X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie od godziny grzmi i pada:p Fajnie, tylko, ze chyba w takim razie nici z mojego wyjscia z chlopakiem...

Haha padlam.. Chlopak mi przed chwila pokazuje moje odciagniete w butelce mleko z wielkim obrzydzeniem na twarzy i sie pyta czy sie nie zepsulo..Bo wiecie ze sie oddziela ten tluszcz od tego wodnistego jak sie trzyma w lodowce xd A potem stwierdzil, ze sie nie dziwi, ze maly tak placze:o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 06:55

Fermina lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia obudziła się 0:35 i nie spała do trzeciej, dobrze że mąż po pewnym czasie zastąpił mnie przy Małej bo nie miałam już siły. Poźniej pobudka na cyca o 4:30 i sen do szóstej. Rano dopisywał jej humor i apetyt, a mnie niestety tylko apetyt XD
    Teraz Zofia zasypia w łóżeczku, a matka się modli o jej sukces ;)

Moja mała prześladowczyni na wczorajszym spacerze, chwilę przed wszczęciem alarmu:
    ]

Edit: nie wiem dlaczego bokiem, u mnie jest tak jak powinno :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:03

Katy, D_basiula, Wowka, kattalinna, Feeva, Nynka, J.S, Hoope, Cola87, jangwa_maua lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesknilam za noworodkiem? Przykro mi było, że dorasta? Mój empatyczny Synek walnął w srodku nocy koope po po pachy, żeby mi przypomnieć jak to było. ;) O 5.30 powtórka. Tak o mnie dba, kochany. :D Poza tym noc w systemie 3-3-3-1 i już nie śpimy. Dla mnie super. Sen jak u Patryczka czy Igorka chyba nie będzie osiagalny jeszcze długo ale ja tam się wysypiam. ;)

Katy. :D Reakcja na mleko bezcenna. :D

Mała Matylda i J.S., Feeva, oby dzisiejszy dzień był dla Was lepszy!
    Matylda, prześladowczyni słodziutka, nie widać skłonności do okrucieństwa. ;)

Katy, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda
    Te faldeczki i faldunie <3

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek wstał :P Jak ja wstane to pewnie i Patryk : D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie spimy od 4.30 cis tam zjadla, pousmiechala i drzemka. Za chwile kupa pociumkala cycunia i wqchiwanue rekami i nogami az do teraz. Zasnela 10 min temu i sie zadtanawiam czy juz wstawac czy jeszcze polezec...

U mnie byla burza o 5. W koncu sie zrobilo chlodniej.

Milego dnia wszystkim.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U nas dobra noc. Start o 20, o 24 sama obudziłam Skrzata na jedzenie, bo szłam spać po wizycie gości i nie chciałam mieć za szybkiej pobudki. Jedzonko o 5, ale nie dałam rady odłożyć Skrzata samego, więc pominęłam krok laktator i poszłam spać dalej z nim ;) no i Skrzat dalej śpi, a ja już nie i nie mam jak się ruszyć. Nawet nie wiem czy pada.

Dzięki za wsparcie w sprawie babci. Udało się od razu wczoraj wieczorem zaliczyć wizytę u ginekologa, moja mama poszła jako osoba towarzysząca. W przyszły poniedziałek babcia ma iść do szpitala, będą konsultacje, ale ma się nastawić, że operacja się odbędzie. Po operacji będzie wiadomo, jak bardzo nowotwór był zaawansowany, jak na razie trzymamy się nadzieji, że nie bardzo i uda się bez większych powikłań. Babcia trzyma się dobrze, podchodzi do sprawy zdroworozsadkowo i zadaniowo, przynajmniej z wierzchu. To nie ta babcia, która uzala się nad sobą, mam dwie :)

Kattalinna, gratki dobrych wyników. Możemy spotkać się na piwo i ciastko, bez obaw o cukier :D

Mała Matylda, przesladowczyni do zacałowania, uniewinniona :D

D_basiula, lepiej poleż ;)

Katy, mój mąż to się cieszy, jak widzi ten tłuszcz. Mowi że mleko jest tlustsze niż rosół i żeby Skrzat zajadał, to będzie grubszy :D

Mamom marud życzę odmiany sytuacji, pozostałym mamom utrzymania.

Dziś historii nie było, bo nie było nocnej sesji z laktatorem. Do nadrobienia :)

Katy, Mała Matylda, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam tego dziecka..Pamietacie jak skarzylam sie, ze maly juz nie chce jesc w pozycji na siedzaco i musze karmic tylko lezac? To wyglada na to, ze teraz sytuacja sie odwrocila xd Na lezaco jest be...
    O co mu chodzi to ja naprawde nie wiem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, każda z nas ma własny plan odnośnie ciała - mnie marzy się sześciopak, córka pracuje na sześciofałd :P

Fermina, w sumie wypada pogratulować – noc przespana, a Juleczek wyczuł Twoje potrzeby i zafundował sentymeltalną podróż do okresu noworodkowego ;)

Zasypianie okazało się długotrwałym procesem, wymagającym wspomagania ramionami mamy. W końcu zasnęła, ale śpi niespokojnie, boję się, że to nie potrwa długo. Też powinnam się przespać tylko czy w tej sytuacji jest sens się kłaść…
    Muszę posprzątać mieszkanie bo wczoraj Zosia nie pozwoliła mi nawet ogarniać na bieżąco, a dzisiaj zajrzy do nas teściowa, jutro na kilka dni przyjedzie mój brat. Mąż w pracy niestety.
    Wieczorem piekę sernik, od jutra intensywna konsumpcja :P

Feeva, co u Ciebie?

J.S, jak Wam minęła dalsza część nocy?

Edit:
    Wowka, cieszę się, że w sprawie babci jest konkretny plan działania, a ona sama tak dzielnie to znosi. Życzę zdrowia, mam dobre przeczucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 08:37

Wowka, kamciaelcia, Anusias lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, w nocy oglądałam zdjęcie Julka i zapomniałam napisać.

Jaki on fajny :) i chyba mu się podoba body z woodstocku ;)

Przy nim Skrzat popada w kompleksy, na rękę na pewno by nie wygrał ;)

Fermina lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam chudzielca :)
    nawet maż tak wczoraj spojrzal i powiedział, jaki on chudy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi,.czyli jest nadzieja I to wcale nie w tak odleglym czasie :D

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama poprosiła o uśmiech dla forumowych cioć i dzieciaczkow. Oto efekt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 21:31

kattalinna, pawojoszka, Wowka, Nynka, Katy, J.S, Hoope, Mała Matylda, Fermina, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, faktycznie chudzielec :-D

Ale dziś skandal. Godzina 10 a ja w koszuli nocnej z kawą przed serialem. Dziecko śpi. Mieszkanie woła o sprzątanie ale jeszcze zdążę, nie? ;-) Jak dobrze jest nic nie robić. Normalnie bym dreptała o tej porze ale deszcz leje :-P

Wowka, kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam bobasy w koszulkach bez ramiaczek :) te ramionka :D

Szesciofald?:D zrobiłaś mi dzień MalaMatylda :) (tak tak śmieszą mnie takie glupotki :D)

Wowka dobrze, że jest plan i babcia tak do tego podchodzi. Myślę, że starszym ludziom łatwiej przychodzi takie myślenie.

Kattalina ja srednio co drugi dzień latam w piżamie do spaceru, czyli czasami do 13 :D

Mój kawaler jakiś taki łaskawy dzisiaj, odpoczywa od upału??

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, no wlasciwa pobudka 5:40 wiec masakra. W ogole ta noc byla do dupy, pobudka co 1,5h.
    Tobie tez wspolczuje. Oby dzis bylo lepiej.

Kamcia, slodki usmiech szczypiorka :)

Fermina, ja bym chciala zeby mi sie budzil co 3, a nie co 1,5-2, wiec ja ci zazdroszcze. Na pewno nas pomylilas, chyba ze chodzi ci o twn pierwszy sen 4h ale watpie XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:27

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ok, 21:30-4:30, 5-7 i potem do 8:30.

Nie wiem co się dzieje. W nocy i nad ranem ładnie cycka ssie, a potem jest histeria jak próbuję ja przystawic w ciągu dnia. Muszę ją ponosić i jak zaczyna usypiac to wtedy jej daje i łapie, a tak od razu nie chce. Już mi się płakać chce i się denerwuje bo nie wiem czemu płacze, jak chce ją przystawic normalnie...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Czuję się przez Was oszukana, bo wrzucacie tylko radosne, pulchne bobaski i mam wrażenie, że tylko ja mam malkontenta z wiecznym niezadowoleniem na buzi. Dlaczego ma charakterek ojca? Nie wystarczy że wygląda? Pokażcie mi tu brzydkie, wrzeszczące, zaplute twarzyczki a nie oszukujecie mnie jak w reklamach.

O jakie niedobre, o jak wrzeszczy i bach, słodka, radosna buzia.

Kłamczuchy.

7200 kg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba5e16d2d3b9.jpg

Nynka, Wowka, Feeva, kattalinna, kamciaelcia, Mała Matylda, J.S, Katy, Fermina, Cola87, D_basiula, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile fałdKÓW ❤❤

Hoope lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie wiem ile waży moja miss sumo? ;-)

age.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ