Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Majowa wiesz my z naszą byliśmy w Salzburgu jak miała 5 tygodni i też wszyscy kręcili głowami że źle. Ale było naprawdę spoko, my zadowoleni, małej też nic nie było, spokojna. A naprawdę wróciłam z innym nastawieniem.
W ogóle zamówiłam sobie dzisiaj bieliznę korygującą zeby na chrzciny była. A potem doczytałam że mają urlop twraz i napewno do 2 września nie dojdzie. No zeźliłam się. I teraz muszę kupić gdzieś znowu a tamto odesłać. Chyba że napiszę do allegro czy można anulować. Może któraś z Was się orientuję czy można?
A to Wy liczycie czas spania wliczając karmienie? Bo moja to bez cyca max 7h a średnio to w nocy co 4-5h cyc jest. a ja tu czytam że Wasze po 10h sypiają i myślałam że ciagiem bez cycków i butli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 10:44
-
nick nieaktualny
-
J.S. kierunek Międzyrzecz
Ja śpię z małą, czasami jak ma lepszy dzień to próbuje ją odłożyć do łóżeczka. Czasem się jej tam uda dospać do pierwszej pobudki, czasem po jakimś czasie płacz- wtedy ją biorę do siebie. Ogólnie ja już z nią nie walczę, chce spać ze mną to śpi, chce być noszona to jest, chce się bawić to się bawimy, chce pobyć sama to jej nie przeszkadzam.
Kamcia, my też w Pati i Maksie. Polecam przez stronę internetową, bo stacjonarnie na każdej zabawce jest kilka złotych przebitki. Ostatnio specjalnie tan byliśmy żeby to sprawdzić
Wiem, że w niektórych miastach są specjalne przychodnie, które rozpisują indywidualne kalendarze szczepień, jak ktoś chce poprzesuwać, rozdzielać itd. Takie miejsce mamy w Poznaniu, choć w naszej przychodni też nie ma problemu z dopasowaniem, z tym że my jesteśmy na "innych" warunkach ze względu na serducho Wiki.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatk 5 tygodni a 1.5 tyg to różnica. Dla mnie pierwsze 2 tygodnie to był czas regeneracji po porodzie i czas dla nas żeby poznać się z dzieckiem i dac jej czas się zaklimatyzowac w domu.
Zobaczymy co nam zaproponuje pediatra ws dzielenia szczepień. Wizyta za 3h. -
Ale chodzi Ci że za wcześnie dla kobiety czy dla dziecka. Bo nas krytykowali że dziecko malutkie i nie powinno w taką daleką podróż jechać.
A dziewczyna najwidoczniej się dobrze czuła. 2iesz każdy jest inny i ja akurat nie widzę w tym nic złego, może bezpieczniej się czuła u kogoś. Może wolała żeby ktoś jej na początku pomagał.
Ja byłam głupia że od razu do rodziców nie pojechałam, bo może uniknelabym tych psychicznych dolin, a i dziadkowie było by zadowoleni. -
Haha, wyszłam na pobranie krwi, wróciłam od fryzjera
ale mam krótkie włosy, tj. krótkie jak na mnie
ale dobrze się z nimi czuję.
Dzięki Kamcia :* jutro pojedziemy do stacjonarnego, jak nic się nie trafi to zamówię online
Niby długo spaliśmy w nocy (te prawie 10h to bez jedzenia, Patk), ale jeszcze bym pospała. Skrzat kima zachęcająco, zbyt zachęcającoSela, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dostaliśmy wypis, jesteśmy w domu. W sumie u moich rodziców, bo klucza do nas nie mam.
TZ ogarnia co ogarnie ale żeby tak całkiem wszystko pod moją nieobecność to już nie. Np. nie karmił królika od piątku. Albo właśnie te nieszczęsne klucze, których nie zaniósł do teściów.
Mamy antybiotyk na tydzień, trzeba będzie podawać dogębkowo plus probiotyk. Zobaczymy jak nam to pójdzie. Ze szpitala wyszłam z dwoma zmartwieniami, jeśli zapalenie się powtórzy, czeka nas dalsza diagnostyka (na razie potraktowano jako jednorazowy incydent) oraz szmery w serduszku, są do obserwacji, zalecana wizyta u kardiologa. Staram się nie panikować ale same wiecie jak jest.
U nas prodecury są takie:
1 x bioderka jeśli zdrowe
1 x okulista po 4 miesiącu
Brak wizyt patronażowych u pediatryWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 14:14
Feeva, Wowka, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Fermina lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Była u mnie kolezanka z 11 mies synkiem. Fajny, też już chce taka Emilke. Karmiące cycem cieszcie się z przespanych nocy bo jej syn tak od 7 mies jak zaczęły się zęby non stop w nocy przy cudu, pobudki co 2 godz.Oczywiście nie każda tak musi mieć bo drugiej znajomej córką 8 mies na cycu prawie całe noce przesypia.
W jakich proszkach pierzecie ubranka dzieci? Bo mnie kusi żeby już przejść na ten sam co my, a używam głównie kapsułki Ariel lub wizir + płyn lenor. -
nick nieaktualnyHoope trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze.
Kamcia bo mi chyba umknęło, u Was jakieś obciążenie kardiologiczne jest?
Laurka myślę, że zęby, pierś itd nie ma reguły, każde dziecko inaczej.
Znajomych na piersi a zeby niezauważalne przeszły dopiero jak szły chyba 5i 6 to był ryk, nie że cyc to był płacz 24, serio wytrzymałam z nimi pół dnia tylko.
A ja z kolei byłam na mm i nie odrywalam sie od mamy na zebach, chorobie itd.
A co do proszków to chyba jak się skończą to też przechodzę na normalne, na razie mam takie zapasy, że 2 miesiące lekko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:15
Hoope lubi tę wiadomość
-
Kamcia jak wygląda takie badanie u kardiologa? Znasz kogoś godnego polecenia w Szczecinie?
Widzę, że na wypisie podejrzenie ostrego odmiedniczkowego zapalenia nerek. Niech to.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
echo serca to podstawa, kardiolog w sumie nie robił nam ekg czy innych (dopiero szpital na tzw pobycie dziennym)
nie znam ze szczecina
jest tam w sumie oddział, czylimusza byc specjalisci, ale gorsze przypadki np z goleniowa spotkałam w Poznaniu