Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, Fermina, wiem że to wyłowione z potoku słów, ale lubię się doszukiwać "prawdziwych" słów w tym gadaniu naszych dzieci
I zawsze się śmieje, jak uda mi się wyłapać swoje imię, chociaż wiem że to nieswiadome
U nas ostatnio w kąpieli było "boli", myślałam że padnę że śmiechuna Mazurach zdarzył się "glon"
A dawno niewidziany wujek został powitany "giń", mimo że przypadł do gustu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 11:45
kattalinna, Fatalita, Hoope, Fermina, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość
-
Fermina, mam taki sam problem. Ja jestem zmarźluch, może nie tak jak Ty, ale marznę. Mój mąż na drugim biegunie. Młoda nie wiem co woli. Ja mam tendencję do zakładania na siebie za dużo albo za mało. Dlatego też głupieje przy ubieraniu Ani. A dobre rady, które co rusz słyszę: jedną warstwę więcej, powodują u mnie białą gorączkę...
Wariancja, nie powitałam Cię, wybacz i witaj
Fermina, cudny Julo! Bożenka ma takie same preferencje żywieniowe obecniea po szczepieniu już ok, teraz tylko skok.
Dla tych, które się nie mogą doczekać końca skoku po kilku dniach. On trwa 5 tygodnitakże ten...
Fermina lubi tę wiadomość
-
Fermina, myślę, że pomyłka nicku wynika z tęsknoty za Tobą
Do mnie Wiki też woła po imieniu. Wczoraj jak jej tłumaczyłam, że jestem "ma-ma" to nazwała mnie "am". Nic dziwnego skoro jej ojciec każdy jej uśmiech na mój widok kwituje "ooo, lodówka przyszła".
Tanda, prześliczna mała
Mama32, bardzo ładny ten śpiworek, gdzie go nabyłaś?
Hoope, czytałam o tym mamo-nie-odchodz skoku. Wiki już teraz jest przylepą, więc drze na myśl jaki wiedzy terror może mi narzucić. Pocieszające są jednak nowe umiejętności, które nabędą nasze stworki
Póki co obstawiam, że jesteśmy w trakcie skoku nr. 4.
Wowka, bardzo się cieszę, że u Was lepiej i Skrzato już fika
Ja mogę NIE polecić ekspresu marki saeco, gdyż po okresie gwarancji większość części ulega samozniszczeniu tak, aby nie opłacało się go naprawiać, choć kawę robi przepyszna. Pan z serwisu ekspresów bardzo nie polecał krupsa, jako równie wadliwe i przepełnione niepotrzebnie, łatwopsujną elektryką. Polecał za to stare, dobre ekspresy JURA jako proste w konstrukcji w razie W.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 11:56
Fermina, Wowka, Tanda lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Widełek z wiekiem dziecka na dany skok rozwojowy nigdy nie interpretowałam jako czasu trwania ale jako okres ewentualnego wystapienia czyli 14-19 tyg dla mnie to nie że trwa 5 tyg ale że może wystapić w 14, badz w 15 czy tez 18 tż dziecka i trwa tyle ile dane dzieciatko potrzebuje na ogarniecie rzeczywistości
5 tyg marudzenia uznałabym za taki charakterMama32, Fermina lubią tę wiadomość
-
Kamcia, nie psuj zabawy
Moja nie mówi zbyt dużo. Poza zaprzeczaniem w kilku językach ostatnio najczęściej jest "ach" i "acha" oraz "ech". Nową zabawką jest broda tatusia. Dziś akurat zrobił sobie wagary więc ja mam luz, zwłaszcza, że i tak cyc bekamciaelcia, Fermina lubią tę wiadomość
-
U nas ten skok akurat trwal dlugo :p
Boze, wezcie ode mnie to skrzeczace dziecko bo nawet pies dziwnie na to reaguje xd
https://youtu.be/e1SDDl_Px1s
Jeszcze na dodatek konczyl robic kupe xdWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 12:38
-
Ooo kamcia troche pocieszylas z tymi widelkami skokow rozwojowych bo juz mnie przerazala ta mysl skoku 14-19 tydz ktory nadchodzi wielkimi krokami. Serio caly czas mysle, czy naprawde on bedzie trwal 5 tygodni i jak ja to przezyje?
Fatelita spiworek zamowilam na stronie fb Szycikowo Hand Made, maja duzo wzorow do wyboru, a dziewczyny sa mega uprzejme i naprawde robia cuda. Dopiero zamowilam, juz sie nie moge docczekac az go dostane, ale uwaga czas realizacji ok 5 tyg -
Głupie baby, dziecko usypiam z takim trudem i nie mogę powstrzymać śmiechu, resztki tłuszczu na brzuchu mi skaczą i budzą prezesa
Wasza wina! J.S i Wowka
Katy pocałuj ropucha, może zamieni się w księciaFermina, Katy, kattalinna, Wowka, J.S, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyKamcia nie psuj mojej wizji
Zresztą ja w skoki wierze, co mi tam:D
Mama32 mam taki śpiwór ale zastanawiam się czy dziecię plus śpiwór wejdą do wózka
Kurczę z tym rozkiem faktycznie może być za mały, o spiworku myślałam ale młody się przekreca w nocy, i jak mu coś w tym przeszkadza to pobudka, i boję się że tak będzie w spiworku..Mama32 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:11
Mama32, kamciaelcia, Fermina, Wowka, Fatalita, Katy, Kwiatkowa24, kattalinna, Patk, Cola87, Nynka, J.S, Mała Matylda, D_basiula, Feeva, pawojoszka, Ewciaa83, MonikaJ, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Haha nynka, do spacerowki napewno, licze na to ze do gondoli tez
przynajmniej tak opisuja ze sie nadaje swietnie i do gondoli, spacerowki i pozniej nawet na sanki. Mysle ze patrzac na to jak szybko rosnie moja corka, jest szansa ze zima bedziemy juz w spacerowce
-
Ja tam skoków jako takich nie liczę, ale jeśli dziecko nagle zamienia mi się w trolla i po nocy niespodziewanie umie coś nowego to nazywam wtedy skokiem. Bo faktycznie umiejętności pojawiają się nagle, wcale nie są wypracowane ani nauczone.
Mama32 lubi tę wiadomość
-
Dla własnego zdrowia psychicznego też uznaje ze skok nie musi tych 5 tygodni trwać.
Przed chwilą karmilam na stojąco nosząc Kluska na rękach bo inaczej nie chciał a nie jadł porządnie od rana.
Teraz na zmianę śmieje się i płacze w łóżeczku. A to dopiero początek.
-
jesli ten spwirek jest choc w połowie jak mój to do gondoli nie wejdzie (mam na mysli moja druga wielka gondole)
jesli jest w połowie taki to tylko na jeden sezon, a jest piekny
preferuje czern, na wierzchu na pewnociekawe czemu? ale dziewczynki bywaja schludniejsze
ale znów podkresle-ten wyzej spiworek jest cudny