WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Fermina, wiem że to wyłowione z potoku słów, ale lubię się doszukiwać "prawdziwych" słów w tym gadaniu naszych dzieci :D

I zawsze się śmieje, jak uda mi się wyłapać swoje imię, chociaż wiem że to nieswiadome :D

U nas ostatnio w kąpieli było "boli", myślałam że padnę że śmiechu :D na Mazurach zdarzył się "glon" :D A dawno niewidziany wujek został powitany "giń", mimo że przypadł do gustu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 11:45

kattalinna, Fatalita, Hoope, Fermina, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mam taki sam problem. Ja jestem zmarźluch, może nie tak jak Ty, ale marznę. Mój mąż na drugim biegunie. Młoda nie wiem co woli. Ja mam tendencję do zakładania na siebie za dużo albo za mało. Dlatego też głupieje przy ubieraniu Ani. A dobre rady, które co rusz słyszę: jedną warstwę więcej, powodują u mnie białą gorączkę...

Wariancja, nie powitałam Cię, wybacz i witaj :-)

Fermina, cudny Julo! Bożenka ma takie same preferencje żywieniowe obecnie ;-) a po szczepieniu już ok, teraz tylko skok.

Dla tych, które się nie mogą doczekać końca skoku po kilku dniach. On trwa 5 tygodni :-P także ten... ;-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, myślę, że pomyłka nicku wynika z tęsknoty za Tobą ;)

Do mnie Wiki też woła po imieniu. Wczoraj jak jej tłumaczyłam, że jestem "ma-ma" to nazwała mnie "am". Nic dziwnego skoro jej ojciec każdy jej uśmiech na mój widok kwituje "ooo, lodówka przyszła".

Tanda, prześliczna mała :)

Mama32, bardzo ładny ten śpiworek, gdzie go nabyłaś?

Hoope, czytałam o tym mamo-nie-odchodz skoku. Wiki już teraz jest przylepą, więc drze na myśl jaki wiedzy terror może mi narzucić. Pocieszające są jednak nowe umiejętności, które nabędą nasze stworki :)
    Póki co obstawiam, że jesteśmy w trakcie skoku nr. 4.

Wowka, bardzo się cieszę, że u Was lepiej i Skrzato już fika :)
    Ja mogę NIE polecić ekspresu marki saeco, gdyż po okresie gwarancji większość części ulega samozniszczeniu tak, aby nie opłacało się go naprawiać, choć kawę robi przepyszna. Pan z serwisu ekspresów bardzo nie polecał krupsa, jako równie wadliwe i przepełnione niepotrzebnie, łatwopsujną elektryką. Polecał za to stare, dobre ekspresy JURA jako proste w konstrukcji w razie W.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 11:56

Fermina, Wowka, Tanda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widełek z wiekiem dziecka na dany skok rozwojowy nigdy nie interpretowałam jako czasu trwania ale jako okres ewentualnego wystapienia czyli 14-19 tyg dla mnie to nie że trwa 5 tyg ale że może wystapić w 14, badz w 15 czy tez 18 tż dziecka i trwa tyle ile dane dzieciatko potrzebuje na ogarniecie rzeczywistości
    5 tyg marudzenia uznałabym za taki charakter ;)

Mama32, Fermina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie psuj zabawy ;-)

Moja nie mówi zbyt dużo. Poza zaprzeczaniem w kilku językach ostatnio najczęściej jest "ach" i "acha" oraz "ech". Nową zabawką jest broda tatusia. Dziś akurat zrobił sobie wagary więc ja mam luz, zwłaszcza, że i tak cyc be ;-)

kamciaelcia, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten skok akurat trwal dlugo :p

Boze, wezcie ode mnie to skrzeczace dziecko bo nawet pies dziwnie na to reaguje xd

https://youtu.be/e1SDDl_Px1s

Jeszcze na dodatek konczyl robic kupe xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 12:38

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, przeczytalam, ze tatus zrobil sobie wary XD XD XD

Hoope, Fermina, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kamcia troche pocieszylas z tymi widelkami skokow rozwojowych bo juz mnie przerazala ta mysl skoku 14-19 tydz ktory nadchodzi wielkimi krokami. Serio caly czas mysle, czy naprawde on bedzie trwal 5 tygodni i jak ja to przezyje? :-D

Fatelita spiworek zamowilam na stronie fb Szycikowo Hand Made, maja duzo wzorow do wyboru, a dziewczyny sa mega uprzejme i naprawde robia cuda. Dopiero zamowilam, juz sie nie moge docczekac az go dostane, ale uwaga czas realizacji ok 5 tyg

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie baby, dziecko usypiam z takim trudem i nie mogę powstrzymać śmiechu, resztki tłuszczu na brzuchu mi skaczą i budzą prezesa XD XD XD

Wasza wina! J.S i Wowka XD

Katy pocałuj ropucha, może zamieni się w księcia XD

Fermina, Katy, kattalinna, Wowka, J.S, Mała Matylda lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie psuj mojej wizji :P
    Zresztą ja w skoki wierze, co mi tam:D

Mama32 mam taki śpiwór ale zastanawiam się czy dziecię plus śpiwór wejdą do wózka :P

Kurczę z tym rozkiem faktycznie może być za mały, o spiworku myślałam ale młody się przekreca w nocy, i jak mu coś w tym przeszkadza to pobudka, i boję się że tak będzie w spiworku..

Mama32 lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:11

Mama32, kamciaelcia, Fermina, Wowka, Fatalita, Katy, Kwiatkowa24, kattalinna, Patk, Cola87, Nynka, J.S, Mała Matylda, D_basiula, Feeva, pawojoszka, Ewciaa83, MonikaJ, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nynka, do spacerowki napewno, licze na to ze do gondoli tez :-) przynajmniej tak opisuja ze sie nadaje swietnie i do gondoli, spacerowki i pozniej nawet na sanki. Mysle ze patrzac na to jak szybko rosnie moja corka, jest szansa ze zima bedziemy juz w spacerowce :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam skoków jako takich nie liczę, ale jeśli dziecko nagle zamienia mi się w trolla i po nocy niespodziewanie umie coś nowego to nazywam wtedy skokiem. Bo faktycznie umiejętności pojawiają się nagle, wcale nie są wypracowane ani nauczone.

Mama32 lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla własnego zdrowia psychicznego też uznaje ze skok nie musi tych 5 tygodni trwać. ;) Przed chwilą karmilam na stojąco nosząc Kluska na rękach bo inaczej nie chciał a nie jadł porządnie od rana. ;) Teraz na zmianę śmieje się i płacze w łóżeczku. A to dopiero początek. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli ten spwirek jest choc w połowie jak mój to do gondoli nie wejdzie (mam na mysli moja druga wielka gondole)
    jesli jest w połowie taki to tylko na jeden sezon, a jest piekny
    preferuje czern, na wierzchu na pewno :D ciekawe czemu? ale dziewczynki bywaja schludniejsze
    ale znów podkresle-ten wyzej spiworek jest cudny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    poczekaj na behemotta, zatesknisz za zaba

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, piękny Bartuś przy (też całkiem zacnym) wodo- i jadło-poju. :)

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam napisać
    mam chyba ząbkujące dziecko ;) Piotrusiowi zaczynają piątki wychodzić :D dobrze że mam zapas viburcolu i apapu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppo takich cudnych zdjęciach ja juz w ogóle hoope nie wierze w to co pisze :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę z tych war, J.S. :D Śmieje się co chwilę. :D

J.S lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ