Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy, świetne porównanie
rosną jak szalone! My dziś zdziwienie dwa razy: najpierw za mały pajac, a potem skurczone w praniu body
a tak naprawdę to nie
jak dostaliśmy tego bodziaka to był taąaaaki ogromny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 20:36
Katy lubi tę wiadomość
-
to wyobrazacie sobie, co ja widziałam po powrocie ze szpitala z maleńkim Patryczkiem patrzac na "małego" Piotrusia ?
katy super zdjecia
wowka
skrzat chyba nie jest juz fit?
laurka
przestraszyłas Emilke!
j.s.
wyobrazni, dziewczyno
łobuz napisałamKaty, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Dziś zwazylam Baśke na wadze od koleżanki i mam nadzieję że waga kłamie bo nadal jest 4800 z groszami. Zaczynam się poważnie martwić czytając wasze wpisy. Co robić? Proszę o rady na serio. 16 września skończymy 4 miesiące. Kurde no... kupy ok, sikanie ok, krosty zniknęły po wykluczeniu bmk, jakby brak alergii. No nie mam pojęcia co myśleć.
-
Mam dosc tego dnia. Mala jest cwana i zaczyna lapac ze na raczkach jest fajnie. I nie zebym ja niewiadomo ile nosila bo staram sie to ograniczac do minimum. Ale zeby np dziecko przewinac to musze je przeniesc z jednego pokoju do drugiego pokoju na przewijak, a jak poloze na przewijaku to sie drze, bo przeviez wszystko ja interesuje i chce swiay zwiedzac.
Masakra nawet spacer dzisisj byl koszmarny bo chciala na rece. Inaczej taki ryk ze az mi sie zanosi jak nie wezme.
Z jednej str czlowiek chcialby pokazac jej wszystko ale z drugiej str jak ona robi mi takie cyrki przy odkladaniu z powrotem to sie odechciewa wszystkiego.
Zastanawialam sie dzisiaj pol dnia, kiedy popelnilam blad, ze ona tak chce na rece tylko a jak nie to ryk.
Nawet jej ulubiona zabawka (balonem dmuchany helem) juz ja interesuje tylko 5 min i zaraz marudzenie.
Naprawde poswiecam jej kazda minute swojego dnia, zabawiajac ja, spedzajac z nia czas, bo sama przeciez nie polezy.
I teraz jeszcze takie cyrki.
-
Mam dosc tego dnia. Mala jest cwana i zaczyna lapac ze na raczkach jest fajnie. I nie zebym ja niewiadomo ile nosila bo staram sie to ograniczac do minimum. Ale zeby np dziecko przewinac to musze je przeniesc z jednego pokoju do drugiego pokoju na przewijak, a jak poloze na przewijaku to sie drze, bo przeviez wszystko ja interesuje i chce swiay zwiedzac.
Masakra nawet spacer dzisisj byl koszmarny bo chciala na rece. Inaczej taki ryk ze az mi sie zanosi jak nie wezme.
Z jednej str czlowiek chcialby pokazac jej wszystko ale z drugiej str jak ona robi mi takie cyrki przy odkladaniu z powrotem to sie odechciewa wszystkiego.
Zastanawialam sie dzisiaj pol dnia, kiedy popelnilam blad, ze ona tak chce na rece tylko a jak nie to ryk.
Nawet jej ulubiona zabawka (balonem dmuchany helem) juz ja interesuje tylko 5 min i zaraz marudzenie.
Naprawde poswiecam jej kazda minute swojego dnia, zabawiajac ja, spedzajac z nia czas, bo sama przeciez nie polezy.
I teraz jeszcze takie cyrki.
Mam takie dola ze az mi lzy same leca jak to pisze
Hoope lubi tę wiadomość
-
Katy, jaka roznica
super pamiatka dla dzieciakow
Kattalinna, Wowka, ja tez dostalam body od Prezydenta Krakowa, ale nie wiem czy sie w nie jeszcze miesciBody w obwarzanki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 21:22
Katy lubi tę wiadomość
-
Patk, nie pomoge bo nie mamy tego problemu, ale moze taki jej urok, a jesli wolisz miec pewnosc, ze jest ok to moze trzeba odwiedzic lekarza i porobic jakies badania?
Mama32, nie obwiniaj sie, moze to przejściowe? Kamil tez spędza duzo czasu na rekach...
Kattallina, teraz sie przyjrzalam Ani i ona normalnie wyglada jak laleczka
Moja teściowa jest pier...Namawiala chlopaka zeby jechal na stacje po piwo dla niej chociaz jej mowil, ze wypil jedno i nie moze..Ciekawe czy jakby stracił prawko czy by nas utrzymywała.
Wariancja, jesteś z Krakowa? My dalej czekamy na ta wyprawke..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 21:25
Mama32, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Dzięki dziewczyny za życzenia
Tanda dzięki za artykuł, czytałam i staram się właśnie zmienić pozycję, wracamy tez do smoczków z powolniejszym wypływem. Mimo że mamy smoczki dla kobiet karmiących piersią to myślę że popełniliśmy błąd że daliśmy mu taki powyżej 1 miesiąca z większą dziurka. Chyba dlatego nie chce mu się tak ssać. Zobaczymy tyle co się uda to się jeszcze pokarmimy. Ja tez mam tak że czuje jakbyście takie realne były, ale tak naprawdę to z niektórymi już się prawie rok "znamy"
Ano my cały czas na najmniejszej dziurce z lovi. To już kiedyś dawno czytałam, jeszcze chyba w pierwszej ciąży, że przy kp nie zmieniamy smoczka w butelce a przynajmniej nie tak szybko, jak dziecku na mm.Matylda
-
Patk, nie pomoge, ale moze taki jej urok? Przy nastepnej wizycie u pediatry moze warto poprosic lekarza o badania tak jak mowi Katy. Zawsze lepiej sprawdzic dwa razy za duzo niz raz za malo.
Mama 32, u nas tez tylko raczki. Kazda zabawa ciekawa przez 5 minut. Co gorsza przez ostatnie dwa dni nawet na rekach zle. Mam nadzieje ze to minie... Nie obwiniaj sie :*
Tak z Krakowaa jestescie zameldowani w Krakowie? Do nas szybko przyszlo jakos po miesiacu.
Mama32 lubi tę wiadomość
-
Mama32 to samo przechodziłam ze starszą córką. Kazdy jest inny. Może ona poprostu taka jest? Lubi byc na rękach, czuje sie bezpiecznie. Moja to nawet na rękach sie nie uspokajała, obleciałam każdego lekarza żeby sprawdzic czy wszystko z nią ok, co ja sie z nią miałam to masakra. Teraz jest starsza, nie płacze, ale też daje popalić, taki ma charakter. Więcej roboty mam przy niej niż przy Michaśku. Współczuję Ci.
Mama32 lubi tę wiadomość
-
Mama32, to przejściowe. To tylko jeden gorszy dzien. Każdy ma prawo mieć gorszy humor, twoja córka także. Nie jest to Twój błąd, ona dopiero uczy się życia na tym świecie, a wiele rzeczy frustruje takie dzieci. Np. mózg mówi, żeby włożyć grzechotkę do ust, a ona bije po czole
Jesteś ostoją, constansem, więc nic dziwnego, że dziecko szuka bliskości.
Patk, Skrzat nie tyje dużo, no ale tyje. Co na to lekarz? Może idź na konsultacje do jakiegoś innego, jeśli ten bagatelizuje sprawę?
Kamcia, Piotruś pewnie wydawał się jak czołg przy Patryczku noworodku
A Skrzateł nadal fit, to body na nim trochę wisi, rozmiar 74 zupełnie oszukany
Wariancja, poka jakie body w Krakowie dająA jak dziewczyny w innych miastach, były jakieś lokalne kreacje?
kamciaelcia, Mama32, kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Ta babka u której byłam 2 razu prywatnie wydaje się być spoko a poszłam do niej bo moja rodzinna dziwna i myślałam że może właśnie warto zasięgnąć porady innego lekarza. Wyniki miała zrobione i wszystko ok. Niby nie ma do czego się przyczepić. Nie chce wyjść na wariatke która chodzi po lekarzach. Aż W końcu któryś mi powie że coś jest nie tak... wiecie. Taka Co to chce usłyszeć że trzeba leczyć bo jej się coś wydaje.
Czy któreś majowe waży mniej niż 5kg?
A tak z innej beczki to w środę mamy pierwszy raz basen. Jupiiii
-
nick nieaktualnysłodziaczki same na tym naszym forum
Zuzia śpi od 19, zobaczymy za ile wstanie.
My żadnej kreacji nie dostaliśmy.
Patk nie martwiłam się wagą Zuzy dopóki nie zaczęłam po lekarzach chodzić, teraz nie wiem co zrobić, żeby nabrała ciałka. Jutro powtórka badań moczu, we wt pediatra, zobaczymy czy wyniki ok, nadal wahania temperatur u nasOby się wyjaśniło od czego, bo jestem skłonna iść prywatnie do pediatry na konsultację od czego tak się dzieje.
Jutro przyjeżdża do nas fizjoterapeutka pokazać nam jak ćwiczyć z Zuzą, żeby się nie odginała w lędźwiach, lekarka nam pokazała ćwiczenia, ale dokładnie nie pamiętamy jak co robić. -
Patk, to jeśli dwóch lekarzy twierdzi że jest ok i badania wyszły ok, to bym się nie doszukiwała. Nie bagatelizujesz sprawy, masz pod kontrolą i wydaje mi się to słusznym postępowaniem
Ja w niemowlęctwie byłam poniżej siatki, mimo ze karmiona mm, wyrosłam, jak widać całkiem solidnie. Szczególnie wszerz, gorzej wzdłużWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 21:59