Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Bardzo mi przez ten pobyt dziecko dojrzało. Wszyscy myślą, że jest starszy, lekarze też. I nie tylko ze względu na rozmiar (dobija do 8 kg) ale i mądrość i uważność jaką obdarza łaskawie otoczenie. Teraz bardzo mało marudzi (bo go z rąk nie wypuszczam) ale też śpi zupełnie inaczej. Otóż nagle zrozumiał, że kładąc się koło mnie (oboje na boku), brzuchem do siebie, idziemy albo jeść albo spać. I dziewczyny... cieszy się od ucha do ucha aż postękuje. Wyciąga do mnie rączki, wczepia się w koszulkę, wtula nosek w piersi i po prostu zasypia. Czasem samej trudno mi uwierzyć jak dużo rozumie człowiek, który jest na świecie 4 miesiące.
Kamska, Mała Matylda, Katy, D_basiula, Patk, Wowka, Nynka, kattalinna, Fermina, Sela lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope az mi lzy poplynely jak pisalas o wenflonie, bo mi sie przypomnialo jak Ola wtedy plakala, a ja razem z nia. Nie wytrzymalam. Mialam pokoj jednoosobowy z lozkiem dla mamy i lozeczkiem dla dziecka bezplatnie i jedzenie tez mi maz dowozil.
Dobrze ze leki dzialaja, teraz bedzie juz tylko lepiej.
My dzis konczymy 3 miesiace!Katy, Wowka, Hoope, Mała Matylda, kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
nick nieaktualnyKamska tylko u nas nie ma problemu przy cycu jak chce jeść, akcja się zaczyna jak nie ogarniam jej i chce uspać przy cycu. Zawsze działało, pociumkała sobie i zasnęła, a teraz wrzask.
1.5 h walki, na różne sposoby- padła chyba ze zmęczenia na 40 min. -
nick nieaktualny
-
Katy możesz spróbować te małe buteleczki z gotowym mm z apteki może smoczek będzie małemu pasować ,ja zabrałam pusta buteleczkę że szpitala i mała chętniej piła z tej małej niż z kupnej .
Hoope gdzie ty kobieto mieszkasz że masz takie warunki w szpitalu . My jak leżeliśmy z Patrykiem to były tam kobiety z takimi maluszkami i matki karmiącej dostawały posiłek my płaciliśmy 16 zł za dobę i mieliśmy osobne łóżko a Patryk łóżeczko a szpital w małej miejscowości,a czysciutko i kolorowo mikrofala i lodówka na korytarzu ,kuchnia z czajnikiem i mikrofala pokój do zabaw z zabawkami i książeczkami dla dzieci no nie było tragedii. Zabiegi wszędzie tak samo bolesne i dla mamy i dla dziecka tak że tu nie było różnicy a tej francy nie daruj. Wracajcie szybciutko do formy .
Patk ja bym zrobiła zdjęcie pani sprzątającej i wrzuciła w neta nie cierpię jak się ktoś sadzi a potem faceci myślą że można być odstawiona laska z pomalowanymi pazurkami i ogarnąć wszystko w domu bo przecież ona potrafi a my leniwe jesteśmy albo nie dbamy o siebie jak się takich Instagramie naogladajaKaty, Hoope lubią tę wiadomość
-
Robiłam zakupy na stronie Rossmanna i trafiłam na informację, że od września będą mieli w sprzedaży chusteczki Babydream w 99% nasaczane wodą. Ceny jeszcze nie podają, bardzo mnie ciekawi jak je wycenią. W domu używam wacików i wody, na wyjścia Waterwipes, ale uważam że ich cena to przesada
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamy iść jutro na szczepienia i już jestem chora. Tak się stresuje że szok.
Mamy 2 buteleczki z lovi i dr brown, wg mnie lovi lepsza. Z tych szpitalnych lepiej dzieci piją bo tam leci, a w takiej lovi trzeba się naciągnąć, w dr brown troche mocniej leci.
Moje dziecko dzisiaj przewróciło się z brzucha na plecy, miała taką minę jak by ducha zobaczyła
Zasnęła przy cycu bez większych akcji, zobaczymy jak to bedzie.kattalinna, Katy lubią tę wiadomość
-
A tak Kamil ostatnio wietrzy nogi xd
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2b2de56ef8.jpgCola87, Mała Matylda, MajowaMamusia, kattalinna, kamciaelcia, Fermina, J.S, Wowka, D_basiula, Nynka, Patk, pawojoszka, Hoope, Feeva, Kamska lubią tę wiadomość
-
Kamcia, właśnie zobaczyłam, że Piotruś gabaryty urodzeniowe miał prawie takie jak moja panna, w zasadzie różnica łapie na błąd pomiarów
Ania 3330g i 52cm
Fajne chłopaki, a Patryk to wymiata z pozycjami
Tatuś odebrał dziś oballa. Ładny, turkusowy, gotowy do gryzienia. I co? Młodzież drzemkę przedłużała, że musiałam budzić na kąpiel (nie jest to dobry pomysł), po której szybko odpadła. No i piłka czeka do jutra...
kamciaelcia, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Hoope, co za głupia krowa, masz rację, opisz ją w paszkwilu, nalezy się jej. Tak ładnie i sugestywnie opisałaś scenkę zasypiania Barylątka przy Tobie, że aż się wzruszyłam..
Pytałam pediatry o okulistę, powiedziała że kontrola tylko u dzieci u których są wskazania. Na jakiej podstawie Wy się rejestrujecie na NFZ? Dostajecie skierowania?
Mama32, pięknie Wam.Chyba mamy ten sam poradnik.
Mój Mąż kilka razy tak ćwiczył z Julkiem - z pełnym powodzeniem i dziką radością z obu stron, ale ja się boję.
Jakie piękne dziewczęta na forum.I adekwatnie przystojni kawalerowie.
MałaMatylda, dzięki za info. Ja używam takiego samego zestawu co Ty i chętnie znajdę tańszy odpowiednik dla Waterwipes.
Majowa, kciuki za jutrzejsze szczepienia!
U nas dziś było źle. Po trudnej nocy nastał jeszcze bardziej wymagający dzień. Gdyby nie to, że dopiero co wyszliśmy ze skoku i tygodnie nie pasują, pomyślałabym, że zaczął się kolejny. Nie mam wytłumaczenia dla zachowania Kluska. Ciągle zmęczony, ciągle marudny, przy cycu trzy razy więcej czasu niż zwykle, płacze i śmieje się jednocześnie i na zmianę. Zajmuje się sobą samodzielnie do 5 minut, nie więcej. Wybucha płaczem nagle, w środku zabawy. Teraz niby zasnął, ale już się kręci, boję się że znowu będą pobudki co godzinę. Gdyby nie Mąż, któy mnie zmienił po pracy i położył Kulka spać, chyba bym dziś wyskoczyła oknem. O co mu chodzi, temu Klusku?
Katy, Mama32, Mała Matylda, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamciaelcia czyli badanie wzroku powinien mieć każdy niemowlak?
Łobuz wstał z drzemki o 20:15....pocycal i grasuje, ciekawe kiedy padnie....
Fermina wspolczuje marudy, ja aktualnie zganiam wszystko na skok chociaż nie ma tragedii. Ale tez ostatnio zdarza mu sie rozplakac ale to tak histerycznie a nie umiem uchwycić dlaczego. -
Ja na wypisie miałam napisane że okulista między 3 a 5 msc. A potem rodzinna sama dała skierowanie nie czytając jeszcze wypisu. Tyle że akurat w Szczecinie bardzo ciężko mimo rozporządzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 21:46