Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My po szczepieniu, 7020 ważymy, jest co nosić
Kwiatkowa a dużo leży na plecach? Jeśli tak to masz odpowiedź co do splaszczonej główki.
Tu możecie sobie poczytać o rozwoju ruchowym dzieci
http://terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php
Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kwiatkowa, Skrzat ma 39cm obwodu głowy. Klatki tyle samo. Powiedzieli mi, że modelowo
mieści się w siatce, jest ok.
Wagą za to lubię czasem się pomartwić. Skrzat wg ostatnich pomiarów 5680g. Też szału nie ma, no ale je ile chce, dobrze się rozwija i jest radosny. Po prostu niektóre dzieci są fit
Majowa, ja Skrzatowi zapinam mocniej te rzepy. Nawet jeden na drugiego zachodzi. Dwójki już były za płytkie.
Katy, chyba takie sytuacje po prostu będą miały miejsce póki będziecie mieszkać razem. Chociaż moja historia z teściem pokazuje, że można mieszkać osobno, a i tak ktoś się pakuje z butami do sypialni. Ale jestem u siebie i mogę zwrócić uwagę.
Dzisiaj u nas radosny dzień. A nawet bardzo radosny, albowiem Skrzat po raz pierwszy zaśmiał się w głosjak na razie tylko dwa razy, ale liczę na więcej i więcej. Jestem zachłanna na śmiech mojego dziecka
kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:My po szczepieniu, 7020 ważymy, jest co nosić
Kwiatkowa a dużo leży na plecach? Jeśli tak to masz odpowiedź co do splaszczonej główki.
Tu możecie sobie poczytać o rozwoju ruchowym dzieci
http://terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php
Wowka, gratuluję śmiechudziś moja mama miała okazję usłyszeć śmiech córki bo akurat rozmawiałam z nią przez telefon gdy Ania się postanowiła pośmiać
Czytam o tych teściach i się cieszę. Podwójnie: bo obie nasze teściowe daleko, a jak już to nikt z obu naszych rodzin nigdy nie zrobiłby takiego numeru jak budzenie dziecka, szczypanie itp. Ale fakt, że wszyscy wiedzą czym grozi narażenie się miWowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatk nie wiem dokładnie jak się diagnozuje wzmożone napięcie,nam pediatra zwróciła uwage głównie na zbyt wysokie odchylenie się przy lezeniu na brzuchu. Może jak będziesz u lekarza powiec że Cię to martwi i chciałabyś skierowanie do neurologa na kontrolę.
Katy no niestety takie uroki wspólnego mieszkania, trzeba jakoś znaleźć złoty środek, wiadomo rodzice chcą być blisko wnuka, wy chcecie intymności, wiem że ciężko ale czasami trzeba się pogodzić z różnymi sytuacjami żeby wojny nie było.
U nas dzień marudy, głowa mnie boli od wszystkiego: posprzatalam full łącznie i oknami i padam, Mała marudziła- niby była z mężem ale co chwila a to cyc, a to płakała i dopiero u mnie na rękach się uspokoiła, a na dodatek martwię się tym neurologiem. -
Fatalita wrote:Kattalinna, hafije studiuje wzdłuż i wszerz;) szczególnie jak moja kupkomania osiąga najwyższy level. Wtedy włączam te kompendium wiedzy ze zdjęciami i oglądam wszystkie po raz enty myśląc, że nie jest tak źle. Mózg matki
A do Ciebie mam pytanie odnośnie pieluch. Zakupiłam na próbę dwa otulacze i wkłady bambusowe i chciałam tak pieluchować Wiki na noc, ale zdarzyło mi się już, że mi wszystko zalała. Ile i jakie wkłady wkładasz Ani na noc i jak często zmieniasz?
Edit. A z tą kupką i moimi obawami jakoś specjalnie nie chciałam iść do pediatry, bo wiem, że jedna zleje temat totalnie,a druga od razu nas wyśle do szpitala, a wiadomo - tego nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 20:18
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś dość. Moje dziecko przechodzi na mm. Już nie chce nawet prawego cycka. Walczyć z nią nie będę, a hippa ha wypiła z chęcią. Jak jej cyc nie pasuje to trudno.
Co prawda jest mi cholernie przykro, chce mi się płakać bo naprawdę walczyłam. Ale jak zobaczyłam z jakim zapałem pila to mleko to serce mnie zabolało -
majowa
neurolog obejrzy, stwierdzi bądz nie, skieruje ewentualnie na reh
ja ogólnie dobrze pamiętam zajęcia z fizjo-najpierw z prywatnym, potem darmowym w naszej poradni psych-pedag.
metoda bobath
fajnie wspomaga rozwój poprzez zabawę
Emilka miała małe wnm w nózkach (efekt leczenia bioderek) oraz asymetrie
poszło raz dwa a naprawde byliśmy nietypowym przypadkiem-bo wielu rzeczy nie można nam było przy bioderku -
Patk, wiem co czujesz. Ja ciagle walcze o pokarm. Poddawalam sie juz chyba ze 4 razy. Stanelo na tym ze sciagam laktatorem to co mam i daje z butli a reszta hipp combiotic. Przeplakalam duzo, ze nie potrafie dac malej tego co najlepsze bo piers odrzucila w 5 tyg, byl placz i histeria. Wytrzymalam juz 3 miesiace z laktatorem i mm.
Ja juz nie walcze z mala, nie chce cyca to trudno. Zal mi tylko ze nawet przytulic sie nie chce a jak juz to tylko na chwileczke.
A my dopiero zaczynamy 3 pampersy.
No i Ola ma katar. W domu jakis wirus i wszyscy kichaja i smarkaja ja zaczelam dzis, Ola 2 dni temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:22
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Kurcze a my tyle co zaczęliśmy mieć 3 i gdzieś mi się długawe wydają, bo między nogami sporo hehe
Katy dziewczyny mają racje ale jak sama wiesz ja bym zaraz nafurczała, bo nieznoszę teściowej. 3 tyg temu wlazła rano jak jeszcze w piżamie byłam i się tak wkurzyłam, że nawet nie zdążyłam się odezwać i się odwróciła i wyszła... heh głupie babsko. Od tej pory nie przychodzi, tylko czatuje na dole jak wychodze z domu, z tym, że schodzę naprawdę cichutko i szybko
Ja sobie pozwalam wyzywać jak mi coś tu nie pasuje i ta franca o tym wie, ale to tylko dlatego, że mi nie zależy żeby tu mieszkać, mimo tego, że wpakowałam tu cholernie dużo kasy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:02
W końcu się udało...
-
Kattalinna, te bambusowe mam czterowarstwowe. Ale wkładam jeden, bo mam wrażenie, że przy dwóch to by tam za dużo na tej małej pupie było. To daj znać jak te nowe Ci się sprawdzą. Może ja zaczęłam od dupy strony, bo powinnam może najpierw ją tak w dzień pieluchować, a ja zaczęłam od nocnego wielopieluchowania. Póki co je prałam z 7 razy może.
My zaczynamy 3.
Nie pamiętam która pisała o tych za szerokich pieluchach. Może wypróbuj różnie? Rossmannowskie fun&fit wypadają szczupło
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
My też niedawno zaczęliśmy 3. Tyle że jestem wierna dadzie
Pojechaliśmy na zakupy, Skrzat został z teściową. Strasznie się spłakał, zanim zasnął, biedny... jak się dowiedzieliśmy że nie może usnąć to pobilismy rekordy czasu dojazdu do domu. Teraz mi źle, że go zostawilam, ale nigdy wcześniej nie urządził jej takiego koncertu. Przykro mi, że go zostawilam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:51
-
My wlasnie uzywamy tych Fun&Fit :p Trójki juz sie bardzo odgniataly
My tez juz troche kasy wlozylismy i pewnie jeszcze wlozymy..Mi tez nie zalezy na mieszkaniu tu, ale chlopakowi niestety tak
W koncu sie dzisiaj odezwalam bo juz nie wytrzymalam...Maly był przy cycku bo juz go chcialan usypiac, popatrzyla i wyszla, ale on jeszcze sie oderwal i zaczal cos tam gadac (zawsze tak robi za nim zasnie, ale ja go ignoruje) to musiala uslyszec i sie wrocila. Oczywiście zaczela swoje "ati ti ti" to jej powiedzialam, ze ja go usypiam i zeby go nie rozbawiala, o dziwo przyjęła do wiadomosci i przestała..Tylko potem slyszalam jak jeszcze do chlopaka mowila "A on tak zasnie?"...
Sela lubi tę wiadomość