X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi dziwnie te zdjęcia wkleja dzisiaj ;p

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki inhalator kupić?

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, no pięknie, piękne morze, piękni Wy :) cieszę się że z mężem już lepiej :) odpocyzwaj, laduj akumulatory :)

Kattalinna, nie pomogę, nie mamy takiego sprzętu. Pewnie dziewczyny coś polecą. Ale to oznacza, że nie lepiej u Ani? Współczuję i zdrówka :)

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie wiem dokładnie jaki ale zwróć uwagę, żeby miał różne końcówki. Mała i duża nakładke na buzie. Co z Anulą? :(

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, prosze, zdjecie sprzed chwili z lozka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66073d036414.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed3d944b728d.jpg

Fatalita, jak noc? U nas dwie pobudki.

Katallina, jak Ania?

Cola, super ze z mezem lepiej, cudowne fotki!

A w ogole dzis mialam koszmary i snil mi sie zdechly kon, slyszalam ze to bardzo bardzo zle :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 06:58

Cola87, Wowka, Fatalita, Sela, Patk, kamciaelcia, Mała Matylda, wariancja, D_basiula, Hoope, pawojoszka, Feeva, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa kwiatkowa zapomnialam Ci odpisac, przepraszam.
    Lozeczko ok, troche ciezko sie sklada ale moze dlatego ze pierwszy raz.
    I wada ale to chyba wszystkich lozeczek turystycznych jest to, ze sa glosne. Jak mala wali nogami, to wszyscy slysza a w nocy jak jest cicho to nie mnie to wybudza. Chyba ze sobie dokupisz dodatkowo materac

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s. na dobre zasnęła ok. 21.40 i spała do 7.50, w międzyczasie pięć pobudek (sześć jeżeli liczyć pobudkę po 10 minutach od skończenia karmienia).

Przebierałam ją o 4, teraz patrzę i mamy zasikane wyrko o.O

Igorek świetnie bawi się grzybkiem :)
    Na zdjęciach w sklepie ta zabawka nie wygląda aż tak fajnie ;)

Edit: J.S. sprawdziłam, zdechły koń oznacza ciężką pracę. Czyli coś co teraz wykonujemy przy naszych pociechach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 08:29

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieramy się jednak do lekarza. W porannej mega kupie zauważyłam niteczki krwi. Szkoda, że wcześniejszym się tak bacznie nie przyglądałam. Katar jest nadal. Już rano nie uciekała od katarka. Ale wciąż nie mogę do końca ściągnąć wszystkiego. Coś jej zalega bardzo głęboko chyba i doprowadza mnie do szału. Ogólnie humor dobry, gada sobie i popiskuje. Gorączki nie ma. Spała dobrze w nocy, płakała koło północy ale to przez brzuszek. Kupa dopiero 7 rano. Spanie z pyszczkiem przy dystrybutorze mleka chyba jej pasuje ;-) ojciec dostał eksmisję bo też zakatarzony.

Edit: nie ma numerków. No to radzimy sobie same

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 08:30

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    No też mam nadzieję że już będzie tylko lepiej. :)

Patk bardzo dobre wieści, biedne maleństwo, tak kruche a już tak chore i tyle przejdzie :( Czy gdyby Bóg istniał, pozwoliłby na to?

Katy gratulacje dla siostry, cieszy się? Chyba Ci pozazdrościła ;)

Wowka o noszeniu pięknie napisane, lepiej bym tego nie zrobiła. Choć mój kręgosłup chce się kłócić ;)

Chusta jak chusta, mam tą samą od 7 lat, bez zbędnej filozofii, miotam bez zbędnych ceregieli i idziemy w świat. Dobrze zawiązania chusta to ta, w której nic nie boli ani mamę ani dziecko. Ot i cała wiedza. Widziałam ostatnio w parku mamę z maluszkiem w chuście i tak mi się ciepło na serduszku zrobiło.

U nas armagiedion, średnia chora, zaraziła tatę, tata zaraził Baryłkę, okazuje się, że chory facet bez względu na wiek jest jednakowo nieznośny, więc dni mam wycięte z życiorysu. Średnia poszła do szkoły dziś a Baryła zasypia tylko przy włączonym odkurzaczu. Wyobrażacie sobie? 5-cio miesięczny noworodek ! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 08:59

Katy, Patk lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest nie zrozumiale xe nie ma nr , takiego maluszka powinni przyjac z marszu .

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nebulizator krowe. Ma smoczek i dwie maski roznej wielkosci. Uzywana przy synu i teraz przy Natalii tez. Bardzo polecam.na katar pod nosek masc majerankowa inhalqcje z soli fizjologicznej glowka wyzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 08:55

kattalinna lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:p

Hoope, właśnie tak to troche wyglada:p Jeszcze chyba to do niej w pelni nie dotarlo, ale raczej sie cieszy xd Oj nie wie jeszcze co ja czeka haha

Wowka, specjalnie dla Ciebie :p Nie zawsze go tak maltretuje haha

https://youtu.be/Y-bY6_WhwQc

Tesciowa pytala czy moze jej wyplata na moje konto przychodzic xd Jakbym byla wredna to bym sie nie zgodzila, ale moze jak bedzie miala pieniądze to sobie chociaz ta łazienkę na dole zrobi :p Bo jakby na jej konto przychodziło to zaraz by jej komornik pozabieral :p

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

Dzieci z grzybkami suuuper.

Katy, co za upór i zaangażowanie w gryzienie grzybka u Kamilka :D dzięki za filmik, uśmiałam się :D

Już wiem, że też chcę grzybka :)

Kattalinna, zdrowia dla Ani. Dobrze że przynajmniej jej humor dopisuje :)

Hoope, zdrowia dla rodziny :) sąsiedzi pewnie pomyślą że masz wzorowy porządek, przez ten odkurzacz cały czas włączany :P

U nas dzień się zaczął o 4:57. Pierwsza drzemka standardowo o 9. Już mam dwie kawy na swym koncie, a oczy się kleją. Kto to widział wstawać o tej godzinie?

Edit. Już pospane :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:54

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina właśnie też chce kupić inhalator. Mam tak z Lidla kiedyś dla siebie kupiłam ale szczerze mówiąc wywaliłam kasę w błoto bo beznadziejny. Czytałam że dobre są takie firmy beurer model ih26 ale nadal nie wiem co kupić. Czytałam że smoczek nie jest potrzebny tylko maseczka dla niemowląt. Ale już zglupiałam i nie wiem. Zdrówka Wam życzymy.

Hoope widzę że zadajemy sobie to samo pytanie.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na ceneo - najwięcej opinii mają dwa z tej firmy, ten jest tańszy, drugi to wersja profesjonalna ale chyba aż takiego nie potrzebuję. Ktoś zna to?

https://m.ceneo.pl/28615534

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z lidla i uważam za dobry zakup. Nieraz poratowal mnie w ciazach i zawsze pomógł zapobiec czemus więcej u Piotrusia(dzialam na początku podejrzeń o ingekcje)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł dzień gdy mama na wolne :D
    Córka została z tatą, ja zaliczyłam stomatologa (po ciąży był jeden ubytek, więc nieźle, już wyleczony :)), teraz jeszcze fryzjer i zakupy. Zamierzam wpaść m.in. do Smyka i kupić grzybka lub ślimaka . Namówiłyście mnie, nie planowałam kupować zabawek XD

Mam nebulizator, kosztował nieco ponad 100zl, ma maseczki dla dziecka i dorosłego oraz regulowaną wielkość cząsteczek. Mąż wybierał, wnikliwie analizował jakiś ranking ;). Nie pamiętam marki i modelu, w domu sprawdzę.

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam MEDEL family, ale jeszcze nie uzywalam

kattalinna lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy no w końcu udało mi się obejrzeć jakiś Twój filmik ;-) mój Leo tak samo reaguje na ślimaka tylko czasami głośno krzyczy jak mu czółek wyleci z buzi hehe

Wiecie co u nas druga noc z rzedu okropna. Jak nie mieliśmy problemu z kupami tak od 4 dni podaje bio gaje i jest okropnie nad ranem. Płacz i w ogóle. Dzisiaj od 3 nie spaliśmy...
    Odstawiam probiotyk i zobaczymy czy to on tak spowodował czy nie... sama już nie wiem.

Hoope zdrówka dla chłopaków.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ciesze sie, ze sie filmik podobal ;p

Sela, Kamil tez krzyczy jak mu wypadnie haha

Eh..probowalam z ta butla. Darl sie jakbym mu krzywde robila :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:14

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ