Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam u nas nocki krecioly a do tego Filip już od 6 grasuje i nie daje pospac. Wczoraj Emilka kupy nie mogła zrobić a jak już szła to rykk był ze hej. Dostaje coraz częściej mm bo przez pracę pokarm zanika. Źle mi z tym
ogólnie narazie mam trochę chaosu bo dziś lekarza do pracy muszę załatwić, w następnym tyg 2 zebrania i szczepienie Emilki, które chyba przeloze bo nie pogodzimy. Zazdroszczę wam tego siedzenia z maluchami w domu
czasami płakać mi się chce
ale jakoś przetrwam .trzyma mnie to że jak bym wracała do starej pracy to na 8 godz a tu mam 5 i w starej dalej i gorsze godziny pracy.
Nie odnoszę się do waszych postów bo połowy bym nie napisała.
Emilki jeden ząbek już ładnie widać jak się Warce odchyli, pewnie stąd te noce nieciekawe. Ja planuje w weekend odespac -
Woowka sto lat dla bliskich.
Cola wszystkiego najlepszego
MonikaJ twoja mała ma prawie cztery latka i dla ciebie posikane łozko jest incydentem a ja mam z tym straszny problem moje dzieciaki strasznie długo moczą się w nocy cos ewidentnie robię źle , czy ty jakoś odzwyczajalas dziecko od pieluch na noc ? Budziła w nocy na siku czy poprstu mała przestała sama ? Bo ja już nie wiem co mam zrobić . Paweł moczył się bardzo długo w końcu samo przeszło ,Asia ma siedem lat i dopiero niedawno przestała choć jeszcze czasem bardzo sporadycznie coś jej się przydarzy ,Szymon ma pięć lat i ciągle śpi w pieluchach ,ale rekordzista jest Wojtek za tydzień kończy 9 lat i ciągle dwa trzy razy w tygodniu się moczy ,już byliśmy z nim u lekarza miał badania ale medycznie wszystko ok i gdyby problem dotyczył jednego to mogłabym pomyśleć że to coś dziecku dolega ale jeśli wszystkie dzieci tak mają to coś jest nie tak ale nikt mi nie powie jak sobie z tym radzićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:14
Wowka, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Kamil skrzeczy juz od rana xd w nocy raz pies mi chrapal raz chlop, a od 3.30 nie moglam zasnac...Kamil w miare spal, ale od poczatku u nas bo nie chcial isc spac w ogole...
Kawy to ja nie pije od 22 latNie no zdarzylo mi sie napić moze z 5 razy w zyciu :p
Dlatego nie mam kompletnie pojecia co za roznica czy z ekspresu czy nie xd
Kattalina 193? :o Ja jak w szpilkach do 160cm dobije to jestem szczęśliwa haha
Ja lubie czekolade, ale po wszystkim co czekoladowe mi jest niedobrze i w ogole fuj :p
Cola, spełnienia marzen :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:33
Cola87 lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka
U nas(w domu dziecka) to lekarz dawał zalecenia w zwiazku z nocnym moczeniem. Byly dzieci z problemami nerkowymi jak i bez. Zazwyczaj te młodsze (u nas w dd i tak starsze ale czasem były przedszkolaki)kazali wysadzac w nocy choć raz.i mniej picia przed spaniem
Ale podkreslam -lekarz dawal wskazówki bo właśnie"Stara"szkoła kazała wysadzić w nocy. Sa i tacy co każą dziecku się moczyc bo może wstyd pomoże
Byly nawet szkolne dzieci co kupę w gacie robiły bo nie byly nauczone zglaszac potrzeby -
Ten Saeco jest spoko, ladny wizualnie i technicznie tez ok. Wiem bo siostra meza ma i sobie chwali. Jedyna roznica z moim siemensem jest taka, ze robi troszke slabsza kawe, ale to juz kwestia preferencji smakowych. No i zaleta jest ten pojemik na mleko, ktory mozna schowac do lodowki
jest tez mniejszy, ma nowoczesniejszy design i mozna sobie robic personalizowane kawy
Laurka, moja ma juz dwie dolne jedynki... Jak jej szly to w dzien chodzila po scianach, noce jakos przesypiala, ale wiercila sie wiecej niz zwykle. To moje poerwszw dziecko i powiem Wam ze to bylo dla mnie trudne doswiadczenie
Wowka lubi tę wiadomość
-
Kamciaelcia Wojtuś był diagnozowany w szpitalu więc go przebadali wzdłuż i w szerz i wszystko ok ,odpieluchowanie w dzień bez problemu przebiegało zciągała pieluchę jak już widziałam że czas i dzieci bardzo szybko zakapywaly ale noce to jakaś masakra . Pozciagalam im pieluchy i dałam ceratke z myślą nie że wstyd pomoże bo to tylko może zaszkodzić ale ze jak dziecko nie czuje bo mu wygodnie to nawet nie wie że się posiłkuje ,stwierdziłam że lepiej wyrobi się nawyk budzenia się przed zmoczeniem jak parę razy poczuje mokre. Ale nic z tego u Asi podziałało choć puzno ale z Szymkiem musiałam wrócić do pieluch bo łozko mokre co dzień i musiałam prac pościel łącznie z kołderką. Nie bardzo chce budzić po pierwsze że to nic nie daje bo czasem godzinę po zaśnięciu już jest mokro a po drugie że dzieci wstają o szóstej do szkoły jak je będę wybudzać to będą niewyspane . Jak słyszę że 3-4 letnie dziecko śpi bez pieluch to mam kompleksy normalnie. Słyszałam o tych alarmach co się je montuje na bieliznę chyba wezmę i zainwestuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:43
-
Cola wszystkiego dobrego :*
Kattalinna to Ty wysoka jesteś
Ja mam 160cm, ale nie podbijam szpilkami bo NIENAWIDZĘ butów na obcasie. Nie umiem w nich chodzić, jest mi niewygodnie, nogi bolą. Tylko trampki i adidasy
U nas standardowo pobudka po 5, Cyc w łóżku i spanie do 7:30
Mgliscie póki co u mnie i chłodem wieje. Mogłoby tak zostać już dziśCola87 lubi tę wiadomość
-
Wowka wrote:Cola, sto lat, najlepszego
spełniania marzeń i wielu pogodnych dni z Adasiem :*
Fajni ludzie się rodzą 06.09Mój mąż i mama też dziś świętują
Bo ja wiem czy tylko fajni, moja durnowata córka też się dziś urodziłaI do tego kończy 18 lat. Alleluja, czas uwolnienia nadchodzi
Tak, jestem wyrodną matką.
I dobrze mi z tym.
Ale jak się rodziła to była najpiękniejsza jesień jaką w życiu widziałam.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyA u mnie wciaz nieregularne pory jedzenia. W nocy jedlismy o 00:30, 4:30 i teraz o 9:10. Teraz maluch lezy, ale do godziny usnie samodzielnie i w stanie okolo 10:30...a no i po jedzeniu o 4:30 nie spal to 5:30. Nie wiem co mu sie stalo. Byl grzeczny. Lezal sobie. Ja mu tylko smoczek podawalam co jakis czas.
Wczoraj trzeci dzien z rzedu poszedl spac o 21:20...to wczesniej niz zawsze. Pomagam sobie jednak wozeniem w wozku ostatnio, bo nie mam sily godzinami usypiac.
Wczoraj bylam na kursie, a synek z tata. Dal mu w kosc. Wracal z wrzeszczacym dzieckiem ze spaceru i w domu tez mu marudzil. 3h bez mojego szkraba dwa razy w tygodniu, a ja tesknie jakbym go 100 lat nie widziala. Wycalowalam. Myslalam, ze go zjem.
W nocy przez godzine ogladalam zdjęcia i filmiki z ciazy i po porodzie. Dzieci tak szybko rosną. Tesknie juz za takim noworodkiem.
Ja tez nie jestem jakims kawoszem, ale gdybym miala ekspres to pilabym latte.
Cola. Sto latCola87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCola sto lat
Ja rok temu też sobie życzyłam żeby być w ciąży i za rok mieć przy sobie najpiękniejszy prezent
Kawy z maca to i jabym się napiła albo z takiego ekspresu full wypas. Do maca mam bliżej niż do Was dziewczyny,szkoda.
Laurka teraz na pewno jest Wam ciężko,ale Ci zazdroszczę pracy w państwowym przedszkolu. Mnie czeka szukanie nowej pracy po macierzyńskim i już jestem chora na samą myśl. Wiadomo że lepiej jakby Ci się trafiła za rok w maju,ale i tak masz fajnie,tym bardziej że mąż przejął Twoj macierzyński jak dobrze pamiętam,więc Emilka nie jest z obcymi. Tak masz jak piszesz 5h, awans zawodowy,wczasy pod gruszą i inne pewniaki, których w prywatnym nie ma co szukać.
2 razy czytałam czy dołączyła do nas Wariacjai przekonana że tak,tak właśnie pisałam. Przepraszam za pomyłke.
Wcześniej pytałam o maść po cc contactubex, chyba Ola mi odp że stosujesz. Ile opakowań trzeba zużyć żeby był efekt? Skończyłam 1 i od kilku dni niczym nie smaruję i mam wrażenie że blizna robi mi się taka wypukła.
U nas nocka lepiej ale i tak ciężko. O 23.30 pobudka na cyca + kupa, rozbudziła się i siedzieliśmy ponad godzinę nim poszła spać. Ponoc w tym wielki dziecko nie je już w nocy? Yhy na pewno.Fermina, Cola87 lubią tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Woowka sto lat dla bliskich.
Cola wszystkiego najlepszego
MonikaJ twoja mała ma prawie cztery latka i dla ciebie posikane łozko jest incydentem a ja mam z tym straszny problem moje dzieciaki strasznie długo moczą się w nocy cos ewidentnie robię źle , czy ty jakoś odzwyczajalas dziecko od pieluch na noc ? Budziła w nocy na siku czy poprstu mała przestała sama ? Bo ja już nie wiem co mam zrobić . Paweł moczył się bardzo długo w końcu samo przeszło ,Asia ma siedem lat i dopiero niedawno przestała choć jeszcze czasem bardzo sporadycznie coś jej się przydarzy ,Szymon ma pięć lat i ciągle śpi w pieluchach ,ale rekordzista jest Wojtek za tydzień kończy 9 lat i ciągle dwa trzy razy w tygodniu się moczy ,już byliśmy z nim u lekarza miał badania ale medycznie wszystko ok i gdyby problem dotyczył jednego to mogłabym pomyśleć że to coś dziecku dolega ale jeśli wszystkie dzieci tak mają to coś jest nie tak ale nikt mi nie powie jak sobie z tym radzić
Niestety nie był to incydent, mimo ze nie daje jej na noc nic do picia, zawsze przed snem idzie sie wysikac to i tak często moczy sie w nocy. Pieluch juz nie zakladam na noc od ok roku. Myślę ze nie jest to problem medyczny, bardziej na tle emocionalnym bo czesto jest tak ze jak sa jakies zmiany np. przeprowadzka, pojawienie sie braciszka na świecie, zmiana przedszkola to sie nasila. Sa dni a nawet miesiace ze juz jest ok. Julka spi u nas w łózku więc mozna sobie tylko wyobrazic jak by to wygladalo bez podkładów. Ma swoje łóżeczko, z materacem nieprzemakalnym ale nie chce w nim spac. Jak Michał bedzie starszy planuje zrobic im wspolny pokój z łóżkiem piętrowym. Moze wtedy sie przekona... -
Majowa, też będę szukać pracy choć teoretycznie nie muszę...
Usypianie na drzemkę w toku. Czyli ja leżę ze skrzywioną głową a młoda wlepiona we mnie z brodą na ramieniu. Wczoraj udało się odłożyć do łóżeczka po takim zaśnięciu na te 3 godziny. Teraz liczę chociaż na poł godzinki...
Kwiatkowa, jak kurs? Fajnie, że się zdecydowałaś. Tatusiowi przyda się czas z synkiem, z czasem będzie mniej płaczu. A Tobie nie dziwię, ja tęsknię nawet jak śpi dłużej
Monika, tak czasem właśnie starsze dzieci reagują na rodzeństwo. Mama poświęca dużo czasu temu sikającemu, to ja też będę. Taka reakcja na zmianę właśnie.
Pawojaszka, a próbowałaś konsultacji z psychologiem dziecięcym? Jeżeli czynnik zdrowotny wykluczony to może emocjonalny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:41
-
nick nieaktualnyPawojoszka kiedyś słyszałam że nocne moczenie dzieci wynikać może z lęku. Większe dziecko jest świadome tego że się zmoczyło, może się tego wstydzić i stresować żeby nie zmoczyc w nocy i tak koło się zamyka. Jedno napędza drugie. Nie wiem może w poradni psychologiczno- pedagog. mogli by pomóc w tej sprawie.
Szpilki lubiłam, ale po ciąży jak ubrałam na chrzciny to po kościele zmieniłam bo nie mogłam wyrobić,a potrafiłam przetańczyc prawie całe wesele na obcasach. Nosiłam tylko na specjalne okazję bo mam 177 cm to na co dzień źle się czuję taka wysoka w szpilach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:41