X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dziękuję ze pamięć :)
    Czytam Was dość systematycznie, lajkuję, nie pisałam bo nie chciałam narzekać. Nadal mamy problemy z zasypianiem, a dodatkowo sen Zosi bywa przerywany przez nowych sąsiadów, którzy zamieszkali nad nami. Nie chodzi o imprezy, choć w ciągu miesiąca urządzili dwie, bardziej problematyczny jest ich styl życia, wszystko co robią robią bardzo głośno. To młodzi rodzice z dwójką dzieci w wieku ok. 6 i 2 lata. W kuchni chyba mają płytki na podłodze i przesuwają po nich z piskiem ciężkie krzesła, często przesuwają też meble w pokojach, dzieci ciągle rzucają zabawkami, biegają boso głośno tupiąc. Niby nic takiego, ale ostatnio nie ma dnia aby Zosia nie została obudzona przez nagły dźwięk z mieszkania nad nami, chociaż sami od początku nie zapewnialiśmy jej sterylnej ciszy podczas snu i nasze domowe życie toczy się normalnie podczas jej drzemek. Wieczorami niania elektroniczna co chwilę się włącza. Dobrze, że tylko wynajmujemy to mieszkanie, czekamy na odbiór kluczy do własnego.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę tylko narzekać więc napiszę, że uważnie obejrzałam wszystkie zdjęcia i po raz kolejny stwierdziłam, że piękne te nasze wiosenne dzieci :)

Feeva, super wyglądacie z Manią w chuście :)
    Ja mam chustę Little Frog, na razie tylko ćwiczyłam motanie przed lustrem, nie mam porównania z innymi ale tak sobie myślę, że wiele zależy od gramatury chusty, a dopiero w dalszej kolejności od marki.

Patk, czekałam na wieści od Ciebie, bardzo się ucieszyłam że są tak pozytywne. Zdrowia dla córeczki przyjaciółki.

Wowka, gratuluję udanego spaceru i znalezienia sposobu na Skrzata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:25

Patk, Berbecia, MonikaJ, pawojoszka, kattalinna, Wowka, Fatalita, D_basiula, J.S, Katy, Feeva, Sela, Mama32, Hoope, Mycha666, Tanda lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zachwycałam że podam marchewkę ale Młoda co chwile marudziła... i dobrze bo po drzemce Miśka zauważyłam czerwone plamki na jego główce. Pomyślałam że może sie zgrzał, dzisiaj mąż przejął kąpiel i po było juz ich więcej. Gdybym podała marchewke pomyślałabym ze to od tego, czekam do jutra jak nie bedzie poprawy to podejrzewam alergie.
    Feeva chodziło mi o rodzaj chusty np elastyczna tkana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 23:22

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, poszło ;) już niewiwle zostało, napewno będzie dobrze :)

201501064565.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk super że już lepiej z tym maleństwem.

Mała Matylda jaka ta twoja Zosia pogodna ,a sąsiedzi no cóż uroki bloków dlatego nigdy nie chciałam w nich mieszkać .

Mała Matylda lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak usłyszycie że gdzieś w opolskim kobieta udusiła chłopa poduszka to będzie o mnie . Nasza mała dużo śpi i często do niej zaglądam żeby sprawdzić czy wszystko ok ,a ten mój wrócił z roboty Postal nad łóżeczkiem po chwili zaczął mała szturchać palcem po czym mnie zawołał pytając "czy to tak powinno być?" Wziol rączkę małej podniósł i puścił a jej ta rączka tak bezwładnie opadła że ja mało na zawał nie padłam a ona poprstu twardo spala. No zamorduje gada kiedyś

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na warcie. Nie śpimy prawie godzinę. Myślałam, że tylko karmienie na śpiocha ale nic z tego. Nie śpi na dobre. Do tego coś charczy w nosku. Nic nie widać a dźwięk mnie irytuje. Nie chcę włączać odkurzacza... Leży sobie radosna na kanapie, nuci piosenkę i skrzeczy, oba kciuki w buzi. Może faktycznie zęby?
    Monika, kciuki za poprawę!

Mama, dobra decyzja :-)

Mała Matylda, Zofia cudna! Współczuję sąsiadów... Mnie do szału doprowadzają hałasy z ulicy choć Ani chyba nie przeszkadzają. Poza motorami i sportowymi autami. Serio to musi być takie głośne??

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, Zosia prześliczna :) sasiad9w współczuję, idioci są wszędzie.

Kattalinna, jak tam warta?

Skrzat zatankowany, po raz drugi już tej nocy, leży sam w łóżeczku i coś tam jeszcze gada. Więc leżę i nasłuchuję co on robi. Jest noc, powinien zasnąć. Na razie nawala ręką w szczebelki.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, jak wszystkie ładnie śpią :)

U nas dzień. Podwójną kawę poproszę. Ja o tej godzinie na prawdę źle funkcjonuję.

A taki miałam fajny sen, że byłam wróżką, która usypiała i budziła dzieci. Latałam od domu do domu i albo lulałam, albo szczypałam, żeby się budziły :D

Fermina, wesele się przedłużyło do wtorku, czy Julo nie daje żyć? :D

Fatalita, co u Wiki?

D_basiula, jak tam Twoje zapalenie i sytuacja w domu?

Bardzo dawno też Kira, Lukrecja, Asix i Kama nie pisały. Hop, Hop, utonelyscie w pampkach?

Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koło północy udało położyć, do pierwszego karmienia była w łóżeczku, potem wolałam mieć przy sobie. Jest katar i trochę kaszlu, możliwe że w reakcji na spływanie kataru. Podłączyłam do odkurzacza ale nie mogę ściągnąć wszystkiego. Nie wiem co robić...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól fizjologiczna i leżenie na brzuchu? Jak humor Ani? Marudzi czy bez problemu?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól i brzuszek w akcji. Humor wyśmienity na szczęście. Obserwuję...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna kawe prosze rowniez.

Wowka, wybralas ostatecznie ekspres?

Mala Matyldq, cudowna Zosia i wspolczuje sasiadow, niestety moi mieszkaja pod nami a czesto budza Igorka, tak glosno mowia i stukaja wszystkim.

Feeva, pieknie wygladacie w chuscie.

Katy, gratuluje siostrze zajscia w ciaze :)

Kattalina, moze faktycznie lezenie na brzuszku? Mojemu tez wtedy wszystko splywa.

A to co sie odwalilo dzis, pobudka co 2h a o 2:30 do 4:30 zero spania, tylko usmiechy, zabawa, no dramat. Moje dziecko ktorw ma dwie pobudki i spi od 19 do 7 dzis zwariowalo na dobre.
    Ech ech. Dobrze ze tata byl, to pomagal.

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że nie marudzi. Ściągaj katar, nakroplaj solą i czekaj, aż przejdzie :)

JS, na czele jest twoje Saeco i Saeco incanto. Teściowa chce nam kupić, więc zostawię jej ostateczny wybór:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 07:41

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, rozumiem, dwa super wiec jaki by wybor nie padl - bedziesz zadowolona :)

U nas pochmurno, 20 stopni, idealnie na spacerek.

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie lubi katarku. Na widok rurki ucieka główką. Boję się popaść teraz w paranoję: bo przecież pewnie przeze mnie ten katar bo za cienko ubieram. Tylko w słońcu gorąco, ale w cieniu nie, a nie da przykryć się gdy nie śpi... Już mi przyszło do głowy dziś, żeby nie iść na spacer ale to przesada jednak.

JS, oby to było jednorazowe!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Dzisiaj juz tak super nie było, Kamil pospal w łóżeczku godzine tylko i kolo 4 nie chciał spac, ale w koncu jakos zasnal :p

Dostalam okres wiec moze w koncu bedzie mniej marudny. Szkoda, ze w tym remoncie zaginęły gdzies moje podpaski i musze czekac az mi chlopak kupi..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, chyba przeoczylam, to przed okresem Kamil jest bardziej marudny?

Kattalina, to na pewno nie jest twoja wina, idz normalnie na spacer, a fakt ze pogoda jest dziwna w ciebiu zimno, wychodzisz na slonce i goraco, ja sama glupieje jak mam ubierac juz.

Ja tez mam okres i to jaki, nigdy w zyciu takiego nie mialam, chyba przez spirale taki mocny.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a wydzielina z noska wycieka? Jesli nie to moze sapka od resztek mleczka?

Moje dziecko dalo mi wczoraj tak popalic, ze wieczorem nie wiedzialam jak sie nazywam. Do tego spróbowałam spacerowki - nic z tego, ledwo zdazylam obejsc blok dookola i marudzenie. Skisniemy w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:21

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Katy, chyba przeoczylam, to przed okresem Kamil jest bardziej marudny?

Kattalina, to na pewno nie jest twoja wina, idz normalnie na spacer, a fakt ze pogoda jest dziwna w ciebiu zimno, wychodzisz na slonce i goraco, ja sama glupieje jak mam ubierac juz.

Ja tez mam okres i to jaki, nigdy w zyciu takiego nie mialam, chyba przez spirale taki mocny.

Zauwazylam, ze jakos tydzien przed zaczyna strasznie marudzic, ale czytalam, ze przy kp moze tak byc...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ