WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia napewno zrobie zdjecie jak juz przyjdzie, ale na to musimy poczekac do pazdziernika :-) spiworek jest chyba duzy skoro pisza ze nawet dla 2letniego dziecka.
    Mala ma druga drzemke, ale podczas usypiania placz i marudzenie bo nie mogla zasnac. Ululalam, zasnela, odlozylam do lozeczka spi. Tylko czemu te drzemki takie krotkie ma, moglaby chociaz godzinke pospac, bo te polgodzinne drzemki tak szybko mijaja :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzecie dziecko i spi po 30 minut :D
    Piotrusiowi odmieniło się przed roczkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś sam wydłuża sobie drugą drzemkę
    może on skoki przesypia? :D

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy po drzemce... :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a25024dfe569.jpg

Katy, Kwiatkowa24, kamciaelcia, Tanda, Hoope, Patk, kattalinna, Wowka, wariancja, Cola87, J.S, Mała Matylda, D_basiula, Feeva, pawojoszka, MonikaJ, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszły moje nowe jeansy
    ale
    kupiłam taki rozmiar, że pomyslałam, iż mogą być ciut za małe, ale to zmobilizuje do paru kg mniej
    a one sa idealne :P
    lece do poradni p-p

kattalinna, Wowka, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama 32
    cudna
    ale nie ma to jak dziecie fit :P

Mama32 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, w zasadzie pierwszy raz tak mocno odczułam braki w mleku podczas okresu (ok. 3-4 dni przed się zaczęło) bo było to akurat pod koniec skoku. Mała się czasem denerwuje bo lecieć nie chce, mleka mam ewidentnie mniej. Podczas kryzysu laktacyjnego powinna podkręcić produkcję a wyglądało to tak jakby podkręciła ale na chwilę. Złości się przy piersi, choć mniej niż w trakcie skoku i nie przy każdym karmieniu.
    Czytałam, że zmiany hormonalne w trakcie cyklu mogą spowodować mniejszą produkcję mleka w czasie krwawienia miesięcznego, więc poczekam do końca okresu i zobaczymy czy to faktycznie to. Ale moim zdaniem tak, bo i ból sutków tym razem odczuwam mocniej niż poprzednio a o tym też czytałam no i ja ogólnie mleka mam od początku "na styk". Jak chce odciągnąć bo potrzebuję wyjść to muszę zbierać po trochu, bo jak ściągnę na raz do pusta obie piersi to cały dzień potem odczuwam braki i mała też bo jej brakuje.

Spotkałam się z dwoma interpretacjami kalendarza skoków, w jednym objaśnienu było, że tyle trwa skok a w innym, że w tym przedziale czasowym wystąpi. Więc w sumie dalej do końca nie wiem jak to jest. U nas nasilenie się zmienia, ale ogółem około 3 do 4 tygodni ten skok trwał.

skoki_rozwojowe.jpg
    w objaśnieniu do tej grafiki czytałam, że niebieskie pole to skok a najgorszy tydzień zaznaczono dodatkowo błyskawicą.
    U nas skończone 18 tygodni, 19 leci i jest już ok. A zaczęło się jakoś jak 15 tygodni kończyła, akurat tym razem daty dość kojarzę bo połączyło się z infekcją i na początku nie byłam pewna czy to ból gardła czy skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 13:02

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ppo takich cudnych zdjęciach ja juz w ogóle hoope nie wierze w to co pisze :P

Spoko, Wam wrzucam Baryłkę u wodopoju XD a tatusiowi do pracy na messengerze nagrania jak wrzeszczy lub płacze XD

Btw każdy facet przy cycu to anioł XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:11

Katy, Mama32, Fermina, Patk, Wowka, kattalinna, Fatalita, kamciaelcia, wariancja, Nynka, J.S, Mała Matylda, D_basiula, Cola87, Feeva, pawojoszka, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyc nie umierac, teraz marudzi bo mi sie okres zbliza, a jak sie skonczy to znowu skok...Jeszcze ten remont i wszechobecny syf z nim zwiazany sprawia, ze nerwy mam na granicy :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka. U mnie chlodniej i już zaczelam używać kołderki. Troche przerazil jej rozmiar (zwlaszcza, ze kupilam 130 / 100). Na koncu ja podwijam, a boki zakladam miedzy szczebelki a materac. Dzięki temu mały sie nie odkrywa i nie naciagnie sobie na twarz.

Tez ladujemy lapki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1dc3e290746.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56292bf21187.png

Wowka, kattalinna, Fatalita, kamciaelcia, wariancja, Hoope, Nynka, Mała Matylda, D_basiula, Cola87, Feeva, Katy, pawojoszka, Patk, MonikaJ, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, no nie mogę :D jak puściłam filmik Kamilka to Skrzat mi zamarł i słuchał :D później zrobiłam eksperyment, jak zaczął marudzić to znowu mu puściłam i się uspokoił :D :D :D

Hoope, Ty trollu, ten dzieć na pewno nie płacze i nie marudzi. Jak to można tak wkrecac forumowe koleżanki? :P

Fatalita, a właśnie patrzyłam na Saeco...

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne te bobasy wszystkie :-)

Moja zasnęła oczywiście na rękach w oszukanym pionie. Ale o dziwo udało się odłożyć do łóżeczka, które zastąpiło mamę: śpi na brzuszku ;-)

Plus tego jej niejedzenia taki, że może jakieś zapasy porobię. Przed chwilą musiałam ściągnąć bo kapało od rana z lewego, a ta się zlitować nie chciała. To jak ma bez sensu kapać to uzbierałam butlę :-) właśnie, mam butelki 125ml, kupować większe jest sens na w razie wu?

Edit: JS, dłuższą chwilę zastanawiałam się co to są wary ;-)

Wowka, my saeco mieliśmy w pracy i były spoko. Ale fakt faktem nie wiem jak z serwisem. Też bym patrzyła na nie... Jak wybierzesz i kupisz to może się w końcu ruszę na kawę do Ciebie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 13:39

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciątka ;)
    Dobijcie... Córka jest nadal w marudnym ciągu, a do tego chlop wrocil z pracy z grypa... I Malej dzisiaj jakos dziwnie drzala raczka jak ja karmilam (jakby miala dreszcze). Zaniepokoilo mnie to, goraczki nie ma. Uspokojcie mnie

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ogólnie kawę robi przepyszną. Z tym że zepsuł się zaraz po zakończeniu gwarancji,a nie był aż tak eksploatowany. A kosztował blisko 4 tysiące. Jak chcesz taki brać to zastanowiłabym się nad tą gwarancją na 5 lat :)

Edit: kattalinna, nie wiem jaki miałaś w pracy, bo te większe ekspresy to firma saeco prawdziwa,a te domowe saeco kilka lat temu przejął philips i właśnie wtedy zaczęły się psuć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:38

Wowka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, haha nie spodziewalabym sie, ze takie odgłosy moga kogos uspokoic :D Chociaz jak mi sie na chwile włączył to Kamil tez słuchał z zainteresowaniem :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi prawie 3 godziny. Chciałam iść patrzeć na nią dopóki się nie obudzi ale mąż ukradł mi pomysł i już się w nią wgapia ;-) no to robię kawę. Młynek też nie zbudził... A cyc znowu kapie!

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem cały czas, ale nie ma co pisać ;)
    Byłam dziś w poradni psychologiczno-pedagogicznej
    Scenariusz znany był z góry ;)
    Ale to jeden z nielicznych momentów kiedy mówię kim jestem z zawodu-by nie splawili laika ;)
    I trzy razy podkreslilam że powołuje się na lekarke :)
    Na tę chwilę efekt taki że 24 października mamy diagnozę. Tzn wywiad z logopeda, pedagogiem i psychologiem poprzedzone wywiadem ze mną. Jest nadzieja.
    Podeszlam do przedszkola tzn w sprawie klubiku. Szans nie ma. Lista oczekujących długa. Ale jak poradnia p-p cos wystawi to na liście oczekujących może nas przyspieszy...ale najpierw ten pazdziernik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaczki <3

Wariancja witaj :)

Sela nie ma za co, ciesze się że pomogłam :D

Ja kolderke akurat dostałam na gwiazdkę od siostry plus podusia. Ale jak wymiarowo to w sumie nie wiem. Póki co używam kocykow na noc :)

Moja dzisiaj powiedziała "dupa" XD autentycznie XD

Na spacerze dziś w końcu mogłam założyć Mani kurtkę :D I opatulilam kocykiem. Bo zimno było. Nawet mi.

Też bym się napila kawki z ekspresu. Uwielbiam.

Jutro idę do fryzjeraaaaaaaaaaaa, jejejeje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 18:10

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w krótkich spodenkach i w koszulce. Nie wiem gdzie ta pogoda na kurtkę :P

Jeszcze zalicza drzemkę

Stwierdzam że mam niejadka
    Tu mama prosi aby zjadł butlę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:12

Feeva, pawojoszka, Wowka, Mała Matylda, Katy, Fatalita, Cola87, kattalinna, wariancja, Hoope, D_basiula, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas dzisiaj rano (spacer o 9) bylo 16st :P i chłodny wiatr.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b18e880dc028.jpg

P.s widzę że gondolka na Patryczka już przymała XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 18:34

pawojoszka, kamciaelcia, Wowka, Mała Matylda, Katy, Fatalita, kattalinna, wariancja, Hoope, D_basiula, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ