Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, az niedawno wracalam do tych postow i smiac mi sie chcialo jak sie nie odzywalam chwile, a wy zastanawialyscie sie czy to juz :p Tego strachu jak juz bylam pewna, ze to wody nigdy nie zapomne, bo przeciez ja taka nie gotowa jeszcze, a on juz chce wychodzic :p
Hoope, ee tam arbuza, po prostu czuc, ze cos tam jest xd
Kamilek wlasnie zasnal sam kolo mnie bez cycka, wiec jednak sie da... -
No wiecie co, ja normalnie tak sie ciesze ze my tu jestesmy i mamy zdrowe dzieci.
Dowiedzialam sie ze taka jedna znajoma w moom wieku urodzila dziecko z zespolem downa i co najlepsze tylko pappa bylo delikatnie zmienione, a usg bylo ok. Kilku lekarzy sprawdzalo i mowilo ze jest wszystko dobrze, a jednak maluszek urodzil sie z zespolem downa. Straszne. -
A w ogóle nie mówiłam Wam o tej wizycie pielęgniarki środowiskowej.
Okazała się być przesympatyczną, starszą panią, babcią trojaczek, aż ją ucałowałam jak wychodziła, taka fajna. Powiedziała, że jest porządek (hahaha serio) a ja jestem wspaniałą mamą (nie czyta forum ewidentnie). Spodobało mi się to, że jest po studiach (które niedawno skończyła) i ma bieżąca
wiedzę mimo wieku. Z jednym się zgodziłyśmy od razu, zalecenia się zmieniają, dlatego warto mieć swój rozum, obserwować dziecko i za nim podążać. Jeszcze niedawno wszystkie dzieci między 4-6 miesiącem miały dostawać gluten, żeby zapobiec celiace a już wiadomo, że nic to nie dało i z zalecenia zrezygnowano.
Btw tego chorego chłopca, dostaje mleko na przemian z ... bulionem❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzień dobry.
Wszystkiego najlepszego dla Kamklka !!
Kwiatkowa kciuki zaciśnięte, będzie dobrze
Powiem Wam, że mój dzieć wczoraj nie spał od 17-21, o 21 przyszedł do niego dziadek. Zaczął się uśmiechać i dosłownie w sekunde zasnął twardym snem ale tylko do 23:30Później standardowo pobudki co 2h.
W sumie dospaliśmy do 8:15Katy lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Berbecia, czesc
Zmieniam pieluchy czesto, tutaj nie oszczedzam. U mojej Kluchy tez raczej lewa strona dominuje, ale widze ze teraz i prawa zaczyna sie uaktywniac w podobnym stopniu jak lewa. Jak bedzie zobaczymy.
Do mam z doswiadczeniem. W jakim odstepie czasu wychodza kolejne zeby? Przypomne ze mamy juz dolne jedynki.
Katy, buziaki dla solenizanta:* Dzieci tak szybko rosna...
Pannica, zarzadzila pobudke o 4:30, ale dalismy wszyscy rade i spalismy do 8:00. I jak zabralam jej w nocy cycka, bo to nie jedzenie bylo, to odwrocila sie do ojca i ssala jego lokiec
Trzymam kciuki za tego malego bohateraza rzadko doceniam to co mam...
Katy, Sela lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim moja pannica cyba z okazji soboty pozwoliła mamie dospac do 8.00. Hoop moja ze wzgledu na problemy nerkowe lezala na ITN( przez to stracilam mleko i nie karmiłam wogole piersia) i zalecenia mam takie ze musze duzo dopajac od samego poczatku i sprawdzac pieluszki czy jest nasikane (duzo pieluszek zmieniam) i do tego robie raz w tygodniu mocz.jezeli cos bylo nie tak to musze robic alar w poradni nefrologicznej.jezdzac do malej tez sie troszke na patrzylam na takie naprawde maluszki urodzone w 26 tyg. Mi sie wydawalo ze moja jest malutka miala 2100 ale jak uwidzialam te dzieciatka po 700g to az serce sie krajalo a lzy lecialy same .
-
Dziem dobry wszystkim
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/447b7e6fc164.jpgHoope, Katy, J.S, Berbecia, Fatalita, kamciaelcia, wariancja, Sela, MajowaMamusia, Mała Matylda, MonikaJ, Mycha666, kattalinna, Feeva, Wowka, D_basiula, Nynka, Tanda lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ce78782049c.jpg
Dzień dobry słodka landrynkoJ.S, Mama32, Berbecia, Fatalita, kamciaelcia, Katy, wariancja, Patk, Sela, MajowaMamusia, Mała Matylda, MonikaJ, Mycha666, kattalinna, Feeva, Wowka, D_basiula, Nynka lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Mama32 wrote:Hoope padlam
)) czyzby zobaczyl zdjecie mojej corki? :-DDD
Dziewczyn mu jeszcze nie pokazuję, co sobie będę konkurencję robić, ja mam być najpiękniejszaPóki jeszcze mogę
Chociaż patrząc na minę dochodzę do wniosku, że robię średnie wrażenieMama32, Patk, Sela, Mycha666, Feeva, Wowka lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Dzień dobry .
Dzieciątka śliczne ,zalewanie nas tu słodyczą od rana jeszcze przed kawą.
No dobra ja jeszcze przed kawą inni może już po kolejnej ale dziś sobota więc odsypiamy .
Hoope mina prezesa bezcenna ,jakiego zeza zrobił no i ta czupryna.
Witam nowa mamę jak się teraz okazuje ile to nas podczytywalo cichaczem.
Ja pieluch nie liczę ale wydaje mi się że koło 7 to normalnie ,my nie zmieniamy w nocy bo śpimy ,w dzień też czasem dużo śpi ale czasem potrafi trzy na raz jak kupę robi a matka się pospieszy z przebieraniem.
Szymon jest leworęczny zaczęłam podejrzewać tak między 2 a 3 rokiem życia , Patryk w październiku kończy 2 lata a już widac ewidentnie że je lewa i przekłada do lewej sztućce przeważnie bo już je sztućcami w zabawie urzywa obu rąk jednakowoHoope lubi tę wiadomość
-
Mama32, kamciaelcia, Patk, Sela, MajowaMamusia, Mała Matylda, MonikaJ, Mycha666, pawojoszka, Hoope, Feeva, Wowka, D_basiula, Nynka lubią tę wiadomość
-
Berbecia tez mamy te rampersy
Vanessa dzisiaj z dobrym humorem wstala, ale wczoraj w godz 17-18 dala mi popalic. Byla niedospana i tak plakala strasznie ze nie mogla zasnac. Babcia ja wkoncu przejela i ululala to usnela na pol godz i spala na rekach.
Wieczorne usypiania na szczescie udane -
Kurcze dziewczyny dzisiaj juz wymiękam. Stary miał wrocic z ryb z poslizgiem 30 min. A tu juz kolejne pol godziny a go jeszcze nie ma. Misiek co chwile sie budzi i placze, mloda chora kaszel katar chrypa i podwuzszona temperatura. Ja ledwo łażę bo to juz kolejna nie przespana npc z rzedu. Normalnie sobie nie radze... a chciałabym miec 3 dzieci... musze chuba zejsc na ziemie... przepraszam ze tak ciagle o sobie ale mam dzisiaj kryzys
-
nick nieaktualnyPo wczorajszym dniu potrzebuje konsultacji psychologicznej
Dzisiaj udało się z trudem uspać w łóżeczku,śpi od godziny. Wczoraj była marudna i padła po 18, obudziła się dopiero o 21. Dałam jej butle,wypiła 120 ml, około 22 usnęła i spała do 3.20,potem cyc i spała do 5.30,potem cyc i do 7.30 spałyśmy. U nas problem jest ewidentnie z niedojadaniem, skoro na cycu budzi się co max 2.5 h, a raczej 1-2 a po butli tyle godzin śpi. Chyba będzie dostawać po pobudce o 22 butelkę,nie będę przekładać swoich ambicji nad spokój dziecka. Myślałam że to skok, a tu może poprostu jest jej za mało, przykro mi, czuję się zawiedziona sama sobą. Trudno, przez prawie 4 miesiące była niemal wyłącznie kp. Najważniejsze żeby była zdrowa i spokojna. Nie wiem kiedy będziemy rozszerzać dietę,pediatra zalecała wcześniej bo chudzinka,ale jak piszecie, że to i tak nic nie zmieni to nie wiem. Zimno u nas dzisiaj.
Witam nową forumowiczkę. Jak tak się ujawniacie to czuję się taka " podglądana" że nie wiadomo kto nas jeszcze czyta i ogląda fotki.
Hoope, J.S. biedne maluchy, kurcze tak wszystko poszło do przodu a tu co chwila się słyszy że w ciąży wszystko było dobrze a potem nagle coś.
-
nick nieaktualny
-
Monika ja to jestem jak Kamcia, też bym nie puściła na ryby, jszcze jak jedno dziecko chore... a ma tel ze sobą? Jak tak to bym dzwoniła.
Powiem Wam, że od wczoraj mam straszne zawroty głowy. Nie wiem czy to z niewyspania czy co. Nawet wczoraj jak mnie ciotka zobaczyła to pytała czy wszystko ze mną ok, bo blada jestem. Mój mąż oczywiście jeszcze wczoraj zaprosił kolege na mecz i siedział do 2 w nocy. No myślałam, że mnie potarga z nerwów... ja pierdziele czy ludzie jak przychodzą do domu gdzie jest małe dziecko to za cholere nie wiedzą jak się zachować? A nie siedzieć w najlepsze do 2 w nocy. Kurde no mąż dobrze wie, że on zawsze tyle siedzi to mi mówi, że nie on tylko do końca meczu posiedzi i pójdzie...jasne...
Edit. Mój dzieć chyba bedzie praworeczny, bo od początku prawa ręka dominuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:43
W końcu się udało...