WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, z pewnością miną te pobudki w nocy i te nad ranem. Pewnie jak będziemy ich budzić do szkoły, to będziemy słyszeć błagania o jeszcze 5 minut :D

Mój padł o 6:20 i nadal śpi. Ja też bym mogła ale jakoś nie mogę...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka 5 pobudek? Może to jeszcze po infekcji Skrzacik.. bo nie z Tobą miałam schodzić z dwóch do jednej pobudki? :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas nocki krecioly a do tego Filip już od 6 grasuje i nie daje pospac. Wczoraj Emilka kupy nie mogła zrobić a jak już szła to rykk był ze hej. Dostaje coraz częściej mm bo przez pracę pokarm zanika. Źle mi z tym :-( ogólnie narazie mam trochę chaosu bo dziś lekarza do pracy muszę załatwić, w następnym tyg 2 zebrania i szczepienie Emilki, które chyba przeloze bo nie pogodzimy. Zazdroszczę wam tego siedzenia z maluchami w domu :-( czasami płakać mi się chce :-( ale jakoś przetrwam .trzyma mnie to że jak bym wracała do starej pracy to na 8 godz a tu mam 5 i w starej dalej i gorsze godziny pracy.

Nie odnoszę się do waszych postów bo połowy bym nie napisała.

Emilki jeden ząbek już ładnie widać jak się Warce odchyli, pewnie stąd te noce nieciekawe. Ja planuje w weekend odespac

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka sto lat dla bliskich.
    Cola wszystkiego najlepszego

MonikaJ twoja mała ma prawie cztery latka i dla ciebie posikane łozko jest incydentem a ja mam z tym straszny problem moje dzieciaki strasznie długo moczą się w nocy cos ewidentnie robię źle , czy ty jakoś odzwyczajalas dziecko od pieluch na noc ? Budziła w nocy na siku czy poprstu mała przestała sama ? Bo ja już nie wiem co mam zrobić . Paweł moczył się bardzo długo w końcu samo przeszło ,Asia ma siedem lat i dopiero niedawno przestała choć jeszcze czasem bardzo sporadycznie coś jej się przydarzy ,Szymon ma pięć lat i ciągle śpi w pieluchach ,ale rekordzista jest Wojtek za tydzień kończy 9 lat i ciągle dwa trzy razy w tygodniu się moczy ,już byliśmy z nim u lekarza miał badania ale medycznie wszystko ok i gdyby problem dotyczył jednego to mogłabym pomyśleć że to coś dziecku dolega ale jeśli wszystkie dzieci tak mają to coś jest nie tak ale nikt mi nie powie jak sobie z tym radzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:14

Wowka, Cola87 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kamil skrzeczy juz od rana xd w nocy raz pies mi chrapal raz chlop, a od 3.30 nie moglam zasnac...Kamil w miare spal, ale od poczatku u nas bo nie chcial isc spac w ogole...

Kawy to ja nie pije od 22 lat :D Nie no zdarzylo mi sie napić moze z 5 razy w zyciu :p
    Dlatego nie mam kompletnie pojecia co za roznica czy z ekspresu czy nie xd

Kattalina 193? :o Ja jak w szpilkach do 160cm dobije to jestem szczęśliwa haha

Ja lubie czekolade, ale po wszystkim co czekoladowe mi jest niedobrze i w ogole fuj :p

Cola, spełnienia marzen :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:33

Cola87 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Sto lat w szczęściu i zdrowiu

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    U nas(w domu dziecka) to lekarz dawał zalecenia w zwiazku z nocnym moczeniem. Byly dzieci z problemami nerkowymi jak i bez. Zazwyczaj te młodsze (u nas w dd i tak starsze ale czasem były przedszkolaki)kazali wysadzac w nocy choć raz.i mniej picia przed spaniem
    Ale podkreslam -lekarz dawal wskazówki bo właśnie"Stara"szkoła kazała wysadzić w nocy. Sa i tacy co każą dziecku się moczyc bo może wstyd pomoże
    Byly nawet szkolne dzieci co kupę w gacie robiły bo nie byly nauczone zglaszac potrzeby

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Saeco jest spoko, ladny wizualnie i technicznie tez ok. Wiem bo siostra meza ma i sobie chwali. Jedyna roznica z moim siemensem jest taka, ze robi troszke slabsza kawe, ale to juz kwestia preferencji smakowych. No i zaleta jest ten pojemik na mleko, ktory mozna schowac do lodowki ;) jest tez mniejszy, ma nowoczesniejszy design i mozna sobie robic personalizowane kawy ;)
    Laurka, moja ma juz dwie dolne jedynki... Jak jej szly to w dzien chodzila po scianach :(, noce jakos przesypiala, ale wiercila sie wiecej niz zwykle. To moje poerwszw dziecko i powiem Wam ze to bylo dla mnie trudne doswiadczenie :(

Wowka lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal noce średnie. Chyba 4x wstawalam ale jadł malo. Brzuszek na pewno. Ale rzadko mamy kupy a tu 4dni bez. Na szczęście w nocy się nie wybudza. Moja nadzieja w rozszerzeniu diety. Piotrusiowi pomogło. No ale już niedługo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia Wojtuś był diagnozowany w szpitalu więc go przebadali wzdłuż i w szerz i wszystko ok ,odpieluchowanie w dzień bez problemu przebiegało zciągała pieluchę jak już widziałam że czas i dzieci bardzo szybko zakapywaly ale noce to jakaś masakra . Pozciagalam im pieluchy i dałam ceratke z myślą nie że wstyd pomoże bo to tylko może zaszkodzić ale ze jak dziecko nie czuje bo mu wygodnie to nawet nie wie że się posiłkuje ,stwierdziłam że lepiej wyrobi się nawyk budzenia się przed zmoczeniem jak parę razy poczuje mokre. Ale nic z tego u Asi podziałało choć puzno ale z Szymkiem musiałam wrócić do pieluch bo łozko mokre co dzień i musiałam prac pościel łącznie z kołderką. Nie bardzo chce budzić po pierwsze że to nic nie daje bo czasem godzinę po zaśnięciu już jest mokro a po drugie że dzieci wstają o szóstej do szkoły jak je będę wybudzać to będą niewyspane . Jak słyszę że 3-4 letnie dziecko śpi bez pieluch to mam kompleksy normalnie. Słyszałam o tych alarmach co się je montuje na bieliznę chyba wezmę i zainwestuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:43

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Miałam na myśli że lekarz zalecal w nocy wysadzanie(dzieci często na spiocha szly)
    I jie chodzi jakakolwiek godzinę w nocy. Chodzi właśnie o tę wczesną (22-23 zależy jak dziecko zasypia)i nad ranem np5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra
    Piotruś wstaje :) o 8 sprawdzałam czy oddycha :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola wszystkiego dobrego :*

Kattalinna to Ty wysoka jesteś :D
    Ja mam 160cm, ale nie podbijam szpilkami bo NIENAWIDZĘ butów na obcasie. Nie umiem w nich chodzić, jest mi niewygodnie, nogi bolą. Tylko trampki i adidasy :D

U nas standardowo pobudka po 5, Cyc w łóżku i spanie do 7:30 :)

Mgliscie póki co u mnie i chłodem wieje. Mogłoby tak zostać już dziś :D

Cola87 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Cola, sto lat, najlepszego :) spełniania marzeń i wielu pogodnych dni z Adasiem :*

Fajni ludzie się rodzą 06.09 :P Mój mąż i mama też dziś świętują :D

Bo ja wiem czy tylko fajni, moja durnowata córka też się dziś urodziła XD I do tego kończy 18 lat. Alleluja, czas uwolnienia nadchodzi XD

Tak, jestem wyrodną matką.

I dobrze mi z tym.

Ale jak się rodziła to była najpiękniejsza jesień jaką w życiu widziałam.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wciaz nieregularne pory jedzenia. W nocy jedlismy o 00:30, 4:30 i teraz o 9:10. Teraz maluch lezy, ale do godziny usnie samodzielnie i w stanie okolo 10:30...a no i po jedzeniu o 4:30 nie spal to 5:30. Nie wiem co mu sie stalo. Byl grzeczny. Lezal sobie. Ja mu tylko smoczek podawalam co jakis czas.

Wczoraj trzeci dzien z rzedu poszedl spac o 21:20...to wczesniej niz zawsze. Pomagam sobie jednak wozeniem w wozku ostatnio, bo nie mam sily godzinami usypiac.

Wczoraj bylam na kursie, a synek z tata. Dal mu w kosc. Wracal z wrzeszczacym dzieckiem ze spaceru i w domu tez mu marudzil. 3h bez mojego szkraba dwa razy w tygodniu, a ja tesknie jakbym go 100 lat nie widziala. Wycalowalam. Myslalam, ze go zjem.

W nocy przez godzine ogladalam zdjęcia i filmiki z ciazy i po porodzie. Dzieci tak szybko rosną. Tesknie juz za takim noworodkiem.

Ja tez nie jestem jakims kawoszem, ale gdybym miala ekspres to pilabym latte.

Cola. Sto lat :)

Cola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola sto lat :)
    Ja rok temu też sobie życzyłam żeby być w ciąży i za rok mieć przy sobie najpiękniejszy prezent :)

Kawy z maca to i jabym się napiła albo z takiego ekspresu full wypas. Do maca mam bliżej niż do Was dziewczyny,szkoda.

Laurka teraz na pewno jest Wam ciężko,ale Ci zazdroszczę pracy w państwowym przedszkolu. Mnie czeka szukanie nowej pracy po macierzyńskim i już jestem chora na samą myśl. Wiadomo że lepiej jakby Ci się trafiła za rok w maju,ale i tak masz fajnie,tym bardziej że mąż przejął Twoj macierzyński jak dobrze pamiętam,więc Emilka nie jest z obcymi. Tak masz jak piszesz 5h, awans zawodowy,wczasy pod gruszą i inne pewniaki, których w prywatnym nie ma co szukać.

2 razy czytałam czy dołączyła do nas Wariacja XD i przekonana że tak,tak właśnie pisałam. Przepraszam za pomyłke.

Wcześniej pytałam o maść po cc contactubex, chyba Ola mi odp że stosujesz. Ile opakowań trzeba zużyć żeby był efekt? Skończyłam 1 i od kilku dni niczym nie smaruję i mam wrażenie że blizna robi mi się taka wypukła.

U nas nocka lepiej ale i tak ciężko. O 23.30 pobudka na cyca + kupa, rozbudziła się i siedzieliśmy ponad godzinę nim poszła spać. Ponoc w tym wielki dziecko nie je już w nocy? Yhy na pewno.

Fermina, Cola87 lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 171, a moj 193 :D

U mnie goraco. Ja dzis jade do gina pytac o spirale, zobaczymy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Woowka sto lat dla bliskich.
    Cola wszystkiego najlepszego

MonikaJ twoja mała ma prawie cztery latka i dla ciebie posikane łozko jest incydentem a ja mam z tym straszny problem moje dzieciaki strasznie długo moczą się w nocy cos ewidentnie robię źle , czy ty jakoś odzwyczajalas dziecko od pieluch na noc ? Budziła w nocy na siku czy poprstu mała przestała sama ? Bo ja już nie wiem co mam zrobić . Paweł moczył się bardzo długo w końcu samo przeszło ,Asia ma siedem lat i dopiero niedawno przestała choć jeszcze czasem bardzo sporadycznie coś jej się przydarzy ,Szymon ma pięć lat i ciągle śpi w pieluchach ,ale rekordzista jest Wojtek za tydzień kończy 9 lat i ciągle dwa trzy razy w tygodniu się moczy ,już byliśmy z nim u lekarza miał badania ale medycznie wszystko ok i gdyby problem dotyczył jednego to mogłabym pomyśleć że to coś dziecku dolega ale jeśli wszystkie dzieci tak mają to coś jest nie tak ale nikt mi nie powie jak sobie z tym radzić

Niestety nie był to incydent, mimo ze nie daje jej na noc nic do picia, zawsze przed snem idzie sie wysikac to i tak często moczy sie w nocy. Pieluch juz nie zakladam na noc od ok roku. Myślę ze nie jest to problem medyczny, bardziej na tle emocionalnym bo czesto jest tak ze jak sa jakies zmiany np. przeprowadzka, pojawienie sie braciszka na świecie, zmiana przedszkola to sie nasila. Sa dni a nawet miesiace ze juz jest ok. Julka spi u nas w łózku więc mozna sobie tylko wyobrazic jak by to wygladalo bez podkładów. Ma swoje łóżeczko, z materacem nieprzemakalnym ale nie chce w nim spac. Jak Michał bedzie starszy planuje zrobic im wspolny pokój z łóżkiem piętrowym. Moze wtedy sie przekona...

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, też będę szukać pracy choć teoretycznie nie muszę...

Usypianie na drzemkę w toku. Czyli ja leżę ze skrzywioną głową a młoda wlepiona we mnie z brodą na ramieniu. Wczoraj udało się odłożyć do łóżeczka po takim zaśnięciu na te 3 godziny. Teraz liczę chociaż na poł godzinki...

Kwiatkowa, jak kurs? Fajnie, że się zdecydowałaś. Tatusiowi przyda się czas z synkiem, z czasem będzie mniej płaczu. A Tobie nie dziwię, ja tęsknię nawet jak śpi dłużej :-)

Monika, tak czasem właśnie starsze dzieci reagują na rodzeństwo. Mama poświęca dużo czasu temu sikającemu, to ja też będę. Taka reakcja na zmianę właśnie.

Pawojaszka, a próbowałaś konsultacji z psychologiem dziecięcym? Jeżeli czynnik zdrowotny wykluczony to może emocjonalny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:41

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka kiedyś słyszałam że nocne moczenie dzieci wynikać może z lęku. Większe dziecko jest świadome tego że się zmoczyło, może się tego wstydzić i stresować żeby nie zmoczyc w nocy i tak koło się zamyka. Jedno napędza drugie. Nie wiem może w poradni psychologiczno- pedagog. mogli by pomóc w tej sprawie.

Szpilki lubiłam, ale po ciąży jak ubrałam na chrzciny to po kościele zmieniłam bo nie mogłam wyrobić,a potrafiłam przetańczyc prawie całe wesele na obcasach. Nosiłam tylko na specjalne okazję bo mam 177 cm to na co dzień źle się czuję taka wysoka w szpilach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:41

‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ