X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, az niedawno wracalam do tych postow i smiac mi sie chcialo jak sie nie odzywalam chwile, a wy zastanawialyscie sie czy to juz :p Tego strachu jak juz bylam pewna, ze to wody nigdy nie zapomne, bo przeciez ja taka nie gotowa jeszcze, a on juz chce wychodzic :p

Hoope, ee tam arbuza, po prostu czuc, ze cos tam jest xd

Kamilek wlasnie zasnal sam kolo mnie bez cycka, wiec jednak sie da...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie co, ja normalnie tak sie ciesze ze my tu jestesmy i mamy zdrowe dzieci.

Dowiedzialam sie ze taka jedna znajoma w moom wieku urodzila dziecko z zespolem downa i co najlepsze tylko pappa bylo delikatnie zmienione, a usg bylo ok. Kilku lekarzy sprawdzalo i mowilo ze jest wszystko dobrze, a jednak maluszek urodzil sie z zespolem downa. Straszne.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle nie mówiłam Wam o tej wizycie pielęgniarki środowiskowej.

Okazała się być przesympatyczną, starszą panią, babcią trojaczek, aż ją ucałowałam jak wychodziła, taka fajna. Powiedziała, że jest porządek (hahaha serio) a ja jestem wspaniałą mamą (nie czyta forum ewidentnie :P). Spodobało mi się to, że jest po studiach (które niedawno skończyła) i ma bieżąca
    wiedzę mimo wieku. Z jednym się zgodziłyśmy od razu, zalecenia się zmieniają, dlatego warto mieć swój rozum, obserwować dziecko i za nim podążać. Jeszcze niedawno wszystkie dzieci między 4-6 miesiącem miały dostawać gluten, żeby zapobiec celiace a już wiadomo, że nic to nie dało i z zalecenia zrezygnowano.

Btw tego chorego chłopca, dostaje mleko na przemian z ... bulionem :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wszystkiego najlepszego dla Kamklka !!

Kwiatkowa kciuki zaciśnięte, będzie dobrze :-)

Powiem Wam, że mój dzieć wczoraj nie spał od 17-21, o 21 przyszedł do niego dziadek. Zaczął się uśmiechać i dosłownie w sekunde zasnął twardym snem ale tylko do 23:30 :-( Później standardowo pobudki co 2h.
    W sumie dospaliśmy do 8:15 ;-)

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, czesc :)

Zmieniam pieluchy czesto, tutaj nie oszczedzam. U mojej Kluchy tez raczej lewa strona dominuje, ale widze ze teraz i prawa zaczyna sie uaktywniac w podobnym stopniu jak lewa. Jak bedzie zobaczymy.

Do mam z doswiadczeniem. W jakim odstepie czasu wychodza kolejne zeby? Przypomne ze mamy juz dolne jedynki.

Katy, buziaki dla solenizanta:* Dzieci tak szybko rosna...

Pannica, zarzadzila pobudke o 4:30, ale dalismy wszyscy rade i spalismy do 8:00. I jak zabralam jej w nocy cycka, bo to nie jedzenie bylo, to odwrocila sie do ojca i ssala jego lokiec :D

Trzymam kciuki za tego malego bohatera :) za rzadko doceniam to co mam...

Katy, Sela lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim moja pannica cyba z okazji soboty pozwoliła mamie dospac do 8.00. Hoop moja ze wzgledu na problemy nerkowe lezala na ITN( przez to stracilam mleko i nie karmiłam wogole piersia) i zalecenia mam takie ze musze duzo dopajac od samego poczatku i sprawdzac pieluszki czy jest nasikane (duzo pieluszek zmieniam) i do tego robie raz w tygodniu mocz.jezeli cos bylo nie tak to musze robic alar w poradni nefrologicznej.jezdzac do malej tez sie troszke na patrzylam na takie naprawde maluszki urodzone w 26 tyg. Mi sie wydawalo ze moja jest malutka miala 2100 ale jak uwidzialam te dzieciatka po 700g to az serce sie krajalo a lzy lecialy same .

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziem dobry wszystkim :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/447b7e6fc164.jpg

Hoope, Katy, J.S, Berbecia, Fatalita, kamciaelcia, wariancja, Sela, MajowaMamusia, Mała Matylda, MonikaJ, Mycha666, kattalinna, Feeva, Wowka, D_basiula, Nynka, Tanda lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ce78782049c.jpg

Dzień dobry słodka landrynko XD

J.S, Mama32, Berbecia, Fatalita, kamciaelcia, Katy, wariancja, Patk, Sela, MajowaMamusia, Mała Matylda, MonikaJ, Mycha666, kattalinna, Feeva, Wowka, D_basiula, Nynka lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope padlam :-))) czyzby zobaczyl zdjecie mojej corki? :-DDD

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Hoope padlam :-))) czyzby zobaczyl zdjecie mojej corki? :-DDD

Dziewczyn mu jeszcze nie pokazuję, co sobie będę konkurencję robić, ja mam być najpiękniejsza XD XD Póki jeszcze mogę :P

Chociaż patrząc na minę dochodzę do wniosku, że robię średnie wrażenie XD

Mama32, Patk, Sela, Mycha666, Feeva, Wowka lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Dzieciątka śliczne ,zalewanie nas tu słodyczą od rana jeszcze przed kawą.
    No dobra ja jeszcze przed kawą inni może już po kolejnej ale dziś sobota więc odsypiamy .
    Hoope mina prezesa bezcenna ,jakiego zeza zrobił no i ta czupryna.

Witam nowa mamę jak się teraz okazuje ile to nas podczytywalo cichaczem.

Ja pieluch nie liczę ale wydaje mi się że koło 7 to normalnie ,my nie zmieniamy w nocy bo śpimy ,w dzień też czasem dużo śpi ale czasem potrafi trzy na raz jak kupę robi a matka się pospieszy z przebieraniem.

Szymon jest leworęczny zaczęłam podejrzewać tak między 2 a 3 rokiem życia , Patryk w październiku kończy 2 lata a już widac ewidentnie że je lewa i przekłada do lewej sztućce przeważnie bo już je sztućcami w zabawie urzywa obu rąk jednakowo

Hoope lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d79e81e5d76d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1ea8f3f7808.jpg

Niestety mina na drugim zdjęciu dzisiaj nam towarzyszy odkad sie obudzil...Teraz usnal, ale plakal strasznie...

Mama32, kamciaelcia, Patk, Sela, MajowaMamusia, Mała Matylda, MonikaJ, Mycha666, pawojoszka, Hoope, Feeva, Wowka, D_basiula, Nynka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia tez mamy te rampersy :-)

Vanessa dzisiaj z dobrym humorem wstala, ale wczoraj w godz 17-18 dala mi popalic. Byla niedospana i tak plakala strasznie ze nie mogla zasnac. Babcia ja wkoncu przejela i ululala to usnela na pol godz i spala na rekach.
    Wieczorne usypiania na szczescie udane

ex2bio4pttsuyqga.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny dzisiaj juz wymiękam. Stary miał wrocic z ryb z poslizgiem 30 min. A tu juz kolejne pol godziny a go jeszcze nie ma. Misiek co chwile sie budzi i placze, mloda chora kaszel katar chrypa i podwuzszona temperatura. Ja ledwo łażę bo to juz kolejna nie przespana npc z rzedu. Normalnie sobie nie radze... a chciałabym miec 3 dzieci... musze chuba zejsc na ziemie... przepraszam ze tak ciagle o sobie ale mam dzisiaj kryzys

201501064565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA BYM NA RYBY NIE PUSCIŁA...ALE TO JA ;)

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym dniu potrzebuje konsultacji psychologicznej XD
    Dzisiaj udało się z trudem uspać w łóżeczku,śpi od godziny. Wczoraj była marudna i padła po 18, obudziła się dopiero o 21. Dałam jej butle,wypiła 120 ml, około 22 usnęła i spała do 3.20,potem cyc i spała do 5.30,potem cyc i do 7.30 spałyśmy. U nas problem jest ewidentnie z niedojadaniem, skoro na cycu budzi się co max 2.5 h, a raczej 1-2 a po butli tyle godzin śpi. Chyba będzie dostawać po pobudce o 22 butelkę,nie będę przekładać swoich ambicji nad spokój dziecka. Myślałam że to skok, a tu może poprostu jest jej za mało, przykro mi, czuję się zawiedziona sama sobą. Trudno, przez prawie 4 miesiące była niemal wyłącznie kp. Najważniejsze żeby była zdrowa i spokojna. Nie wiem kiedy będziemy rozszerzać dietę,pediatra zalecała wcześniej bo chudzinka,ale jak piszecie, że to i tak nic nie zmieni to nie wiem. Zimno u nas dzisiaj.

Witam nową forumowiczkę. Jak tak się ujawniacie to czuję się taka " podglądana" że nie wiadomo kto nas jeszcze czyta i ogląda fotki.

Hoope, J.S. biedne maluchy, kurcze tak wszystko poszło do przodu a tu co chwila się słyszy że w ciąży wszystko było dobrze a potem nagle coś.

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia yez jest leworeczna, od początki w pierwszej kolejnosci wycoagala lewa rączke. Mańkut-jakoes takie brzydkoe okreslenie

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie dzieciaczki. Kamilo nasz starszak :)

Katy lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    mój na butli a teraz budzi sie co 2h wiec nie ma zasady

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja to jestem jak Kamcia, też bym nie puściła na ryby, jszcze jak jedno dziecko chore... a ma tel ze sobą? Jak tak to bym dzwoniła.

Powiem Wam, że od wczoraj mam straszne zawroty głowy. Nie wiem czy to z niewyspania czy co. Nawet wczoraj jak mnie ciotka zobaczyła to pytała czy wszystko ze mną ok, bo blada jestem. Mój mąż oczywiście jeszcze wczoraj zaprosił kolege na mecz i siedział do 2 w nocy. No myślałam, że mnie potarga z nerwów... ja pierdziele czy ludzie jak przychodzą do domu gdzie jest małe dziecko to za cholere nie wiedzą jak się zachować? A nie siedzieć w najlepsze do 2 w nocy. Kurde no mąż dobrze wie, że on zawsze tyle siedzi to mi mówi, że nie on tylko do końca meczu posiedzi i pójdzie...jasne...

Edit. Mój dzieć chyba bedzie praworeczny, bo od początku prawa ręka dominuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:43

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ