X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    nie panikuj jednak
    ze słyszenia wiem, ze szmery sa czeste i fizjologiczne do roku
    teoretycznie im głosniejszy tym mniejszy problem
    pediatra nawet ze 2x usłyszała szmer u Piotrusia, gdzie kardiolog wpisała, ze brak szmerów ;)
    mysle, ze gdyby u was brzmial groznie, to by was bez badania nie wypuscili, zwłaszcza ze wszelkie infekcje sa dla serduszka bardzo grozne

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mój 1,5 roczny chrzesniak ma wadę serca i wiem że chodzą z nim do dr Anny wilk. Podobno konkretna ale niezbyt sympatyczna.

Hoope lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dobrze że jesteście w domu :)

Czy Wasze dzieci też tak przebieraja nogami podczas KP, jakby je stopy swedzialy? Moja tak pociera i nie wiem ocb :D

3h spaceru za nami dzisiaj. Pogoda zacna. Czuc jesień. Bardzo.

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope dobrze, że już w domku. Trzymam kciuki aby dalej bylo tylko lepiej z Baryłeczką.

My nadal pierzemy w loveli. Jeszcze nie myślałam o przejściu na zwykły ale pewnie szybko.

Feeva mój przy cycu to dosłownie biega hehe ale moja bratanica jest na mm i też się tak zachowuje heh ;-)

Hoope lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, cieszę się że Was wypuścili. Bądźmy dobrej myśli, że zapalenie to jednorazowy przypadek i się nie powtórzy. Co do spraw kardiologicznych to nie znam się, ale tak jak Kamcia pisze, że jakby to było coś poważnego to by Was nie puścili. Oczywiście, idź, skontroluj dla swojej spokojności :)

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpię z Małym w sypialni. Słyszę pukanie do drzwi, ale w nosie, nie wstaje. Słyszę klucz w drzwiach, chodzenie po domu. W końcu w sypialni zjawia się teść. Nie otworzyłam drzwi, nie było nas w salonie, jest cichutko w domu, czy trzeba łazić po wszystkich pokojach, żeby zobaczyć że śpimy? A jak już zobaczył że śpimy to powiedział mi, że jedzie... Co za pajac :/ nigdy nie zadzwoni że jedzie, włazi bez pytania i czasem jeszcze się obrazi, że nie w porę.

Wy narzekałyście na teściowe, ja na teścia :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dobrze że wypuścili. Już tam nie wrócicie.

Wowka, jak ja byłam na pobraniu krwi to tak nie wracałam ;-)

Nie wiem co jeszcze miałam napisać...

Skoro mamy cykl obowiązkowy... ;-)
    Foto z oballem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 18:20

Wowka, kamciaelcia, Feeva, J.S, Hoope, Patk, Mała Matylda, Cola87, D_basiula, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, podmienili Ci dziecko :D to poprzednie było do Ciebie podobne :D A to niezmiennie ładne i słodkie, ale podobieństwa już nie widzę :D chyba, że podobieństwo przykryte oballem-Skrzat ma ten sam kolor :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk spi i spi
    ciekawe jaka niespodzianke dla matki szykuje???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobieństwo do mnie pod pieluszką i tego mi nie zabiorą ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia. Moj Patryk tez spi i spi. Normalnie spi OK. 14 h na dobe. Dzis juz przespal prawie 13h..., a dopiero 17:20. Czy powinnam sie martwić?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    ja juz mysle czy go budzic
    jak nie spal, to marudził, a to znak ze spiacy...
    o której zasnie? jak noc?? spi praktycznie od 13(jak obudzil sie i zjadl)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope zdrowia.
    Kattalinna cudna córcia.

My po lekarzu. Szczepień brak, Mała w domu miała temp. 36,9 a u lekarki 37,5- powiedziała że niby do 38 to nie gorączka ale lepiej odłożyć, nawet jakby chciała szczepić to bym się nie zgodziła. Mam nadzieję że to nic groźnego. Ogólnie lekarka nie była specjalnie zadowolona że nie przyszliśmy szczepić w 2 miesiącu, powiedzieliśmy że moja mama cały czas chorowała i nie chcieliśmy ryzykować( to akurat prawda). Mamy skierowanie na krew i mocz- będzie zabawa z woreczkiem i skierowanie do neurologa bo wg lekarki Mała zbyt wysoko podnosi główkę i się wygina jak leży na brzuszku :(

Patk wiem co masz na myśli, pomoc na początku to jedno,ale oni przyjechali (tak jak powiedziała mojej mamie sąsiadka)na 4 dni, żeby iść na festyn. To raczej wątpię że chodziło im o pomoc. Z noworodkiem w tłum ludzi, gdzie muzyka rypie. Jakby chodziło im o pomoc to sąsiadka mógłaby pojechać bo nie pracuje, ale nie moja sprawa niech robią co chcą. Po prostu dziwi mnie jak ludzie latają z takim maleństwem tu i tam.

Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuki za wizyty.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak to jest z histeryzującą matką, trzeba ją otrząsnąć i dać jej w pysk.

Przypominam, że Baryła nie jest szczepiony. Zaatakowała go bakteria, która bytuje w każdym z nas. Także tego... Pytania o szczepienia padały w szpitalu parokrotnie i nikt nawet nie dał mi do zrozumienia, że jestem głupia franca i co ja sobie myślę. Usłyszałam tylko, że zalecają. I takim sposobem znalazłam w końcu lekarzy godnych mojego Prezesa ;)

Wowka dlaczego teść ma klucze?

Kamcia będzie dobrze, przecież wiesz :)

Kurcze, chyba też się strzelimy z obalem XD

kattalinna, Wowka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teść ma klucze jeszcze od czasu budowy, bo pomagał przy wykończeniu. Zresztą moja mama i teściowa też mają, ale fakt posiadania kluczy dla mnie nie tłumaczy wchodzenia z buciorami komuś do sypialni :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka też bym się wkurzyła, trochę przegięcie wchodzić kiedy się chce.

Zapomniałam napisać ważymy 4900g, mało,lekarka mówi że nie jest źle ale mógłaby wiecej, zaleca rozszerzanie diety wcześniej niż 6 msc. Chyba po mnie będzie niejadek, bo ja zawsze miałam niedowagę jak byłam dzieckiem.
    Obdzwoniłam neurologow w okolicy, którzy przyjmowali na NFZ, zrezygnowali z kontraktu i tylko wizyty prywatne! Ja pier..le na co idą nasze pieniądze ze składek, żeby ze wszystkim chodzić prywatnie? Dla maluchów to już w ogóle powinny być wizyty bezpłatne i to bez długich kolejek.

• Patk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Hoope pytałam o tą lekarkę i dowiedziałam się że ona jest ordynatorem w Zdrojach więc jak coś to kieruje na oddział na diagnostykę dokładną. Dlatego oni do niej chodzą bo nie trzeba wtedy aż takich kosztów ponosić na prywatne badania

Hoope lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope dobrze że już w domku jesteście! Kattalina śliczna Ania :) Adaś ma takiego samego oballa :D

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    I jak twój Patrunio?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ