Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas mimo przespanego popoludnia spał w nocy ogólnie do 8
Ale co 2 h budził mnie tym swoim kręceniem się
Następnym razem przywiaze te kończyny
Na szczęście co druga interwencja to przez szczebelki kołyski bo odpowiednio kolejne interwencje to karmienie począwszy od 22:30 3x
Nie wnikam czy był głodny, ważne że ssanie go wuciszalo
O 5 poczułam się wyspana o 7nie mogłam oczu otworzyć -
Laurka daj mi te 3h!! U nas co 1.5
i to od tygodnia tak mu się porobiło...
Katy mój też kopie przewijak, tak od 2 dni i ciągle zapominam go zdejmować na noc.
Kwiatkowa kciuki!
Hoope jak tam Baryłeczka??
Nynka nie dziwie się, bo mnie całe szczęście jego kupy budzą i czekam aż się przebudzi i zmieniam. Wiem, że wtedy go rozbudzam ale boje się, żeby dupki nie odparzyć.W końcu się udało...
-
Katy, no mamy to samo z lozeczkiem, tez tam nie chce spac
Laurka, ej
Ja sie wlasnie chcialam chwalic, ze dzis pobudka co 3h. Ja jestem wyspana takim systemem, w porownaniu do tego co bylo, to u nas luksus.
Zastanawiam sie tylko dlaczego ta pierwsza przerwa, ktora u nas byla dluzsza teraz trwa tez 3h.
Dziecko mi dorasta. Od 5 dni zasypia sam.Feeva, Wowka, Katy, Sela, Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Kwiatkowa kciuki
My mamy na 10:50 drugie usg bioderek. Nie wiem po co skoro na poprzednim było wszystko ok...
JS gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 09:00
J.S lubi tę wiadomość
-
Coś z tymi teściami jest... u nas tekst "przecież nie przyjechaliśmy tylko na nią patrzeć". I też dotykanie, podszczypywanie. Ja mówię, żeby tak nie robili, a oni że jestem przewrażliwiona i dziecko chce tylko dla siebie...
Kattalinna, witaj w klubie. Akurat uchem bym sie nie sugerowała, bo gorąco plus naleciało mleczko po ulaniu i odparzonko gotowe. U nas też z uszami taki problem, no i z szyja. Bardziej martwią mnie bąki i takie - w mojej ocenie - nieładne kupy. Śluzowe, choć jak pokazałam kilku osobom posiadającym dzieci to stwierdzili, że normalne kupy. Dzisiaj ósmy dzień, gdy odstawiłam mleko, tak dla siebie. Najpierw poprawa była, teraz kupki zaczynają być troszkę zielone, ale pachną ładniej, mniej kwaśno. Jeszcze kilka dni i zrobię próbę z tym mlekiem.
Ogólnie już mam dosyć siedzenia i analizowania zawartości każdej pieluchy.
Ostatnio nawet wmawiałam sobie hiperlaktacje...
My dziś też 22.30-1.30-3.30-6.00 i od 8.10 nie śpimy
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Dobry,
Chciałam napisać że u nas pół nocy kręcenia, ale widzę że nie będę oryginalna. Jedzenie w sumie jedno. A myślałam że Skrzat te karuzele odstawiał, bo spaliśmy cała noc w salonie.
Kwiatkowa i Feeva, kciukasy.
JS, gratuluję Igorkowi postarzenia sięJ.S lubi tę wiadomość
-
Fatalita mnie to podszczypywanie i łapanie za stopki jak spi albo wpychanie łba do wózka lub nosidełka jakby z daleka nie można było popatrzeć tak drażni...
Co do śluzowych kupek to moja też takie miewa więc myślę, że to normalne -
Już mi te pobudki co 3 godz nie przeszkadzają tylko to kręcenie bo mam z natury lekki sen i wszystko słyszę. Szkoda tylko że od pobudki rano do następnego karmienia wytrzymuje 4-5 godz a w nocy nie. Najgorsze kręcenie...
Kwiatkowa powodzenia na szczepieniu.
Bardziej marudze bo niektóre już pozaliczaly rekordy po kilka godz od karmienia a ja to parę razy 4 godz. A jeszcze ostatnio po karmieniu jak odciagam mleko jeszcze to się rozbudzam i ciężko zasnąć. Dziś pół godz na komara polowalam ale ubilam dziada -
Ehh chyba nie ma co sie kierowac teoriami i wiedza z internetu czy ksiazek bo kazde dziecko jest inne. Tak samo jak pisza ze 3miesieczne dziecko powinno przespac cala noc bez karmienia, gora jednk karmienie. A my sie karmimy np. 3 razy w nocy czyli srednio co 2-3h. I co mam powiedziec dziecku, poczekaj do rana??
My wstalismy o 7.30 dzisiaj a teraz mala ma drzemke w lozeczku. Pewnie taka standardowa 30 minutowa tylko. Akurat zdaze sie wyszykowac na spacer na 12 -
U mnie dziś akurat owocna nocka. Nie wiem w sunie jak to się stało, chyba ją wczoraj do kąpania przyciągnęłam. Dosłownie spała w wannie, i wlasciwie zasnęła przy cycku nic nie jedząc już o 19. I obudziła się dopiero o 4. Znowu krótkie cycanie i pospala do 8 znowu cycek, pielucha, chwila uśmiechów i o 9 marudzenie i znowu śpi... Może jest chora. A może łóżeczko u dziadków jej odpowiada i wiejskie powietrze.
W ogóle znowu ma fazę tylko prawego cycka tzw. Cycusia glancusia, lewy - tzw. Lewus w ogóle nie do przyjęcia. Ale ani nie jest twardy ani obolały... nie wiem o co chodzi.
W ogóle uwielbiam te stópki takie idealne na breloczek do kluczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28020f0ba6e9.jpg
Sela, Nynka, Fatalita, kattalinna, Katy, Cola87, D_basiula, Feeva, Hoope, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Fatalita u nas też kupy śluzowe i wodniste.
Feeva ja traz jak teścia widzę z daleka, a Leo śpi to we mnie się już gotuje. Ale widać, że niektórym ludziom się nie wytłumaczy, bo przecież to zabawka i nic jej nie bedzie jak się obudzi itp.W końcu się udało...
-
Feeva, no mój teść szczególnie ma taką manie szczypania za łydki. I nie trafia, że Wiki tego nie lubi. Ogólnie lubimy się z teściami, ale odkąd jest mała to jest trochę gorzej. Oni mnie denerwują tym szczypaniem, piskami nad nią, a ja ich tym, że na wszystko fukam i nie chce tak "dawać" im małej, no i takie zamknięte Koło się tworzy...
Sela, ostatnie dwa razy Wiki się rozpłakała na widok teścia, bo był zbyt głośny i podekscytowany spotkaniem z nią, ale nawet to nie dało mu do zrozumienia. Więc nie wiem co mogłoby do niego przemówić, żeby zrozumiał. Oni chyba już tak mają
Czyli kupkowy "problem" nie tylko u nas. Feeva, Sela, konsultowałyście te kupy z kimkolwiek?
Kamcia, Wiki zawsze patrzy z bujaczka jak myje włosylubi
a suszenie to już w ogóle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:51
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita, śluzowate kupki są normalne, ja codziennie studiuję efekty przemiany materii młodej i nic mnie nie zaniepokoiło. Tylko to uszko właśnie i to rzucanie w łóżeczku. Już zaczęłam krostek wyszukiwać na ciałku a to wiadomo, zawsze coś się znajdzie
chyba w końcu zapiszę ją na szczepienie to skonsultuję z lekarką. Nie jest to takie żeby lecieć specjalnie.
A o kupkachb jest dużo u hafiji -
Kattalinna, hafije studiuje wzdłuż i wszerz;) szczególnie jak moja kupkomania osiąga najwyższy level. Wtedy włączam te kompendium wiedzy ze zdjęciami i oglądam wszystkie po raz enty myśląc, że nie jest tak źle. Mózg matki
A do Ciebie mam pytanie odnośnie pieluch. Zakupiłam na próbę dwa otulacze i wkłady bambusowe i chciałam tak pieluchować Wiki na noc, ale zdarzyło mi się już, że mi wszystko zalała. Ile i jakie wkłady wkładasz Ani na noc i jak często zmieniasz?
Edit. A z tą kupką i moimi obawami jakoś specjalnie nie chciałam iść do pediatry, bo wiem, że jedna zleje temat totalnie,a druga od razu nas wyśle do szpitala, a wiadomo - tego nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 11:31
kattalinna lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.