WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu kilkudniowe i z wczoraj . Pozniej zrobie fotke na dzis :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8461075f3efc.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33c71e1ea225.png

kamciaelcia, kamciaelcia, Sela, Patk, D_basiula, Katy, Wowka, Hoope, Cola87, Nynka, kattalinna, Feeva, Fatalita lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki Patryczek
    Oczka na pewno ma po mamie :)

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Słodki Patryczek
    Oczka na pewno ma po mamie :)
    Tylko, ze mama ma brazowe, a Patryk niebieskie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieci na poczatku mają niebieskie :) Piotrek po roku zaczął nabierać brazu
    Patryk urodził się z plama brązową na 1/4 oczka ale ogolnie granatowe jeszcze ma

Twój kryształ oczetow ma po tobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczka niebieskie mają wszystkie dzieci po urodzeniu. Kolor oczu podobno do roku może się zmienić.

Któraś z Was pisała o powracające się ciemieniusze i szorstkich planach na brzuszku . My też to mamy i nie jest to alergią na BMK tylko łojotokowym zapaleniem skóry, mija podobno samoistnie ok. 1-2 lat. Może znikać i pojawiać się znowu. Te placki smaruje taką białą papką przepisaną przez lekarza i zanikają ale za jakiś czas znowu się pojawiają. Liczę na to że jak skończą się upały to będzie lepiej. A i buzię mamy ładną, te plamki tylko na brzuszku i czasami na nóżkach ale nie w zgięciach.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa wszystkiego naj dla Patryczka.
    Jak już ślicznie trzyma główke ! (Mój leniwiec jeszcze tak ładnie nie opiera się na rękach. Główke trzyma max 1min i ryk)

Katy ja też macam pieluche. Staram się zmieniać częściej niż jak jest na maxa, bo ja mam schizy, że mu podrażni dupcie heh.

U nas oczka robią się już brązowe (po mamusi oczywiście) wcześniej miał takie grafitowe.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodki Patryczek :-)
    Nie wiem ile czekac az zacznie dzialac ten antybiotyk. Nadal chodze do wc co 10 min a tam tylko pare kropelek, zwariuje chyba. Do tego zatkany nos i katar. Na szczescie Oli juz przechodzi katarek.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... zastanówcie się, bo nie wiem jaką będę teściową XD

Co pieluchy to ja tak jak Kamcia trzymam 13h i to są sikowe granaty dosłownie.

Kwiatkowa całuski dla Patryczka :*

Nynka obyś miała rację z tą wagą. Wolałabym żeby nie odziedziczyła po mnie tycia z powietrza i od samego patrzenia na jedzenie XD

Hoope tak właśnie pobierali jej krew ale darła się od samego naciskania tego paluszka. Histeryczka :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekne oczeta ma ten Patryczek ;) Wszystkiego najlepszego dla niego :)

Kamil ma kolor oczu prawie taki jak ja i mam nadzieje, ze mu sie nie zmienia :p Po za tym oboje z chlopakiem mamy niebieskie wiec po kim mialby miec inne :p

Ja zmieniam pieluche jak juz czuje, ze jest troszke grubsza, ale czasami mija troche czasu...Z odparzeniami nie mamy problemow, ale wole zapobiegac niz leczyc :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jakpisałam-Piotrek miewał takie plamki (ale nie w zgieciach co jest typowe dla AZS), raz na nózce, raz na raczce, raz na bruszku, nic z tym nie robiłam, z czasem w ogole zapomniałam,ze coś takiego bywało
    mieliśmy inny problem-od meza (przy odbijaniu dotykanie twarzy twarzą) zrobiło sie na skroni takie cóś, co konsultowaliśmy już później z dermatologiem-jakaś zmiana grzybicza, na którą dostaliśmy maść sterydową (najpierw od pediatry a później od dermatologa), plamka, która nawracała, robiła się wrecz podkrwawiająca, zmieniła potem miejsca, ostatecznie na płatku ucha, teraz możemy powiedzieć, że problemu nie ma
    a pisze o tym, bo z Patrykiem byłoby podobnie, mąz inaczej trzyma do odbijania, w i miejscu czestego kontakty jego twarzy (zarostu) z policzkiem Patryczka zrobiło się zaczerwienienie, natłuszczałam i po problemie...juz na 100% mam pewność, że u jednego i drugiego było kontaktowe

teraz u Patryczka nawróciła ciemieniuszka, ale główka potrzebuje "masażu", jak ja czesać kiedy 3 włosy na krzyż?na pewno to efekt nie czesania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek miał niebieskie oczy w pierwszym roku, później zaczeły się robić brązowe
    nawet teraz nie ma typowo brązowych
    zatem nie wierzę w termin "do roku"
    a plama Patryka naprawde wielka od urodzenia jest ciemnobrazowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dzięki za kciukasy. Rozmawiałam z babcią, jest bardzo dzielna i dziarska. Nie bierze przeciwbólowych, czuje się na tyle dobrze na ile jest to możliwe.

Hoope, mam nawet dwie babcie i jednego dziadka :D Też uważam że to ogromne szczęście, że żyją i dalej mają się całkiem nieźle.

Kwiatkowa, najlepszego dla dzisiejszego jubilata :) oczy faktycznie ma fascynujące.

Katy, ja zmieniam pieluchę jak spuchnięta. Mój mąż jak jest chociaż jedna niebieska kropka na pasku :D tfu tfu, bez podrażnień.

Feeva, kciuki, chociaż już pewnie po.

Nie przeczę, Baśka bardzo ładna, ale ja mam wypatrzone dwie inne narzeczone dla Skrzata :D chociaż czym dłużej o tym myślę, tym lista się wydłuża. Niech decyduje sam :D

Muszę sie pakować, dzisiaj wyruszamy. Akurat pogoda się zepsuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:16

Sela lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu ochlodzenie to i dziecko inaczej reaguje. Poranna drzemka trwala dzisiaj 1,5h a nie pol godziny jak ostatnimi czasy. Teraz pociagnela cyca i drzemie dalej, odlozylam do gondoli. W lubuskim burza, mocno grzmi troche mi to mala rozbudza :-)
    My zmieniamy pieluche zasikana srednio co 2-3h. W nocy tez raz zmieniam i zaraz nad ranem. Ale to dlatego ze mala ma chyba sklonnosc do odparzen i juz jestem przewrazliwiona chyba. Nie lubie patrzec na jej czerwona pupke. Teraz ma piekna, az calowac sie chce. Stosujemy przy kazdym przewijaniu teraz zasypke, zadnych kremow

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A drzemka wyglada wlasnie tak :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae2602559f01.jpg

Katy sciagnelam ta aplikacje, od dzisiaj przestaje notowac karmienia w zeszycie :-)

Katy, Patk, Wowka, Cola87, kamciaelcia, Sela, Nynka, Hoope, kattalinna, D_basiula, MajowaMamusia, Fatalita lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeszyt zostanie i pewnie na całe życie
    Aplikacja wątpię ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 te udka są boskie normalnie :)

Kamcia teraz takie rzeczy są że nawet można wydrukować wszystko z tych aplikacji. Ja używam jakiejś baby Daybook bardziej żeby kontrolować ile śpi. Karmienia raz zaznaczę raz nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:04

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że są
    ale nie wierzę w przetrwanie :D

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cud
    u mnie spadl deszcz o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż czekam na cud. Mówili że będą burze a tu nic. Chyba przeszło bokiem ale za to przyjemnie dworze. Ciepło ale bez tego słońca

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy ten problem, ze dookoła pada, burze, u mnie nic a nic dosłownie
    o pozarach lasów mówią w tv-moje okolice :D
    jakis dołek otoczony dosłownie dwoma rzekami

u mnie już od dawna drzewa liście zrzucaja
    na działce nie mamy jabłek bo zostały zrzucone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:55

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ