X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    My po konsultacjach. Ręce bolą po tym dociaganiu jak nie wiem :D po pierwszej próbie motania byłam przerażona bo niczego nie pamiętałam jak później kazała samej motac. Ale kilka razy zamotalam i się utrwalilo.
    Chusty jeszcze nie mam, były treningowe. Zresztą doradczyni mówiła, żeby nie kupować bo na konsultacjach dobierzemy rozmiar itd.
    Motanie w kieszonkę jak dla mnie łatwiejsze o wiele i szybsze niż w kangurka.
    Ale jaka wygoda! Obie ręce wolne :)
    Wy jakie macie chusty? Mi polecala Lenny Lamb lub Luna Dream. Little frog za sztywny. I cwiczylysmy na każdej i rzeczywiście na Little frogu ciężej.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5748506e5447.jpg

Ja mam dwie little frog i nie narzekam :) Pasiaka kupiłam używanego, więc już był złamany i ładnie się dociąga. Lazurowy cube mam od nowości jest miękki, gładki, płynnie się dociąga.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, gratulacje dla siostry :)

Patk, trzymam kciuki za zdrowie tego malenstwa. Tesciowa no comment...

Feeva, ja mam chuste Lenny Lamb, nawet chyba taka jak u Ciebie na zdjeciu tylko inny kolorek. W porowaniu z chusta Bebelulu, ktora jest baaardzo gruba, LL dociaga sie super. W sobote tez ide na warsztaty, zeby skorygowac wiazanie, boje sie lazic z dzieckiem nieprawdlowo zwiazanym. Moze corci sie spodoba i skorzystamy cos z tej jesieni.

W koncu zajęłam czyms dziecko na dluzej niz 5 min - balon z helem ;)
    A i precelek krakowski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 17:47

Mycha666, Wowka, Sela, Feeva, Katy, kamciaelcia, kattalinna, Mała Matylda, Cola87, Hoope lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda mi Little Froga dociagalo się gorzej niż Lenny Lamb i LunaDream, mimo że już wypracowany. Nawet w dotyku czuć, że LF jest grubszy i sztywniejszy. Na pewno kupię Lenny Lamb :)
    Fajnie, bo dostalysmy z siostrą od doradczyni kupon rabatowy :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk no teściowa ma tupet jak nikt... szkoda słów. Oby jej przyjaciółka powiedziała czego się od Twojego męża dowiedziała ;-)
    I trzymamy kciuki za Maluszka. Daj znać jak się czegoś dowiesz.

Feeva to czekam na info.
    Co do chusty to ja mam womar Zafiro (N17 diamond) jestem meeega zadowolona. Firma z Częstochowy, zapłaciłam coś 180 czy 190 zł jakoś tak.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jest już po operacji. Wszystko poszło zgodnie z planem, chociaż nie wiedziałam że niestety operacja nerki to było usunięcie tej chorej nerki. To była wielotorbielowatość czy coś takiego.
    Straszne. Teraz trzymamy kciuki za płucka oby zaczęły lepiej pracować. Dostaje sterydy i jest poprawa. Strasznie się cieszę że wszystko się udało.

kattalinna, pawojoszka, Tanda, MonikaJ, Katy, D_basiula, Berbecia, Feeva, Mała Matylda, Wowka, J.S, jangwa_maua, Kwiatkowa24, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, dobre wieści, oby każde kolejne też takie były :-)

Kurczaki, też może powinnam się wybrać na jakieś warsztaty albo skontaktować z doradcą chustowym. Umiem tylko kieszonkę ale ja samouk. I nie bolało mnie nic od dociągania nigdy. Czy to znaczy, że źle robię?

A moja chusta to girasol zunil, tkana przez gwatemalskich indian :-)

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Tanda mi Little Froga dociagalo się gorzej niż Lenny Lamb i LunaDream, mimo że już wypracowany. Nawet w dotyku czuć, że LF jest grubszy i sztywniejszy. Na pewno kupię Lenny Lamb :)
    Fajnie, bo dostalysmy z siostrą od doradczyni kupon rabatowy :)

Zależy pewnie który model :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kurczaki, też może powinnam się wybrać na jakieś warsztaty albo skontaktować z doradcą chustowym. Umiem tylko kieszonkę ale ja samouk. I nie bolało mnie nic od dociągania nigdy. Czy to znaczy, że źle robię?

A moja chusta to girasol zunil, tkana przez gwatemalskich indian :-)

Spokojnie, dociąganie nie musi boleć XD
    Mnie też nic nigdy nie bolało, a motam już drugie dziecko.

Chustę sobie wygooglowałam, piękna <3

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, oby juz bylo tylko lepiej:)

Udalo mi sie rozsmieszyc Kamila tak, ze sie smial na glos! :D

Wowka, kattalinna, J.S, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, super wiesci :)

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mam nadzieję że już będzie tylko lepiej. :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień prawie bez snu, za to z całą gamą reakcji i dźwięków. Doszły nowe: piszczy tak, że w uszach dzwoni - taka radość ;-) dużo marudzenia i przyklejenia do mamy. Ciekawe jaka będzie noc, zasypianie poszło normalnie.

Fermina, Mała Matylda, jak u Was?

Edit: Feeva, to chyba Ty kupowałaś te rękawiczki do gryzienia? Jak się sprawdzają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:43

Patk, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Feeva, to chyba Ty kupowałaś te rękawiczki do gryzienia? Jak się sprawdzają?

Też kupiłam ta rękawiczke mouthie mitten ale Barbara tylko się wku... że nie może paluszków dydusiować a najlepiej całej rączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:47

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk super że malutka przyjaciółki dobrze zniosła operacje. Dużo zdrowia dla niej życzę.

Feeva - dla mnie kieszonkę też szybciej się mota, ale kangurek na lato był trochę lepszy. No i doradcą mowila, że dla kobiet lepszy kangurek, bo kieszonka obciąża coś tam u kobiet :P . Ja mam froga pasiaka i nie był zły a kupiłam nowego. Mam dwie chusty LL ( moje ulubione), mam jeszcze ellevill i sensimo. Tylko frog jest pasiakiem :) . Ja chcę się nauczyć plecaka prostego i spróbować nosić małą na plecach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:59

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisisj byl fajny dzien do momentu wykscia na spacer o godz 17. Mysle sobie nie spala 2h wiec jest pora jej ostatniej drzemki, moze nie bedzie cyrkowac w wozku. Zasnela o 18.10, wyczerpana juz chyba placzem i darciem sie. Ale nie dalo rady prowadzic i wozka przez las i jej na rekach, gdzie jeszcze nie trzyma mocno glowki. Czulam sie bezradna.
    Jutro w nocy przyjezdza maz, w sr dzwonie do babeczek od chustowania, zobaczymy czy w miare szybko mnie umowia. Trudno najwyzej jak to sie nie sprawdzi, beda pieniadze wyrzucone w bloto a mala nie bedzie poki co wychodzic sama ze mna na spacery.
    Do jakiego wieku tak realnie dzieci chca chodzic w takiej chuscie? Bo z tego co pamietam chusty sa jakos do 30kg?? Ale nie wierze ze takie duze dzieci chca byc owijane..chyba ze myle to z nosidelkiem.
    W kazdym badz razie, ralnie chusty do roczku czy krocej?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 moja prawie 3 latka nie chustowana za małego na urlopie jak się zmęczyła, zamotałam ją u chłopa to nawet zasnęła :) . Wszystko zależy od dziecka jak długo będzie chciało być blisko mamy ;)

Mama32 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień świąteczny.

Skrzat łaskawie zezwolił na spacer 2,5h. W rozłożonej na płasko spacerowce, z milionem zabawek i czasoumilaczy. Święto, gdzie to zapisać? :D spacerowka od dziś zostaje z nami, gondola powędrowała na strych. Przykro mi, nie mam już malutkiego dziecka, dlaczego Skrzat tak szybko rośnie?

Jutro szczepienie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero teraz mam chwile zeby napisac.
    Patk super ze dobrze z malenstwem twojej kolezanki.
    MonikaJ i jak po podaniu marchewki za smakowala.
    Ja na szczescie nie mam problemu z wozkiem tym razem moja jest wozkowa, woli byc usypiana w wozku niz na rekach. Ona jest przeciwienstwem syna.

My jutro mamy szczepienie tak jak Skrzacik i stuka nam 4 miesiace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 22:11

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.siepomaga.pl/marianna
    Jak któraś może niech wesprze. Jeszcze nie ma połowy potrzebnej kwoty ale dla tej małej też jest nadzieja, jak dla córeczki przyjaciółki.

• Patk Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne są te choroby. Płakać mi się chce ze chorują takie maluszki niewinne.

Jest moc już jest 75% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 22:53

‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ