X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas espumisan też ciągle w użyciu. Kamcia, jak dawkujesz: tylko w nocy czy całą dobę? My teraz mamy ten 100

age.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ehhh dziewczyny, bardzo trudne tematy tu zawitały. Łza się w oku kręci. My z środy na czwartek izba przyjęć bo Oli bardzo płakał, tak, że przez 3 h nie mogliśmy go uspokoić. Wszystko z nim w porządku, bałam się ze go zaraziłam anginą. Nie mogłam patrzeć na jego ból, obstawiam kolkę, bo tak krzyczał właśnie raz jak miał silne bóle brzuszka. Moja niemoc i jego wzrok, a ja nie mogłam mu pomóc. To było dla mnie bardzo bolesne a co dopiero jak dziecko poważnie choruje....nie wiem jak bym to przeżyła. Dziś natomiast przyjaciółka mi powiedziała, ze zaniedbałam naszą przyjaźń, ale jak dbać o przyjaźń jak ona mieszka w war-mazurskim a ja kuj-pomorskim a Oli budził się przez 3 meisiące co 1,5 h w nocy a w dzień ciągle na cycu wisiał. Nie byłam na jej ślubie, przez kolki młodego. Ja modliłam się o sen i by zjeść spokojnie. Dopiero od około 2 tyg jest lepiej. Ona nie ma dzieci i wiem, ze to zrozumie jak je będzie miała ale nie zmienia to faktu, że mi przykro i chyba przyjaźń już nie do uratowana.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy caly czas ten sab simplex ale juz tylko dwa razy dziennie po 7 kropli, profolaktycznie wsumie tylko, raz rano i pozniej przed snem i w nocy ida jakies tam baki a mimo to sie rzuca w tym lozeczku, zwariowac mozna

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    U nas espumisan też ciągle w użyciu. Kamcia, jak dawkujesz: tylko w nocy czy całą dobę? My teraz mamy ten 100

10 kropli na noc (ostatnie jedzonko przed spaniem) oraz w nocy, czasem za kazdym karmieniem, czasem raz, czasem wcale, czasem w razie potrzeby w danym momencie ale ogólnie max 3x wychodzi na dobe(ale tylko na noc i w nocy)
    w dzień problemów nie mamy
    poczatkowo dawałam co karmienie (czyli 5-6 razy) ale po co jak w dzien dobrze a w nocy potrzeba wiekszej dawki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia i jak tak dajesz na noc czy nawet w czasie nocy to spokojniej ci spi, nie rzuca sie w lozeczku?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana.

Pisałam, że Skrzat jakiś jest dziwny. W nocy budził się co chwila z płaczem, nie bardzo jadł. Właśnie wracamy od lekarza. Wirusowa angina. Dobrze że bez gorączki. Wracamy do domu.

Mam wyrzuty sumienia, że to przeze mnie, że mogłam to nie brać nigdzie. Zła matka, lekkomyslna... :(

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Kamcia i jak tak dajesz na noc czy nawet w czasie nocy to spokojniej ci spi, nie rzuca sie w lozeczku?

na noc i bywa w nocy
    choc apogeum jest około 22-23
    espumisan pomaga jeszcze bardziej sie wypierdziec i wtedy ma ulge
    w dzień sie rusza wiec brzuszek nie boli
    Patryk spał nawet 9h bez przerwy a ostatnio 22-23 sie zaczyba-i krecenie, i baki, i czasem placz, jedzenie (którego nie było w tych godzinach) a to jedzenie nakreca kolejne jedzenie
    w nocy zazwyczaj karmi maz, ja robie mleczko i nalewam espumisan-wtedy nie czekam na bóle, bo rano bywało kolejne apogeum wiercenia, prezenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    w domu infekcje tez mozna złapac
    niczemu nie jestes winna
    bywa
    niestety
    najwazniejsze to szybko pozbyc sie tego cholerstwa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Naprawdę spłakałam się okropnie jak zobaczyłam te kabelki i całą aparaturę. I teraz znowu się poryczalam jak zobaczyłam tego mojego brzydala.
    A Przyjaciółka naprawdę ucieszyła się na mój widok. Lekarze są naprawdę dobrej myśli teraz. Czekają aż mała będzie lepiej oddychała i będą robić kolejne badania serduszka.

Katy odkurzacz na mam Philips 3w1 z funkcja mycia i jestem zadowolona. A też mam psa z dużą ilością długiej sierści (hovawart).

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wszędzie możemy coś podłapać. Na zakupach, na ulicy, nie ma reguły. Sama dobrze o tym wiesz. Nie ma się co winić.

Czy tylko moje dziecko nie interesuje się matą edukacyjną? Cały czas wymusza płaczem noszenie na rękach. Jak nie zwariuję od tego to bę\dzie cud.

• Katy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to ba pewno nie Twoja wina :*

Patk, fajny ten Philips, ale tez nie malo kosztuje :p

Mycha, Kamil sie interesuje tylko jak siedze obok :/ A tak to tez najchetniej na rekach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 18:51

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie coś! Dopadł mnie chyba kryzys laktacyjny. Cycki miękkie, mała ssie nawet godzinę, bo się nie najada. Czy to minie, bo mam schizę, że dziecko głodne będzie A nie chcę dokarmiac mm :/

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiaj czesto i kup Femaltiker, powinien cos pomoc ;)

kattalinna, Mama32 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej wyprawie siedzę i wpatruję się w moją małą jak w obrazek. Az nie chce jej odłożyć do łóżeczka... powiem Wam że teraz tak naprawdę poczułam że jest dla mnie najważniejsza na świecie. I aż mam wyrzuty sumienia, że zmarnowalam tyle czasu na początku skupiając się na sobie, a to co straciłam już nie wróci.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 19:08

jangwa_maua, kattalinna, Fatalita, Hoope, D_basiula, Wowka lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Patk, fajny ten Philips, ale tez nie malo kosztuje :p

no jakoś ponad tysiąc zł kosztował bo wzięliśmy ten model właśnie dobry do tej sierści. I zmywa też dobrze

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    ale cała przygoda macierzyństwa jeszcze przed toba, nie ma co smutać nad tym co było, bierz garściami co ci teraz życie przyniesie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Skrzacik mogl wszedzie to zlapac. Duzo zdrowka :*

Ja odstawilam espumisan ale od dwoch nocy od 3 mamy pobudke co 40 minut a 1h, nie chce jesc tylko sie tak kreci i steka

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sie skusze za jakis czas na niego ;)

Ubralam dzisiaj pierwszy raz Kamilkowi body z Lidla 62/68, ktore kupilam bedac jeszcze w ciazy z myślą, ze bedzie je nosił jak bedzie mial jakies 3miesiace, a tu chlop prawie 5 miesięcy i jeszcze ciut duze xd

Wczoraj u lekarza co prawda w ubraniu, ale cienkim 7350g i 62.5cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 19:36

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te body z lidla i my teraz nosimy ;)
    ale my szczypiorek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk spoi, więc moge napisać-nie poznaję dzis mojego dziecka ;) raz chwilę zapłakał(ubieranie po kąpieli) a tak nic, nie wymagał tak noszenia, walczyłam o drugą drzemkę by sie przedluzyła (i w sumie trwała 2h), ale warto było
    taka ulga, odskocznia po ostatnich dniach, zwłaszcza że ja dziś sama z dziecmi
    jeszcze Piotrek doje (skubaniec sam nie je), nie chce mi sie go kąpać więc tylko obmycie, przebranie i do łózeczka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ