X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk - trochę o sobie też trzeba myśleć. Bo szczęśliwa mama to i szczęśliwe dzieci :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body z Lidla 62/68 jest na styk. Chyba no nie zapinam. Na szerokość idealne, rękawy ciut długie. W poniedziałek się w końcu dowiemy ile ta moja kruszynka ma. Mężowi udało się zapisać na szczepienie. Jak dzwonił to o 7:30 był 18 w kolejce. Bez szans na połączenie bo po pół godzinie rozłączają. Podjechał bo i tak po drodze ma. Żywego ducha, kobieta kończyła rozmowę telefoniczną, 2 minuty i załatwione...

Patk, jakiś czas temu miałam pytać jak Twoje samopoczucie i odnajdywanie się w macierzyństwie. Już nie muszę. Szkoda, że w takich okolicznościach ale cieszę się, że odkrylaś tę miłość. Ona tam zawsze była, nie rób sobie wyrzutów.

Wowka, zdrowia dla Skrzata :-* dziewczyny dobrze piszą, nie jesteś winna niczemu! Głowa do góry, Skrzat zaraz będzie zdrowy jak ryba :-)

Mała Matylda, co u Was?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Skrzacik! Ja też żałuję że na początku przechodziłam ten cały baby blues i że straciłam takie cenne chwilę z których powinnam wtedy się cieszyć a nie umiałam. Dalej nie rozumiem dlaczego mnie tak wtedy dopadło...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    hormony ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram jeszcze body z lidla 50/56 ale rekawki juz ciut za krotkie, jeszcze mysle tydzien, dwa i pojda w odstawke. Sama nie wiem jak ona sie w nie miesci skoro po pierwszym miesiaci mirzyla juz 58cm a tu jutro juz skonczy dokladnie 3 miesiace.

Na macie edukacyjnej mala polezy dlugo ale oczywiscie mmusze byc obok tak jak Katy i zabawiac, gadac do niej. 5min nawet nie polezy samiutka na niej a jak jestem z boki to moze lezec nawet pol godziny.

Kamcia, przyszykowalam juz sobie na noc sab simplex, kolo poduszki lezy, bede podawac krople moze przed kazdym nocnym karmieniem, zobaczymy.
    A od jutra rezygnuje z kawy i zaczynam pic wiecej wody i bede na nowo obserwowac.

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja espumisan i łyżeczkę mam pod poduszka :D

Mama32 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, woda... Jak kiedyś pilam bardzo dużo, tak teraz mi się nie chce. Nawet w upały piłam tak sobie. Ale to chyba nie wpływa na mleko

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Wowka. Nie martw sie. To nie Twoja wina. Skrzat wroci szybko do zdrowia.

Ja dzis sama z malym. Facetowi oznajmilam, ze nie wpuszcze go do domu. Pytal mnie czy pojedziemy do znajomych (z kims, bo chwilowo nie mamy auta). Powiedzialam, ze nie chce z malym o tej Godzinie nigdzie jezdzic i byc od kogos Zalezna. Pojechal sam. Twierdzi, ze nie mowila, ze nie chce, a on juz powiedzial koledze, ze przyjedzie. Wczoraj wrocil o 5 rano, a wlasciwie dzis.. Zakluczylam Dom. Nie ma wstepu. Niech się wali. Nie odzywam sie do niego. Trzymajcie za mnie kciuki, bo zawsze sie przelamuje i żyjemy jakby nic sie nie stalo, a dzieje sie duzo. Dodatkowo przelalam sobie prawie cala wyplate na moje konto, zeby go pieniadze nie szczuly w oczy.

Na poprawe humoru uspalam dzis malego w wozku i mam chwile dla siebie.
    No i dzis pierwszy raz sie zasmial, gdy cmokalam go kolo szyjki. Wzruszylam sie

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    musisz byc twarda ;) dla takich własnie usmiechów dziecka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa - dobra decyzja. Nie wpuszczaj go. A jeszcze lepiej jakby zobaczył swoje graty przed drzwiami. To by się zdziwił. I oddałbym pierścionek na Twoim miejscu. Ja mojemu oddałam 2 lata po oświadczynach jak nabroił plus nie było żadnych kroków czy rozmów na temat ślubu.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina dzięki za pamięć :* wiecie co wirtualnie jakoś łatwiej mówić o swoich emocjach, na żywo ciężko bo jest pewna obawa jaka będzie reakcja drugiej strony.
    Ja tak jak Cola mam teraz poczucie że coś straciłam, i teraz boleśnie to w sercu odczuwam. I liczę że będzie tak jak mówi Kamcia - będzie jeszcze wiele takich chwil.

A wiecie co mi najdotkliwiej uświadamia to że zmarnowalam te tygodnie - to jak ta moja istotna czasami jeszcze stęknie od czasu do czasu w taki sposób jak to robiła jako noworodek. Teraz dosłownie łzy same mi lecą że wtedy nie potrafiłam się tym cieszyć. Masakra. Mam straszny żal do siebie ale postaram się jej to wynagrodzić. Takie banalne to moje gadanie ale mogę sobir tutaj na to pozwolić.

Idę spać bo to był ciężki dzień.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka nie możesz się obwiniać że dziecko złapało wirusa przecież one są wszędzie.

Patk ja ci mówiłam że kochasz tego szkraba tylko o tym nie wiesz ,no to teraz już wiesz.

Dziewczyny nie możecie się winić za zmiany hormonalne to tak jakbyście się winily za to że się np pocicie to jest od nas niezależne . Ale widząc czyjeś nieszczęście uczymy się cenić to co mamy.
    Mam nadzieję że ta mała da radę i jej stan nie jest tak tragiczny jak się wydaje ,lekarze zawsze najpierw zakładają najgorsze . Trzymam kciuki za to maleństwo

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, cieszę się, że odnalazłas w sobie tą miłość :* Przed Wami wiele wspaniałych lat, nie rozpamietuj co było, ciesz się tym co jest :)

Wowka biedny Skrzato :( i nie win się, mógł złapać to wszędzie :)

Kwiatkowa, to powinno utwierdzic Cie w przekonaniu, że ten człowiek się nie zmieni. Pierscionkiem chyba chciał Ci tylko zamydlić oczy. Weź go olej, to nie jest materiał ani na ojca, ani na Męża. Nie wracaj już z PL, zostań i miej go w dupie, tak jak on Ciebie.
    A co do zamknięcia drzwi, bardzo dobrze!! Tylko pytanie, czy Ci się za to znowu nie dostanie... :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka tylko czemu te zmiany hormonalne tak się objawiają? Ja całą ciążę nie mogłam się doczekać aż mały się urodzi i to co się ze mną działo po porodzie przerażało mnie. Dobrze ze się już ustabilizowało. Teraz jak patrzę na tego mojego szkraba to mam go ochotę tak strasznie mocno przytulić :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadzilam Kamilka w spiworek i o dziwo nawet sie nie wierci xd

Ja w sumie miałam tylko baby bluesa w szpitalu bo juz za długo tam siedzialam...W domu juz bylo ok nie liczac zlosci na chlopaka xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 22:23

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola a kto to wie czemu tak . Niby najgorzej powinno być przy pierwszym dziecku bo nie mamy doświadczenia i nie znamy takich emocji i nie wiemy jak sobie radzić ,przy kolejnym powinniśmy być gotowi , a guzik ja przy czwartym wyłam jak bóbr a przy piątym mało chłopa nie udusilam . Kiedy pojawia się dziecko jesteśmy po długim okresie oczekiwania ,nawymyslalysmy sobie jak to powinno być ,jakie to będzie magiczne i pełne eufori i w końcu będzie tylko macierzyństwa i tych emocji też trzeba się nauczyć . Jak poznajemy faceta też sobie wyobrażamy jak to będzie z nim super i jest tylko nie po naszemu wszystkiego trzeba się nauczyć a to nie proste zwłaszcza kiedy hormony buzują

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa kciuki! Bądz twarda i nie daj się!!! Też bym już nie wróciła z PL i zdecydowanie oddała pierścionek, może to mu otworzy oczy!

Wowka dużo zdrówka dla Skrzacika!

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk nie masz swojej małej czego wynagradzać ,to wszystko działo się tylko w twojej głowie ona o tym nie wie ,nie była zaniedbana ,było jej ciepło ,była najedzona ,ululana przytulana ,nie skupiaj się na tym co było bo znowu ci czas przeleci między palcami ciesz się chwilą . A swoją drogą terapia wstrząsowa i psycholog nie potrzebna.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa ja bym chyba na twoim miejscu nie bawiła się w zamykanie drzwi bo nie wiesz w jakim stanie wróci bo na pewno nie trzeźwy jak znam życie ,nie h ci zrobi awanturę pod drzwiami w środku nocy ,Sąsiedzi wezwą policje i po co ci problemy jeszcze . Ja bym to zrobiła na zimno i bez ostrzeżenia ,ty się już do niego nagadalas wystarczająco teraz czas na czyny. Wyjeżdżając na urlop zostawiła bym pierścionek z krótkim listem że nie widzę dla nas przyszłości i już nie wracalabym z urlopu . Masz rodzinę ,masz gdzie się zatrzymać na pewno ci pomogą . W Polsce też już trochę się zmieniło na pewno sobie poradzisz bez niego .

cf409fc7e7.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak spie i nie spie bo maz o 17 wyjechal do Niemiec i tak czekam na wiadomosc kiedy dojedzie, co chwile sprawdzam telefon. Wroci do nas za 12 dni a dopiero co byl z nami 4 dni bo na tydzien tez musial do Niemiec wracac. juz powiedzialam dzisiaj ze ostatni raz tak zrobilismy ze sie na tak dlugo rozstajemy. Ale niestety praca to praca a tacierzynskie sie juz skonczylo, miesiac szybko zlecial:-(
    Zaraz bedziemy sie cycac, mloda juz sie rzuca, jakiegos baka slyszalam ale juz nogi do gory podrzuca, podkurcza, 2 min spokojnie i zaraz znowu to samo, szumis tylko co chwile sie przez to automatycznie zalacza. Dostanie zaraz krople, cyc i mam nadzieje ze spoKojnie pospi nastepne 2-3h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 01:25

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ