X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, nie wycieka nic, nawet na brzuszku jak leży. To co udało się ściągnąć katarkiem to takie mleczne właśnie. Zazwyczaj były takie białe grudy, widoczne po prostu w dziurce. Po zakropleniun solą fizjologiczną też trudu usuwałam gruszką albo samo wypływało. A teraz coś mocno daleko jest i tylko charczenie... Ale je normalnie i nie słychać tego cały czas. I jak tub zachować zdrowy rozsądek i hartować dziecko?

Wariancja, może domatorka Ci rośnie? Moja piszczy z radości na widok gałęzi drzew, pomiędzy wydaje dźwięki różnego kalibru

age.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie sapka. Moze cos sie zatrzymalo w nosku i sluzowka jest obrzeknieta? Albo cos w powietrzu ja uczulilo? Jak nie wycieka to nie mecz noska katarkiem zbyt czesto, bo bedzie tylko gorzej. Zakraplac sola i duzo na bruszku.

U nas sapka byla wynikiem alergii na bmk. Ale to tylko jeden z symptomow byl.

Moze domatorka ;) podejrzewam ze chce chodzic na spacerki na raczkach. Chusta jest moja ostatnia deska ratunku.

kattalinna lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S przy spirali moja znajoma silnie krwawiła przez 3 tygodnie już myślałam o wyjęciu bo była bardzo osłabiona może poprstu spiralka musi się przyjąć. Tak wogole to jak przestała krwawić to brzuch jej wysadziło nie wiedziała od czego badała się na wszystko myślała że może wątroba albo coś ,co się okazało to od tej spirali jakiś ciągły stan zapalny w macicy miała . Nie żebym chciała straszyć

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    U nas noc super.
    Maz wraca do nas juz z wt na sr. Takze czekamy z utesknieniem. Juz sobie obiecalismy ze nigdy wiecej takich dlugich rozstan...

Czas drzemki trwa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b4647ee07d6.jpg

A raczej za niedlugo juz sie obudzi :-D

Zamowilam to samo łóżeczko do babci (ale starszy model, bez kieszonek na sciance). Jak sie sprawuje?

Ja w ogole nie wiem co to jest proba trakcji i czy ktos nam to sprawdzal.

Patk, super, ze u malej lepiej.

Ja jestem u rodzicow na wakacjach. Mialam troche do nadrobienia. Jakos paradoksalnie czasu brak. Podroz byla ok. Dalam sobie rade sama. Maly spal w samolocie :)

• Fermina Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjemy! Wowka, wesele trwało do poniedziałku. :D Także chyba udane. Nawet Mąż wziął urlop na żądanie. ;) I raczej mamy po skoku. Julek jeszcze w sobotę urządził nam prawdziwą masakrę, w drodze na ślub myślałam, że wyskoczę z auta. Za to już w niedzielę, święte dziecko, usnął w łóżeczku po raz pierwszy od tygodnia, wczoraj też uśmiechnięty od rana do nocy. Nawet na zebraniu sołeckim ( chcą nam postawić plac zabaw i siłownię zewnętrzną naprzeciw domu :D ), gdzie ciągle ktoś wrzeszczał, spał dwie godziny bez zająknięcia. Alleluja! Ma świetny humor jednak pewnie do czasu - idą mu górne trójki. Te potoki śliny od miesiąca to nie przypadek - dziąsła na ząbkach przekrwione a na dole takie dwie małe kuleczki po bokach już się uwypukliły. Biedny ciągle tam sobie naciska paluszkami, ale bez marudzenia jak dotąd.

Postaram się nadrobić, ale niczego nie obiecuję, bo muszę ogarniać dom po weselu i całym sezonie.

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Pisałam Wam wczoraj o wysypce na główce Miśka. O 3w nocy pojechałam znim do szpitala na opieke świąteczną. Biedny nie mógł spac, co chwile płakał miał wysypaną główke i drapał sie do krwi. Pierwsze co zaczełam myslec ze cos zjadłam chociaż od początku jadlam wszystko i nie bylo problemow. Okazało sie ze to wysypka kontaktowa. Mąż zgolił wczoraj brode, i go tą brodą miział po główce... wysmarował sie jakimś kremem po goleniu. Dostalismy leki zyrtec i maść
    Miał mnie odciążyc a narobił jeszcze wi3cej problemów

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 16:47

201501064565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej biedny maluszek :(

Kamilkowi ted wychodzą czerwone kropki jak go chlopak podrapie broda :/ Raz tez myslalam, ze to od czegos co zjadlam, ale szybko zeszlo...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Z Wiki ciągle jesteśmy, czytamy, ale jakoś brak weny ;)

W piątek miałyśmy szczepienie - pediatra troche zlał moje pytania o diete itd, a w sobotę pojechaliśmy prywatnie do specjalisty alergologii i dermatologii. Bardzo fajna babka, wykluczyliśmy póki co alergie na bmk. U Wiki stwierdziła atopowe zapalenie skóry. Zmieniamy też witamine D na devikap, bo według obserwacji to on powodował te nieładne kupki.

Te wszystkie zmiany w fałdkach, nie były efektem upałów i odparzeń, a właśnie AZS.

Kwiatkowa, u nas też pediatra nie robił próby trakcji.

Patk, modlimy się za dzidzie Twojej przyjaciółki. Dawaj znać jak będziesz miała jakieś informacje.
    Jednocześnie śledziłam wczoraj zbiórkę na Marianne i przez łzy cieszyłam się, że ludzie potrafią jednak się zmobilizować i zrobić coś dobrego, to budujące.

U nas noce ostatnio tragiczne, dziś wstawałam co półtora godziny. Dokładnie za tydzień jedziemy do Łodzi do ICZMP, aby sprawdzić czy wada zniknęła i jestem kłębkiem nerwów, podejrzewam, że Wiki się udziela.

Wowka, zaczełam tęsknić do mojego ekspresu ;) my mieliśmy chyba intelie one Touch.

Kattalinna, Wowka, bardzo ładne bodziaczki. Ubolewam, że poznańskie dzieci nie są dumne ze swych mam ;)
    U nas tylko zwykła teczka z wpisanymi gratulacjami.

J.s. trzymam kciuki, żeby to był zwykły okres,a nie jakieś powikłania spirali. Chociaż podejrzewam, że ta mogła się przyczynić do większego krwawienia, w końcu to ciało obce w organizmie.

Niezmiennie uważam, że nasze wiosenne dzieci są najpiękniejsze w świecie. Każde, bez wyjątku :*

A tu Wiki zasadzająca się na gofra matki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ba71044181b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:28

Katy, Sela, Feeva, Mama32, kattalinna, wariancja, D_basiula, Wowka, pawojoszka, Patk, Mała Matylda, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, mojej mamie sie wrosla, bo byla uczulona.
    Ogolnie slyszalam, ze moga byc powiklania przez stan zapalny ze wzgledu wlasnie, ze to cialo obce i miesiaczki sa mocniejsze i bardziej bolesne, zobaczymy. W pazdzierniku jade zobaczyc czy sie nie przemiescila, bo to podobno przez to czesto sa niepozadane ciaze

Fatalita, trzymam kciuki, na pewno nastroj udziela sie takze Wiki.
    Chociaz powiem ci, ze jak Igor skonczyl 4 miesiace to zaczely sie noce pobudka co poltora h - dwie godziny, potem znowu sie unormowalo, dzisiaj powtorka. Jak w kalejdoskopie.

Edit:

Wiki ewidentnie miala ochote na gofra XD
    Cudna dziewczynka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:36

Fatalita lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Hmm u nas też chyba nie było żadnej trakcji. Bynajmniej nic o tym nie wiem.

Kwiatkowa super, że podróż udana. Ładuj akumulatory :-)

Monika nie dziwie się, że pojechaliście do szpitala, jakby u nas były takie plamki/kropki to też bym wolała sprawdzic. Oby szybko minęło.

Fatalita przypomnij jakie macie kupki?? Bo u nas okropna woda od początku, a od tyg to się leje z pampka. Tak 2 tyg po porodzie kupki były mniej wiecej konsystencji kremu, a później woda. Może też kupie to co Ty.
    Wiki cudna, a ten gofer mmmmmm nie dziwie się, że tak patrzy na niego.
    Odezwij się jak będziecie po wizycie z Wiki. Trzymamy kciuki.

J.S jak tak piszesz o tych powikłaniach to chyba bym się bała tej spirali. Oby u Ciebie było wszystko idealnie.

Miałam w tym miesiącu w końcu kupić te kulki do ćwiczeń kegla i co... mąż upuścił tel i oczywiście ekran pęknięty i uszkodzony (ponad połowa jest czarna). Już sobie wyobrażam ile to kosztuje... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:23

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech juz sie ten remont skonczy bo juz mam dosc tego syfu naprawde...A ten wujek tak powoli to robi, ze masakra :/ Wczoraj nic nie zrobil prawie bo go pies ugryzl...Juz nas umowilam z behawiorysta, a jak to nic nie da to go oddam bo juz nie mam sily do niego :/
    Trzeba bylo kundelka ze schroniska wziac, rasowego mi sie zachcialo :/

Sorki za narzekanie, ale mnie to wszystko juz wkurza...

Edit. Fatalita, widac, ze Wiki wie co dobre :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:29

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ
    Kupiłam tkaną. Taką
    https://pl.lennylamb.com/web_page/11020
    Dobrze, że pojechaliscie do szpitala. A Mężowi kategorycznie zabron takich miziakow po goleniu.

Boże, dlaczego zawsze zapominam o czym czytam!?

Wiki widać że ma chrapke na te pyszności :D Też bym zjadła gofera.

U nas jutro 4mc a ja nadal bez okresu, a Wy już po kilka razy, dziwne. Nie, żebym tesknila... XD

Kattalinna zdrówka dla Ani :*

J.S oby było wszystko ok :)

Mam ponad kilo śliwek od babci... Chyba trzeba jakieś ciacho ukręcić.

My właśnie na spacerze. Pogoda idealna, pochmurno, chłodno :)

Katy może behawiorysta sobie poradzi z nim. Szkoda oddawać, ale jak macie mieć z nim cały czas takie cyrki...

Sela wybacz, zapomniałam Męża wczoraj zapytać o to wywoływanie. Ustawilam przypomnienie i dziś zapytam :)

Odkąd przestałam Mani podawać probiotyk to kupki z wodnisto śluzowych zmieniły się na takie gęste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:45

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo licze na tego behawioryste bo ma dobre opinie i zajmuje się dokladnie tym z czym mamy problem. No i na szczęście do domu przyjedzie wiec bedziemy wszyscy mogli w tym uczestniczyc. Nie chciałabym go oddawac bo mamy go juz dlugo i wiem, ze to tez nasza wina, ze jest jak jest... Pocieszam sie tylko tym, ze duzo właścicieli beagli pisze, ze jest to trudna rasa i nie tylko nasz daje popalic :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to chyba zęby jednak. Ręce z buzi nie wychodzą. Marudna, spać nie może. Jeśli tak to ma wyglądać to ja się zastrzelę. I ogłuchnę. I się zapłaczę bo mi jej szkoda :-(

Fermina, cieszę się z dobrych dni :-)

Fatalita, będzie dobrze!

Katy, w końcu! Oby to było konstruktywne, ja nie wyobrażam sobie oddać zwierzaka...

Fatalita, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva nic nie szkodzi. Co do tej kupki to ja od miesiąca nie podaje probiotyku i jest tak samo. Teraz znowu zaczęłam podawać, bo już sama nie wiem.

Katy szkoda psiaka oddawać wiem, że masz nerwy ale serce mu pęknie z tęsknoty za Tobą... kciuki za wizyte behawiorysty, oby pomogła.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze okresu od porodu nie mialam.

Dziewczyny doradzcie mi, bo bede pierwszy raz tak robic...
    W sb rano jedziemy na wesele, ok 2h drogi. Musze zabrac ze soba zamrozone mleko. Mam jej wyjac rano z zamrazalki w sb, i wsadzic do lodowki jak tylko dojedziemy na miejsce czy jak?
    Mleko to mala bedzie pila w sb wieczorem

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 najlepiej jakbyś miała jakąś torebkę termiczna na drogę, w której szybko się nie rozmrozi. Po dotarciu na miejsce szybko do lodówki. Rozmrozone mleko w lodówce i tam przechowywane może stać 24h, rozmrazane w temp pokojowej 12h. Oczywiście jeśli woreczek nie był otwierany, bo jeśli był otwierany to takie rozmrozone może stać 4h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 12:54

Mama32 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, czyli w takim razie jak woreczek nie byl otwierany a w aucie bedzie 21 st to moze stac bez niczego w temp pokojowej do wieczora (lacznie do 12h od wyjecia z zamrazalki)? Bo opakowanie temiczne zostawilam w Niemczech, tutaj w pl nie mam i lodowki turystycznej tez nie posiadam

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wie co dobre :D Też patrzylabym takim głodnym wzrokiem, Fatalita, nie było Ci głupio jeść? :D trzymamy kciuki za wizytę, daj koniecznie znać :)

Fermina, czyli Julo to imprezowe dziecko, skoro potrzebował wesela w domu żeby usnąć spokojnie :D oby częściej, tzn. zasypianie częściej, a nie wesele :D

Kattalinna, jeśli to jednak zęby, to niech idą jak najszybciej i najmniej boleśnie!

My po szczepieniu. Skrzat nie zauważył wbicia w nogę. Przy szczepieniu w ramię bardziej mu nie pasowało że był unieruchomiony, niż samo szczepienie. Ryku nie było, moje dzielne dziecko :)

A, waga 6400g. Wzrost 63,5cm. Głowa i klatka po 40cm. Klatki nie chciał dac sobie zmierzyć, postanowił zabrać pielegniarce miarkę :D

Mama32, kattalinna, Katy, Sela, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ