Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Patk, lubię za wyspanie, pal licho gości
Nynka, u Ciebie lubię aktywności Filipka oczywiście. Wspomnienie jak z horroru...
Te sklejone wargi to chyba najczęściej od chusteczek. Mama ginekolog ma wpis u siebie. Zabieg to ostateczność, najczęściej maści. -
Moja sporo młodsza więc jej nie cisnę
no i, jak słusznie zauważyła dziś moja mama, chłopcy często szybsi fizycznie, ale dziewczynki nadrabiają umiejętnościami pozostałymi
Jakiś czas temu któraś pisała, że dziecko trzyma cycka jak mikrofon. Moja od niedawna traktuje go jak klawiaturę fortepianu, przebiera paluszkami jakby jakąś sonatę wygrywałai paczyna mnie
Wowka, Katy, Nynka lubią tę wiadomość
-
JS, reakcja super. Specjalnie nie dałam do buzi tylko do rączki. Był zadowolony, że to coś w buzi fajnie się międli, spędził z tym chrupkiem z 15 minut
wypychał języczkiem a później obczaił że można połknąć
To Tanda pisała o mikrofonie. Właśnie, gdzie jest Tanda?
Wogole kilka dziewczyn nam zaginęło. Efwka, Mycha, Tanda?
A Wasze dzieci też chcą Was zjeść? Mój z upodobaniem gryzie mi rękę, palce, a najlepiej kostki w palcach. Przy każdej okazjimyję rece 2 miliony razy dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:11
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wowka, moja Mania też uparcie gryzie mi paluchy
Z zabawek wspomniany oball, wiszący jeżyk na pałąku maty i tygrysekręcznie robiony przez moją ciotkę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c1d75544e18.jpgWowka, Katy, kattalinna, Cola87, Patk, Nynka, Sela lubią tę wiadomość
-
Kurczę a ja nie wiem. Śmieje się do taty, siostry i gównianego psa zabawkę z pepco, którego dostał. Lubi też małpkę z maty edukacyjnej. Lubi swoje pieluszki i cycusie. Mogłoby tego wszystkiego nie być, wystarczę ja...❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Jestem, nalot gości trwa i odbiera mi resztki wolnego czasu..
Hoope, cieszę się, że juz wyszliście, mam nadzieję, że Twoje obawy szybko się rozwieją. :* Ja też walczę z histerią przez ten powiększony węzełek chłonny, który jest cały czas z nami. Staram się blokować myślenie paranoiczne na siłę, bo zaczęłam znowu wymyślać Kluskowi wszystkie choroby świata. Czasem działa a czasem chodzę cała w nerwach. Też nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Kamcia, trzymam kciuki za kardiologa, ja będę się umawiać z Małym na wrzesień i już też się stresuję..
Co do ubranek, to ja mam zapas do roku.Teoretycznie, bo jak Klusek utrzyma tempo wzrostu, to skończą się o wiele szybciej. Była u nas moja 9-miesięczna siostrzenica, Julek bardzo niewiele ustępuje jej wzrostem a wagą chyba dorównuje.
Kamcia, ja biegłam kiedyś do Julka nago spod prysznica.Wszystkiego naj dla Piotrusia!!
Kwiatkowa, dla Was też samych wspaniałości!
Też mieliśmy śluzowe kupy jak dawałam Bio-Gaję. Teraz po odstawieniu - standardowa jajecznica ale Hafija pisze, że na KP śluz w kupie to norma.
Czy ponad 37 stopni u takiego Malucha to stan podgorączkowy? Julek od urodzenia ma temperaturę od 36,8 - 37,3. Wydawało mi się że dopiero 0d 37,5 się zaczyna?
Dzieci, jak to majowe - oczywiście przecudne.
Basiula na zapalenie pęcherza znam sposób, choć wydaje się szamański - woda z kaszy jaglanej. Serio. Po dwóch kubkach nie boli. Też miałam zapalenie, nie brałam antybiotyku ani furaginy - gotowałam jaglankę jak głupia i dużo piłam. Przeszło.
Mam jakiś spadek formy. Nie mam nawet siły pisać co u nas. Wykańcza mnie to Julkowe zasypianie na rękach. Kręgosłup połamał mi się już na kawałki i nie mogę tego płaczu znieść. W następnej wiadomości pokażę Wam, co mi zrobił wczoraj, bo muszę wysłać z komórki na zapodaj, coś mi nie działa przesyłanie fotek na lapka.
Poza okresami przed drzemką Julo jest cudownym, pogodnym, chłopcem czuje się świetnie, też majta głową na boki, śmieje sie jak szalony, gada, bawi zabawkami i daje przy tym upust emocjom wszelkiego rodzaju. Jutro trzy miesiące.
Hoope, kattalinna, kamciaelcia, Wowka, J.S, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/056d6e4161f6.jpg
Tak się do mnie przyssał, jak zasypiał na rękach. Myślicie, że będzie mnie bił?J.S, kattalinna, Feeva, kamciaelcia, Wowka, Kwiatkowa24, Patk, Katy, Nynka, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzyjechałam i wyję, że nic nie ogarniam, nawet porządnie nakarmić własnego dziecka nie umiem
a w pozycji pionowej to pytaliśmy na 1 wizycie naszą pediatrie, to mówiła, żeby jak najbardziej ją tak nosić, każdy co innego mówi.
Neurolog stwierdziła, ze Zuza szybko przysypia (i być może ma słabe mięśnie twarzy, mamy ćwiczyć) i to jest główny problem niskiej wagi, a dobudzić ją ciężko żeby dalej jadła bo niby nie śpi, ale jakby w letargu była. Jak tak dalej będzie to będę musiała dokarmiać mm.
Odnośnie spania powiedziała, że co to znaczy że dziecko nie śpi, do łóżeczka i ma spać, bo jak nauczymy na rękach, to jesteśmy przegrani, dobrze mówić, tylko jak to zrobić.
I jeszcze, ze jest nadwrażliwa, ponoć po mnie, bo ja jestem niespokojna i mam się wyluzować i brać magnez (tak o mnie powiedziała). -
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbc1900d1a56.png
Zapowiedziane zdjęcie z dzis. Screen, bo za duzy plik. To body z Hm. Nosi je odkad sie urodził.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f26efe10c1d.png
Edit: Moj synek spi tylko na plecach. Glowka na boki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 18:54
Wowka, kamciaelcia, Feeva, Patk, Hoope, Katy, kattalinna, Fatalita, Nynka, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość