Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTu kilkudniowe i z wczoraj . Pozniej zrobie fotke na dzis
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8461075f3efc.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33c71e1ea225.png
kamciaelcia, kamciaelcia, Sela, Patk, D_basiula, Katy, Wowka, Hoope, Cola87, Nynka, kattalinna, Feeva, Fatalita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oczka niebieskie mają wszystkie dzieci po urodzeniu. Kolor oczu podobno do roku może się zmienić.
Któraś z Was pisała o powracające się ciemieniusze i szorstkich planach na brzuszku . My też to mamy i nie jest to alergią na BMK tylko łojotokowym zapaleniem skóry, mija podobno samoistnie ok. 1-2 lat. Może znikać i pojawiać się znowu. Te placki smaruje taką białą papką przepisaną przez lekarza i zanikają ale za jakiś czas znowu się pojawiają. Liczę na to że jak skończą się upały to będzie lepiej. A i buzię mamy ładną, te plamki tylko na brzuszku i czasami na nóżkach ale nie w zgięciach. -
Kwiatkowa wszystkiego naj dla Patryczka.
Jak już ślicznie trzyma główke ! (Mój leniwiec jeszcze tak ładnie nie opiera się na rękach. Główke trzyma max 1min i ryk)
Katy ja też macam pieluche. Staram się zmieniać częściej niż jak jest na maxa, bo ja mam schizy, że mu podrażni dupcie heh.
U nas oczka robią się już brązowe (po mamusi oczywiście) wcześniej miał takie grafitowe.W końcu się udało...
-
Slodki Patryczek
Nie wiem ile czekac az zacznie dzialac ten antybiotyk. Nadal chodze do wc co 10 min a tam tylko pare kropelek, zwariuje chyba. Do tego zatkany nos i katar. Na szczescie Oli juz przechodzi katarek.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Wiecie co... zastanówcie się, bo nie wiem jaką będę teściową
Co pieluchy to ja tak jak Kamcia trzymam 13h i to są sikowe granaty dosłownie.
Kwiatkowa całuski dla Patryczka :*
Nynka obyś miała rację z tą wagą. Wolałabym żeby nie odziedziczyła po mnie tycia z powietrza i od samego patrzenia na jedzenie
Hoope tak właśnie pobierali jej krew ale darła się od samego naciskania tego paluszka. Histeryczka -
Ale piekne oczeta ma ten Patryczek
Wszystkiego najlepszego dla niego
Kamil ma kolor oczu prawie taki jak ja i mam nadzieje, ze mu sie nie zmienia :p Po za tym oboje z chlopakiem mamy niebieskie wiec po kim mialby miec inne :p
Ja zmieniam pieluche jak juz czuje, ze jest troszke grubsza, ale czasami mija troche czasu...Z odparzeniami nie mamy problemow, ale wole zapobiegac niz leczyc :p -
tak jakpisałam-Piotrek miewał takie plamki (ale nie w zgieciach co jest typowe dla AZS), raz na nózce, raz na raczce, raz na bruszku, nic z tym nie robiłam, z czasem w ogole zapomniałam,ze coś takiego bywało
mieliśmy inny problem-od meza (przy odbijaniu dotykanie twarzy twarzą) zrobiło sie na skroni takie cóś, co konsultowaliśmy już później z dermatologiem-jakaś zmiana grzybicza, na którą dostaliśmy maść sterydową (najpierw od pediatry a później od dermatologa), plamka, która nawracała, robiła się wrecz podkrwawiająca, zmieniła potem miejsca, ostatecznie na płatku ucha, teraz możemy powiedzieć, że problemu nie ma
a pisze o tym, bo z Patrykiem byłoby podobnie, mąz inaczej trzyma do odbijania, w i miejscu czestego kontakty jego twarzy (zarostu) z policzkiem Patryczka zrobiło się zaczerwienienie, natłuszczałam i po problemie...juz na 100% mam pewność, że u jednego i drugiego było kontaktowe
teraz u Patryczka nawróciła ciemieniuszka, ale główka potrzebuje "masażu", jak ja czesać kiedy 3 włosy na krzyż?na pewno to efekt nie czesania -
Cześć,
Dzięki za kciukasy. Rozmawiałam z babcią, jest bardzo dzielna i dziarska. Nie bierze przeciwbólowych, czuje się na tyle dobrze na ile jest to możliwe.
Hoope, mam nawet dwie babcie i jednego dziadkaTeż uważam że to ogromne szczęście, że żyją i dalej mają się całkiem nieźle.
Kwiatkowa, najlepszego dla dzisiejszego jubilataoczy faktycznie ma fascynujące.
Katy, ja zmieniam pieluchę jak spuchnięta. Mój mąż jak jest chociaż jedna niebieska kropka na paskutfu tfu, bez podrażnień.
Feeva, kciuki, chociaż już pewnie po.
Nie przeczę, Baśka bardzo ładna, ale ja mam wypatrzone dwie inne narzeczone dla Skrzatachociaż czym dłużej o tym myślę, tym lista się wydłuża. Niech decyduje sam
Muszę sie pakować, dzisiaj wyruszamy. Akurat pogoda się zepsuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:16
Sela lubi tę wiadomość
-
Wkoncu ochlodzenie to i dziecko inaczej reaguje. Poranna drzemka trwala dzisiaj 1,5h a nie pol godziny jak ostatnimi czasy. Teraz pociagnela cyca i drzemie dalej, odlozylam do gondoli. W lubuskim burza, mocno grzmi troche mi to mala rozbudza
My zmieniamy pieluche zasikana srednio co 2-3h. W nocy tez raz zmieniam i zaraz nad ranem. Ale to dlatego ze mala ma chyba sklonnosc do odparzen i juz jestem przewrazliwiona chyba. Nie lubie patrzec na jej czerwona pupke. Teraz ma piekna, az calowac sie chce. Stosujemy przy kazdym przewijaniu teraz zasypke, zadnych kremow -
A drzemka wyglada wlasnie tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae2602559f01.jpg
Katy sciagnelam ta aplikacje, od dzisiaj przestaje notowac karmienia w zeszycieKaty, Patk, Wowka, Cola87, kamciaelcia, Sela, Nynka, Hoope, kattalinna, D_basiula, MajowaMamusia, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Mama32 te udka są boskie normalnie
Kamcia teraz takie rzeczy są że nawet można wydrukować wszystko z tych aplikacji. Ja używam jakiejś baby Daybook bardziej żeby kontrolować ile śpi. Karmienia raz zaznaczę raz nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:04
-
my mamy ten problem, ze dookoła pada, burze, u mnie nic a nic dosłownie
o pozarach lasów mówią w tv-moje okolice
jakis dołek otoczony dosłownie dwoma rzekami
u mnie już od dawna drzewa liście zrzucaja
na działce nie mamy jabłek bo zostały zrzuconeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:55