X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja mam butelke z canpola ta haberman (niby dziecko nie odrzuci piersi, bo z niej również trzeba się namęczyć. Poczytaj sobie o niej)

Co do o-balla to jak w czwartek zamówiłam to pisałam oby nie przyszła różowa, bo wysyłają losowo kolory i co... dzisiaj dostaliśmy paczke i Leo ma RÓŻOWEGO oballa hehe

Katy, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie bylo zalecenia wizyty u okulisty..

Dzieki za propozycje butelek, bedziemy testowac moze ktoras mu spasuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 22:08

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okulista musiał jakoś wejsc w 2016 roku, przy wypisie neonatolog dokładnie mówiła co i jak (jakie przepisy, po co , dlaczego), teraz nie pytałam o szczegóły, uznałam ze tak jest
    i u mnie w miescie była gwarancja okulisty po 4.m., po prostu nie było z tym problemu
    słyszałam tylko, że jest czas, że jest czas
    a jak poszłam rejestrować, taka niespodzianka
    i skierowania dostaje się na pierwszej wizycie patronazowej (wteduy też na bioderka)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    różowa sam Piotruś sobie wybrał

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia hmmm to może mój Leo też ją polubi ;-) zobaczył ją 5 min ale jakieś średnie zainteresowanie, może dlatego, że jeszcze nie potrafi łapać. Chociaż dzisiaj próbował z maskotką.

A właśnie my też na wypisie nie mamy nic na temat okulisty, tylko te bioderka.
    Dzisiaj byliśmy już na 2 wizycie bioderkowej i wszystko super ale pani dr kazała przyjść 3 raz! (Już przed wejściem do gabinetu usłyszałam na korytarzu jak mamy mówiły, że ta dr robi 3 razy usg). Dr mówiła, że dlatego ma być 3 wizyta, bo jakieś kości są widoczne po 4 m.ż czy jakoś tak, a ona to też chce sprawdzić. I wyzte mamy na październik.
    Wiecie co, przeżyłam szok dzisiaj na tym korytarzu przed gabinetem. Była laska, która tak nieczule zajmowała się córeczką, że aż mi łzy napłynęły do oczu. Kurcze ja to się obchodze ze swoim jak z jajkiem. Jak podnosze czy kładę, robię to delikatnie, a ta dziewczyna to robiła z taką cholerną znieczulicą, że aż nie mogłam patrzeć. Jak zaczęła huśtać w nosidełku z nerwami, to ta mała aż latała w tym nosidle, a te biedna oczka aż chciały powiedzieć "mamo czemu tak mocno?" No serce mi się pokroiło...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jest wizyt patronazowych? My mieliśmy jedną i o innych nic mi nie wiadomo. Muszę sprawdzić na wypisie ale też nic raczej o okuliście nie było.

Z takim nagłym płaczem to u nas coraz częściej w trakcie drzemki. Ania zaczyna się krzywić i po kilku sekundach jest pisk i wrzask przez sen, nie reaguje na nic i za chwilę się budzi zdziwiona. To trwa naprawdę moment ale jest straszne, w sobotę zdążyła się zalać łzami aż. Nie wiem co się śni maleństwu :-(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ani na wypisie ani pediatra nic o tym nie wspominała, ciekawe.

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina byc moze :-)
    Jestem zdania ze takie poradniki pisze nie byle kto, wiec czekam tylko az mala ukonczy 3 miesiace i bedziemy probowac. Jak jej sie nie spodoba to odpuszcze. Chociaz mysle ze takimi cwiczeniami moge jej pomoc w dalszym rozwoju.
    01.08 jak bylam na szczepieniu to nawet pediatra ja tak podnosil i obserwowal, a mala nie protestowala, krzywdy jej tym nie zrobil.
    Zdam relacje jak bedziemy po pierwszej probie

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    o ile pamiętam to i 4 wizyty bioderkowe nie powinny dziwić (zawsze mieliśmy więcej, tylko Patryk idzie standardem :D )
    na 6 tydzień, na 12 tydzień, 6 miesiąc i kiedy dziecko samodzielnie stoi (nawet nie chodziło o chodzenie)
    dziś umówiłam trzecią wizytę na listopad-wtedy powinny pojawić się juz jadra kostnienia (bo teoretycznie i prostacko-jak juz są z bioderkami juz nic nie można zrobić)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz jestesmy zarejestrowani na 3 wizyte bioderkowa na 25.10 ;)

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a tu któraś pisała, że ma tylko 1 wizytę, dlatego mnie to tak zdziwiło... w sumie lepiej jechać pare razy i sprawdzić czy się dobrze wszystko rozwija ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska chodziło mi o mojego tatę, czyli dziadka, nie Meza XD

Hoope zdrówka dla Baryłki, obyscie szybko wyszli stamtąd.
    A raszpli też bym nie darowala. Kto jej dał przyzwolenie pracy przy dzieciach, skoro taka kurew z niej? :/

Ja mam butelkę Tommy Tippee ale Mani nie przypasował smok. W ogóle jest taki dziwny bo się zapada do środka o.O
    Uzywam tej butelki do przechowywania mleka w lodówce bo pojemna (260ml).

My mamy bioderka w środę. Druga wizyta. Szczepienie w piątek :/

MajowaMamusia ja też przy ostatnim skoku miałam wrażenie że dopiero co był i ocb.
    Mala też przy piersi się darla jakby jej się krzywda działa, była marudna strasznie, aż nie do zniesienia. Trwało to 5dni. Po tym czasie jak ręką odjal, inne dziecko.

Kamska, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to już sama nie wiem co jej jest z dwojga złego lepiej jak to miałby być kolejny skok niż stała zmiana.
    My biodreka mieliśmy tylko raz i więcej póki co nie kazali przychodzić, o okuliście też pierwsze słyszę. Muszę pediatry zapytać jak nie zapomnę z tych nerwów.

U nas oball też się spodobał Zuzi, tylko za duży bo do buźki nie wchodzi i są nerwy:D

• Sela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia to oby był to skok i szybko minął.

U nas dopiero 2! karmienie ale tak się rozbudził, bo kupsko takie wodniste poleciało, w sensie polecialo w pampers, a potem na przewijaku jeszcze duuuużo. Zalał wszystko. Rozbudzony na maxa. Ciekawe, o której uda mi się go ululać...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nic o okuliscie nie wiadomo.
    Mialam jedna wizyte patronazowa, na wypisie mialam bioderka, ale nie okuliste. Musze sie dowiedziec.

Majowa, u nas na oballa to samo, wkurza sie ze do buzi mu nie wchodzi.

Fermina, wspolczuje kiepskiego dnia, mam nadzieje ze noc mialas spokojna noc.

Wowka, zazdroszcze tych Mazur, oj zazdroszcze ;)

A my wrocilismy do domu wczoraj, mielismy wyjechac dzis o 5 rano ale sie tam rozpadalo, pogoda do dooopy wiec sie zawinelismy po obiedzie. Noc w domu a przede wszystkim w lozeczku juz taka piekna nie byla.
    Spal ze mna juz od 23. Cala noc sekal, krecil sie, wybudzal. Cala noc bylismy przytuleni.
    Spicie ze swoimi maluszkami? Bo ja juz nie wiem, czy nie zainstalowac go przy sobie na stale. Mielismy dzis 4 pobudki, nad morzem 2, roznica znaczna.

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie w zależności o ktorej sie obudzi na jedzenie, ostatnio po 00 juz jest u mnie w lozku :p

Nie wyspalam sie bo nam sie zachcialo seksow kolo 23 dopiero, no a wlasnie po 00 juz Kamil chcial cyca, pozniej nie moglam zasnac. O 3.45 budzik chlopaka dzwonil i sie rozbudzilam, teraz maly sie obudzil, mam nadzieje, ze nie na dlugo:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 08:12

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas nad ranem tradycyjnie kręcenie, bo ni to pierdki nie chcą wyjść ni to kupa, teraz już wsyalismy. Dziś będzie chyba 23 st i nie wiem jak ubrać :-)

Wczoraj kupiłam małej sukienkę do chrztu, a ja dziś idę do krawca zwezyc ciążowa w której na weselu byłam i będzie na chrzciny.

Moja śpi że mną cały czas, mam duże łóżko to nie jest nam ciasno

Mała rano po nocy ma oczko jedno zawsze trochę zaropiale, w dzień już nie, przemywam solą fizjo.yslicie że podejść do pediatry?

Seksow wieczorem a jeszcze tak późnym mi się nigdy nie chce, teraz to w ogóle mi się nie chce. Raz w miesiącu styknie :-)tylko mąż narzeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my noc super mam nadzieję, że już tak zostanie 21:30-4 :) teraz już wstajemy.

Musze na te bioderka zapisać, bo już czas a ja jakoś zwlekam strasznie. No i dopytać o tego okuliste.
    W ogóle my nie mieliśmy wizyty patronażowej, co to?

Ale mam lenia, musze się szybko ogarnąć bo będę cały dzień taka rozlazła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas 2 pobudki, wiec w nocy nie jest źle, przy skoku zawsze budziła się co chwila. Już sama nie wiem.

Z tego co pamiętam niektóre z Was dzieliły szczepienia, my też chcemy dzielić tylko zastanawiam się jak najlepiej i w jakim odstępie czasu podać kolejne( tzn. 2 dzisiaj i 2 szczepienia kiedy?). Kojarzy mi się że Wowka dzieliłas, poradzcie.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

U nas znowu jedna pobudka. Skonsolidowane jedzenie i kupa o 5:30 :D szkoda, że panicz po kupie się rozbudza i usypia 40 minut, ale nie narzekam, może być znacznie gorzej.

Ale za to pobity rekord nieprzerwanego snu. Prawie 10h! I dospane 1,5h. To co dospane to ze mną.

Jadę na pobranie krwi. Coś nie bardzo się czuje ostatnio, porobie podstawowe badania.

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ