Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala zapadla w jakas kosmiczna drzemke, spi juz ponad 2h, zapomniala ze wypadalo by zjesc, juz 4h nie jadla. Nie wiem co mam z takim nieoczekiwanym czasem wolnym robic
tylko zagladam co chwile do niej czy sie juz wybudzila
Ja dzisiaj wazylam mala bo minal rowny miesiac od ostatniego wazenia.
Wychodzi na to ze wazy 7100g i mierzy 64cm.
To oczywiscie tylko moje pomiary, 25.09 wizyta u lekarza to pomierza dokladnie.
Czyli w pierwszym mż przytyla prawie 1,8kg, w drugim 1kg a w trzecim 700g, tak mi sie jakos wydawalo ostatnio ze bardziej teraz rosnie, w sensie sie wydluza jak tyjei nogi tez ma dlugie, raczki krotsze.
Moje ostatnie wyjacie do fryzjera wygladalo tak, ze co chwile tylko wygladalam za wozkiem, a ze sie frabowalam to 2-3h to cala w stresie bylam. Zaden to relaks dla wymeczonej matki albo to ja jestem taka nienormalna. Za tydzien znowu ide ma farbe do fryzjera i juz siedze i rozmyslam jak to znowu bedzie -
Zazdroszcze wizyty u fryzjera. Ja to jestem samowystarczalna moj maz kiedys po powrocie od fryzjera skwitowal ze sama zrobilabym lepiej... mam jakies pojecie bo robilam studium fryzjerskie i rok czasu jako fryzjerka. Ale w tym krzyku przy dwojce dzieci wolałabym posiedziec w ciszy
-
nick nieaktualny
-
Z cyklu
Dydusiu, chodź do mnie, bo ja nie umiem
Pileczko, chodź do mnie...Może telepatycznie mi się uda...
Jeszcze jest: mamusiu, ale ty brzydka
Ale czym tu się chwalićWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:10
Kwiatkowa24, MonikaJ, Wowka, Katy, Sela, Tanda, kattalinna, Hoope, D_basiula, Fatalita, Fermina, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, Nynka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Jej w końcu Was nadrobiłam
dzieciaczki wszystkie piękne to pamiętam
a tak to miałam się odnosić do waszym wpisów a że czytałam na raty to nie pamiętam już
pamiętam Kamilka skrzeczące go, Adaś go z zainteresowaniem ogladał, a na końcu zmarszył brwi
haha bosko to wyglądało, ciekawe co sobie myślał
z gorszy wieści to u nas z cycem coraz gorzej, rano wszystko ładnie, ssie super. Pewnie dlatego że po nocy więcej mleczka i łatwej wypływa. A po południu darcie przy cycku, a widzę że coś tam z niego leci jeszcze...nie wiem co robić. Butle i tak zawsze muszę dać bo mleka wystarczająco nigdy nie było. Myślałam że uda mi się tak karmić do 6 miesiąca, ale teraz nie wiem czy tyle da się pociągnąć...
Parę stron wcześniej ktoś wkleił, poczytaj sobie
Jak Ci zależy na kp to próbować zmian pozycji, proponować drugą pierś jak przy pierwszej się już denerwuje itd.
http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/
pawojoszka wrote:Woowka sto lat dla bliskich.
Cola wszystkiego najlepszego
MonikaJ twoja mała ma prawie cztery latka i dla ciebie posikane łozko jest incydentem a ja mam z tym straszny problem moje dzieciaki strasznie długo moczą się w nocy cos ewidentnie robię źle , czy ty jakoś odzwyczajalas dziecko od pieluch na noc ? Budziła w nocy na siku czy poprstu mała przestała sama ? Bo ja już nie wiem co mam zrobić . Paweł moczył się bardzo długo w końcu samo przeszło ,Asia ma siedem lat i dopiero niedawno przestała choć jeszcze czasem bardzo sporadycznie coś jej się przydarzy ,Szymon ma pięć lat i ciągle śpi w pieluchach ,ale rekordzista jest Wojtek za tydzień kończy 9 lat i ciągle dwa trzy razy w tygodniu się moczy ,już byliśmy z nim u lekarza miał badania ale medycznie wszystko ok i gdyby problem dotyczył jednego to mogłabym pomyśleć że to coś dziecku dolega ale jeśli wszystkie dzieci tak mają to coś jest nie tak ale nikt mi nie powie jak sobie z tym radzić
Kiedyś czytałam, że aby dziecko wytrzymało noc bez pieluszki musi mieć odpowiednio mocny i pojemny pęcherz. U niektórych dzieci przychodzi to wcześnie, generalnie czas jest do ok. 6 roku życia.
Można próbować "wytrenować" pęcherz podając za dnia więcej picia, żeby od większej ilości moczu się rozciągał ale nie zawsze to działa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 15:51
MonikaJ, Cola87 lubią tę wiadomość
Matylda
-
Kamcia, poka poka, jest się czym chwalić
Hoope, sto lat dla Twojej 18latki
Jakiś owocny dzień w urodziny dzisiajwłaśnie mija 9 miesiący od świat i sylwestra, czy co?
Dobra, na chwilę się oderwalam od sprzątania. Idę dalej. Nie chce mi się...
Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Wowka
Chwalić się że dziecko nie może na matkę patrzeć ??miał mnie dosyć i poszedł spać
Mamusiu, ale ty brzydka!!!idź sobie
Zartowalem, mamusiu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:11
Sela, Tanda, Katy, kattalinna, Patk, Wowka, Feeva, Fatalita, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda, Nynka, Mycha666, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Cola, wszystkiego najlepszego!
My rozszerzamy raczej po 6 mcu. Starsza była na mm, rozszerzaliśmy wcześniej (ale nie od razu po 4 mcu) i w sumie potem stwierdziłam, że mogliśmy jeszcze trochę poczekać. Tym razem mi się nie spieszy.Cola87 lubi tę wiadomość
Matylda
-
MonikaJ wrote:https://www.mamalekarz.pl/anemia-niemowlat/ fajny artykuł o rozszerzaniu diety u maluszka
Bardzo fajny, a nadal wielu lekarzy na problemy z żelazem czy słabe przybieranie zaleca wcześniejsze rozszerzanie diety. A przecież mleko ma więcej kalorii niż ziemniak czy marchew oraz odpowiednią dawkę witamin i minerałów.
Mojej siostrze, która karmiła piersią pediatra zaleciła rozpocząć rozszerzać dietę w wieku 3,5 mca i wprowadzić mm (!!!) bo mały był wg. niej "drobny" i "blady" (morfologię miał dobrą).
Co się okazało - mały ma teraz półtora roku i mimo wprowadzenia mm czy rozszerzenia diety nadal jest z tych drobniejszych dzieci a karnację ma bardzo jasną, co zresztą jest rodzinne bo my wszyscy bladzi. Kompletnie nie rozumiem tej pediatry, przecież na siłę nie ujednolicimy wszystkich ludzi, są drobne dzieci, takie po środku i wyrośnięte i to jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:40
Matylda
-
Kamcia mamy te same body dla malej, ale jutro juz je ubiore ostatni raz bo to 50/56 az szkoda ze tak szybko z nich wyrosla bo bardzo je lubie, poza tym mam do nich sentyment, zostaly kupione jako pierwsze z ciuszkow zanim poznalismy plec, tak mi sie spodobaly, ze stwierdzilam, czy chlopak czy dzieczynka beda pasowac
)
kamciaelcia lubi tę wiadomość