WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziecko mi dorasta, przyłapałam go na czytaniu książki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 08:18

Fermina, Kwiatkowa24, kamciaelcia, wariancja, kattalinna, Katy, Feeva, Cola87, Fatalita, D_basiula, Hoope, Mała Matylda, Nynka, Mycha666 lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js. Ja mam hormonalna, ale kyleene. Czulam lekki dyskomfort podczas zakladania, ale samo zakladanie trwalo bardzo krotko

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, wszystkiego naj i jak najwięcej radości z Adasia! Prezent Ci zrobił taki, jaki umiał! :)

Wowka i dla Twoich jubilatów i solenizantki samych wspanialości!

Nawet tej Twojej, wyrodnej, Hoope, niech się wiedzie. Może coś jej się odmieni, wraz z wiekiem. :)

Pawojoszka, da się bez kawy, da, nawet w dobrym zdrowiu. A wcześniej było po 7-8 dziennie. Chociaż muszę przyznać, że ostatnio znowu mam ochotę.

Powiem Wam, że na pobudki nad ranem najlepiej działa spanie z cyckiem w pyszczku. My też zawsze mamy takie budzenie, a dziś pospaliśmy do 8.30 bez dodatkowych atrakcji. Co prawda Matka połamana przez wymuszoną pozycję, biodro mnie łupie, ale dzieć zadowolony. Nawet do pierwszej drzemki przetrwaliśmy bez objawów skoku, dopiero później nadeszły.

Laurka, ja Cię podziwiam, nie dałabym rady teraz wrócić do pracy. Jestem pewna, że z czasem będzie lepiej, przecież robisz to też dla dzieci w szerszej perspektywie. :)

Czy tylko ja przegapiłam filmik ze skrzeczącym Kamilkiem? Gdzie on?!

Kattalinna, Ty wielkoludzie! Ja mam 168 i wystarczy. Szpilki posiadam dla zasady, raczej nie używam. :D

Kwiatkowa, też tak mam, że tęsknię. Czasem chciałabym się wyrwać na dłużej ale chyba bym się po paru godzinach zapłakała za tym moim szkrabem.

Pawojoszka, z moczeniem nie pomogę, niestety. Pozostaje mi trzymać kciuki, żebyś odnalazła przyczynę, bo wtedy pewnie da się rozwiązać problem.

Wariancja, mi się kojarzysz z lekcją matematyki z podstawówki. :D W sumie jako wariacja kojarzyłabyś mi się z lekcją z liceum. ;)

Monika - intelektualista!

Ale nas dużo wrześniowych. :) Taki piękny miesiąc na urodziny. Jak maj (kwiecień i czerwiec również, oczywiście). ;) Tylko ja jestem z końca. ;)

Wczoraj Klusek został zważony i zmierzony. O ile z wagą (8100 na wadze niemowlęcej) jest na 95 centylu i się mieści jeszcze w skali to wzrostem (75 cm) i obwodem główki (45) jest wystrzelony w kosmos. Edit: Jednak dla główki 43 cm a ze wzrostem musiało się jej coś pokręcić, no bez przesady, sama go zmierzę jak się obudzi ;) ).Ma któraś w Was do czynienia z takim przypadkiem? Nie mam pojęcia jaki rozmiar kombinezonu kupować, skoro w trzy miesiące urósł 20 cm? Jakie Wy kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 12:59

wariancja, kattalinna, Cola87, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    na twoim mleku kaszka nie wyjdzie :)
    mozesz robic i na wodzie i na mm
    Piotrek zwykłej nie chciał i nie cghce (tym bardziej manny)
    kupuje od zawsze instant bez cukru np hipp
    nigdy jednak nie jadł ryzowej ;)
    lubi hipp
    ponad rok na sniadanie łuzeczka jadł kaszke z owocami(ze sloika, tubki, miksowałam mrozone) na mm dopoki Patryk sie nie urodził

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe że wczoraj rano było jeszcze super, a wieczorem rozpoczął się ten tak zwany skok. Oszaleję... Ja nie umiem nie spać w nocy. Chodzę wtedy wściekła! Nie wiem ile razy się budziła a może lepiej stwierdzić że wiem ile razy w ogóle zasnęła. Do tego wszystkiego kłótnia w nocy z mężem.
    I mówicie że to ma się skończyć po 5 tyg. Nie, to jest niemożliwe.

Cola wszystkiego najlepszego, nie mam urodzin ale też życzyłabym sobie wszystkiego najlepszego na te chwile które teraz są.

Cola87 lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wszystkiego najlepszego. ;) TO może być skok, ale może tylko gorsza noc, oby się poprawiło! :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Fermina, ale masz duzego chlopca. Dlugi. My w 13 tyg. mielismy 63,5.

Moj syn traktuje cycka tylko jako zrodlo pokarmu. Poje 5 minut, puszcza, bierze do buzi, puszcza itd. Wtedy wymieniam mu na smoczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam kombinezon 80. Mysle, ze zima bedziemy nosic 74/80. Teraz nosimy 62/68.

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek teraz ma ok 65 cm jak sie urodzil mial 57. Nosimy rozmiar 68 ale juz jak cos kupuje to 74. Podwijam rekawki lub nogawki, swoja droga idzie zbankrutowac tak szybko dzieci rosna. Fermina duzy twój brzdąc.

201501064565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj Kamil juz jest kurdupelkiem w takim razie? Ostatnio 63cm mial xd

Dał mi dzisiaj tak popalic..Darcie caly czas, mysle sobie wsadze do nosidla i wezmę na pole to moze zasnie. Taa, darcie jeszcze gorsze. To sobie mysle, ze moze w wozku (taka przewrotnosc) bedzie lepiej. Wytrzymal 10min i wracalismy czesciowo na syrenie, a częściowo on na rekach, a ja ledwo zipiac jeszcze musialam wozek pchac...Teraz w koncu zasnal przy cycku, ale obawiam sie, ze jak sie obudzi to znowu bedzie wszystko be...

Niech już mi przyjdzie ten okres bo tez moja cierpliwość jest na granicy...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu swoim miałam najpierw etap kompleksów z powodu wzrostu (najdłuższy jak dotąd) bo tylko wśród rodzeństwa byłam "normalna", a tak od przedszkola najwyższa wszędzie. To trwało prawie 30 lat aż zaakceptowałam mój wzrost, nawet chciałam więcej ;-) teraz uważam, że jest dobrze jak jest. Mam 180 cm a najlepsza wysokość obcasa to 7 cm. Ale ostatni raz miałam na sobie prawie rok temu, najbliższa okazja to będą chrzcimy, zobaczymy jak będzie ;-)
    Anna też niska nie będzie, dobrze że są chłopcy jak Julek ;-)

Piękna pogoda u nas. W parku w końcu cudnie bo spokój :-)

Monika, czytanie jest sexy :-) też muszę kupić taką lekturę.

Jak mierzyć dziecko? Po ciałku to jak? Próbowałam na różne sposoby i różnie wychodzi...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    majowa
    na twoim mleku kaszka nie wyjdzie :)
    mozesz robic i na wodzie i na mm
    Piotrek zwykłej nie chciał i nie cghce (tym bardziej manny)
    kupuje od zawsze instant bez cukru np hipp
    nigdy jednak nie jadł ryzowej ;)
    lubi hipp
    ponad rok na sniadanie łuzeczka jadł kaszke z owocami(ze sloika, tubki, miksowałam mrozone) na mm dopoki Patryk sie nie urodził
    Niby manna wyjdzie, ale jakoś nie widzę siebie z laktatorem przed każdym gotowaniem kaszy.
    A z butli takiej do kaszek podawałas? Czy zawsze łyżeczką?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynasz od gniazdka na głowie i centymetr po kregosłupie przez posladek po nózce pod kolankiem do pietki. Tak malutkim dzieciom nie mozna nózek prostowac. Ja mierze na przewijaku, jak jest maz to trzyma małego na sobie

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio, pierwszy raz od dawna ubrałam Pannie pajacyka. Wyglądała w nim tak słodko, taka kuleczka, myślałam, że ją pożre. Fermina, Twój Kulek dopiero musi jak pralinka wyglądać:D

Katy, Patk, trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się unormowało.

Katy, Patk, Fermina lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    łyzeczka
    do butli sa smoczki do kaszki ale i tak za wiele do niej sie kaszy nie na sypie. Kaszke dawalam na srednio-gesto

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u fryzjera właśnie siedzę z farba na łbie :D

Od kiedy zaczynacie podawać kaszke??

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z Emilka i Piotrem od kaszki zaczynałam i stad dosc szybko-z owocami-było u nas takie sniadanie
    ale kasza zapycha
    niekoniecznie duze dzieci powinny jesc
    teraz zaczne od warzyw owoców-by z kupa ruszyc, beda owoce to wprowadze kasze
    ale ja mam zamiar zaczac zaraz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam ze corce diete rozszerzalam mniej wiecej po 4 mc. Zaczynałam od marchewki, jabuszka,wyciskałam soki. Pozniej doszła kaszka. Wszystko wprowadzałam powoli bo mieliśmy problem z kupą.

201501064565.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam sama, wyszło mi 70, także ten. ;) Chyba entuzjazm wczoraj lekarke poniósł. ;) I dobrze bo byłabym skłonna i tym się martwić.. Kattalinna, dogadamy się. :D
    My nie jesteśmy super wysocy, 168 i 180, ale Julek ma wysokiego dziadka, wujkow, dwóch pradziadkow też kawał chłopa byli więc teoretycznie gdzieś tam geny mogły zaszaleć..

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tesciowa mi mowila ze moja szwagierka karmi malucha uwaga rosolem!!! Nie pytalam o szczegoły bo mnie zatkało. Syn szwagierki jest starszy od Miska o 2 dni.

201501064565.png
‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ