WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zsunal się :P

Wczoraj wyszliśmy rano w spodniach a wracaliśmy ze szczepienia bez
    Więc u nas ciepło
    Aplikacja pokazuje 23 stopnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 18:40

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie te dzieciątka i za nic nie wierzę że to banda terrorystów.

Weźcie wy mnie zima nie straszcie ja ciepłolubna jestem ,u nas jeszcze pogoda całkiem ok ,mała w krótkich bodach bo w pajacyku się spociła . My mamy kołderkę na zimę a na spacer kombinezon z zabudowanymi nóżkami

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do teraz nie było pogody nawet NA spacer. ;) Słodkie dzieciaczki w wozeczkach. Tylko, na litość, Kamcia, weź tego dziecka nie upychaj w gondole jak się nie mieści! :D

Feeva, co za slownictwo! A rozmawialiśmy o patologii ostatnio. :D Marzę o fryzjerze..

No ja tak prosiłam dziś Julka, żeby zjadł cyca. Dokładnie tak samo. Pierwszy raz. Pierwszy raz też się dwa razy chciał rozpłakać, kiedy chciałam wyjść z pokoju. Im bliżej byłam drzwi tym podkówka robiła się żałośniejsza.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże zaraz przed i po poprawieniu :D

Tak mu najlepiej, tym razem nóg nie zarzucił ;)

Tak mu źle-poprawilam i na mnie nakrzyczal

W domu
    Bierzemy się za chłopaków . Mąż kapie Patryka. Ja karmię Piotrusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:13

Wowka, Fatalita, kattalinna, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też proszę panicza o konsumpcję. Bez problemu tylko w półśnie, na łóżku i z szumem.

Mam za to problem. Skrzat nie jest smoczkowy. Ostatnio zaobserwowalam że miętosi tetrę i ssie rożek pieluchy zanim uśnie. Jakoś mało to higieniczne i zdrowe mi się wydaje. Jak zabieram to szuka innego rożka, np od kocyk, albo rękawa... z zapałem ssie też ręce żaby zabawki. co robić? Szukać smoczka idealnego, który podpasuje?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest smoczek idealny??

Córka jednej położnej na sr mówiła że dla starszego dlugo szukała
    Strzałem w dziesiątkę okazał się taki pRofilowany z KAUCZUKA (żółty )

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieks Kamcia. Patrzę że te kauczukowe albo są bardzo tanie, albo są Eko i są drogie :D

Kattalinna, ja Cię zapraszam nawet bez ekspresu :D teściowa jak usłyszala że chcemy, to zakazala zakupu, kupi nam pod choinkę :D do grudnia mogę Cię przekupić czymś innym :P

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, tak jak Kamcia pisze. No i ja słyszałam, że dla "wybrednych" sprawdza się smoczek Natursutten - sama nazwa brzmi zachęcająco ;) kiedyś były dostępne w rossmannie, ale nie widziałam ich ostatnio.
    No i u nas to samo. Tetra pycha, smoczek może nie istnieć...chyba, że jako przedmiot idealny do dyscypliny - plucie przedmiotami na odległość ;)

Dzień nieodkładalności...

Wowka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej w końcu Was nadrobiłam :) dzieciaczki wszystkie piękne to pamiętam :) a tak to miałam się odnosić do waszym wpisów a że czytałam na raty to nie pamiętam już :/ pamiętam Kamilka skrzeczące go, Adaś go z zainteresowaniem ogladał, a na końcu zmarszył brwi :D haha bosko to wyglądało, ciekawe co sobie myślał ;) z gorszy wieści to u nas z cycem coraz gorzej, rano wszystko ładnie, ssie super. Pewnie dlatego że po nocy więcej mleczka i łatwej wypływa. A po południu darcie przy cycku, a widzę że coś tam z niego leci jeszcze...nie wiem co robić. Butle i tak zawsze muszę dać bo mleka wystarczająco nigdy nie było. Myślałam że uda mi się tak karmić do 6 miesiąca, ale teraz nie wiem czy tyle da się pociągnąć...

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek pycha a jak nie ma smoczka to tetra, kocyk, rekaw, mata, moja koszulka, Taty ramię też pycha. Wszystko pycha. Poza cycem dziś. ;)

Wracamy z prywatnej wizyty. Smutna ta Polska, że standardem staje się, że za rzetelną poradę trzeba zapłacić.. Lekarka - skarb. Mamy do niej 50 km ale będę jeździć bez zawachania. Okazuje się że Julo ma powiększone węzły potyliczne, nie szyjne. To lepiej. Bo one często wapnieja po infekcji np bezobjawowej i może tak było u nas. Ale, jako że jest rozciągłości czasowa w występowaniu tych rozrostow, mamy zrobić usg brzuszka i tych wezłów właśnie. Wyniki wysłać mailem, żeby nie musieć płacić za kolejną wizytę jeżeli wszystko będzie ok. ;) Lekarka powiedziała ze jej trudno wyczuć węzły bo Julo ma za dużo tkanki tłuszczowej (już go wyzywają od grubych) i od 5 miesiąca ma dostawac już 600 j wit D. A dla Mam, którym mówiono ze dzieci są już za duże i im mleko nie wystarcza - Mamy zalecenie - dietę rozszerzać jak najpóźniej (od 7 miesiąca), skoro mu tak świetnie idzie na mleku. ;) Lekarka naprawdę wspaniała. Zebrała cały wywiad o ciąży i dotychczasowym życiu Kluska zanim zaczęła badania i tak po prostu mam świetne wrażenie ogólne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 20:37

kattalinna, Wowka, Feeva, wariancja, Mała Matylda, Katy, Mycha666 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, strasznie mała ta gondola, ot co ;-) u nas też dziś ciepło, chociaż rano było chłodniej więc grana bluzka z długim i spodnie. Nawet wyjątkowo skarpety. Po 3godzinnej drzemce poszliśmy na rodzinny spacer to kocyk został zastąpiony pieluchą bambusową bo ciepło, a po deszczu super powietrze. Dziecko piało z zachwytu na widok drzewek różnorodnych :-) po drodze zaszliśmy do knajpy klepnąć termin na chrzciny. Oczywiście młodzież zebrała ochy i achy. Jak zawsze ;-) w drodze powrotnej strzeliła mega kupę. Podobało się jej ;-)

Nie wiem czy to wcześniejsze wyspanie, spacer i świeże powietrze ale usypianie było normalne, tj. cycanie bez problemu, trochę bujania na kolanach w trakcie jedzenia. Zasnęła przy cycku, do łóżeczka na brzuszek i już. Może to wczoraj to było po szczepieniu jeszcze? Nie wnikam, cieszę się tym co jest :-)

Wowka, fajna teściowa :-) moja odgapia wszystko ode mnie, aktualnie chce taki ekspres jak mój. Kilka lat temu dostała na urodziny od dzieci ciśnieniowy tylko taki mały to mam za zadanie go sprzedać bo nie używa. Kiedyś byłam chętna na niego bo wspominała, że mi odda ale potem temat ucichł. No to jej sprzedam ;-) do Ciebie na pewno chcę obrać kurs jak zdobędę uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi ;-) jesteś na początku listy tras. Ale wcześniej może pan mąż zawiezie

Fermina, bardzo się cieszę z tak pozytywnej wizyty :-) chyba zyskałaś wiadro spokoju :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 20:49

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondola ma w srodku 76 cm!!
    ona nie jest mała :)

brawa dla Julka

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto szukał ekspresu? My mamy ekspres nivona caferomantica. Bardzo fajny. Wzięliśmy na raty dwa lata temu i działa bez zarzutu.
    Dokładnie taki

https://lovecoffee.pl/product-pol-533-Ekspres-do-kawy-NIVONA-CafeRomatica-842-uniw.html?gclid=CjwKCAjw_b3cBRByEiwAdG8WqljT3Qfww-HYh7ZmQOylmnjerRVWFIGdSfF-MiMLnPd-TbxyccnTvRoCuPIQAvD_BwE

• Fermina Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, całą wannę spokoju, Kattalinna! I to tę dużą, nie z Ikei. :D

Wowka, kamciaelcia, kattalinna, Fatalita, Katy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ja szukam ekspresu. Ta Twoja nivona mi się podoba :)

A powiedzcie mi czy lepiej mieć wbudowaną dyszę do spieniania mleka czy zewnętrzną? Zbyt duży wybór :D

Kattalinna, zatem czekam Twych uprawnień niczym kania dżdżu. Bez uprawnień i z mężem też możesz, jeśli Ci się uda go przekonać :D

Fermina, jak dobrze że masz taką wspaniałą latarkę. Spokój nie ma ceny :)

Dzięki za porady w sprawie smoczka. Ten natursutten na pewno byłby ostatnim smoczkiem na jakiego bym spojrzała z własnej woli :) na wieczorny sen udało mi się zamienić pieluchę, jak powędrowała do buzi na smoczek najzwyklejszy z rossmanna.

kattalinna, Patk, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, kawal chlopaka :) Moja tez spora pannica, ale juz od usg I trymestru bylo wiadomo ze bedzie dluga. Przedstawiam Wam panne D.
    Fermina, super, ze sie uspokoilas, taki lekarz to skarb, sama takiego szukam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:45

Patk, Cola87, Wowka, kamciaelcia, Fermina, Hoope, Katy, Mała Matylda, D_basiula, Sela, Tanda lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Fermina ma fajną i latarkę na pewno, i lekarkę :-D

Wariancja (na początku myślałam, że wariacja ;-) ), ale długie nogi! Ja bardzo ubolewam, że Ania ma krótkie nóżki po mnie. Zaraz po porodzie sprawdziliśmy, że grube kolanka po mamie, niestety... Ale jej nie powiem, może się nie zorientuje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 21:25

Wowka, Patk, Fermina, Hoope, Katy, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Wowka, Fermina ma fajną i latarkę na pewno, i lekarkę :-D

Haha, kiedyś Fermina pisała że mieszka w małoludnej okolicy, więc poczułam potrzebę skomplementowania jej latarki :D

Może jej użyć, aby trafić do wspaniałej lekarki :D

Nie mogę, ten słownik kiedyś mnie zgubi...

Wariancja, panna D ma nogi do nieba :D niejeden będzie szalał jak krótką spodniczkę założy :D

Fermina, Fatalita, Katy, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem jakimś kawoszem, lubię dobra kawę ale moja mama przerobila kilka ekspresow bo z niej jest pierwszy kawosz. I ona wybrała mi taki ekspres w takich widelkach cenowych. Naprawdę jestem zadowolona i mogę z czystym sumieniem polecić, chyba że dlatego tak dobrze działa bo jeszcze ostatnie 3 czy 4 raty mi zostały za niego. A z ratami kończy się też ta dodatkowa gwarancja... XD

• wariancja Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ojciec juz zapowiedzial ze bedzie ostra selekcje kolegow robil ;)
    Kattalina, szpilki robia kazde nogi:)

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ