Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dziękuję ze pamięć :)
    Czytam Was dość systematycznie, lajkuję, nie pisałam bo nie chciałam narzekać. Nadal mamy problemy z zasypianiem, a dodatkowo sen Zosi bywa przerywany przez nowych sąsiadów, którzy zamieszkali nad nami. Nie chodzi o imprezy, choć w ciągu miesiąca urządzili dwie, bardziej problematyczny jest ich styl życia, wszystko co robią robią bardzo głośno. To młodzi rodzice z dwójką dzieci w wieku ok. 6 i 2 lata. W kuchni chyba mają płytki na podłodze i przesuwają po nich z piskiem ciężkie krzesła, często przesuwają też meble w pokojach, dzieci ciągle rzucają zabawkami, biegają boso głośno tupiąc. Niby nic takiego, ale ostatnio nie ma dnia aby Zosia nie została obudzona przez nagły dźwięk z mieszkania nad nami, chociaż sami od początku nie zapewnialiśmy jej sterylnej ciszy podczas snu i nasze domowe życie toczy się normalnie podczas jej drzemek. Wieczorami niania elektroniczna co chwilę się włącza. Dobrze, że tylko wynajmujemy to mieszkanie, czekamy na odbiór kluczy do własnego.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę tylko narzekać więc napiszę, że uważnie obejrzałam wszystkie zdjęcia i po raz kolejny stwierdziłam, że piękne te nasze wiosenne dzieci :)

Feeva, super wyglądacie z Manią w chuście :)
    Ja mam chustę Little Frog, na razie tylko ćwiczyłam motanie przed lustrem, nie mam porównania z innymi ale tak sobie myślę, że wiele zależy od gramatury chusty, a dopiero w dalszej kolejności od marki.

Patk, czekałam na wieści od Ciebie, bardzo się ucieszyłam że są tak pozytywne. Zdrowia dla córeczki przyjaciółki.

Wowka, gratuluję udanego spaceru i znalezienia sposobu na Skrzata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:25

Patk, Berbecia, MonikaJ, pawojoszka, kattalinna, Wowka, Fatalita, D_basiula, J.S, Katy, Feeva, Sela, Mama32, Hoope, Mycha666, Tanda lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zachwycałam że podam marchewkę ale Młoda co chwile marudziła... i dobrze bo po drzemce Miśka zauważyłam czerwone plamki na jego główce. Pomyślałam że może sie zgrzał, dzisiaj mąż przejął kąpiel i po było juz ich więcej. Gdybym podała marchewke pomyślałabym ze to od tego, czekam do jutra jak nie bedzie poprawy to podejrzewam alergie.
    Feeva chodziło mi o rodzaj chusty np elastyczna tkana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 23:22

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, poszło ;) już niewiwle zostało, napewno będzie dobrze :)

201501064565.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk super że już lepiej z tym maleństwem.

Mała Matylda jaka ta twoja Zosia pogodna ,a sąsiedzi no cóż uroki bloków dlatego nigdy nie chciałam w nich mieszkać .

Mała Matylda lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak usłyszycie że gdzieś w opolskim kobieta udusiła chłopa poduszka to będzie o mnie . Nasza mała dużo śpi i często do niej zaglądam żeby sprawdzić czy wszystko ok ,a ten mój wrócił z roboty Postal nad łóżeczkiem po chwili zaczął mała szturchać palcem po czym mnie zawołał pytając "czy to tak powinno być?" Wziol rączkę małej podniósł i puścił a jej ta rączka tak bezwładnie opadła że ja mało na zawał nie padłam a ona poprstu twardo spala. No zamorduje gada kiedyś

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na warcie. Nie śpimy prawie godzinę. Myślałam, że tylko karmienie na śpiocha ale nic z tego. Nie śpi na dobre. Do tego coś charczy w nosku. Nic nie widać a dźwięk mnie irytuje. Nie chcę włączać odkurzacza... Leży sobie radosna na kanapie, nuci piosenkę i skrzeczy, oba kciuki w buzi. Może faktycznie zęby?
    Monika, kciuki za poprawę!

Mama, dobra decyzja :-)

Mała Matylda, Zofia cudna! Współczuję sąsiadów... Mnie do szału doprowadzają hałasy z ulicy choć Ani chyba nie przeszkadzają. Poza motorami i sportowymi autami. Serio to musi być takie głośne??

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, Zosia prześliczna :) sasiad9w współczuję, idioci są wszędzie.

Kattalinna, jak tam warta?

Skrzat zatankowany, po raz drugi już tej nocy, leży sam w łóżeczku i coś tam jeszcze gada. Więc leżę i nasłuchuję co on robi. Jest noc, powinien zasnąć. Na razie nawala ręką w szczebelki.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, jak wszystkie ładnie śpią :)

U nas dzień. Podwójną kawę poproszę. Ja o tej godzinie na prawdę źle funkcjonuję.

A taki miałam fajny sen, że byłam wróżką, która usypiała i budziła dzieci. Latałam od domu do domu i albo lulałam, albo szczypałam, żeby się budziły :D

Fermina, wesele się przedłużyło do wtorku, czy Julo nie daje żyć? :D

Fatalita, co u Wiki?

D_basiula, jak tam Twoje zapalenie i sytuacja w domu?

Bardzo dawno też Kira, Lukrecja, Asix i Kama nie pisały. Hop, Hop, utonelyscie w pampkach?

Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koło północy udało położyć, do pierwszego karmienia była w łóżeczku, potem wolałam mieć przy sobie. Jest katar i trochę kaszlu, możliwe że w reakcji na spływanie kataru. Podłączyłam do odkurzacza ale nie mogę ściągnąć wszystkiego. Nie wiem co robić...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól fizjologiczna i leżenie na brzuchu? Jak humor Ani? Marudzi czy bez problemu?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól i brzuszek w akcji. Humor wyśmienity na szczęście. Obserwuję...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna kawe prosze rowniez.

Wowka, wybralas ostatecznie ekspres?

Mala Matyldq, cudowna Zosia i wspolczuje sasiadow, niestety moi mieszkaja pod nami a czesto budza Igorka, tak glosno mowia i stukaja wszystkim.

Feeva, pieknie wygladacie w chuscie.

Katy, gratuluje siostrze zajscia w ciaze :)

Kattalina, moze faktycznie lezenie na brzuszku? Mojemu tez wtedy wszystko splywa.

A to co sie odwalilo dzis, pobudka co 2h a o 2:30 do 4:30 zero spania, tylko usmiechy, zabawa, no dramat. Moje dziecko ktorw ma dwie pobudki i spi od 19 do 7 dzis zwariowalo na dobre.
    Ech ech. Dobrze ze tata byl, to pomagal.

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że nie marudzi. Ściągaj katar, nakroplaj solą i czekaj, aż przejdzie :)

JS, na czele jest twoje Saeco i Saeco incanto. Teściowa chce nam kupić, więc zostawię jej ostateczny wybór:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 07:41

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, rozumiem, dwa super wiec jaki by wybor nie padl - bedziesz zadowolona :)

U nas pochmurno, 20 stopni, idealnie na spacerek.

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie lubi katarku. Na widok rurki ucieka główką. Boję się popaść teraz w paranoję: bo przecież pewnie przeze mnie ten katar bo za cienko ubieram. Tylko w słońcu gorąco, ale w cieniu nie, a nie da przykryć się gdy nie śpi... Już mi przyszło do głowy dziś, żeby nie iść na spacer ale to przesada jednak.

JS, oby to było jednorazowe!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Dzisiaj juz tak super nie było, Kamil pospal w łóżeczku godzine tylko i kolo 4 nie chciał spac, ale w koncu jakos zasnal :p

Dostalam okres wiec moze w koncu bedzie mniej marudny. Szkoda, ze w tym remoncie zaginęły gdzies moje podpaski i musze czekac az mi chlopak kupi..

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, chyba przeoczylam, to przed okresem Kamil jest bardziej marudny?

Kattalina, to na pewno nie jest twoja wina, idz normalnie na spacer, a fakt ze pogoda jest dziwna w ciebiu zimno, wychodzisz na slonce i goraco, ja sama glupieje jak mam ubierac juz.

Ja tez mam okres i to jaki, nigdy w zyciu takiego nie mialam, chyba przez spirale taki mocny.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a wydzielina z noska wycieka? Jesli nie to moze sapka od resztek mleczka?

Moje dziecko dalo mi wczoraj tak popalic, ze wieczorem nie wiedzialam jak sie nazywam. Do tego spróbowałam spacerowki - nic z tego, ledwo zdazylam obejsc blok dookola i marudzenie. Skisniemy w domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:21

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Katy, chyba przeoczylam, to przed okresem Kamil jest bardziej marudny?

Kattalina, to na pewno nie jest twoja wina, idz normalnie na spacer, a fakt ze pogoda jest dziwna w ciebiu zimno, wychodzisz na slonce i goraco, ja sama glupieje jak mam ubierac juz.

Ja tez mam okres i to jaki, nigdy w zyciu takiego nie mialam, chyba przez spirale taki mocny.

Zauwazylam, ze jakos tydzien przed zaczyna strasznie marudzic, ale czytalam, ze przy kp moze tak byc...

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ