Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Własnie wrócił, telefony odbiera ale co z tego jak obiecuje ze bedzie a go nie ma. Dobrze wie ze Julka chora z resztą nawet jak zdrowa to ma taki temperament ze trudno mi ją okiełznac. Szybko sie nudzi, potrzebuje dużo uwagi, a jak jest dzień że Misiek wsanie lewą nogą i marudzi, niwmozliwoscia jest ja udobruchac. Tak jak myślałam przyszedł i powiedział ze z dwója sobie nie radze a chce trzecie. Wiecie co ryczec mi sie chce. Noemalnie jest dobrym człowiekiem ale czasami tak potrafi zranic.
I nie pozwalam mu chodzic na ryby. No moze raz na jakis czas, ale zazwyczaj mnie tylko informuje ze idzie a ja nie mam nic do gadania. Gdybym nie karmila piersia, zabralabym sie i tez bym wyszla. Tyle ze szkoda mi tych moich maluchów. -
Monika, a kiedy chcialabys miec trzecie? Ja sobie nie wyobrazam na dzien dzisiejszy miec dwojki, kolejne planujemy miec za 4-5 lat
Moj tez na butli a budzi sie co 2h, choc te przerwy tez sie zmieniaja. Wczoraj spal od 18 do 7 rano tylko z 3 pobudkami, a poprxednia noc od 20 do 5 z 5 pobudkami, takze nie ma rytmu w ogole
Hoope, mamy sesje za 350 zl, 15 zdjec, to chyba dobra cena nie? Sesja z rodzicami, nie fotorelacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 12:02
-
Hoope już miałam pisać że ta spoko pediatra nie pytała ale znalazłam tą kartę z wizyty i napisane jest że ilość moczu w normie i w nawiasie 6 pieluch. Więc pewnie pytała ale zapomniałam o tym. O rozszerzaniu diety to tak jak wcześniej komuś pisałam, zaleca poczekać do 6 mca bo warzywa nie są aż tak kaloryczne, i napewno nie bardziej niż mleko. A kiedy rozszerzyć mamy ustalić na następnej wizycie żeby zobaczy czy nadal równo przybiera tj. te swoje 500g miesięcznie.
Masz jakieś spostrzeżenia może? To zapytam ba następnej wizycie.
Wowka no włosy powracają jej - matce wypadają a jej się rzucają na łysy łepek.
Tanda lubi tę wiadomość
-
Monika właśnie od 20 lat mam niedoczynność i teraz jestem w trakcie powrotu do dawki sprzed ciąży. Wyniki tarczycowe 3 tyg temu idealne. 25 września mam wizyte u endo to zobaczymy co tam sie dzieje. Może w tygodniu podjadę jeszcze raz zrobić badania, może faktycznie coś się poknociło.W końcu się udało...
-
JS ja myślałam ze Julka będzie jedynaczką, tak mi dała popalić ze nie było mowy o dzieciach, Michaś nie był planowany, zaszłam w ciąże w 6 dniu cyklu, albo miałam szybką owulację albo plemniki przetrwały kilka dni albo to i to. Byłam w totalnym szoku, długo nie mogłam tego zaakceptować. Życie mi sie posypało na maksa. Ale jak sie urodził to była miłość od pierwszego wejrzenia. Cudowny bobas i w zyciu bym tego nie zmieniła.
-
Ja myslalam nad 3 lub 4 letnia roznica wieku na pewno nie mniejsza, ale nie wiem czy 4 lata to juz nie bedzie za duza przepasc i sie nie będą razem bawic
Jakbym tak samo przechodzila ciaze jak pierwsza to z malym dzieckiem bym raczej nie dała rady.. -
Kurcze a ja chce zajść w kolejną ciaze jak Leo będzie miał roczek (nawet przed żeby nie iść do pracy, no chyba, że uda mi się załatwić żłobek). Szczerze mam stresa jak będzie taka mała różnica na początku ale Kamcia dała radę to ja też muszę
kamciaelcia lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
MonikaJ twój kryzys to nie wina dzieci tylko chłopa co to znaczy że on cię informuje że wychodzi ? Weź ty go poinformuj że wychodzisz zostaw mleko dla dziecka i wyjdź zobaczymy czy mu się spodoba ,a widząc że dziecko chore ty nie śpisz po nocach a on się zabiera rączki umywa i wychodź i wrócić nie raczy i może jeszcze oczekuje że po powrocie będziesz na niego czekać z ciepłym posiłkiem rozradowana że książę raczył wrócić i jeszcze ci dowalił ze jak chcesz trójkę jak z dwójką nie dajesz rady ,a co on do domu czy do hotelu wraca ? No nie wierzę niech by mi mój tak powiedział to bym suchej nitki nie zostawiła a wędki by przez okno z hukiem leciały ,po to jesteśmy razem żeby żyć i pracować razem to nasz dom i nasze dzieci laski nie robi. Myślisz że jak ja bym dała radę z szóstka jakby mi mój znikał na cały dzień na rybki kiedy mu się podoba. Nie mówię że nie ma mieć czasu dla siebie ale najpierw obowiązki potem przyjemności
Patk, Hoope, Katy, MonikaJ, Mała Matylda, Fatalita, D_basiula, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość