Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka, po prostu zapytaj. I nie miej wyrzutów sumienia. To nie jest pytanie z charakteru wypada/nie wypada, a po prostu organizacyjne. Bardzo możliwe, że to po prostu czyjeś niedopatrzenie. A jeśli tak nie jest i to czyjeś celowe działanie, to dla Ciebie też tym lepiej, że będziesz o tym wiedzieć na samym początku
Fermina, tulę. Ciebie, nie komara. Mam nadzieję, że w końcu udało się Julkowi usnąć głębiej, a Tobie od niego odlepić na chwilę.
Kamcia, u Skrzata rekord zyciowy snu to 9h40min. Jakiś dawno już zapomniany. Wczorajsza noc podobna do Twojej, dzisiejsza juz lepiej. Jak ja bym chciała znów ustanawiać takie rekordy... -
Wowka
Nam noce zmieniły się miesiąc temu??musiałabym sprawdzić kiedy zaczęły się te karmienia. Teraz jemy. W sumie trzeci raz. Gdyby nie spał jadlby szybciej :)ale teraz zjadł normalnie. Za 2h doje resztę. O 6wiercenie, o 6:40 do łóżkaale narazie jesteśmy na etapie pobudki około 3
-
Laurka
Ja bym się odezwała. Na roszczenia z tytulu pracy masz 3lata. Wiec za 3lata mogłabyś np wystąpić o wypłatę nadgodzinale zrobilabym to jako laik, udając glupia. W państwowym musi się zgadzać. Wiem coś o tym. Do tej pory jestem z siebie dumna ze w moim przypadku byłam mądrzejsza niż moje biuro i zus(choc przyszło mi w ciazy z Piotrusiem jeździć po sądach), dosłownie druga taka sprawa w pl
Tu chodzi o godz pracy, nie charaktertak to już bywa, niestety. Nadgodzin panstwowe nie chce płacić. Nade mną jest starostwo. Odgórnie mamy zakaza(juz)nadgodzin. Pogadaj
-
Patk wrote:Hoope tak 6-7 dziennie schodzi. Jak jest dzień kupy czyli co drugi dzień to zazwyczaj dwie więcej. A czemu pytasz?
Poparzyłam się wrzątkiem
Bo to jest wyznacznik czy dziecko je odpowiednio dużoLekarz na wizycie o to nie pytał? 6-7 to średnio, ani dużo, ani mało. Kiedy kończycie 4 miesiące? Planujesz wprowadzać jedzonko?
Wowka a Ty? I inne fit bąble? Bo kilka ich mamy ❤❤❤❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Berbecia wrote:Zastanawiam sie kiedy mozna okreslic czy dziecko bedzie prawo czy lewo reczne!
Koło 8-9 miesiąca. A dokładniej tak
Już roczne dzieci wykazują tendencję do korzystania częściej z jednej rączki. Na tym etapie, jedyne co możesz robić to, obserwować. W późniejszym wieku stronność będzie coraz bardziej zauważalna. Około 2. roku życia ustala się praworęczność, leworęczność dopiero, gdy dziecko ma 4-5 lat.
Bartuś od początku zdecydowanie wybiera lewą stronę i lewą rękę. Zobaczymy co to będzie.
A w ogóle to fajnie się czyta z kilkutygodniowym opóźnieniem jak macie moje, byłe już, problemy z dzieciamiPrzypominam, że może być gorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:14
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Dzien dobry
Kamil poszedl pozno spac, a juz nie spi...
Hoope, a moj wcale nie fit, a moczy 5-6 pieluch tylko xd Czasem jak robi kupe na raty to wyjdzie z 8 xd
A no i konczymy dzis 5 miesięcy:o Pozniej bedzie zdjecie z tej okazji :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:13
Kwiatkowa24, Hoope, Sela, Mycha666, Patk, kattalinna, Feeva, D_basiula, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzis lece na wakacje do kraju. Sama z malym!! Mam malego stresa, jak sobie poradze z nim technicznie. No i tym razem raczej nie przespi prawie calej drogi, więc oby byl grzeczny! Trzymajcie kciuki
kattalinna, Feeva, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc!
Laurka, ja bym zapytala, mysle ze na pewno nie zrobisz sobie tym pod gorke. Tak jak pisze Kamcia - udac laika.
Moj to moczy duzo pieluch, nie ogarniam nawet tego ile schodzi, ale duzo
Ja noc mialam super, tata przejal stery i ja sie wyspalam. W koncu.
Cudne dzieciaczki, wszystkie bez wyjatku :* -
Dzień, jednak, dobry.
Udało się naprawić sytuację o 6 i jeszcze pospalismy
Hoope, u nas idzie akurat równo paczka Dady 3 na tydzień, tj 60szt. Czyli 8-9 pieluch, z tym że nie zmieniam ledwo sikniętych w dzień i nie zmieniam w nocy. Ta po nocy waży 10kgkupa też jedna na dwa, trzy dni. Jeśli muszę dokarmic mm, to częściej.
Kamilka, Ty masz pierwszaku, najlepszego! Jak to leci, przecież dopiero wszystkie z zapartym tchem czekalysmy na kolejne posty KatyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:38
Katy lubi tę wiadomość
-
Nigdy nikt nie pytał ile pieluch idzie. Nawet z córka na oddziale. Przecież zmiana pampersa nie jest jednoznaczna z ilością moczu. Bo nie zmieniam bo siknieciu. Na odziale wazono pieluchy a nie liczono
Nie liczę teraz zmian więc nawet nie wiem
A co do rozszerzenia-ja w tym nie widzę szans dla fit ale dla grubasa...ale ja nie rozszerzam diety bo grube/chude
Dodam-nawet z wlasnego doswiadczenia-dziecko może mleko odrzucac samo... -
Katy jak się czeka aż pielucha będzie wielkości arbuza to tak jest
My zmieniamy bardzo często bo mam schizę, że zapalenie wróci. Mi to pomaga na głowę
Pamiętacie tego ciężko chorego chłopca? Jest w domu. Ma 3 miesiące, waży 3300, dużo różnych problemów zdrowotnych (niedosłuch, żywienie pozajelitowe, artrogrypozę, zeza i wiele innych) ale żyje i jest w domu, wśród swoich. Ma bardzo dzielną mamę. I jak patrzę na zdjęcia to wcale nie widzę tych problemów, więc tak sobie myślę, że nie są ciężką odmianą i z tego wyjdzie dzięki lekom i rehabilitacji. Podziwiam jego mamę. Musiała odnaleźć się w tak trudnej sytyacji, tak wiele się nauczyć i przewartosciowac. A my tu narzekamy, że się niewyspałyśmy. Oprócz Kamci. Teraz wiem, czemu nie narzeka.
Edit: Kamcia a mnie pytali. Przy wszystkich dzieciach. Teraz w szpitalu też. Czasem sucha pieluszka długi czas jest złym sygnałem. Tak samo jak ogląda się w szpitalu koopę.
Co to karmienia, inne zasady i podejście jest przy kp. Przypominam, że nasze fit bobaski w większości nie są sztucznie karmione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:50
Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Cześć dziewczyny, u nas noc do du... ale to juz standard. Rano przy zmianie pieluchy była kupa, taka zielonkawa z mocno zielonym czymś. Myśle ze Miska bolał brzuch dlatego sie budził i popłakiwał.
Śliczne dzieciaczki jak i mamy
Ledwo na oczy patrze, mąż na rybach, starsza chora a Michaś raczej wymeczony nocą, o sobie już nie wspomne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:57