Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna, dziękuję ze pamięć
Czytam Was dość systematycznie, lajkuję, nie pisałam bo nie chciałam narzekać. Nadal mamy problemy z zasypianiem, a dodatkowo sen Zosi bywa przerywany przez nowych sąsiadów, którzy zamieszkali nad nami. Nie chodzi o imprezy, choć w ciągu miesiąca urządzili dwie, bardziej problematyczny jest ich styl życia, wszystko co robią robią bardzo głośno. To młodzi rodzice z dwójką dzieci w wieku ok. 6 i 2 lata. W kuchni chyba mają płytki na podłodze i przesuwają po nich z piskiem ciężkie krzesła, często przesuwają też meble w pokojach, dzieci ciągle rzucają zabawkami, biegają boso głośno tupiąc. Niby nic takiego, ale ostatnio nie ma dnia aby Zosia nie została obudzona przez nagły dźwięk z mieszkania nad nami, chociaż sami od początku nie zapewnialiśmy jej sterylnej ciszy podczas snu i nasze domowe życie toczy się normalnie podczas jej drzemek. Wieczorami niania elektroniczna co chwilę się włącza. Dobrze, że tylko wynajmujemy to mieszkanie, czekamy na odbiór kluczy do własnego.
-
Nie chcę tylko narzekać więc napiszę, że uważnie obejrzałam wszystkie zdjęcia i po raz kolejny stwierdziłam, że piękne te nasze wiosenne dzieci
Feeva, super wyglądacie z Manią w chuście
Ja mam chustę Little Frog, na razie tylko ćwiczyłam motanie przed lustrem, nie mam porównania z innymi ale tak sobie myślę, że wiele zależy od gramatury chusty, a dopiero w dalszej kolejności od marki.
Patk, czekałam na wieści od Ciebie, bardzo się ucieszyłam że są tak pozytywne. Zdrowia dla córeczki przyjaciółki.
Wowka, gratuluję udanego spaceru i znalezienia sposobu na Skrzata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:25
Patk, Berbecia, MonikaJ, pawojoszka, kattalinna, Wowka, Fatalita, D_basiula, J.S, Katy, Feeva, Sela, Mama32, Hoope, Mycha666, Tanda lubią tę wiadomość
-
Tak sie zachwycałam że podam marchewkę ale Młoda co chwile marudziła... i dobrze bo po drzemce Miśka zauważyłam czerwone plamki na jego główce. Pomyślałam że może sie zgrzał, dzisiaj mąż przejął kąpiel i po było juz ich więcej. Gdybym podała marchewke pomyślałabym ze to od tego, czekam do jutra jak nie bedzie poprawy to podejrzewam alergie.
Feeva chodziło mi o rodzaj chusty np elastyczna tkanaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 23:22
-
Jak usłyszycie że gdzieś w opolskim kobieta udusiła chłopa poduszka to będzie o mnie . Nasza mała dużo śpi i często do niej zaglądam żeby sprawdzić czy wszystko ok ,a ten mój wrócił z roboty Postal nad łóżeczkiem po chwili zaczął mała szturchać palcem po czym mnie zawołał pytając "czy to tak powinno być?" Wziol rączkę małej podniósł i puścił a jej ta rączka tak bezwładnie opadła że ja mało na zawał nie padłam a ona poprstu twardo spala. No zamorduje gada kiedyś
-
Witam się na warcie. Nie śpimy prawie godzinę. Myślałam, że tylko karmienie na śpiocha ale nic z tego. Nie śpi na dobre. Do tego coś charczy w nosku. Nic nie widać a dźwięk mnie irytuje. Nie chcę włączać odkurzacza... Leży sobie radosna na kanapie, nuci piosenkę i skrzeczy, oba kciuki w buzi. Może faktycznie zęby?
Monika, kciuki za poprawę!
Mama, dobra decyzja
Mała Matylda, Zofia cudna! Współczuję sąsiadów... Mnie do szału doprowadzają hałasy z ulicy choć Ani chyba nie przeszkadzają. Poza motorami i sportowymi autami. Serio to musi być takie głośne??Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda, Zosia prześliczna
sasiad9w współczuję, idioci są wszędzie.
Kattalinna, jak tam warta?
Skrzat zatankowany, po raz drugi już tej nocy, leży sam w łóżeczku i coś tam jeszcze gada. Więc leżę i nasłuchuję co on robi. Jest noc, powinien zasnąć. Na razie nawala ręką w szczebelki.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
O, jak wszystkie ładnie śpią
U nas dzień. Podwójną kawę poproszę. Ja o tej godzinie na prawdę źle funkcjonuję.
A taki miałam fajny sen, że byłam wróżką, która usypiała i budziła dzieci. Latałam od domu do domu i albo lulałam, albo szczypałam, żeby się budziły
Fermina, wesele się przedłużyło do wtorku, czy Julo nie daje żyć?
Fatalita, co u Wiki?
D_basiula, jak tam Twoje zapalenie i sytuacja w domu?
Bardzo dawno też Kira, Lukrecja, Asix i Kama nie pisały. Hop, Hop, utonelyscie w pampkach?Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Koło północy udało położyć, do pierwszego karmienia była w łóżeczku, potem wolałam mieć przy sobie. Jest katar i trochę kaszlu, możliwe że w reakcji na spływanie kataru. Podłączyłam do odkurzacza ale nie mogę ściągnąć wszystkiego. Nie wiem co robić...
-
Podwojna kawe prosze rowniez.
Wowka, wybralas ostatecznie ekspres?
Mala Matyldq, cudowna Zosia i wspolczuje sasiadow, niestety moi mieszkaja pod nami a czesto budza Igorka, tak glosno mowia i stukaja wszystkim.
Feeva, pieknie wygladacie w chuscie.
Katy, gratuluje siostrze zajscia w ciaze
Kattalina, moze faktycznie lezenie na brzuszku? Mojemu tez wtedy wszystko splywa.
A to co sie odwalilo dzis, pobudka co 2h a o 2:30 do 4:30 zero spania, tylko usmiechy, zabawa, no dramat. Moje dziecko ktorw ma dwie pobudki i spi od 19 do 7 dzis zwariowalo na dobre.
Ech ech. Dobrze ze tata byl, to pomagal.Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
To dobrze, że nie marudzi. Ściągaj katar, nakroplaj solą i czekaj, aż przejdzie
JS, na czele jest twoje Saeco i Saeco incanto. Teściowa chce nam kupić, więc zostawię jej ostateczny wybór:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 07:41
-
Ania nie lubi katarku. Na widok rurki ucieka główką. Boję się popaść teraz w paranoję: bo przecież pewnie przeze mnie ten katar bo za cienko ubieram. Tylko w słońcu gorąco, ale w cieniu nie, a nie da przykryć się gdy nie śpi... Już mi przyszło do głowy dziś, żeby nie iść na spacer ale to przesada jednak.
JS, oby to było jednorazowe! -
Dzien dobry :p
Dzisiaj juz tak super nie było, Kamil pospal w łóżeczku godzine tylko i kolo 4 nie chciał spac, ale w koncu jakos zasnal :p
Dostalam okres wiec moze w koncu bedzie mniej marudny. Szkoda, ze w tym remoncie zaginęły gdzies moje podpaski i musze czekac az mi chlopak kupi.. -
Katy, chyba przeoczylam, to przed okresem Kamil jest bardziej marudny?
Kattalina, to na pewno nie jest twoja wina, idz normalnie na spacer, a fakt ze pogoda jest dziwna w ciebiu zimno, wychodzisz na slonce i goraco, ja sama glupieje jak mam ubierac juz.
Ja tez mam okres i to jaki, nigdy w zyciu takiego nie mialam, chyba przez spirale taki mocny. -
Kattalinna, a wydzielina z noska wycieka? Jesli nie to moze sapka od resztek mleczka?
Moje dziecko dalo mi wczoraj tak popalic, ze wieczorem nie wiedzialam jak sie nazywam. Do tego spróbowałam spacerowki - nic z tego, ledwo zdazylam obejsc blok dookola i marudzenie. Skisniemy w domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:21
-
J.S wrote:Katy, chyba przeoczylam, to przed okresem Kamil jest bardziej marudny?
Kattalina, to na pewno nie jest twoja wina, idz normalnie na spacer, a fakt ze pogoda jest dziwna w ciebiu zimno, wychodzisz na slonce i goraco, ja sama glupieje jak mam ubierac juz.
Ja tez mam okres i to jaki, nigdy w zyciu takiego nie mialam, chyba przez spirale taki mocny.
Zauwazylam, ze jakos tydzien przed zaczyna strasznie marudzic, ale czytalam, ze przy kp moze tak byc...