X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mi mówiła położna ze taka kupa może być reakcja na coś co zjadła mama i żeby obserwować czy następne są inne. Nie wiem, ona była dziwna ta położna więc moze tak tylko mnie zbyła. Ale faktycznie następna juz była takie jak zawsze.

Wowka no na zorganizowane, fajnie grupy są małe bo 5 osób i wszystkie dzieci do 4 mca. Chyba sama bałabym się iść. Zobaczymy czy jej się spodoba bo podobno nie wszystkie dzieci lubią. Tak przynajmniej mówiła ta fizjoterapeuta która prowadzi zajęscia. No zobaczymy, jak nie teraz to spróbujemy za miesiąc.

Katalina gile są nieporządane! Jutro u nas ciepło więc nie będzie może takiego szoku termicznego.
    Katalina katar jest bleh. U nas był też ale wyciagalam i zakrapiałam i przeszło. Od klimy dostała pewnie. Mi najbardziej jej było szkoda przez te chrumkanie jak świnka.
    Gdzie jest Hoope, Kamcia? Wykruszamy się? W sumie chyba do osiemnastek naszych dzieci pisać tu nie będziemy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 20:42

• Sela Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama tego ślimaka kupiłam w smyku ale stacjonarnie, bo na ich stronie nie było.
    https://www.mamagama.pl/mombella-gryzak-z-grzechotka-mombella-slimak.html

W smyku zapłaciłam 39zł ;-) naprawdę polecam. Moj Leo go uwielbia. Jest silikonowy i tako mięciutki, można go wyginać itp.

Katy też sie zastanawiałam nad grzybkiem ;-)

Właśnie Hoope żyjesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 20:42

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Podejrzewam, że trochę skok u nas też. Kolejny dzień marudy, na krok nie można było dzisiaj od niej odejść. Zobaczymy jak noc. Trzymam kciuki, żebyśmy się obie wyspały ;)

Sela, u nas te kupki takie ślyzowate, pienisto-wodnioste. Z trzy razy zdarzyły się nitki krwi. Devikap jest na recepte jakby co. Do tej pory brałyśmy vigantol, który jest na oleju pozyskiwanym z orzechów.

Feeva, ja też bez okresu :D w ogóle nie narzekam ;)

Katy, trzymam kciuki żeby behawiorysta coś zdziałał. Wiem, że to trudne, bo z jednej strony kochacie psa i on Was, a z drugiej przysparza sporo zmartwień. Ale wierzę, że trochę zmian, nowe zasady i pożyjecie sobie w czwórkę w wielkiej przyjaźni :)

Kattalinna, teoretycznie przy ząbkach też może być katarek. U nas też wszystko wkładane do buzi i śliny hektolitry. Na zęby nie jest za szybko ;) trzymiesięczna koleżanka Wiki już ma ząbka.

Wowka, gratki dla dzielnego Skrzata!

MajowaMamusia, a zwróć uwagę czy temperatura Zuzi nie jest związana z temperatura powietrza i tym jak ją ubierasz. Noworodki i małe niemowlaki mają jeszcze inna termoregulację. Wiktoria jak było ciepło to też zawsze miała wysoką temp, nawet do 37,8. Teraz jak jest chłodniej i też ubieram ją lekko to ma ok. 36,4.

Nynka, może być czasem zielona. Jak to jednorazowa akcja to nie martw się.

Wiki uwielbia swoją karuzelę z tiny love oraz bransoletkę z liśćmi bright stars.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 20:44

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Brawo dla Skrzata a naklejke dzielny pacjent dostal?

My jestesmy po szczepieniu darcia bylo co nue miara wazymy 6440g dlugie 65cm.
    Mala zdrowa mam juz zaczac wprowadzac warzywa i owoce jak sie zapytalam czy nie lepiej po 6 mc to zapytala sie gdzie taka informacje slyszalam.
    Wyszlam rowniez z gabinetu z lista badan dla syna podejrzenie robali.

Patk a masz stroj dla malej?

Fatalita u syna jak mialam takie kupy plus krew a potem sama krew to okaxalo sie ze ma uczulenie na bialko mleka krowiego.

Katy nie wiem czy kundelki sa lepsze. Mam z adopcji takiego kundelka idzie wscieklizy dostac musi byc uwiazana bo inaczej ucieka nie ma jej po tygodniu. A ludzie sie skarza ze doskakujedo nog.

Wowka lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zero placzu na szczepieniu? Toz to szok, brawo dla dzielnego Skrzacika!

Tez mamy grzybka mombella i u nas to jest hit, moje dziecko go uwielbia, szarpie, mietoli, zassysa, dziamgoli, nawet tak go trzyma ze z nim spi XD

Fatalita, mam nadzieje ze sie wyspimy, oby. Trzymam za nas kciuki! Zdaj relacje jutro :)

Wowka, Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina podobno na katar dobre sa kropelki ! isonasin septo ! z polecenia laryngologa.

kattalinna lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to była na razie jedna kupa, pomagalam zrobić tymi patyczkami bo jezdzi bulgocze w brzuchu baki nie szły i po tych patyczkach czy rurkach poszla ogromna kupa taka, ciekawe jak jutro :(
    Ale zasnął z mniejsza awantura.

Nie odniosę się do waszych wpisów bo dziecko zniszczyło mój mózg.
    Chyba za te pielne chrzciny nadrabia...

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy grzybka i jest co raz bardziej lubiany bo moze do buzi go wlozyc. Oballa nie lubi bo sie nie zmiesci do buzki i tylko jest wielki nerw.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, tak właśnie ten roztwór o którym napisała berbecia też mi wtedy koleżanka polecała ale zanim zdążyłam kupić to katar się skończył na szczęście. Ale właśnie zapomniałam tej nazwy i teraz sobie zapisze też na zapas.

Berbecia, mój mąż właśnie jak podali datę pierwszych zajęć to pierwsze co powiedział to to- Ale ona nie ma kostiumu kąpielowego ani bikini! Musimy kupić. W ogóle są takie małe??!! Ale jaki miał przejęty głos. XD ubawil mnie wtedy strasznie. Potem dostaliśmy mailem wytyczne co zabrać i była mowa o pieluchach do wody, podobno gdzieś u nas jest taki basen gdzie ma być taki jakby skafander jak do nurkowania jakby. Ale tam woda ozonowana i nie trzeba nic zakładać oprócz lampka. Ale akurat w Lidlu na wyprzedaży były takie mini majteczki do wody za 5zl więc wzięłam. No i są.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, nie dostał naklejki :D ale odnotowałam mu w albumie, że taki był dzielny :) waga Twojej córki podobna do Skrzata :)

JS, u mnie więcej paniki było niż u Skrzatowego. Tylko przymarudzil chwilkę, ale zainteresował sie naklejonymi motylkami i grzechotką i mu przeszlo. Ryku żadnego :D ja mam wysoki próg bólu, może on też?

JS i D_basiula, chce oglądać dzieci z grzybami :D pokażcie, koniecznie :)

Kattalinna, też byłam bardziej chora chorobą Skrzacika niż on sam. Z trudem go odkładałam do łóżeczka, taki był biedny...

Fatalita i JS, udanej nocy... W razie czego zapraszam do pogawędek o 6, ostatnio tak rozpoczynam dzien :D

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonalyscie mnie, wlasnie zamowilam grzybka mombella :-)
    Zbankrutuje przez to dziecko :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 21:28

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/df43848ad458.jpg.html
    Ja zakupilam malej taki sroj bedac kiedys w lumpku za 5 zl.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df43848ad458.jpg

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Skrzata! :)

Ja też chyba muszę kupić takiego ślimaka, bo przy oballu jest wkurw bo nie może włożyć do buzi.
    Kattalinna teraz mi się przypomniało że pytałaś o tą rękawiczke. W sumie zapomniałam że ja mamy XD dzięki za przypomnienie. Na początku jej zakładałam, ale się denerwowala że nie może paluchow ciągnąć. Muszę jeszcze spróbować jej założyć :)

Sela, nie pomogę w kwestii wywołania zdjęć :( Mój Mąż nie wywołuje, on ma stronę gdzie zamawia okładki z chrzcin/ślubów i płyty, jakieś foto książki, ale wszystko trzeba projektować na ich szablonach i to nie jest łatwe :/
    Może poszukaj w internecie opinii jakie strony ludzie polecają :)
    Ja jakieś pierdolety wywołuje w Rossmannie, ale jak chcesz coś profesjonalnego z lepszą jakością to musisz poszukać :)

Berbecia a niby skąd te robale? o.O aż mnie ciarki przeszły...

Co do butli, to póki co Mania akceptuje tylko smoczek z Lansinoh... Tommy Tippee wypluwa i się krzywi, dzisiaj z Gemini przyszła mi butla z firmy Mam ze smoczkiem +2mce, próbowałam jej dać z niej na noc ale to nie była dobra pora na eksperymenty :P Jutro muszę spróbować jeszcze.

Moje dziecię jest coraz bardziej świadome swojego głosu, bo wydaje przeróżne dźwięki, krzyczy, jeczy. A mi łeb pęka i w uszach trzeszczy jak się wydrze XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 21:42

Sela, Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia mam w domu u mamy kundelka, ktory ma juz 9lat i tez swieta nie jest, ale przy tym moim swirze to aniol :p

Ja jak ta butla nie spasuje to chce jeszcze jedna sprobowac, a potem jakis kubek. Jak nic z tego nie podejdzie to chyba zostanie na cycu do roku. Powiem szczerze, ze im blizej tego mojego planowego odstawiania tym wieksze mam wątpliwości i nie wiem czy tego chce. Naprawde polubilam kp chociaz latwo nie bylo czasem i troche mi bedzie smutno jak bede dawac butle...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva prawdopodobnie z przedszkola albo z placu zabaw.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a próbowałaś tą haberman z campolu? Z niej trudno leci ale smoczek jest spoko. Bynajmniej mój Leo jest tylko na cycu ale raz w miesiącu jak muszę jechać na badania itp to bardzo chętnie z niej wypije.

Feeva dziękuję za pamięć. Poszperam w necie, może znajdę coś godnego uwagi. Właśnie chce wysoką jakość zdjeć, głównie zależy mi na płótnie, bo chcemy takie duże dwa powiesić na ścianie ;-)
    Grzybka nie miałam ale ślimak jest cudowny heh ja właśnie szukałam czegoś takiego jak oball, bo go się fajnie trzyma takimi niesprawmymi łapkami, dlatego ten ślimak jest idealny, a najważniejsze, że mięķki i wchodzi do dziubka. Te czułki to tak ssie głośno, że rano męża obudził, albo zaczyna tak śmiesznie jeździć nimi po dziąsełkach, wtedy jest taki skupiony :-P

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie,ale moze po tej sprobuje ;)

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza się np. ta medela ze smoczkiem calma. Od początku z niej jadła ale się krztusiła więc zmieniłam na tommee tippee antykolkową z której w ogóle nie chciała jeść. I W sumie teraz jak potrzebuje to tylko z tej medeli. Ale mojej siostry syn jak tylko dostawał ten smoczek calma to w histerie wpadał.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie nadrobię wszystkiego ;) Wowka z mężem lepiej, dziś byly seksy na zgodę :p jutro rocznica pozyttwnego testu ciazowego ❤️ na wakacjach super, trochę mnie na początku komary przeraziły, ale już sobie z nimi radzimy :) Adaś z początku trochę się bal morza, ale już się powoli zaczyna oswajać :) chusta okazała się super na wieczorne spacery brzegiem morza!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e80dfc783458.jpg url=https://naforum.zapodaj.net/5e7b47a502
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9de6581d2d8c.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 21:11

Patk, Wowka, Feeva, D_basiula, Fatalita, kamciaelcia, J.S, Katy, kattalinna, Mała Matylda, Sela, MonikaJ, wariancja, Hoope, pawojoszka, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ