaj mam urodziny, prosze zyczyc mi przespanej nocy i zeby wlosy mi tak nie wypadaly, bo bedziecie mialy lysa kolezanke z forum.

Hoope, ja nie wiem jak to bedzie, bo jeszcze troche i moj tez sie przestanie miescic.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam celulit, delikatny miałam już jako nastolatka przy wadze 45 kg, w ciąży się nasilił, po powoli się zmniejsza. Miałam wrócić do biegania zaraz po połogu, ale obecne temperatury nie sprzyjają, a ja wieczorami nie mam siły ruszyć ręką ani nogą.
    Nasila mi się wypadanie włosów. Muszę umówić się do fryzjera i trochę je podciąć.

Dzisiaj ciężka i nietypowa noc, od 0:30 pobudki co godzinę :/, 4:20 Zofia wyspana, ja niestety nie :/. Zasnęła ponownie po szóstej, zaraz wstanie.

Odbijacie dzieci po każdym nocnym karmieniu? Mam wrażenie, że Zosię właśnie odbijanie rozbudza, a choć słyszę jak łyka powietrze przy jedzeniu wydobycie z niej beknięcia to długotrwały proces, nierzadko też kończy się niepowodzeniem.

Kamcia, kciuki :)

J.S – wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spełnienia marzeń, szczególnie tych wymienionych w Twoim poście ;)

J.S, kamciaelcia lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Wszystkiego naj naj
    Przespanych nudnych nocy i okazalej szopy na głowie

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na miejscu
    Celulit mialam już w LO wazac 46 kg
    Krótkich spodenek od lat nie noszę choć ostatnio mi się zdarzyło rano zakladajac mało znajomych na mieście
    Wlosy nie wypadaja. Już trzecia ciążę. Wręcz są teraz piekne. Scielam ostatnio jakies 15-20 cm :)
    Odbijamy. Ale u nas nocne karmienie samo w sobie kończy się niepowodzeniem w kwestii zaśnięcia i nie pociagniecia butli. Spi też przy odbijaniu. W upaly jest małe poruszenie po odlozeniu ale to przez upały. Ostatnio co raz rzadziej odbija

Dojechalam
    Duzo ludzi. O co chodzi???i nie jestem pierwsza ciężarna :( hę???nie po to zarywalam noc by dojechac jako nie pierwsza ciezarna!!tym bardziej kciuki za męża bo na 9nie wrócę do domu...

Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, wszystkiego najlepszego! Niech Ci się spełni :-)

U nas dziś ładna noc, 3 karmienia, z czego to z kupą wyszło godzinę. Ale nie było gadania o 5 ;-) teraz chyba śpi, jest szansa że wyjdziemy dziś wcześniej z domu.

Ja specjalnie nie wchodziłam ma 5 10 15 :-) ciuchów mam po kokardkę a nie wiedziałam, że mają zabawki. Za to odkryłam ostatnio smyka i już mam masę rzeczy w schowku.

Ciągle zapominam spytać. Dziewczyny z cukrzycą ciążową, które karmią piersią, jak to jest przy robieniu krzywej, można karmić w trakcie czy lepiej odciągniętym? Bo skoro trzeba dostarczyć i nic nie robić, a kp to jednak wysiłek... Wiem, mam za mało problemów ;-)

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S życzę Ci nocy nie do
    doopy i dużo włosów, morze włosów :D

Ja w nocy nie odbijam, je na leżąco i zasypia obok mnie przy cycu od ręki. Ostatnio też nie przewijam koopy 5-6 rano (dla mnie to środek nocy) to jeszcze dosypia spokojnie z godzinę.

Mała Matylda, J.S lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S spelnienia marzen i samych przespanych nocek ;)

Ja nie odbijam w nocy, jak mu sie zdarzało bardzo ulewac to odbijalam :p

Mała Matylda, J.S lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ