X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmiłam w lezaczku, zeby wszystko widziec

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy 2 dziecko z różnicą 2 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale słodziaki :)

Feeva cudna córcia.

Feeva, MonikaJ lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, faktycznie tak lepiej bo dziecko widac, a tak to na oślep do buzi bym musiala trafiac xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, serio? :O

U nas za 15 zdjec taka cena, a jeszcze inni biora po 500 zl.
    To ja nie ogarniam, mi sie wydawalo to tanio.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zaakceptowana, ale nie polezy jakoś mega długo :)

J.S no serio :) minimum zdjęć które raz oddał to było 100sztuk, bo akurat więcej nie udało się wyskrobac i to był sam kościół tylko. Ostatnio mojej znajomej robił z miesiąc temu to mówiła, że inni proponowali jej max 30zdj. Nie wiem, może tak się robi, ale jak dla mnie to mało.
    Mój jak już robi to robi dużo, żeby było co oglądać. Później je sortuje, obrabia, projektuje płytę i okładkę z wybranym zdjeciem.
    Jak mu powiedziałam ile będziesz miała zdjęć za jaką kwotę to oczy zrobił :P Powiedział, że przedział jaki się powinno oddac to 50-100zdjec około.
    Nie dałabym 500zl za 15 zdjęć :P

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo cena zależy od umiejętności. Generalnie średnio w Szczecinie jedno zdjęcie kosztuje 25 zł. W Warszawie 50 w górę. Dobre zdjęcie. W całej Polsce średni fotografowie robią reportarz z chrzcin za 300-600 zł. Dobrzy za 1500. Są też amatorzy którzy sobie cykają do pensji i profesjonaliści ze sprzętem za 60 000. Praca fotografa to nie tylko cyknę i oddam. To często potem wielotygodniowa obróbka. Ja nie oddaję surowych zdjęć.

Mama32, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale popoludnie byli goscie stwierdzam ze malutka nie lubi tlumu, niby nie plakala, ale marudzila nawet na raczkach.
    Ale byla moja chrzesnica i w zwiazku z tym ze w maju przystapila do pierwszej komunii swietej, a ja ze wzgledu na koncowke ciazy i dosc spora odleglosc od nich zamieszkania nie moglam byc z nia w tym dniu, dalam jej dzisiaj pamiatke z tej okazji. Kupilam pieknego Aniola i wsadzilam w koperte pieniazki. Teraz tak sie zastanawiam czy nie za malo... Jak myslicie czy 150€ to nie za malo od chrzestnej? Chce tylko poznac szczere opinie.
    Bo nastaly takie czasy ze ludzie juz glupieja z prezentami i mialam ogromny dylemat ile powinnam podarowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 21:09

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzisiaj Kamil dal w kosc..Caly dzien marudzenia i ciaglego placzu :/ Troszke baczkow puszczal, ale nie wygladalo jakby go brzuszek bolal wiec nie wiem o co chodziło, ale wymeczyl mnie bardzo...Wgryzal mi sie w ramie jak go nosiłam to moze w koncu zeby faktycznie? Mógłby juz mowic to bym nie musiała sie tak głowic xd Na szczescie juz spi :D

Jutro jedziemy zobaczyc jego mala kuzyneczke :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 21:10

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ale to nie jest fotoreportaz, tylko sesja z rodzicami po prostu, zadna taka fotorelacja, czyli wychodzi okolo 15 zdjec.
    U nas takie ceny sa normalne za sesje zdjeciowa.

Hoope, no ta Pani tez nie, ja takich surowych nie chce.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryś był baaardzo zadowolony ze spacerku

A mama szkoliła Piotrusia

Piotrek nawet raz się zapomnial i szedł za rękę ;) cud jakiś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 13:11

MonikaJ, Katy, Berbecia, Nynka, Wowka, kattalinna, pawojoszka, Cola87, D_basiula, Sela, Fatalita, Mała Matylda, Hoope, wariancja lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle sie napisałam i skasowałam :/

Katy karmiłam Młodą w bujaczku

Mama32 mój mąż ma chrześnice, na komunie dał 600zl

MajowaMamusia z yego co sie orientuje musisz zajsc w ciąże najpóźniej 3 miesiące przed koncem umowy wtedy pracodawca musi przedłużyć Ci umowe do dn porodu. Na zwolnieniu dostaniesz 100proc. A na macierzynskim 80 lub 100 i 60 proc. Przy wychowawzym musisz złożyc podanie ktore bedzie rozpatrzone pozytywnie lub negatywnie. Ale księgowa nie jestem moze sie juz cos pozmienialo. Najlepiej udac sie do kogos kompetentnego lub zadzwonic do zusu

Mama32, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mój nie cyka żeby cyknac i nie oddaje surowych :) Nad każdym siedzi i dopracowuje szczegóły. Fotografuje z pasji, przy okazji dorobkowo.
    No i nie liczy od zdjęcia tylko za całość, jeśli robi cyfrowo. Jest zakochany w fotografii analogowej wielkoformatowej i jeśli robi takim aparatem to wtedy liczy za zdjęcie, nie za całość, bo potrafi w ciemni nad, powiedzmy 5sztukami, siedzieć 2tygodnie.
    Zdjęcia ślubne ogarnia miesiąc, półtora.

Jeśli chodzi o amatorów którzy cykaja żeby cyknac, to czasami niedowierzam, że ktoś płaci za to pieniądze, ale wiadomo jak ktoś się nie zna to nie wie, czy zdjęcia są dobrze zrobione czy nie. Nie posiadanie aparatu czyni z człowieka fotografa, tylko umiejętnosci jak piszesz, Hoope :)
    A tacy amatorzy najbardziej się wszędzie ogłaszają.

J.S aa to nie ogarnęłam. Nie doczytałam. Mani wrzaski dzisiejsze chyba nie tylko na uszy mi się rzuciły XD myślałam, że 15zdj za fotoreportaż, nie za sesje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 21:51

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bc8558aea99.jpg

Zdjecie sprzed chwili, nie da mi odejsc nawet spiac xd

MonikaJ, Feeva, kamciaelcia, Wowka, Berbecia, pawojoszka, Cola87, Patk, Fatalita, Mała Matylda, Hoope, wariancja lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż tak samo oddawalby dzieci pod opieke swojej mamusi, z musu jak zawiezie to przypilnuje ale sama nigdy od 6 lat nie powiedziala zeby przywieźć jej wnuka a i sama tez nie przyjezdza. Malej jeszcze nic innego jak mleczko nie dalam do jedzenia we wtorek bedziemy miec szczepienie przezlozone po zapaleniu uszu to bede sie pytala lekarki zobaczymy co mi powie.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Jestem z czerwcówek i mam syna urodzonego w maju. Czasami zaglądam do was z tego wzgledu. Pozdrawiam :)
    Chciałam coś Wam polecić:
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/09/05/rozszerzanie-diety-a-siad/

Katy, Sela lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, cały dzień nadrabiam!

Nie dam rady odnieść, to tylko się pochwalę: druga noc z rzędu z jedzeniem ok. 4. Pisałam, że nie podoba mi się system, ale zmieniłam zdanie ;-) ok. 4:30 wzięłam do łóżka, okazało się, że niekoniecznie chce spać na mnie tylko obok. Ogólnie jakoś do 6 było takie spanie na pół gwizdka. Ostatecznie spała do 9. 13 godzin! :-)

Dziś też super dzień, nie poznaję mojego dziecka normalnie x

Wowka, J.S lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, po imprezie.

Dzieci piękne <3 I co najważniejsze zdrowe.

Hoope, cieszę się że to biedne majówczątko z innego forum jest już w domu. Miałam pytać o nie. Życzę dużo sił jego mamie w codziennej walce o odzyskanie sprawności.

Feeva, Mania chyba schudła na twarzy, taka się robi coraz bardziej dojrzała :)

Ja już pisałam, że najchętniej bym chciała drugie od razu, z niewielką różnicą. Boję się tylko kolejnej przelezanej ciąży i tego że Skrzat będzie mnie potrzebowaĺ "na chodzie".

Skrzat bardzo dobrze znosi imprezy i przyjęcia. Dzisiaj nawet nie pisnął, grzecznie zapadł w drzemkę, a później w sen nocny. Porozdawał bezzebne uśmiechy, pośmiał się w głos i rozkochal w sobie kilku gości :)

Skrzacik dostał w prezencie śmieszne urządzenie. Taki jakby smoczek do wypełnienia np. startym jabłkiem. Zrobiliśmy próbę, wniebowziety. I jabłko i ssanie. Do tej pory Skrzat jadł tylko chrupka kukurydzianego, więc jabłko przywitał z entuzjazmem.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka a ja właśnie dzisiaj oglądałam te smoczki do nauki jedzenia i stwierdziłam, że muszę kupić. A powiedz ten smoczek do którego wkładasz jedzenie jest silikonowy czy z siateczki, bo nie wiem, który wybrać?
    Ten z siateczki wydaje mi się łatwiejszy do zjedzenia czegoś, nie wiem czy ten silikonowy jest taki mięciutki.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, dostalismy silikonowe. Są mieciuteńkie.

Jak później będzie odbywała się konsumpcja to wstawię zdjęcie :)

Co tu taka cisza? Wszystkie grzecznie śpią? Zazdroooo...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ