WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa rzeczywiście nawiedzona.
    Ja zawsze odbijam Manię w pionie...
    Śpi na brzuchu. W dzień nie okrywam niczym teraz w lecie, w nocy pieluszka bambusowa a jak jest chłodniejsza noc to koc bambusowym lullalove.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:43

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudny Patryczek <3
    troszke mu sie zmieniło ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa ta wizyta brzmi jak - nigdy więcej tam nie pojadę oraz zalatuje prlem. To stara lekarz?

Kwiatkowa uroczy maluch był, teraz uroczy bobas XD My bodziaki z hm też mieliśmy długo. I rampersy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:08

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mieliśmy takie samo body z hm i też rosło ze Skrzatem.

Dzieci ewidentnie Wam dorastają :D

Majowa, faktycznie dziwna ta lekarka. Przekonania o konieczności zasypiania w łóżeczku rodem z prl. Mój śpi na wznak i na boku, jak się przekręcić na brzuch to robi awanturę. Przykrywam cienkim kocykiem lub pieluchą flanelową.

Edit. Wcale nie ściągnęłam z Hoope z tym prlem tylko dłużej pisałam. Skojarzenie to samo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:09

Fatalita, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa serio takie akcje miałaś?! Nas badal neurolog dziecięcy i naprawdę nawet nie płakała. Tylko przy morfo. I on akurat zalecał kp jak najdłużej. Przyrosty mogą być mniejsze byle by były regularne. Nie wiem nie znam się. Ale wierzę lekarzowi. Bez przesady żeby tak wszystko krytykować a potem zlecić wyluzowanie i magnez. Co to za kobieta straszna...
    Moja śpi na boku ale zazwyczaj na jednym, jak przekrecam to ryk. Też o to pytałam i to podobno dlatego że narazie nauczyła się na jednym jak opanuje drugą stronę to będzie na obie się przywracać. Nie wiem mi lekarz powiedział że mam nie panikowac wszystko w swoim czasie, nie porównywać, każde dziecko w innym tempie się rozwija.
    Katalina karmienie na pilce super. Wielkie dzięki, nawet z lewusa ciągnie. Hura. Może to jakiś przejściowy etap był. W każdym razie dalej cycamy. Lekka irytacja nadal jest ale ta piłka pomaga.

Nasza ulubiona zabawka to biała tetrowa pielucha. Już mam wizję jak ma 6 LAT i ciągnie za sobą taka wyświechtana pieluche do szkoły... XD

Moją popołudniową drzemkę mąż skwirowal tak... "to sobie nieźle oko przetrenowałaś"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:13

kamciaelcia, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zepsułam dzis katarek
    musze kupic ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyszliśmy od lekarki to stwierdziliśmy z mężem że widać że ma wiedzę,ale taka nawiedzona dziwaczka z niej (lat myślę około 65-70)z metodami sprzed X lat i z czasów kiedy dziecko zostawialo się samopas w łóżeczku i szło do roboty. Mówię jej, że dla mnie metody typu zostaw niech popłacze to nie metody i czegoś takiego robić nie będę. Nie wiemy co o niej myśleć bo poleciła nam ją pediatra i ogólnie u nas niby taka polecana. Mam to skierowanie to jeszcze przysiąde i poszukam innego neuro żeby iść dla porównania.

• Katy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, my byliśmy u neurologa niedawno i babka ponaciskala Kamilka, zrobila probe trakcji itp. Nic na temat odbijania i spania nie mowila..

Kamil spi roznie, jak ze mna to najpierw chwile na boku, a pozniej sie obraca na plecy, nie przykrywam niczym. Jak sie sie zrobi chlodniej to w spiworku bedzie spal :p

Ja ostatnio bieglam do Kamila spod prysznica po drodze zapinajac stanik, nie moglam go zapiac wiec rzucilam na lozko i dalam cycka Kamilowi xd Chlopak byl zadowolony z takich widokow xd

Teściowa sobie przyniosła kota od sasiadki...Ciekawe kto sie nim zajmie jak pojdzie do pracy na 12h...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    głowa do góry
    cycki do przodu
    jestes super mama
    do lekarki nigdy nie idz...
    nawiedzony też ją chyba polecił :) nie smutaj, jest dobrze, radzisz sobie

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smutno stwierdzam, że zrobiły mi się zwisy :(
    A takie miałam zawsze ładne piersi :( jędrne i kształtne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:42

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva pociesze Cię - moj lewus zwis konkretny, prawus cycuś glancuś wielki i mleczny. Tryska mlekiem, fuuu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    i ja cie mogłabym pocieszyć
    ja po 3 ciazach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zawsze lubilam swoje cycki, jedna z niewielu czesci ciala, ktore mi sie we mnie podobaly, a teraz tez gorzej wygladaja..
    Kupilam sobie nawet jakis krem z Palmersa ujedrniajacy, zobaczymy czy cos da :p

U mnie znowuz prawy wiekszy i bardziej obwisly, a lewy spoko xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, dokładnie, nawet nie myśl o tym żeby się przejmować taką babą. Szkoda nerwów, nawet jeżeli ma wiedzę neurologiczną to poglądy zgoła przestarzałe.

Przebije Was, mi po ciąży na cyckach wyszły rozstępy i to jest dopiero smutny widok. :( A takie ładne były..

Kwiatkowa - jest uroczy Twój synek, taki ekstra pogodny ma ten uśmiech. :)

Julo śpi na pleckach, przy cycu na boczku. W okresie noworodkowym, tylko na boku bo ulewał i się bałam inaczej. Przykrywam różnie albo wcale, zależnie od temperatury. ;)

Edit: Katy miałam taki etap w bardzo wczesnej młodości ze podobały mi się w sobie tylko uszy i kość nadgarstka.:D Z wiekiem dostrzegam więcej zalet. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:57

Katy, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, cieszę się, że pomogło :-)

Majowa, dobrze, że szukacie innego do konsultacji. Choć w jednym baba może mieć rację, jeśli Ty jesteś znerwicowana to Zuzia też i się zamknięte koło tworzy. Ale na pewno ta lekarka nie przyczyniła się do przerwania go...

Cycków nie lubię, masakra. Dobry stanik trochę poprawił samopoczucie. Muszę dokupić jeszcze z jeden, czekam na wypłatę. Mam zatem na zmianę spoko cycki i tragedię w cyckonoszach z primarka ;-)

Przykrywam. Skoro ma być plus jedna warstwa, a ja śpię pod lekką kołdrą to przykrywam. W upały też, bambusową pieluchą bo chłodzi. Ostatnio nocki z kocykiem (jak bierze nogi do góry to z kocem, na głowę nie ma szans. Prędzej skopie), z tym że najpierw pieluszką, a dopiero jak się kładę to koc. Dziś rozważam kołderkę bo się ochłodziło. I długi rękaw body albo pajac. A tak rośnie, że dziś śpi w pajacu zimowym w choinki i renifery bo to 74 i miał być zimą dobry...

Edit: Katy, kot się sam sobą zajmuje, przez 12 godzin nic mu nie trzeba. Grunt żeby teściowa zostawiła wodę, pełną miskę i pustą kuwetę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 21:09

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mnie wkurzaja nogi i tak, mialam takie chudziutkie, a teraz im troche do takich brakuje :(

Kattalinna nawet taki malutki, ok.2 miesięczny? :p

Fermina, cos w tym jest:p Teraz tez jestem troche laskawsza dla siebie xd

Fermina lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostały biedra. Nie dopinam się w żadnych jeansach. Trza na jakieś zakupy na jesień się wybrać,bo nie mam w czym chodzic.

Kattalinna nieźle. U nas 62 jeszcze xD 74 będzie miała dopiero na zimę właśnie, ostatnio narobilam zapasów w smyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 22:19

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, Kamcia, dziękuję za informacje. To mi trochę dało do myślenia i bardziej by się zgadzało. Jak tylko wrócimy z wakacji idziemy do innej pediatry/alergologa.

Wowka, szerokiej drogi :)

Feeva, buziaki dla Mańki od koleżanki zaszczepionej wczoraj :*

Katy, nie zdążyłam obejrzeć Kamilka :( my zmieniamy pieluchy bardzo często. Nawet jak delikatnie zamoczy. W nocy raz, dwa.

Kattalinna, śliczna i słodziutka Twoja Bożena vel Anna :)

Fermina, mi Wiki też robiła takie malinki. Raz zrobiła mi na brodzie ;)

Majowa, a to prywatna babka czy nfz? Kurde, nienawidzę lekarzy, którzy zamiast pomóc tylko robią wszystko, aby Cię zdołować.

Patk, gratuluje dla lewusa ;)
    Sama bym zainwestowała w taką piłkę, jakbym miejsce miała w chałupie .

A ja już mężowi zapowiedziałam, że po skończeniu karmienia robię sobie cycki ^^ :D

Jesteśmy u teściów. Jeden dzień skakania nad Wiki zaliczony, jeszcze jutro i pół niedzieli. No nie wiem, ale chora jestem tutaj. Dziś babcia przyleciała i z butami i brudnymi rękoma wleciała wycałowywać Wiki do łóżeczka. Kurka, żeby dorosłym ludziom przypominać o podstawowej higienie...

Ale...kupiłyśmy dziś Oballa level 2 ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1815a7af141.jpg

Wowka, Nynka, Katy, Fermina, D_basiula, kamciaelcia, Feeva, J.S, Cola87, MajowaMamusia, jangwa_maua, Patk, kattalinna, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też u teściów, siedzę i licze do 10 średnio co pół godziny.
    Majowa współczuję, ale wydaje mi się, że tak wiekowa lekarka yo trzeba przymykac oko na pewne sprawy...spróbuj innego lekarza dla spokoju :)
    Fatalita cóż to za sprzęt?:D

Ps dziewczyny macie jeszcze brzuchy /skórę po ciąży czy już ładnie jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 21:57

• Fermina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, widzę że jest zainteresowanie i zachowawcza ale jednak -radość. ;) Mnie też wkurzają ludzie, którzy się mi pchają z łapami do dziecka, bez wizyty w łazience. I to ludzie, którzy mają dzieci! Nie kumam..

Pokaże Wam foto poglądowe. Wielki, długi, Klusek i matka. Przeswietlone, ale to nic, wszystko widać. ;) Trochę mnie przerażają jego rozmiary. Jutro fotę usunę, bo nie chce tu na amen świecić facjatą. ;) (jak rzekłam, tak zrobiłam :D )

Edit: Nynka, brzucha już nie mam, skóra też jak dawniej,moze troszkę mniej jędrna. Zostały mi cycki w paski i przebarwienia na twarzy. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 10:05

D_basiula, kamciaelcia, Feeva, MajowaMamusia, jangwa_maua, Katy, Patk, Wowka, kattalinna, Sela, Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ