X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu kilkudniowe i z wczoraj . Pozniej zrobie fotke na dzis :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8461075f3efc.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33c71e1ea225.png

kamciaelcia, kamciaelcia, Sela, Patk, D_basiula, Katy, Wowka, Hoope, Cola87, Nynka, kattalinna, Feeva, Fatalita lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki Patryczek
    Oczka na pewno ma po mamie :)

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Słodki Patryczek
    Oczka na pewno ma po mamie :)
    Tylko, ze mama ma brazowe, a Patryk niebieskie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieci na poczatku mają niebieskie :) Piotrek po roku zaczął nabierać brazu
    Patryk urodził się z plama brązową na 1/4 oczka ale ogolnie granatowe jeszcze ma

Twój kryształ oczetow ma po tobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczka niebieskie mają wszystkie dzieci po urodzeniu. Kolor oczu podobno do roku może się zmienić.

Któraś z Was pisała o powracające się ciemieniusze i szorstkich planach na brzuszku . My też to mamy i nie jest to alergią na BMK tylko łojotokowym zapaleniem skóry, mija podobno samoistnie ok. 1-2 lat. Może znikać i pojawiać się znowu. Te placki smaruje taką białą papką przepisaną przez lekarza i zanikają ale za jakiś czas znowu się pojawiają. Liczę na to że jak skończą się upały to będzie lepiej. A i buzię mamy ładną, te plamki tylko na brzuszku i czasami na nóżkach ale nie w zgięciach.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa wszystkiego naj dla Patryczka.
    Jak już ślicznie trzyma główke ! (Mój leniwiec jeszcze tak ładnie nie opiera się na rękach. Główke trzyma max 1min i ryk)

Katy ja też macam pieluche. Staram się zmieniać częściej niż jak jest na maxa, bo ja mam schizy, że mu podrażni dupcie heh.

U nas oczka robią się już brązowe (po mamusi oczywiście) wcześniej miał takie grafitowe.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodki Patryczek :-)
    Nie wiem ile czekac az zacznie dzialac ten antybiotyk. Nadal chodze do wc co 10 min a tam tylko pare kropelek, zwariuje chyba. Do tego zatkany nos i katar. Na szczescie Oli juz przechodzi katarek.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... zastanówcie się, bo nie wiem jaką będę teściową XD

Co pieluchy to ja tak jak Kamcia trzymam 13h i to są sikowe granaty dosłownie.

Kwiatkowa całuski dla Patryczka :*

Nynka obyś miała rację z tą wagą. Wolałabym żeby nie odziedziczyła po mnie tycia z powietrza i od samego patrzenia na jedzenie XD

Hoope tak właśnie pobierali jej krew ale darła się od samego naciskania tego paluszka. Histeryczka :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekne oczeta ma ten Patryczek ;) Wszystkiego najlepszego dla niego :)

Kamil ma kolor oczu prawie taki jak ja i mam nadzieje, ze mu sie nie zmienia :p Po za tym oboje z chlopakiem mamy niebieskie wiec po kim mialby miec inne :p

Ja zmieniam pieluche jak juz czuje, ze jest troszke grubsza, ale czasami mija troche czasu...Z odparzeniami nie mamy problemow, ale wole zapobiegac niz leczyc :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jakpisałam-Piotrek miewał takie plamki (ale nie w zgieciach co jest typowe dla AZS), raz na nózce, raz na raczce, raz na bruszku, nic z tym nie robiłam, z czasem w ogole zapomniałam,ze coś takiego bywało
    mieliśmy inny problem-od meza (przy odbijaniu dotykanie twarzy twarzą) zrobiło sie na skroni takie cóś, co konsultowaliśmy już później z dermatologiem-jakaś zmiana grzybicza, na którą dostaliśmy maść sterydową (najpierw od pediatry a później od dermatologa), plamka, która nawracała, robiła się wrecz podkrwawiająca, zmieniła potem miejsca, ostatecznie na płatku ucha, teraz możemy powiedzieć, że problemu nie ma
    a pisze o tym, bo z Patrykiem byłoby podobnie, mąz inaczej trzyma do odbijania, w i miejscu czestego kontakty jego twarzy (zarostu) z policzkiem Patryczka zrobiło się zaczerwienienie, natłuszczałam i po problemie...juz na 100% mam pewność, że u jednego i drugiego było kontaktowe

teraz u Patryczka nawróciła ciemieniuszka, ale główka potrzebuje "masażu", jak ja czesać kiedy 3 włosy na krzyż?na pewno to efekt nie czesania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek miał niebieskie oczy w pierwszym roku, później zaczeły się robić brązowe
    nawet teraz nie ma typowo brązowych
    zatem nie wierzę w termin "do roku"
    a plama Patryka naprawde wielka od urodzenia jest ciemnobrazowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dzięki za kciukasy. Rozmawiałam z babcią, jest bardzo dzielna i dziarska. Nie bierze przeciwbólowych, czuje się na tyle dobrze na ile jest to możliwe.

Hoope, mam nawet dwie babcie i jednego dziadka :D Też uważam że to ogromne szczęście, że żyją i dalej mają się całkiem nieźle.

Kwiatkowa, najlepszego dla dzisiejszego jubilata :) oczy faktycznie ma fascynujące.

Katy, ja zmieniam pieluchę jak spuchnięta. Mój mąż jak jest chociaż jedna niebieska kropka na pasku :D tfu tfu, bez podrażnień.

Feeva, kciuki, chociaż już pewnie po.

Nie przeczę, Baśka bardzo ładna, ale ja mam wypatrzone dwie inne narzeczone dla Skrzata :D chociaż czym dłużej o tym myślę, tym lista się wydłuża. Niech decyduje sam :D

Muszę sie pakować, dzisiaj wyruszamy. Akurat pogoda się zepsuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:16

Sela lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu ochlodzenie to i dziecko inaczej reaguje. Poranna drzemka trwala dzisiaj 1,5h a nie pol godziny jak ostatnimi czasy. Teraz pociagnela cyca i drzemie dalej, odlozylam do gondoli. W lubuskim burza, mocno grzmi troche mi to mala rozbudza :-)
    My zmieniamy pieluche zasikana srednio co 2-3h. W nocy tez raz zmieniam i zaraz nad ranem. Ale to dlatego ze mala ma chyba sklonnosc do odparzen i juz jestem przewrazliwiona chyba. Nie lubie patrzec na jej czerwona pupke. Teraz ma piekna, az calowac sie chce. Stosujemy przy kazdym przewijaniu teraz zasypke, zadnych kremow

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A drzemka wyglada wlasnie tak :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae2602559f01.jpg

Katy sciagnelam ta aplikacje, od dzisiaj przestaje notowac karmienia w zeszycie :-)

Katy, Patk, Wowka, Cola87, kamciaelcia, Sela, Nynka, Hoope, kattalinna, D_basiula, MajowaMamusia, Fatalita lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszyt zostanie i pewnie na całe życie
    Aplikacja wątpię ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 te udka są boskie normalnie :)

Kamcia teraz takie rzeczy są że nawet można wydrukować wszystko z tych aplikacji. Ja używam jakiejś baby Daybook bardziej żeby kontrolować ile śpi. Karmienia raz zaznaczę raz nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:04

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że są
    ale nie wierzę w przetrwanie :D

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cud
    u mnie spadl deszcz o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż czekam na cud. Mówili że będą burze a tu nic. Chyba przeszło bokiem ale za to przyjemnie dworze. Ciepło ale bez tego słońca

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy ten problem, ze dookoła pada, burze, u mnie nic a nic dosłownie
    o pozarach lasów mówią w tv-moje okolice :D
    jakis dołek otoczony dosłownie dwoma rzekami

u mnie już od dawna drzewa liście zrzucaja
    na działce nie mamy jabłek bo zostały zrzucone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:55

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ