WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, może próbuj przystawiać, nawet częściej (ja biorę do cyca nawet po pół godzinie np po zabawie żeby napiła się). W porze jedzenia jak nie będzie chciała a głodna to mm i odciągnij. Potem cyc, jak nie to butla swojego i dopiero mm. Zawsze od cyca

Jak nie ryczy tylko marudzi to ją zostaw na chwilę samą, odetchnij chwilę i wróć

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają leżaczek bujaczek 3w1 z tiny love, wiecie od którego miesiąca można zrobić z tej kołyski leżaczek/krzesełko? W instrukcji oczywiście było napisane ale wszystko wrzuciłam do kosza :-/

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka kciuki za babcie!

Wowka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak Babcia?

Sela, nie mam bujaczka ale mam google ;-) leżaczek to bym dała jak już główka będzie sztywna czyli całkiem niedługo, krzesełko jak będzie samodzielnie siedzieć. Tak myślę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0efe033845a0.png

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna dziękuję;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Dostaliśmy 5w1 na refundacje i za dwa tygodnie jeszcze te "lepsze" pneumokoki dostaniemy zrefundowane.
    Biedactwo tak zaczęła płakać, że znów mi przestała oddychać.

Jakoś trzeci dzień ma plamki na klatce piersiowej, na podstawie tego i nawrotu ciemieniuchy została stwierdzona alergia na bmk.
    Kattalinna, chcesz zdjęcie diagnostyczne?
    Mam wywalić nabiał z diety.
    Zrobię to, chociaż kłóci się to trochę ze mną. Że tak bez badań, że tak na podstawie tych plamek.

I tak w sumie 9 dni nie jadłam mleka na próbę, teraz będę się bardziej pilnOwać i zobaczę. Po ilu tygodniach eliminacji alergenu już nie ma ? Czy wystarczy jak 2-3 tygodnie wyeliminuje i potem zacznę stopniowo wprowadzać?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita mnie położna mówiła 3 tyg i stopniowo wprowadzać.

Fatalita lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, wyniki dobre. Nie wiadomo od czego stan podgorączkowy, wzięłam ze sobą nasz termometr,na nim 36,8 na lekarki 37,2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 04:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy leżaczek tiny love, często kładę Mała na 2 poziomie w pozycji połlezącej bo na płasko się wścieka.

Sela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i sama się zastanawiam, skąd we mnie tyle cierpliwości... mam nadzieję, że to na prawdę ten skok i to chwilowe.

Dziecię śpi od 11:30, fajnie co? Hmm, co pół godziny wrzask, płacz histeryczny, nie da się uspokoić obudzić się nie chce on chce spać, jak? Z cycem w buzi oczywiście, głupia matka nie rozumie. Wiec cyca, leżę uciekam 15 minut i od nowa. Niech ten mąż wraca i mnie ratuje...

Wy narzekacie na mieszkanie z tesciami....my nie mieszkamy, jeździmy dosyć rzadko a jak jedziemy moi tesciowie jakby byli jedyni na świecie tylko u nich być, a mój tata z kolei wydzwania do mnie od wczoraj chyba co 2 h co będziecie jedli???! Mówię co będzie zjemy, nieee on nam kupi co chcemy. Ja w nerwice wpadam jak jade do rodzinnego miasta.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, chcę zdjęcie. Miałaś dobrą intuicję... To odstawienie bmk to tak, że np naleśniki odpadają bo do ciasta dodaje się mleko?

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28d71d584b29.jpg

Nie wiem czy dobrze widać te przesuszone plamki.
    Tak, totalnie zero produktów z mlekiem, masłem itd.

Sela dzięki za odpowiedź :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać coś. To Ją boli? Mam nadzieję, że nie... Pojawiły się z dnia na dzień czy wcześniej coś się zaczęło dziać?

Anna dziś też maruda. Nie mogę odejść bo mędolenie. Dobra była babeczka na straganie. Ta kweka i jęczy, wiem, że chce spać. Leży w wózku. Babka: "bobo chyba głodne" ja jej, że dopiero jadła i chce spać. A ta "to czemu nie śpi" oczywiście jej dzieci spały w wózku...

Która zaczęła to szaleństwo z oballem? Chyba Hoope? Poza prowizją od sprzedaży należy Ci się medal z kartofla :-) wczoraj łapała tylko jak przyłożyłam do rączki. Dziś już wyciąga łapkę :-) wysiłek przeogromny ale działa :-D

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na alergiach się nie znam
    Ale mi bmk kojarzy się wybitnie z czerwonymi polikami i tymi peknieciami za uszami
    Kuzyna córka jako maleńka też miała zdiagnoziwana skaze bialkowa na podstawie tego typu plam. Dziś ma 14 lat. Jak ma atak AZS to tylko silne sterydy. Szkoda że tyle lat źle ktoś to prowadził

Najmniejszy problem odstawić nabiał(wołowinę i cielęcine też zalecaja) i sprawdzić

U Piotrusia takie plamki sporadycznie się pojawiały w pierwszym roku(ale nie w zgieciach typowo dla AZS)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oball chyba tylko u nas nie działa :) na Piotrusia tak :) Patryk nie zainteresowany bliskim spotkaniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad oball jest fajny na chwile, potem irytuje Kamila :p U nas to chyba byl skok bo juz mam inne dziecko ;) Mam nadzieje, ze kolejne skoki beda lagodniejsze bo oszaleje..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez oball nie dziala, albo moje dziecko jest jakies do tylu, bo na razie zadne zabawki go nie interesuja. Czasem chwyta, ale mam wrażenie, ze nie wie, ze m a cos w rece

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, ja na siłę wciskam ;-) poza oballem nic nie chwyta więcej. Jak jakaś zabawka wisi koło rączki to ją trącić potrafi i coś podotykać ale musi być tuż obok. Z tą piłką myślę, że będzie trochę lepiej jej szło :-)

Dziecko było głodne i zmęczone. Przewinęłam, dałam jeść, zasnęła przy cycku. Obudziła się przy wkładaniu do łóżeczka i od razu szczerzenie dziąseł do słoników. Za chwilę odgłosy z pieluszki, seria bączków. Jeden z kleksem, a potem kuuupa. Dziś już 3 chyba. Nad ranem było tylko wiercenie, teraz robi bez ostrzeżenia. Ciekawe co będzie następnej nocy. Oczywiście już się nie chce spać, słoniki są fajne.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil tez na poczatku chwytal tylko jak sie mu wlozylo do raczki, teraz sam lapie i do buzi od razu pakuje, inne zabawki tez juz lapie :p

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki. Wreszcie udało nam się dodzwonić do lekarki. Wszystko poszło ok, wg planu. Dzisiaj babcia jest na zamkniętej sali pod obserwacją, jutro już przyjmuje odwiedziny. Jest na razie bardzo słaba, ale to oczywiste i mamy nadzieję że przejściowe. Teraz dwa tygodnie oczekiwania na wynik, jak bardzo był zaawansowany ten nowotwór.

U nas Skrzat już umiał trzymać inne zabawki jak otrzymał oballa. Ale piłka go zafascynowała i może bić się nią po głowie :D

Ostatnio rozmawiałam ze znajomymi o tych mitach macierzyństwa, a oni mówią że za parę lat powiem to samo, bo się zapomina :D wydrukuję sobie te nasze wpisy, żebym nie zapomniała :D

Ja w tiny Love już dawno przestawiam oparcie na kolejny poziom. Pediatra nam pozwoliła.

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ