X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wrócił, telefony odbiera ale co z tego jak obiecuje ze bedzie a go nie ma. Dobrze wie ze Julka chora z resztą nawet jak zdrowa to ma taki temperament ze trudno mi ją okiełznac. Szybko sie nudzi, potrzebuje dużo uwagi, a jak jest dzień że Misiek wsanie lewą nogą i marudzi, niwmozliwoscia jest ja udobruchac. Tak jak myślałam przyszedł i powiedział ze z dwója sobie nie radze a chce trzecie. Wiecie co ryczec mi sie chce. Noemalnie jest dobrym człowiekiem ale czasami tak potrafi zranic.
    I nie pozwalam mu chodzic na ryby. No moze raz na jakis czas, ale zazwyczaj mnie tylko informuje ze idzie a ja nie mam nic do gadania. Gdybym nie karmila piersia, zabralabym sie i tez bym wyszla. Tyle ze szkoda mi tych moich maluchów.

201501064565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a kiedy chcialabys miec trzecie? Ja sobie nie wyobrazam na dzien dzisiejszy miec dwojki, kolejne planujemy miec za 4-5 lat :)

Moj tez na butli a budzi sie co 2h, choc te przerwy tez sie zmieniaja. Wczoraj spal od 18 do 7 rano tylko z 3 pobudkami, a poprxednia noc od 20 do 5 z 5 pobudkami, takze nie ma rytmu w ogole :P

Hoope, mamy sesje za 350 zl, 15 zdjec, to chyba dobra cena nie? Sesja z rodzicami, nie fotorelacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 12:02

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Monika, a kiedy chcialabys miec trzecie? Ja sobie nie wyobrazam na dzien dzisiejszy miec dwojki, kolejne planujemy miec za 4-5 lat :)

Ja mam dwojke chcialabym miec jeszcze jedno ale moj gin mi narazie odradza.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umi3m jrszcz dobrze obslugiwac tego forum

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Michas bedzie miał 3 latka. Nie chce długo czekac, chciałabym wyjść z pieluch na dobre. Ale to chyba mało realna wizja...

201501064565.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, dlaczego odradza?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela przy zawrotach głowy nie ma żartów, ja na Twoim miejscu zbadałabym morfologie i tsh

201501064565.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Berbecia, dlaczego odradza?

Ze wzgledu na nadcisnienie ciazowe i cukrzyce mialam w oby dwoch ciazach i boi sie skutkow kolejnej ciazy.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia a w jakim wieku masz pierwsze dziecko?

201501064565.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope już miałam pisać że ta spoko pediatra nie pytała ale znalazłam tą kartę z wizyty i napisane jest że ilość moczu w normie i w nawiasie 6 pieluch. Więc pewnie pytała ale zapomniałam o tym. O rozszerzaniu diety to tak jak wcześniej komuś pisałam, zaleca poczekać do 6 mca bo warzywa nie są aż tak kaloryczne, i napewno nie bardziej niż mleko. A kiedy rozszerzyć mamy ustalić na następnej wizycie żeby zobaczy czy nadal równo przybiera tj. te swoje 500g miesięcznie.
    Masz jakieś spostrzeżenia może? To zapytam ba następnej wizycie.

Wowka no włosy powracają jej - matce wypadają a jej się rzucają na łysy łepek.

Tanda lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika właśnie od 20 lat mam niedoczynność i teraz jestem w trakcie powrotu do dawki sprzed ciąży. Wyniki tarczycowe 3 tyg temu idealne. 25 września mam wizyte u endo to zobaczymy co tam sie dzieje. Może w tygodniu podjadę jeszcze raz zrobić badania, może faktycznie coś się poknociło.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy drugiej ciazy pewnie tez bym musiala lezec, ale bede myslec o tym za te kilka lat, jak maly bedzie wiekszy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    Berbecia a w jakim wieku masz pierwsze dziecko?
    Syn ma 6 lat miedzy synem a corka mialam jeszcze 2 ciaze jedna zakonczyla sie poronieniem a druga byla ciaza pozamaciczna i skonczylo sie usunieciem jajowodu

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuje. Na szczęście udało Ci sie donosić drugie dzieciatko. Ja w ciąży z młodą miałam krwiaka i cukrzyce ciążową z małym w 6 tyg szpital bo krwawiłam, okazało się w 13 tyg ze przyczyną jest polip i krwiak przy okazji.

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS ja myślałam ze Julka będzie jedynaczką, tak mi dała popalić ze nie było mowy o dzieciach, Michaś nie był planowany, zaszłam w ciąże w 6 dniu cyklu, albo miałam szybką owulację albo plemniki przetrwały kilka dni albo to i to. Byłam w totalnym szoku, długo nie mogłam tego zaakceptować. Życie mi sie posypało na maksa. Ale jak sie urodził to była miłość od pierwszego wejrzenia. Cudowny bobas i w zyciu bym tego nie zmieniła.

201501064565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam nad 3 lub 4 letnia roznica wieku na pewno nie mniejsza, ale nie wiem czy 4 lata to juz nie bedzie za duza przepasc i sie nie będą razem bawic :/

Jakbym tak samo przechodzila ciaze jak pierwsza to z malym dzieckiem bym raczej nie dała rady..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja chce zajść w kolejną ciaze jak Leo będzie miał roczek (nawet przed żeby nie iść do pracy, no chyba, że uda mi się załatwić żłobek). Szczerze mam stresa jak będzie taka mała różnica na początku ale Kamcia dała radę to ja też muszę;-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ twój kryzys to nie wina dzieci tylko chłopa co to znaczy że on cię informuje że wychodzi ? Weź ty go poinformuj że wychodzisz zostaw mleko dla dziecka i wyjdź zobaczymy czy mu się spodoba ,a widząc że dziecko chore ty nie śpisz po nocach a on się zabiera rączki umywa i wychodź i wrócić nie raczy i może jeszcze oczekuje że po powrocie będziesz na niego czekać z ciepłym posiłkiem rozradowana że książę raczył wrócić i jeszcze ci dowalił ze jak chcesz trójkę jak z dwójką nie dajesz rady ,a co on do domu czy do hotelu wraca ? No nie wierzę niech by mi mój tak powiedział to bym suchej nitki nie zostawiła a wędki by przez okno z hukiem leciały ,po to jesteśmy razem żeby żyć i pracować razem to nasz dom i nasze dzieci laski nie robi. Myślisz że jak ja bym dała radę z szóstka jakby mi mój znikał na cały dzień na rybki kiedy mu się podoba. Nie mówię że nie ma mieć czasu dla siebie ale najpierw obowiązki potem przyjemności

Patk, Hoope, Katy, MonikaJ, Mała Matylda, Fatalita, D_basiula, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok po roku jest ciężko nawet jak dzieci grzeczne i nie wymagające sama logistyka i oczy naokoło głowy ,każde wyjście to wyprawa 4-5 lat to już duża różnica ale na początku z wiekiem się zaciera. Najlepsza różnica to 2-3 lata według mnie

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka mądrze powiedziane. Podpisuje się pod tym dwoma rękoma. W sensie pod tymi latającymi wędkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 17:00

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ