Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Majowa rzeczywiście nawiedzona.
Ja zawsze odbijam Manię w pionie...
Śpi na brzuchu. W dzień nie okrywam niczym teraz w lecie, w nocy pieluszka bambusowa a jak jest chłodniejsza noc to koc bambusowym lullalove.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:43
-
Majowa ta wizyta brzmi jak - nigdy więcej tam nie pojadę oraz zalatuje prlem. To stara lekarz?
Kwiatkowa uroczy maluch był, teraz uroczy bobasMy bodziaki z hm też mieliśmy długo. I rampersy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:08
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Haha, mieliśmy takie samo body z hm i też rosło ze Skrzatem.
Dzieci ewidentnie Wam dorastają
Majowa, faktycznie dziwna ta lekarka. Przekonania o konieczności zasypiania w łóżeczku rodem z prl. Mój śpi na wznak i na boku, jak się przekręcić na brzuch to robi awanturę. Przykrywam cienkim kocykiem lub pieluchą flanelową.
Edit. Wcale nie ściągnęłam z Hoope z tym prlem tylko dłużej pisałam. Skojarzenie to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:09
Fatalita, Hoope lubią tę wiadomość
-
Majowa serio takie akcje miałaś?! Nas badal neurolog dziecięcy i naprawdę nawet nie płakała. Tylko przy morfo. I on akurat zalecał kp jak najdłużej. Przyrosty mogą być mniejsze byle by były regularne. Nie wiem nie znam się. Ale wierzę lekarzowi. Bez przesady żeby tak wszystko krytykować a potem zlecić wyluzowanie i magnez. Co to za kobieta straszna...
Moja śpi na boku ale zazwyczaj na jednym, jak przekrecam to ryk. Też o to pytałam i to podobno dlatego że narazie nauczyła się na jednym jak opanuje drugą stronę to będzie na obie się przywracać. Nie wiem mi lekarz powiedział że mam nie panikowac wszystko w swoim czasie, nie porównywać, każde dziecko w innym tempie się rozwija.
Katalina karmienie na pilce super. Wielkie dzięki, nawet z lewusa ciągnie. Hura. Może to jakiś przejściowy etap był. W każdym razie dalej cycamy. Lekka irytacja nadal jest ale ta piłka pomaga.
Nasza ulubiona zabawka to biała tetrowa pielucha. Już mam wizję jak ma 6 LAT i ciągnie za sobą taka wyświechtana pieluche do szkoły...
Moją popołudniową drzemkę mąż skwirowal tak... "to sobie nieźle oko przetrenowałaś"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:13
kamciaelcia, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak wyszliśmy od lekarki to stwierdziliśmy z mężem że widać że ma wiedzę,ale taka nawiedzona dziwaczka z niej (lat myślę około 65-70)z metodami sprzed X lat i z czasów kiedy dziecko zostawialo się samopas w łóżeczku i szło do roboty. Mówię jej, że dla mnie metody typu zostaw niech popłacze to nie metody i czegoś takiego robić nie będę. Nie wiemy co o niej myśleć bo poleciła nam ją pediatra i ogólnie u nas niby taka polecana. Mam to skierowanie to jeszcze przysiąde i poszukam innego neuro żeby iść dla porównania.
-
Majowa, my byliśmy u neurologa niedawno i babka ponaciskala Kamilka, zrobila probe trakcji itp. Nic na temat odbijania i spania nie mowila..
Kamil spi roznie, jak ze mna to najpierw chwile na boku, a pozniej sie obraca na plecy, nie przykrywam niczym. Jak sie sie zrobi chlodniej to w spiworku bedzie spal :p
Ja ostatnio bieglam do Kamila spod prysznica po drodze zapinajac stanik, nie moglam go zapiac wiec rzucilam na lozko i dalam cycka Kamilowi xd Chlopak byl zadowolony z takich widokow xd
Teściowa sobie przyniosła kota od sasiadki...Ciekawe kto sie nim zajmie jak pojdzie do pracy na 12h... -
Tez zawsze lubilam swoje cycki, jedna z niewielu czesci ciala, ktore mi sie we mnie podobaly, a teraz tez gorzej wygladaja..
Kupilam sobie nawet jakis krem z Palmersa ujedrniajacy, zobaczymy czy cos da :p
U mnie znowuz prawy wiekszy i bardziej obwisly, a lewy spoko xd -
Majowa, dokładnie, nawet nie myśl o tym żeby się przejmować taką babą. Szkoda nerwów, nawet jeżeli ma wiedzę neurologiczną to poglądy zgoła przestarzałe.
Przebije Was, mi po ciąży na cyckach wyszły rozstępy i to jest dopiero smutny widok.A takie ładne były..
Kwiatkowa - jest uroczy Twój synek, taki ekstra pogodny ma ten uśmiech.
Julo śpi na pleckach, przy cycu na boczku. W okresie noworodkowym, tylko na boku bo ulewał i się bałam inaczej. Przykrywam różnie albo wcale, zależnie od temperatury.
Edit: Katy miałam taki etap w bardzo wczesnej młodości ze podobały mi się w sobie tylko uszy i kość nadgarstka.Z wiekiem dostrzegam więcej zalet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:57
Katy, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość
-
Patk, cieszę się, że pomogło
Majowa, dobrze, że szukacie innego do konsultacji. Choć w jednym baba może mieć rację, jeśli Ty jesteś znerwicowana to Zuzia też i się zamknięte koło tworzy. Ale na pewno ta lekarka nie przyczyniła się do przerwania go...
Cycków nie lubię, masakra. Dobry stanik trochę poprawił samopoczucie. Muszę dokupić jeszcze z jeden, czekam na wypłatę. Mam zatem na zmianę spoko cycki i tragedię w cyckonoszach z primarka
Przykrywam. Skoro ma być plus jedna warstwa, a ja śpię pod lekką kołdrą to przykrywam. W upały też, bambusową pieluchą bo chłodzi. Ostatnio nocki z kocykiem (jak bierze nogi do góry to z kocem, na głowę nie ma szans. Prędzej skopie), z tym że najpierw pieluszką, a dopiero jak się kładę to koc. Dziś rozważam kołderkę bo się ochłodziło. I długi rękaw body albo pajac. A tak rośnie, że dziś śpi w pajacu zimowym w choinki i renifery bo to 74 i miał być zimą dobry...
Edit: Katy, kot się sam sobą zajmuje, przez 12 godzin nic mu nie trzeba. Grunt żeby teściowa zostawiła wodę, pełną miskę i pustą kuwetęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 21:09
Katy lubi tę wiadomość
-
Najbardziej mnie wkurzaja nogi i tak, mialam takie chudziutkie, a teraz im troche do takich brakuje
Kattalinna nawet taki malutki, ok.2 miesięczny? :p
Fermina, cos w tym jest:p Teraz tez jestem troche laskawsza dla siebie xdFermina lubi tę wiadomość
-
Mi zostały biedra. Nie dopinam się w żadnych jeansach. Trza na jakieś zakupy na jesień się wybrać,bo nie mam w czym chodzic.
Kattalinna nieźle. U nas 62 jeszcze xD 74 będzie miała dopiero na zimę właśnie, ostatnio narobilam zapasów w smyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 22:19
-
Amygdala, Kamcia, dziękuję za informacje. To mi trochę dało do myślenia i bardziej by się zgadzało. Jak tylko wrócimy z wakacji idziemy do innej pediatry/alergologa.
Wowka, szerokiej drogi
Feeva, buziaki dla Mańki od koleżanki zaszczepionej wczoraj :*
Katy, nie zdążyłam obejrzeć Kamilkamy zmieniamy pieluchy bardzo często. Nawet jak delikatnie zamoczy. W nocy raz, dwa.
Kattalinna, śliczna i słodziutka Twoja Bożena vel Anna
Fermina, mi Wiki też robiła takie malinki. Raz zrobiła mi na brodzie
Majowa, a to prywatna babka czy nfz? Kurde, nienawidzę lekarzy, którzy zamiast pomóc tylko robią wszystko, aby Cię zdołować.
Patk, gratuluje dla lewusa
Sama bym zainwestowała w taką piłkę, jakbym miejsce miała w chałupie .
A ja już mężowi zapowiedziałam, że po skończeniu karmienia robię sobie cycki ^^
Jesteśmy u teściów. Jeden dzień skakania nad Wiki zaliczony, jeszcze jutro i pół niedzieli. No nie wiem, ale chora jestem tutaj. Dziś babcia przyleciała i z butami i brudnymi rękoma wleciała wycałowywać Wiki do łóżeczka. Kurka, żeby dorosłym ludziom przypominać o podstawowej higienie...
Ale...kupiłyśmy dziś Oballa level 2
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1815a7af141.jpgWowka, Nynka, Katy, Fermina, D_basiula, kamciaelcia, Feeva, J.S, Cola87, MajowaMamusia, jangwa_maua, Patk, kattalinna, Sela, Hoope lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyMy też u teściów, siedzę i licze do 10 średnio co pół godziny.
Majowa współczuję, ale wydaje mi się, że tak wiekowa lekarka yo trzeba przymykac oko na pewne sprawy...spróbuj innego lekarza dla spokoju
Fatalita cóż to za sprzęt?
Ps dziewczyny macie jeszcze brzuchy /skórę po ciąży czy już ładnie jest?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 21:57
-
Fatalita, widzę że jest zainteresowanie i zachowawcza ale jednak -radość.
Mnie też wkurzają ludzie, którzy się mi pchają z łapami do dziecka, bez wizyty w łazience. I to ludzie, którzy mają dzieci! Nie kumam..
Pokaże Wam foto poglądowe. Wielki, długi, Klusek i matka. Przeswietlone, ale to nic, wszystko widać.Trochę mnie przerażają jego rozmiary. Jutro fotę usunę, bo nie chce tu na amen świecić facjatą.
(jak rzekłam, tak zrobiłam
)
Edit: Nynka, brzucha już nie mam, skóra też jak dawniej,moze troszkę mniej jędrna. Zostały mi cycki w paski i przebarwienia na twarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 10:05
D_basiula, kamciaelcia, Feeva, MajowaMamusia, jangwa_maua, Katy, Patk, Wowka, kattalinna, Sela, Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość