WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zapadla w jakas kosmiczna drzemke, spi juz ponad 2h, zapomniala ze wypadalo by zjesc, juz 4h nie jadla. Nie wiem co mam z takim nieoczekiwanym czasem wolnym robic :-D tylko zagladam co chwile do niej czy sie juz wybudzila :-)
    Ja dzisiaj wazylam mala bo minal rowny miesiac od ostatniego wazenia.
    Wychodzi na to ze wazy 7100g i mierzy 64cm.
    To oczywiscie tylko moje pomiary, 25.09 wizyta u lekarza to pomierza dokladnie.
    Czyli w pierwszym mż przytyla prawie 1,8kg, w drugim 1kg a w trzecim 700g, tak mi sie jakos wydawalo ostatnio ze bardziej teraz rosnie, w sensie sie wydluza jak tyje :-D i nogi tez ma dlugie, raczki krotsze.
    Moje ostatnie wyjacie do fryzjera wygladalo tak, ze co chwile tylko wygladalam za wozkiem, a ze sie frabowalam to 2-3h to cala w stresie bylam. Zaden to relaks dla wymeczonej matki albo to ja jestem taka nienormalna. Za tydzien znowu ide ma farbe do fryzjera i juz siedze i rozmyslam jak to znowu bedzie :-|

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy łączymy się w bólu... :/

Kupiłam basenik ale niestety w Pepco nie było więc w smyku coś takiego kupilam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52b8a4f40b23.png
    Czekam teraz aż będzie gotowy do odbioru

Mama32, Katy lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wyjazdy biore nasza turystyczna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk tez je widzialam, ale musze najpierw zmierzyc kabine prysznicowa jak wroce z urlopu z Polski bo nie wiem czy on mi wejdzie pod prysznic, a dzisiaj w smyku akurat wszystko -20%
    Na szczescie poki co jeszcze nie potrzebujemy

ex2bio4pttsuyqga.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wizyty u fryzjera. Ja to jestem samowystarczalna moj maz kiedys po powrocie od fryzjera skwitowal ze sama zrobilabym lepiej... mam jakies pojecie bo robilam studium fryzjerskie i rok czasu jako fryzjerka. Ale w tym krzyku przy dwojce dzieci wolałabym posiedziec w ciszy ;)

201501064565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym sie przeszla so fryzjera, ale obawiam sie, ze skonczyloby sie to tak jak u Mamy32 :p

Niech ten dzien sie juz konczy...

Patk, Mama32 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia kiedy co wprowadzać do diety, zdam się chyba na lekarke. Myślałam że po mleku kaszki, ale niby pierwsze warzywa, potem owoce i kaszki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Piotrusiem to naprzemiennie dawalam owoce i warzywa. Zależało mi na owocach-ns ich wpływie na kupę ;)
    Z Emilka chodziło jednak o jej"tuczenie" więc sam owoc czy warzywko były słabe :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu
    Dydusiu, chodź do mnie, bo ja nie umiem :(

Pileczko, chodź do mnie...Może telepatycznie mi się uda...

Jeszcze jest: mamusiu, ale ty brzydka
    Ale czym tu się chwalić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:10

Kwiatkowa24, MonikaJ, Wowka, Katy, Sela, Tanda, kattalinna, Hoope, D_basiula, Fatalita, Fermina, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, Nynka, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Jej w końcu Was nadrobiłam :) dzieciaczki wszystkie piękne to pamiętam :) a tak to miałam się odnosić do waszym wpisów a że czytałam na raty to nie pamiętam już :/ pamiętam Kamilka skrzeczące go, Adaś go z zainteresowaniem ogladał, a na końcu zmarszył brwi :D haha bosko to wyglądało, ciekawe co sobie myślał ;) z gorszy wieści to u nas z cycem coraz gorzej, rano wszystko ładnie, ssie super. Pewnie dlatego że po nocy więcej mleczka i łatwej wypływa. A po południu darcie przy cycku, a widzę że coś tam z niego leci jeszcze...nie wiem co robić. Butle i tak zawsze muszę dać bo mleka wystarczająco nigdy nie było. Myślałam że uda mi się tak karmić do 6 miesiąca, ale teraz nie wiem czy tyle da się pociągnąć...

Parę stron wcześniej ktoś wkleił, poczytaj sobie :)
    Jak Ci zależy na kp to próbować zmian pozycji, proponować drugą pierś jak przy pierwszej się już denerwuje itd.

http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/

pawojoszka wrote:
    Woowka sto lat dla bliskich.
    Cola wszystkiego najlepszego

MonikaJ twoja mała ma prawie cztery latka i dla ciebie posikane łozko jest incydentem a ja mam z tym straszny problem moje dzieciaki strasznie długo moczą się w nocy cos ewidentnie robię źle , czy ty jakoś odzwyczajalas dziecko od pieluch na noc ? Budziła w nocy na siku czy poprstu mała przestała sama ? Bo ja już nie wiem co mam zrobić . Paweł moczył się bardzo długo w końcu samo przeszło ,Asia ma siedem lat i dopiero niedawno przestała choć jeszcze czasem bardzo sporadycznie coś jej się przydarzy ,Szymon ma pięć lat i ciągle śpi w pieluchach ,ale rekordzista jest Wojtek za tydzień kończy 9 lat i ciągle dwa trzy razy w tygodniu się moczy ,już byliśmy z nim u lekarza miał badania ale medycznie wszystko ok i gdyby problem dotyczył jednego to mogłabym pomyśleć że to coś dziecku dolega ale jeśli wszystkie dzieci tak mają to coś jest nie tak ale nikt mi nie powie jak sobie z tym radzić

Kiedyś czytałam, że aby dziecko wytrzymało noc bez pieluszki musi mieć odpowiednio mocny i pojemny pęcherz. U niektórych dzieci przychodzi to wcześnie, generalnie czas jest do ok. 6 roku życia.
    Można próbować "wytrenować" pęcherz podając za dnia więcej picia, żeby od większej ilości moczu się rozciągał ale nie zawsze to działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:51

MonikaJ, Cola87 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość, ze na mnie krzyczy to jeszcze mi naplul mlekiem do oka...:o

Wowka, Tanda, kattalinna, Kwiatkowa24, Hoope, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, poka poka, jest się czym chwalić :)

Hoope, sto lat dla Twojej 18latki :D

Jakiś owocny dzień w urodziny dzisiaj :) właśnie mija 9 miesiący od świat i sylwestra, czy co? :)

Dobra, na chwilę się oderwalam od sprzątania. Idę dalej. Nie chce mi się...

Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Chwalić się że dziecko nie może na matkę patrzeć ?? :D miał mnie dosyć i poszedł spać :P
    Mamusiu, ale ty brzydka!!!idź sobie

Zartowalem, mamusiu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:11

Sela, Tanda, Katy, kattalinna, Patk, Wowka, Feeva, Fatalita, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, Nynka, Mycha666, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, wszystkiego najlepszego!

My rozszerzamy raczej po 6 mcu. Starsza była na mm, rozszerzaliśmy wcześniej (ale nie od razu po 4 mcu) i w sumie potem stwierdziłam, że mogliśmy jeszcze trochę poczekać. Tym razem mi się nie spieszy.

Cola87 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeny jak Wy pędzicie z tym forum. Od wczoraj nadrabiam i w koncuuuuuu.

Cola wszystkiego najjjj :*****

Fermina ja też nie zdążyłam obejrzeć Katy Kamilka i to już drugi raz...

Hoope, Cola87 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie dzisiaj podniosło główke z pozycji leżącej na pleckach... aż się zdziwiłam i teraz ca ły czas tak robi heh

Kwiatkowa24, kattalinna, Wowka, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mamalekarz.pl/anemia-niemowlat/ fajny artykuł o rozszerzaniu diety u maluszka

201501064565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zalozeniu spirali, bolalo troche :P

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    https://www.mamalekarz.pl/anemia-niemowlat/ fajny artykuł o rozszerzaniu diety u maluszka

Bardzo fajny, a nadal wielu lekarzy na problemy z żelazem czy słabe przybieranie zaleca wcześniejsze rozszerzanie diety. A przecież mleko ma więcej kalorii niż ziemniak czy marchew oraz odpowiednią dawkę witamin i minerałów.
    Mojej siostrze, która karmiła piersią pediatra zaleciła rozpocząć rozszerzać dietę w wieku 3,5 mca i wprowadzić mm (!!!) bo mały był wg. niej "drobny" i "blady" (morfologię miał dobrą).
    Co się okazało - mały ma teraz półtora roku i mimo wprowadzenia mm czy rozszerzenia diety nadal jest z tych drobniejszych dzieci a karnację ma bardzo jasną, co zresztą jest rodzinne bo my wszyscy bladzi. Kompletnie nie rozumiem tej pediatry, przecież na siłę nie ujednolicimy wszystkich ludzi, są drobne dzieci, takie po środku i wyrośnięte i to jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:40

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mamy te same body dla malej, ale jutro juz je ubiore ostatni raz bo to 50/56 az szkoda ze tak szybko z nich wyrosla bo bardzo je lubie, poza tym mam do nich sentyment, zostaly kupione jako pierwsze z ciuszkow zanim poznalismy plec, tak mi sie spodobaly, ze stwierdzilam, czy chlopak czy dzieczynka beda pasowac :-))

kamciaelcia lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ