Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka, nie, najpierw bralismy bebilon ha, potem zwykly przez 3 tygodnie i po 3 tygodniach zaczely sie zaparcia, placz, bol brzucha i poczytalam troche w internecie, hipp combiotik albo bebilon profutura maja jedne z najlepszych skladow, bardzo duzo dobrych opinii, dzieci bardzo rzadko maja po tym problemu z brzuszkiem.
Mozesz sprobowac, jest drozsze od bebiko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 07:55
-
Dzień dobry!
Kattalinna, cieszę się, że to tylko katar. Jak tam dzisiaj temperatura? Jak poszło pobieranie moczu?
Wowka, przepiękny Skrzacik! Ma niesamowite usteczka. Jak on urósł
Fermina, moja Zosia też ma łyse kółeczko z tyłu. Kiedyś je odkryła i długo badała rączką. Z przodu włosy wciąż obecne – chyba za rzadko ją całuję
Biedny Julek. Mam nadzieję, że później spał już spokojnie.
Feeva, o której dzisiaj pobudka? Jak się czujesz?
J.S, współczuję ciężkiej nocy.
Laurka, gratuluję nowej umiejętności Emilki.
Katy, to chyba rekord? Gratuluję
U nas noc udana, choć zapowiadała się ciężko. Zosia przedłużyła sobie drzemkę, więc wieczorny rytuał odbył się z 40-minutowym opóźnieniem, zasnęła po pierwszym odłożeniu. Po 3,5h zawołała jeść. Daję cyca, ale ona zamiast się przyssać jak zwykle i poczekać chwilkę aż mleko zacznie wypływać na przemian chwytała i puszczała brodawkę krzycząc coraz głośniej. Skończyło się na tym, że uruchomiłam wypływ za pomocą laktatora, a potem karmiłam chodząc po pokoju w ciemności bo na leżąco nie mogła się wyciszyć na tyle by jeść. To moje wygłodzone dziecko zjadło wieczorem 140 ml odciągniętego mleka, zwykle je mniej, a przesypia 5h. Potem była mega kupa, po 3 dniach od poprzedniej. Dalsza część nocy lepiej niż kiedykolwiek – kolejne karmienie o 5, zasnęła zaraz po odłożeniu, wstała o 7:10 i jeszcze zasnęła przy cycu, ostatecznie pobudka o 7:40
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:47
Katy, kattalinna, Fermina, Wowka lubią tę wiadomość
-
Was budziły dzieci, u nas odwrotnie. Matka odkurzacz odpalała o 4... Siuski złapane, prawie 10ml. Oczywiście z tej okazji kupa w nocy i kupa przed przyklejeniem. Ale myłam tylko ciepłą wodą. Najwyżej będę poprawiać badanie. Temperatura tetra 36,9
Edit: temperatura oczywiście Ani, nie tetry, za to terazWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:05
Mała Matylda, Feeva, Katy, Fermina, Hoope, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Kattalinna cieszę się, że temperatura Ani wraca do normy
Mala Matylda u nas ostateczna pobudka o 7:06
Dzisiaj pochmurno, deszczowo. Fajnie.
Ma mi dziś przyjść chusta
Moja Mania też ma lyse kółko z tyłuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:06
Mała Matylda, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, tak, to była tylko jednorazowa akcja, potem już sobie spał smacznie i nie płakał. Cieszę się, że noc się Wam udała, mimo początkowych perypetii.
Katar jest nadal obecny i tak dziś idę do przychodni więc chyba wezmę Kluska na osluchanie przed weekendem, na wszelki wypadek.
Ciągle zapominam, że zmienia mu sie rytm dnia i próbuje go położyć spać godzinkę po obudzeniu porannym. No nie. Chyba się już tak nie bawimy. Któryś już dzień z rzędu mija drugą godzina a on hasa w najlepsze.
Chodzicie z katarkami na spacery?
Kattalinna, śliczna temperaturka.
Katy, gratuluję ogromnie.U nas snu nocnego jest od dłuższego czasu 10 godzin. Na więcej nie ma co liczyć.
Katy, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Zdecydowanie rekord, a teraz juz pierwsza drzemka xd
U mnie tez deszczowo to moze dlatego :p
A tu dowod na to, ze tatus za rzadko zmienia pieluche:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/789b133b1d42.jpg
Cale plecy zasikane byly
A takie body ostatnio zamowilam, ale jednak moglam 74 bo sa na styk...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/896081b7a107.jpg
Fermina, Feeva, Hoope, Patk, Wowka, Fatalita, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, D_basiula, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Katy
Nie wiem czemu wpadł na pomysł, żeby te rzepy zapiac z tyłu
A body słodkie
Ja ostatnio na wyprzedaży w 5 10 15 zamówiłam mojej szare body z napisem Córeczka MamusiJak ja w nie ubiore to wrzucę zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:30
Katy lubi tę wiadomość
-
Katalina super że temperatura wraca. Swoją drogą ja jestem ludziem o niskiej temperaturze od zawsze. U mnie temperatura powyżej 38.5 to już jest naprawdę źle. A na codzień mam tak 36.2. Jako dziecko i nastolatka badano mnie na tarczycę, cukrzycę i inne. Ale może to być spowodowane tymi hormonami. W każdym razie już tak mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 13:57
-
Katy.
Mistrz!
Patk, słodka jest. Mi wygląda ok bez wkładki.
Czytałam sobie o pelzaniu i trafiłam na jakąś nawiedzoną stronę, na której jest napisane ze dziecko w wieku 2,5 miesiąca powinno pełzac 50 metrów dziennie i jak tego nie robi to jest zanurzone neurologicznie i oni serdecznie zapraszają na odpłatny kurs wspomagania rozwoju dziecka.Internet mnie czasem przeraża..
Edit. Czytam sobie te stronę dalej. Masakra. Czy wiecie, że jeżeli w wieku naszych dzieci nie opanuje się nauki pelzania to dysleksja, dysgrafia i szereg innych dysfunkcji gwarantowane? A w wieku 4 tygodni dziecko powinno się przemieszczać bez problemu o 1,5 metra. I pewnie znajdzie się ktoś, kto uwierzy i się przejmie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:10
Katy lubi tę wiadomość
-
Fermina zaburzona to jest ta strona chyba
Patk wygląda ok. Ja wkładkę wyjęłam tak dawno, że zapomniałam, że w ogóle była
Kattalinna a może macie popsuty termometr? Wszyscy tacy wychłodzeni, trochę zastanawiające. Albo źle mierzyszFermina, kattalinna lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
U nas chyba jest tak samo gdy śpi. Ale my nie mamy isofixa więc mogę fotelik dać nieco inaczej, wyżej nóżki i broda mniej opada (bardziej leży niż siedzi). No i zawsze jadę z tyłu, żeby w razie W pilnować oddechu.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Patk, na moje oko ok bez wkładki. Głowa czasem u nas tez tak leci przez sen. Z wkładką było gorzej
Podsuwaj do tyłu. Ewentualnie można wziąć głowę trochę na boczek
Jangwa, wkładka jest dla wczesniakow i noworodków. W cybexie cloud q wyjmuje się ją przy pierwszej regulacji wysokosci zagłówka. Jak głowa wystaje to wymień fotelik
Fermina, upośledzeni. Nóż się w kieszeni otwiera, że ktoś tak żeruje na rodzicachz gilem chodzę na spacery. Może krótsze, ale chodzę. Daj znać po lekarzu
Katy, ile trudu i zaangażowania należało włożyć w takie ubranie pieluchydoceń, a nie obśmiewasz
Kattalinna, cieszę się że złapania siuśków i powrotu do odpowiedniej temperatury
Hoope, biere dziecko z dobrego domuspektaklu komediowo tanecznego starczy dla ich dwóch
Też mam nie-dzień. Trochę pospalismy, ale takie głupoty mi się śniły, że jestem w złym humorze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 12:20
Katy, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość
-
Hejka...
U nas wciąż masakra nocna. Co godzinę, półtora wstaje. Jeszcze w nocy względnie daje radę, ale nad ranem mam wrażenie, że zanim się obudze to Wiki już z 5 minut się drze.
Kattalinna trzymamy kciuki za zdrowie Ani. Daj znać jak będą wyniki.
Fermina, zapytałaś czy chodzimy z katarkami na spacery. Pomyślałam o katarku-odciągaczu i zastanawiałam się jaki jest sens brania katarku, skoro odkurzacza ze sobą nie wezmę
Fermina, najgorzej że ktoś uwierzy w bujdy na tej stronie. Pisanie takich rzeczy powinno być karane.
Katy, u nas dzisiaj ubierał tatuś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57d8df829a0.jpg
Pomijam fakt, że ubrana w rzeczy za małe, odłożone na wydanieKaty, Wowka, Fermina, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Hoope, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Wiki chyba zadowolona.
Mnie kiedyś Tata uczesał do przedszkola. Akurat był fotograf. Uwieczniono dwa kitki - jeden nad uchem, drugi na czubku głowy.
Tak sobie myślę, że gdyby Julek spał w swoim łóżeczku pewnie też bym narzekała na noce, dziś było karmienie 6 razy..
Aż wkleję Wam linka do tej strony, bo się oburzam coraz bardziej. Co za tupet..
http://cudownedziecko.pl/dla-rodzicow/kalendarz-rozwoju-dziecka/rozwoj-dziecka-drugi-i-trzeci-miesiac-zycia/Fatalita, kattalinna, Hoope, Sela lubią tę wiadomość