Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam o coś zapytać i nie pamiętam. A to już kilka dni chodzi za mną... Chyba nie bardzo ważne
Wowka, cieszę się, że poszło zgodnie z planem. Te dwa tygodnie pewnie będą stresujące, ale jesteśmy dobrej myśli
Na bank się zapomina. Do tego wniosku doszliśmy z mężem na samym po rozmowie z naszymi mamaminiedawno teściowa mi potwierdziła, bo zdziwiona patrzyła na Anię i odkryła, że nie pamięta swoich dzieci z tego okresu. Dlatego kręcę filmiki. Duuużo filmików. Ciekawe czy kiedyś to obejrzymy
Z cyklu nie dzieciowego: jaką patelnię kupić? Tylko konkretnie model, bo taki tefal to ma pińćset różnych i nie wszystkie dobre. Przez kilka lat rewelacyjnie się sprawdzała nam patelnia silit, ale zaczęła przywieraćoczywiście wiem czyja wina bo ja nie gotuję... Ceny nowych zabijają, ta była kupiona okazyjnie bo koleżanka likwidowała sklep. Chcę coś dobrego ale trochę tańszego
a w ogóle muszę kupić dwie. To co tam macie, szefowe kuchni?
Wowka lubi tę wiadomość
-
Przeraza mnie moj tesc, przyszedl wzial Kamila z lozeczka (juz pomine fakt, ze nawet nie zapytał), ja wzielam sobie serek z lodowki, a on sie pyta czy to dla malego xd A pozniej stwierdzil, ze Kamil niedlugo bedzie raczkowal...Fajnie by bylo, ale on nawet jeszcze glowy calkiek dobrze nie trzyma wiec gdzie tam do raczkowania...No, ale przecież starszy brat chlopaka zaczal chodzic w wieku 8 miesiecy wiec Kamil tez musi xd
-
Kattalinna, mam jednego z tysiunc pińciuset modeli tefala. Zabij mnie a nie wiem jaki to model
Gary też mam tefala i sobie chwalę.
Nie polecam za to garów i patelni ambition. I tych z duki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 19:36
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e14c8ad03dfd.jpg
Tak rozmawiam z lalaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 19:44
Wowka, Nynka, Katy, kattalinna, kamciaelcia, Cola87, Fatalita, Feeva, Sela, Hoope lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
D basiula, śliczna ta Twoja Ola, jaka pogodna
Kamcia, najlepszego dla Piotrusia. Dobrze pamiętam, że dziś ma urodziny? Torcik smakował?
Edit. Sprawdzilam. Mój tefal to everest. Mam największą i średnią. Polecam, chociaż nie używam ich jeszcze długo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 20:14
kattalinna, kamciaelcia, D_basiula lubią tę wiadomość
-
No tak, stóweczka dla Piotrusia
niech go młodszy brat nie wkurza za bardzo i dziewczyn mu nie odbija
Wowka, gary też mam z tefala, zadowolona więc mamie też tefala wybrałam. Patelnię kiedyś miałam milion lat temu i była słaba. Z ambiotion mam małą patelkę z dziwnym dnem i wiem, że plaster miodu nieeee
Olcia cudna
Edit: Wowka, zainteresował mnie ów modelpróbowałaś już tej patelni w piekarniku? Bo jakoś nie wierzę wv takie rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 20:21
kamciaelcia, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Katalina ja mam patelnię z amc jakaś niemiecka tylko że na indukcje, bardzo sobie chwalę. Już dość długo jej używany. Jedyną jej wadą jest to że jest ciężka. Choć ponoć to jest zaleta ale ze mnie taka kucharka ze kotlety smażę i tyle. Mąż raczej jakoś bardziej kucharzy.
A no i byliśmy u neurologa, napięcia nie stwierdził, waga 4594. Przybiera średnio ok 500 g miesięcznie. Mało ale mówił że taka jej uroda pewnie, morfologia prawidłowa bez żadnych odchyłów, mam nie dokarmiać i dalej na cycu. A ten bunt na cycki pewnie przejściowy. Uspokoilam się. Postanawiam dalej walczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 01:07
kamciaelcia, J.S, Cola87, Wowka, kattalinna, D_basiula, Fatalita, Katy, Feeva, Hoope, Nynka lubią tę wiadomość
-
Ale śmieszka z tej Oli :p
Wszystkiego naj dla Piotrusia
Kamil cos znowu marudzi, chyba niepotrzebnie chwalilam:/ Za to wczesniej jak sobie lezal to krzyknal nagle cos brzmiacego jak "Oł je" haha
Dostalabym zawalu przez kota, cos mi szelescilo dziwnie, ide powolitku wystraszona, myslalam, ze to moze pies za drzwiami wiem jest. Otwieram powoli, a tu mi kot wlatuje :o Masakra jak sie wystraszylam bo sie jej nie spodziewałam...To chlopaka kotka, tylko mieszka sobie na ogrodku :pkamciaelcia, Wowka, D_basiula, Feeva lubią tę wiadomość
-
Oball to moja wina, taaak
Alergia pokarmowa jest jak Kamcia podaje, naderwane uszy, sucha skóra np. na przedramionach, czerwone, szorstkie poliki, brzydka kupa. Najstarsza miała. To odłożenie nabiału jest głupie, bo razem z alergią na bmk idą w parze inne. Jest tzw. alergia krzyżowa, do tego orzechy, pomidory, ryby itd. Najlepiej gdybyście nie jadły nic
kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dziękuję w imieniu Piotrusia
rośnie nam chłopak...az tak smutno się robi (więc prosiłam Patryczka by tak szybko nie rósł)
Tort pyszny. Zjadłam najwiecej Ale ja matka na odwyku także tego, no...nalezy się. Poprzednio torta jadlam na roczek Piotrusiai zaraz stworzyliśmy braciszka hihi
Zdjęć ładnych nie ma. Model zbyt ruchliwy by dac się uchwycić. Prezent pominiety. Niezmiennie naj naj balony. Potem zaprosiliśmy(pierwszy raz)sąsiadkę z trochę starszym Marcelkiem i jego siostrę
Jubilat
Oraz jedyny chętny na noszenie czapeczki urodzinowej
Znalezione głęboko w telefonie (dawno wyslany mms). Piotruś na roczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 22:09
Wowka, kattalinna, D_basiula, Patk, Fatalita, Katy, Cola87, Feeva, Sela, Hoope, Nynka lubią tę wiadomość
-
Patk, pół dnia o Tobie myślałam ale nie miałam jak napisać. Próbowałaś dawać cyca na śpiocha? Takie przymulone czasem przestają protestować, oby śpioch nie był za duży
dziewczyny z grupy cyckowej na fejsie często polecają karmienie na piłce takiej do ćwiczeń. I usypianie jak trzeba. Sama rozważam zakup, może przy okazji coś poćwiczę.
A, super ubranko Barbary! Co to? Śliczna jest taka laleczkafajnie że wizyta u neurologa udana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 21:54
-
Kamcia samych wspanialosci dla syneczka. Prezent super.
Patk trzymam kciuki za kolejne podejscie!
A moja imenniczka jest cudowna. Nie moge sie na nia napatrzec. Jak dorosnie bedzie miala wielu adoratorow.
Ja bylam u lekarza dostalam antybiotyk taki jedna saszetka do rozpuszzenia. Mam nadzieje ze zadziala.
Co do patelni tez mam tefala ale nie wiem jaki model...
Chyba tylko my nie mamy oballa, ale mamy grzybka gryzaczka.kamciaelcia lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Kamcia synowa zaklepana
wszystkiego najlepszego w takim razie od Baśki dla szwagra
Katalina właśnie dzisiaj taką metodę na śpioch testowałam i nawet się udało i zamierzam testować dalej. A za pomysł z piłką dziękuję. Jutro wypróbuję :*
A ten rampers z next na wyprzedaży kupiony. Bardzo fajny lekki materiał. Sama bym w takim chodziła.
basiula wszystkie Baśki to fajne dziewczyny.na zapalenie ja miałam jakiś sok żurawiny z Eko sklepu jakiś skondensowany i pomógł nawet.
Mnie denerwuje że ona taka drobna jest bo mi się podobają takie dzieci bobo z takimi nóżkami tlusciutkimiA TA tak patyczak długi. Najważniejsze że wszystkie wątpliwości rozwiane. Zaplacilam jak żyd za matkę ale było przynajmniej warto. Za miesiąc do kontroli wagi i morfo. Swoją drogą pobranie krwi było koszmarne...
kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, wydaje mi się że nie boli.
Hoope, szczerze to już mi przyszło do głowy czy nie przestać jeść, jeszcze ta anemia mi chodzi po głowie...czy to nie ja jej zrobiłam. Ale fanką diagnozy "na oko" też nie jestem.
Śliczne dzieci
Wowka, wciąż trzymamy kciuki za babcię. Mam nadzieję, że teraz już z górki i wszystko będzie szło ku dobremu.
Kamcia, 100 lat dla Piotrusia. Jeszcze niedawno na zdjęciach był takim dzieciątkiem, a teraz to kawał facecika :*kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Piotruś jest większy niż jego prawie trzyletni sasiad
dobrze że nie jest nauczony na rękach
Dziś wymienilysmy kilka smsów z mamą Antosi która miała cc zaraz po mnie a więc nasze dzieci przyszły na świat tego samego dnia, byłyśmy na jednej sali, choć jest z innego miasta, mamy ten okolicznosciowy kontakt
W naszej korespondencji znalazła zdjęcie rocznego Piotrusia. Wyżej umiescilamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 22:22
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, nie wkladałam tych patelni do piekarnika. Wkladalam za to poprzednie tefala, ale obwiązywałam rączkę folią alu.
Kamcia, fajne te Twoje chłopaki
Patk, w pewnym wieku u dziewczyny są pożądane te cienkie nogiBaśka jak laleczka.
Słoik z aronią zarzygał mi piekarnik od środka. 3 godziny mycia blach i kratek, piekarnik na szczęście namoczył się sam. Nie chcecie wiedzieć jak wyglądają moje ręce
PS. Ale dorósł Piotruś przez rokahhh, nasze maluszki też tak wyrosną, ja nie chcę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 22:36
kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość