X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wspolczuje, dobrze, ze szybko zareagowałas ;) Oby Was puscili do domu niedlugo i Barylka juz nie chorowal :p
    A na pielegniarke szkoda slow...

Nie bede wrzucać zdjecia bo wstyd haha :p

J.S fajnie, ze udaje sie wypoczywac ;)

Ja chyba skusze sie na ten wyjazd nad wodę chociaz na 3 godziny, moze moja siostra da rade go lyzeczka nakarmic czy cos...

J.S, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8dc9d4d253d.jpg

A to nasza smieszka. Dzisiaj sie z nia wazylam i wychodzi ze wazy 6,7kg, nie wiem tylko na ile wiarygodne i zgodne jest to wazenie :-)

kamciaelcia, Katy, Nynka, Wowka, Sela, Mała Matylda, Hoope, D_basiula, Cola87, pawojoszka, MajowaMamusia, Feeva lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj waga pokazala 6960g :p

Sela, Mama32 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Hoope zdrówka dla małego i współczuje szpitala a zwłaszcza piguły.

Wowka i J.S. zazdroszczę urlopów my sie jeszcze nie odwazylismy na jakikolwiek wyjazd w te wakacje z małym.

Patk nie fajnie z tym wozkiem.

Fermina dobrze ze to nic groznego z tym wezelkiem.

Feva tata dopiero wziął na ręce? to jak ty sobie radzilas do tej pory sama noszac?

Sela dołączyła do grupy połamanych he

Katallina zazdroszczę glosnego smiechu i rekordu w spaniu.

Katy a dlaczego nie odciagac laktatorem tylko mm w buteleczkach?Fajnie ze z Kamilkiem lepiej.

Kamcia a czemu do okulisty?

Mama32 jaka duza ta twoja córcia. Wyglada na duzo starszą.

Tyle zapamietalam z mojego nadrabiania. Dzidziolki na zdjeciach sliczne dziewczyny:-)

Pytanie do Was czego uzywacie na komary. Chodzi o odstraszanie i potem na ukąszeni. Te mendy zjedzą mi dziecko. Niby ich nie ma jak idziemy spać a w nocy jak wstaje urzadzam polowania bo nagle wysyp. A siatki w oknach mamy.

Hoope, Cola87, Mama32, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, bo mojego nie chce pic z butelki wiec pomyslalam, ze moze mm sie chwyci...Raz sprobowac nie zaszkodzi :p Jak sie nie uda to trudno;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Kamska, bo mojego nie chce pic z butelki wiec pomyslalam, ze moze mm sie chwyci...Raz sprobowac nie zaszkodzi :p Jak sie nie uda to trudno;)
    A to faktycznie ciezko z domu nawet sie ruszyć gdzies samej. U mnie nie ma tego problemu chociaz wychodze sporadycznie na max 3 godz. ale z butli pije. Mm podobno lepsze w smaku to moze sie sprawdzi a moze to wina butelki?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, wszyscy mowia ze wyglada jak polroczne dziecko :-D

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czytam na raty, bo co chwile lulam marude i zapominam co mam napisać.

Hoope duuuuużo zdrówka dla Baryłeczki. Obyście jak najszybciej wyszli. No co za jeb***** piguła. Masz racje pisz na france.

J.S wypoczywajcie ładujcie akumulatory !

Kamcia, a czemu idziecie do okulisty?

Dzieciaczki cuuuuuudowne, aż miło patrzeć.

Hoope lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okulista dla kazdego dzieciaczka po 4.m.ż.
    jak bioderka czy patronaz
    jestem wsciekła ze nas tak wykiwali
    zobaczymy co na to pediatra na szczepieniu 4.wrzesnia...jakby co to pojde prywatnie
    co innego dziecko 4 m. a co innego 9m.-młodsze lepiej przezyje i tu chodzi o wczesna profilaktyke np siatkówczaka, za kilka miesiecy moze byc po ptakach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:19

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończe się. Nie pasowało mi usypianie przy cycu to teraz w ogóle nie mam sposóbu żeby uśpić dziecko. Od 3 dni wieczorem rzucanie się przy cycu, myślałam że to z przemęczenia po całym dniu. Teraz wzięłam Małą na drugą drzemkę i darcie przez 45 min nic nie pomaga nawet stały pewniak cyc. Nie wiem co robić. Zapisałam nas w końcu na szczepienia to pogadam z pediatrą.

Zdrowia dla chorych.
    Dzieci cudeńka, jak tam patrze na Wasze to moja chudzinka przy nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:39

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    dziewczyny w tym wieku dzieciatka tez bardzo narzekały-skok??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, bardzo Wam współczuję :( aż mi się łza w oku zakręciła na wspomnienie tego wenflonu i naszego pobytu w szpitalu. Przykro mi, że musicie przez to przechodzić.
    Dużo zdrowia dla Bartusia :*

Mama32, w żadnym wypadku bym tak nie ćwiczyła z dzieckiem. Ani teraz ani później.
    Prawda, córa wygląda na dużo starsza ;)

Wowka, my też wybywamy z domu w piątek na wakacje. Najpierw na dwa dni lubuskie-teściowie, potem nad morze 5 dni :)

Hoope, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my znów morze chyba we wrzesniu zaliczymy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Hoope współczuję, wracajcie szybko do zdrowia.

Kamcia właśnie dlatego ja skorzystałam z tej możliwości okulisty po znajomości. Kazali przyjść za rok więc od razu się zarejestrowałam.

W ogóle chciałam się odnieść do tego że Internet przyjmie wszystko - taka historia sprzed chwili. Jestem teraz u mamy i patrzę a do sasiadki przyjechała sprzątaczka i okna myje rana. Niby nic takiego gdyby nie fakt że za chwilę na instagramie wrzuca instastory że sprzętem do mycia okien i płynami z podpisem mniej więcej w stylu że musi dać radę, ze do wieczora jakos skojczy i że okna garażowe zostawia dla męża z podpisem i oznaczeniem męża że czeka aż wpłynie do portu. XD aż miałam ochotę zrobić zdjęcie pani sprzątającej ale się powstrzymałam. W ogóle to jest taka princessa zrobiona, włosy za dupe krótka spódniczka niezależnie od pogody, biały piesek... także wiecie grunt to sobie zrobić dobre zdjęcie i dobre instastory XD

A tu Barbara leży na trawce a w zasadzie na resztce trawy która została niewypalona przez słońce.

A propo wyjazdów to my w drugiej połowie września jedziemy do Karpacza na 5 dni. Hurra uwielbiam. Nad morze rzut beretem, więc w moim sercu pagórki i góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 01:13

Kamska, Hoope, Nynka, D_basiula, Wowka, pawojoszka, kattalinna, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik tsh. Dużo lepiej niż poprzednio bo dziś 1,990 a wtedy ponad 3,7
    No i mam dylemat czy jechac wieczorem do tego endo :) wiadomo że chodzi o kasę ;)
    I skąd taka różnica w wyniku? (3tygodnie różnicy)
    Choć kusi ta wizyta bo pokazalabym krzywą insulinowa...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk
    Ale nie było u nas problemu z wizytą. Okulista byl dla kazdego dziecka konczacego 4.m. (jak biodra zagwarantowane dla 5/6 tygodniowego dzieciatka)
    Nie bylo czegoś takiego jak wizyta później
    I nagle takie limity
    Prywatnie nie będę szaleć tzn nie będę szukała super specjalisty w dziedzinie dzieciecej. Pójdę do naszej tylko(i aż) by obejrzała dno oka po zakropieniu

A królewna-jak na krolewne przystało-cudna i piękna :)

Również kocham góry ale typu szklarska/ karpacz czy kudowa. Ale z wózkiem i ładunkiem 20kg nas nie widzę :) z tym poczekamy parę lat. Niech chociaz jeden zacznie kulturalnie chodzić. Ja to nawet mieszkańcom współczuję maszerowaniana co dzień po pagorkowatym terenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 13:05

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, Vanessa jest słodka i naprawę duża :D

Majowa, współczuję trudności z usypianiem, wierzę że są przejściowe i szybko miną. U nas sen to również ciężki temat w ostatnim czasie.

Fatalita, życzę udanego urlopu!

Patk, cudowna Basieńka :D

Jeśli chodzi o o-ball to Zosia chce złożyć reklamację – nie mieści jej się w buzi XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 23:12

kamciaelcia, Kamska, Katy, Patk, Hoope, Nynka, D_basiula, Cola87, Wowka, Mama32, pawojoszka, kattalinna, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to skok, na moje oko dopiero co się skończył poprzedni.
    U nas usypianie to masakra. Wymiękam totalnie nie wiem co robić. Sama nie usnie, na rękach- wrzask, cyc- rzucanie się.

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, moze fakyycznie inna butle wystarczy kupic..Mamy teraz z Lovi, ktos poleca jakas dla cycowego dziecka? ;)

W ogole to nie wiem czy nie nadszedl czas sie pogodzic z tym, ze mam dziecko marude po prostu, a skok tylko wzmocnil nieodkladalnosc.. No bo ilez moze to trwac? Udało mi sie dzisiaj zrobic obiad dzieki suszarce...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa u mnie bywalo podobnie z tym rzucaniu sie przy cycku i krzykiem ale dalo sie jakos przezyc. Ja wtedy tez nie wiedzialam o co chodzi a ze tez malo wazy zaczelam to wiazac z tym ze moze po prostu nie mam wystarczajacej ilosci pokarmu. Ile razy mialam juz w glowie zeby zaczac go dokarmiac nie wspomnę...Pomoglo częstsze przystawianie do piersi jak zaczyna sie rzucac zmieniam pierś jak robi to samo przy tej drugiej po prostu przestaje go karmic,zabawiam go i odczekuje ok. godziny i powtarzam karmienie. Ogólnie to zauwazylam ze jak wiecej jem to mniejszy jest z tym problem. Ja po porodzie schudlam do 53 kg teraz jakies 56 kg czyli taka waga jak sprzed ciąży.
    A i pije femartikel.
    Katy u mnie tez Lovi i mam jeszcze Tommy tippe. Ja osobiscie wole ta druga ale Ignasiowi nie robi rozicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 14:20

Katy lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ