X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zachwalacie te o-balle ze tez musze chyba nabyc

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Bardzo mi przez ten pobyt dziecko dojrzało. Wszyscy myślą, że jest starszy, lekarze też. I nie tylko ze względu na rozmiar (dobija do 8 kg) ale i mądrość i uważność jaką obdarza łaskawie otoczenie. Teraz bardzo mało marudzi (bo go z rąk nie wypuszczam) ale też śpi zupełnie inaczej. Otóż nagle zrozumiał, że kładąc się koło mnie (oboje na boku), brzuchem do siebie, idziemy albo jeść albo spać. I dziewczyny... cieszy się od ucha do ucha aż postękuje. Wyciąga do mnie rączki, wczepia się w koszulkę, wtula nosek w piersi i po prostu zasypia. Czasem samej trudno mi uwierzyć jak dużo rozumie człowiek, który jest na świecie 4 miesiące.

Kamska, Mała Matylda, Katy, D_basiula, Patk, Wowka, Nynka, kattalinna, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrze na te butelki TT i moze faktycznie z nimi sie uda bo ten smoczek bardziej ksztaltem przypomina piers niz Lovi, zobaczymy ;p

Kamska lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope az mi lzy poplynely jak pisalas o wenflonie, bo mi sie przypomnialo jak Ola wtedy plakala, a ja razem z nia. Nie wytrzymalam. Mialam pokoj jednoosobowy z lozkiem dla mamy i lozeczkiem dla dziecka bezplatnie i jedzenie tez mi maz dowozil.

Dobrze ze leki dzialaja, teraz bedzie juz tylko lepiej.

My dzis konczymy 3 miesiace!

Katy, Wowka, Hoope, Mała Matylda, kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam piekne panny dla chłopaków rosną :) Katy ja mam butelki Avent, karmię piersią i dokarmiam mm. Piersi nie odrzucił także wydaje mi się że są dobre :) D basiula wszystkiego dobrego dla solenizantki ;)

Katy, D_basiula lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska tylko u nas nie ma problemu przy cycu jak chce jeść, akcja się zaczyna jak nie ogarniam jej i chce uspać przy cycu. Zawsze działało, pociumkała sobie i zasnęła, a teraz wrzask.
    1.5 h walki, na różne sposoby- padła chyba ze zmęczenia na 40 min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o hnb toż to moje dziecko, na szczęście nie najwyższy poziom ale też dużo do niej pasuje.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy możesz spróbować te małe buteleczki z gotowym mm z apteki może smoczek będzie małemu pasować ,ja zabrałam pusta buteleczkę że szpitala i mała chętniej piła z tej małej niż z kupnej .
    Hoope gdzie ty kobieto mieszkasz że masz takie warunki w szpitalu . My jak leżeliśmy z Patrykiem to były tam kobiety z takimi maluszkami i matki karmiącej dostawały posiłek my płaciliśmy 16 zł za dobę i mieliśmy osobne łóżko a Patryk łóżeczko a szpital w małej miejscowości,a czysciutko i kolorowo mikrofala i lodówka na korytarzu ,kuchnia z czajnikiem i mikrofala pokój do zabaw z zabawkami i książeczkami dla dzieci no nie było tragedii. Zabiegi wszędzie tak samo bolesne i dla mamy i dla dziecka tak że tu nie było różnicy a tej francy nie daruj. Wracajcie szybciutko do formy .

Patk ja bym zrobiła zdjęcie pani sprzątającej i wrzuciła w neta nie cierpię jak się ktoś sadzi a potem faceci myślą że można być odstawiona laska z pomalowanymi pazurkami i ogarnąć wszystko w domu bo przecież ona potrafi a my leniwe jesteśmy albo nie dbamy o siebie jak się takich Instagramie naogladaja

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam zakupy na stronie Rossmanna i trafiłam na informację, że od września będą mieli w sprzedaży chusteczki Babydream w 99% nasaczane wodą. Ceny jeszcze nie podają, bardzo mnie ciekawi jak je wycenią. W domu używam wacików i wody, na wyjścia Waterwipes, ale uważam że ich cena to przesada

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

Fatalita gdzie w lubuskie? Moje rejony :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy iść jutro na szczepienia i już jestem chora. Tak się stresuje że szok.

Mamy 2 buteleczki z lovi i dr brown, wg mnie lovi lepsza. Z tych szpitalnych lepiej dzieci piją bo tam leci, a w takiej lovi trzeba się naciągnąć, w dr brown troche mocniej leci.

Moje dziecko dzisiaj przewróciło się z brzucha na plecy, miała taką minę jak by ducha zobaczyła :D
    Zasnęła przy cycu bez większych akcji, zobaczymy jak to bedzie.

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak Kamil ostatnio wietrzy nogi xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab2b2de56ef8.jpg

Cola87, Mała Matylda, MajowaMamusia, kattalinna, kamciaelcia, Fermina, J.S, Wowka, D_basiula, Nynka, Patk, pawojoszka, Hoope, Feeva, Kamska lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Skąd to znam?
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:15

Katy, Cola87, Mała Matylda, MajowaMamusia, kattalinna, Fermina, J.S, Wowka, D_basiula, Nynka, Patk, pawojoszka, Hoope, Kamska lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wyluzowane chłopaki :D

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, właśnie zobaczyłam, że Piotruś gabaryty urodzeniowe miał prawie takie jak moja panna, w zasadzie różnica łapie na błąd pomiarów ;-) Ania 3330g i 52cm :-)

Fajne chłopaki, a Patryk to wymiata z pozycjami :-)

Tatuś odebrał dziś oballa. Ładny, turkusowy, gotowy do gryzienia. I co? Młodzież drzemkę przedłużała, że musiałam budzić na kąpiel (nie jest to dobry pomysł), po której szybko odpadła. No i piłka czeka do jutra...

kamciaelcia, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, co za głupia krowa, masz rację, opisz ją w paszkwilu, nalezy się jej. Tak ładnie i sugestywnie opisałaś scenkę zasypiania Barylątka przy Tobie, że aż się wzruszyłam..

Pytałam pediatry o okulistę, powiedziała że kontrola tylko u dzieci u których są wskazania. Na jakiej podstawie Wy się rejestrujecie na NFZ? Dostajecie skierowania?

Mama32, pięknie Wam. :) Chyba mamy ten sam poradnik. ;) Mój Mąż kilka razy tak ćwiczył z Julkiem - z pełnym powodzeniem i dziką radością z obu stron, ale ja się boję.

Jakie piękne dziewczęta na forum. :) I adekwatnie przystojni kawalerowie. :D

MałaMatylda, dzięki za info. Ja używam takiego samego zestawu co Ty i chętnie znajdę tańszy odpowiednik dla Waterwipes. ;)

Majowa, kciuki za jutrzejsze szczepienia!

U nas dziś było źle. Po trudnej nocy nastał jeszcze bardziej wymagający dzień. Gdyby nie to, że dopiero co wyszliśmy ze skoku i tygodnie nie pasują, pomyślałabym, że zaczął się kolejny. Nie mam wytłumaczenia dla zachowania Kluska. Ciągle zmęczony, ciągle marudny, przy cycu trzy razy więcej czasu niż zwykle, płacze i śmieje się jednocześnie i na zmianę. Zajmuje się sobą samodzielnie do 5 minut, nie więcej. Wybucha płaczem nagle, w środku zabawy. Teraz niby zasnął, ale już się kręci, boję się że znowu będą pobudki co godzinę. Gdyby nie Mąż, któy mnie zmienił po pracy i położył Kulka spać, chyba bym dziś wyskoczyła oknem. O co mu chodzi, temu Klusku?

Katy, Mama32, Mała Matylda, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    na podstawie ustawy
    każde dziecko po 4.m.ż.
    Piotrek taka wizytę zaliczył
    teraz miał zaliczyć Patryk
    na skierowanie
    na nfz
    jak bioderka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 21:21

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia czyli badanie wzroku powinien mieć każdy niemowlak?

Łobuz wstał z drzemki o 20:15....pocycal i grasuje, ciekawe kiedy padnie....

Fermina wspolczuje marudy, ja aktualnie zganiam wszystko na skok chociaż nie ma tragedii. Ale tez ostatnio zdarza mu sie rozplakac ale to tak histerycznie a nie umiem uchwycić dlaczego.

• Patk Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie miałam napisane że okulista między 3 a 5 msc. A potem rodzinna sama dała skierowanie nie czytając jeszcze wypisu. Tyle że akurat w Szczecinie bardzo ciężko mimo rozporządzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 21:46

• Fermina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wypisie było tylko o bioderkach i nie potrzebowałam w ogóle skierowania. Muszę podejść chyba do okulisty zapytać, skoro wszędzie inaczej..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ