X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zapadla w jakas kosmiczna drzemke, spi juz ponad 2h, zapomniala ze wypadalo by zjesc, juz 4h nie jadla. Nie wiem co mam z takim nieoczekiwanym czasem wolnym robic :-D tylko zagladam co chwile do niej czy sie juz wybudzila :-)
    Ja dzisiaj wazylam mala bo minal rowny miesiac od ostatniego wazenia.
    Wychodzi na to ze wazy 7100g i mierzy 64cm.
    To oczywiscie tylko moje pomiary, 25.09 wizyta u lekarza to pomierza dokladnie.
    Czyli w pierwszym mż przytyla prawie 1,8kg, w drugim 1kg a w trzecim 700g, tak mi sie jakos wydawalo ostatnio ze bardziej teraz rosnie, w sensie sie wydluza jak tyje :-D i nogi tez ma dlugie, raczki krotsze.
    Moje ostatnie wyjacie do fryzjera wygladalo tak, ze co chwile tylko wygladalam za wozkiem, a ze sie frabowalam to 2-3h to cala w stresie bylam. Zaden to relaks dla wymeczonej matki albo to ja jestem taka nienormalna. Za tydzien znowu ide ma farbe do fryzjera i juz siedze i rozmyslam jak to znowu bedzie :-|

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy łączymy się w bólu... :/

Kupiłam basenik ale niestety w Pepco nie było więc w smyku coś takiego kupilam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52b8a4f40b23.png
    Czekam teraz aż będzie gotowy do odbioru

Mama32, Katy lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wyjazdy biore nasza turystyczna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk tez je widzialam, ale musze najpierw zmierzyc kabine prysznicowa jak wroce z urlopu z Polski bo nie wiem czy on mi wejdzie pod prysznic, a dzisiaj w smyku akurat wszystko -20%
    Na szczescie poki co jeszcze nie potrzebujemy

ex2bio4pttsuyqga.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wizyty u fryzjera. Ja to jestem samowystarczalna moj maz kiedys po powrocie od fryzjera skwitowal ze sama zrobilabym lepiej... mam jakies pojecie bo robilam studium fryzjerskie i rok czasu jako fryzjerka. Ale w tym krzyku przy dwojce dzieci wolałabym posiedziec w ciszy ;)

201501064565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym sie przeszla so fryzjera, ale obawiam sie, ze skonczyloby sie to tak jak u Mamy32 :p

Niech ten dzien sie juz konczy...

Patk, Mama32 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia kiedy co wprowadzać do diety, zdam się chyba na lekarke. Myślałam że po mleku kaszki, ale niby pierwsze warzywa, potem owoce i kaszki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Piotrusiem to naprzemiennie dawalam owoce i warzywa. Zależało mi na owocach-ns ich wpływie na kupę ;)
    Z Emilka chodziło jednak o jej"tuczenie" więc sam owoc czy warzywko były słabe :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu
    Dydusiu, chodź do mnie, bo ja nie umiem :(

Pileczko, chodź do mnie...Może telepatycznie mi się uda...

Jeszcze jest: mamusiu, ale ty brzydka
    Ale czym tu się chwalić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:10

Kwiatkowa24, MonikaJ, Wowka, Katy, Sela, Tanda, kattalinna, Hoope, D_basiula, Fatalita, Fermina, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, Nynka, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Jej w końcu Was nadrobiłam :) dzieciaczki wszystkie piękne to pamiętam :) a tak to miałam się odnosić do waszym wpisów a że czytałam na raty to nie pamiętam już :/ pamiętam Kamilka skrzeczące go, Adaś go z zainteresowaniem ogladał, a na końcu zmarszył brwi :D haha bosko to wyglądało, ciekawe co sobie myślał ;) z gorszy wieści to u nas z cycem coraz gorzej, rano wszystko ładnie, ssie super. Pewnie dlatego że po nocy więcej mleczka i łatwej wypływa. A po południu darcie przy cycku, a widzę że coś tam z niego leci jeszcze...nie wiem co robić. Butle i tak zawsze muszę dać bo mleka wystarczająco nigdy nie było. Myślałam że uda mi się tak karmić do 6 miesiąca, ale teraz nie wiem czy tyle da się pociągnąć...

Parę stron wcześniej ktoś wkleił, poczytaj sobie :)
    Jak Ci zależy na kp to próbować zmian pozycji, proponować drugą pierś jak przy pierwszej się już denerwuje itd.

http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/

pawojoszka wrote:
    Woowka sto lat dla bliskich.
    Cola wszystkiego najlepszego

MonikaJ twoja mała ma prawie cztery latka i dla ciebie posikane łozko jest incydentem a ja mam z tym straszny problem moje dzieciaki strasznie długo moczą się w nocy cos ewidentnie robię źle , czy ty jakoś odzwyczajalas dziecko od pieluch na noc ? Budziła w nocy na siku czy poprstu mała przestała sama ? Bo ja już nie wiem co mam zrobić . Paweł moczył się bardzo długo w końcu samo przeszło ,Asia ma siedem lat i dopiero niedawno przestała choć jeszcze czasem bardzo sporadycznie coś jej się przydarzy ,Szymon ma pięć lat i ciągle śpi w pieluchach ,ale rekordzista jest Wojtek za tydzień kończy 9 lat i ciągle dwa trzy razy w tygodniu się moczy ,już byliśmy z nim u lekarza miał badania ale medycznie wszystko ok i gdyby problem dotyczył jednego to mogłabym pomyśleć że to coś dziecku dolega ale jeśli wszystkie dzieci tak mają to coś jest nie tak ale nikt mi nie powie jak sobie z tym radzić

Kiedyś czytałam, że aby dziecko wytrzymało noc bez pieluszki musi mieć odpowiednio mocny i pojemny pęcherz. U niektórych dzieci przychodzi to wcześnie, generalnie czas jest do ok. 6 roku życia.
    Można próbować "wytrenować" pęcherz podając za dnia więcej picia, żeby od większej ilości moczu się rozciągał ale nie zawsze to działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:51

MonikaJ, Cola87 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość, ze na mnie krzyczy to jeszcze mi naplul mlekiem do oka...:o

Wowka, Tanda, kattalinna, Kwiatkowa24, Hoope, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, poka poka, jest się czym chwalić :)

Hoope, sto lat dla Twojej 18latki :D

Jakiś owocny dzień w urodziny dzisiaj :) właśnie mija 9 miesiący od świat i sylwestra, czy co? :)

Dobra, na chwilę się oderwalam od sprzątania. Idę dalej. Nie chce mi się...

Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Chwalić się że dziecko nie może na matkę patrzeć ?? :D miał mnie dosyć i poszedł spać :P
    Mamusiu, ale ty brzydka!!!idź sobie

Zartowalem, mamusiu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:11

Sela, Tanda, Katy, kattalinna, Patk, Wowka, Feeva, Fatalita, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, Nynka, Mycha666, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, wszystkiego najlepszego!

My rozszerzamy raczej po 6 mcu. Starsza była na mm, rozszerzaliśmy wcześniej (ale nie od razu po 4 mcu) i w sumie potem stwierdziłam, że mogliśmy jeszcze trochę poczekać. Tym razem mi się nie spieszy.

Cola87 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeny jak Wy pędzicie z tym forum. Od wczoraj nadrabiam i w koncuuuuuu.

Cola wszystkiego najjjj :*****

Fermina ja też nie zdążyłam obejrzeć Katy Kamilka i to już drugi raz...

Hoope, Cola87 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie dzisiaj podniosło główke z pozycji leżącej na pleckach... aż się zdziwiłam i teraz ca ły czas tak robi heh

Kwiatkowa24, kattalinna, Wowka, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mamalekarz.pl/anemia-niemowlat/ fajny artykuł o rozszerzaniu diety u maluszka

201501064565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zalozeniu spirali, bolalo troche :P

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    https://www.mamalekarz.pl/anemia-niemowlat/ fajny artykuł o rozszerzaniu diety u maluszka

Bardzo fajny, a nadal wielu lekarzy na problemy z żelazem czy słabe przybieranie zaleca wcześniejsze rozszerzanie diety. A przecież mleko ma więcej kalorii niż ziemniak czy marchew oraz odpowiednią dawkę witamin i minerałów.
    Mojej siostrze, która karmiła piersią pediatra zaleciła rozpocząć rozszerzać dietę w wieku 3,5 mca i wprowadzić mm (!!!) bo mały był wg. niej "drobny" i "blady" (morfologię miał dobrą).
    Co się okazało - mały ma teraz półtora roku i mimo wprowadzenia mm czy rozszerzenia diety nadal jest z tych drobniejszych dzieci a karnację ma bardzo jasną, co zresztą jest rodzinne bo my wszyscy bladzi. Kompletnie nie rozumiem tej pediatry, przecież na siłę nie ujednolicimy wszystkich ludzi, są drobne dzieci, takie po środku i wyrośnięte i to jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:40

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mamy te same body dla malej, ale jutro juz je ubiore ostatni raz bo to 50/56 az szkoda ze tak szybko z nich wyrosla bo bardzo je lubie, poza tym mam do nich sentyment, zostaly kupione jako pierwsze z ciuszkow zanim poznalismy plec, tak mi sie spodobaly, ze stwierdzilam, czy chlopak czy dzieczynka beda pasowac :-))

kamciaelcia lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ