Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka, nie, najpierw bralismy bebilon ha, potem zwykly przez 3 tygodnie i po 3 tygodniach zaczely sie zaparcia, placz, bol brzucha i poczytalam troche w internecie, hipp combiotik albo bebilon profutura maja jedne z najlepszych skladow, bardzo duzo dobrych opinii, dzieci bardzo rzadko maja po tym problemu z brzuszkiem.
Mozesz sprobowac, jest drozsze od bebiko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 07:55
-
Dzień dobry!
Kattalinna, cieszę się, że to tylko katar
. Jak tam dzisiaj temperatura? Jak poszło pobieranie moczu?
Wowka, przepiękny Skrzacik! Ma niesamowite usteczka. Jak on urósł
Fermina, moja Zosia też ma łyse kółeczko z tyłu. Kiedyś je odkryła i długo badała rączką
. Z przodu włosy wciąż obecne – chyba za rzadko ją całuję 
Biedny Julek
. Mam nadzieję, że później spał już spokojnie.
Feeva, o której dzisiaj pobudka? Jak się czujesz?
J.S, współczuję ciężkiej nocy.
Laurka, gratuluję nowej umiejętności Emilki.
Katy, to chyba rekord? Gratuluję
U nas noc udana, choć zapowiadała się ciężko. Zosia przedłużyła sobie drzemkę, więc wieczorny rytuał odbył się z 40-minutowym opóźnieniem, zasnęła po pierwszym odłożeniu. Po 3,5h zawołała jeść. Daję cyca, ale ona zamiast się przyssać jak zwykle i poczekać chwilkę aż mleko zacznie wypływać na przemian chwytała i puszczała brodawkę krzycząc coraz głośniej. Skończyło się na tym, że uruchomiłam wypływ za pomocą laktatora, a potem karmiłam chodząc po pokoju w ciemności bo na leżąco nie mogła się wyciszyć na tyle by jeść. To moje wygłodzone dziecko zjadło wieczorem 140 ml odciągniętego mleka, zwykle je mniej, a przesypia 5h
. Potem była mega kupa, po 3 dniach od poprzedniej. Dalsza część nocy lepiej niż kiedykolwiek – kolejne karmienie o 5, zasnęła zaraz po odłożeniu, wstała o 7:10 i jeszcze zasnęła przy cycu, ostatecznie pobudka o 7:40
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:47
Katy, kattalinna, Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

-
Was budziły dzieci, u nas odwrotnie. Matka odkurzacz odpalała o 4... Siuski złapane, prawie 10ml. Oczywiście z tej okazji kupa w nocy i kupa przed przyklejeniem. Ale myłam tylko ciepłą wodą. Najwyżej będę poprawiać badanie. Temperatura tetra 36,9

Edit: temperatura oczywiście Ani, nie tetry, za to teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:05
Mała Matylda, Feeva, Katy, Fermina, Hoope, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Kattalinna cieszę się, że temperatura Ani wraca do normy

Mala Matylda u nas ostateczna pobudka o 7:06
Dzisiaj pochmurno, deszczowo. Fajnie.
Ma mi dziś przyjść chusta
Moja Mania też ma lyse kółko z tyłu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:06
Mała Matylda, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, tak, to była tylko jednorazowa akcja, potem już sobie spał smacznie i nie płakał. Cieszę się, że noc się Wam udała, mimo początkowych perypetii.

Katar jest nadal obecny i tak dziś idę do przychodni więc chyba wezmę Kluska na osluchanie przed weekendem, na wszelki wypadek.
Ciągle zapominam, że zmienia mu sie rytm dnia i próbuje go położyć spać godzinkę po obudzeniu porannym. No nie. Chyba się już tak nie bawimy. Któryś już dzień z rzędu mija drugą godzina a on hasa w najlepsze.
Chodzicie z katarkami na spacery?
Kattalinna, śliczna temperaturka.
Katy, gratuluję ogromnie.
U nas snu nocnego jest od dłuższego czasu 10 godzin. Na więcej nie ma co liczyć.
Katy, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Zdecydowanie rekord, a teraz juz pierwsza drzemka xd
U mnie tez deszczowo to moze dlatego :p
A tu dowod na to, ze tatus za rzadko zmienia pieluche:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/789b133b1d42.jpg
Cale plecy zasikane byly
A takie body ostatnio zamowilam, ale jednak moglam 74 bo sa na styk...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/896081b7a107.jpg
Fermina, Feeva, Hoope, Patk, Wowka, Fatalita, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, D_basiula, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Katy

Nie wiem czemu wpadł na pomysł, żeby te rzepy zapiac z tyłu
A body słodkie
Ja ostatnio na wyprzedaży w 5 10 15 zamówiłam mojej szare body z napisem Córeczka Mamusi
Jak ja w nie ubiore to wrzucę zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:30
Katy lubi tę wiadomość
-
Katalina super że temperatura wraca. Swoją drogą ja jestem ludziem o niskiej temperaturze od zawsze. U mnie temperatura powyżej 38.5 to już jest naprawdę źle. A na codzień mam tak 36.2. Jako dziecko i nastolatka badano mnie na tarczycę, cukrzycę i inne. Ale może to być spowodowane tymi hormonami. W każdym razie już tak mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 13:57
-
Katy.
Mistrz!
Patk, słodka jest. Mi wygląda ok bez wkładki.
Czytałam sobie o pelzaniu i trafiłam na jakąś nawiedzoną stronę, na której jest napisane ze dziecko w wieku 2,5 miesiąca powinno pełzac 50 metrów dziennie i jak tego nie robi to jest zanurzone neurologicznie i oni serdecznie zapraszają na odpłatny kurs wspomagania rozwoju dziecka.
Internet mnie czasem przeraża..
Edit. Czytam sobie te stronę dalej. Masakra. Czy wiecie, że jeżeli w wieku naszych dzieci nie opanuje się nauki pelzania to dysleksja, dysgrafia i szereg innych dysfunkcji gwarantowane? A w wieku 4 tygodni dziecko powinno się przemieszczać bez problemu o 1,5 metra. I pewnie znajdzie się ktoś, kto uwierzy i się przejmie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:10
Katy lubi tę wiadomość
-
Fermina zaburzona to jest ta strona chyba

Patk wygląda ok. Ja wkładkę wyjęłam tak dawno, że zapomniałam, że w ogóle była
Kattalinna a może macie popsuty termometr? Wszyscy tacy wychłodzeni, trochę zastanawiające. Albo źle mierzysz
Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

-
U nas chyba jest tak samo gdy śpi. Ale my nie mamy isofixa więc mogę fotelik dać nieco inaczej, wyżej nóżki i broda mniej opada (bardziej leży niż siedzi). No i zawsze jadę z tyłu, żeby w razie W pilnować oddechu.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

-
Patk, na moje oko ok bez wkładki. Głowa czasem u nas tez tak leci przez sen. Z wkładką było gorzej
Podsuwaj do tyłu. Ewentualnie można wziąć głowę trochę na boczek 
Jangwa, wkładka jest dla wczesniakow i noworodków. W cybexie cloud q wyjmuje się ją przy pierwszej regulacji wysokosci zagłówka. Jak głowa wystaje to wymień fotelik
Fermina, upośledzeni. Nóż się w kieszeni otwiera, że ktoś tak żeruje na rodzicach
z gilem chodzę na spacery. Może krótsze, ale chodzę. Daj znać po lekarzu 
Katy, ile trudu i zaangażowania należało włożyć w takie ubranie pieluchy
doceń, a nie obśmiewasz 
Kattalinna, cieszę się że złapania siuśków i powrotu do odpowiedniej temperatury
Hoope, biere dziecko z dobrego domu
spektaklu komediowo tanecznego starczy dla ich dwóch 
Też mam nie-dzień. Trochę pospalismy, ale takie głupoty mi się śniły, że jestem w złym humorze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 12:20
Katy, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość
-
Hejka...
U nas wciąż masakra nocna. Co godzinę, półtora wstaje. Jeszcze w nocy względnie daje radę, ale nad ranem mam wrażenie, że zanim się obudze to Wiki już z 5 minut się drze.
Kattalinna trzymamy kciuki za zdrowie Ani. Daj znać jak będą wyniki.
Fermina, zapytałaś czy chodzimy z katarkami na spacery. Pomyślałam o katarku-odciągaczu i zastanawiałam się jaki jest sens brania katarku, skoro odkurzacza ze sobą nie wezmę
Fermina, najgorzej że ktoś uwierzy w bujdy na tej stronie. Pisanie takich rzeczy powinno być karane.
Katy, u nas dzisiaj ubierał tatuś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57d8df829a0.jpg
Pomijam fakt, że ubrana w rzeczy za małe, odłożone na wydanie
Katy, Wowka, Fermina, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Hoope, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Wiki chyba zadowolona.
Mnie kiedyś Tata uczesał do przedszkola. Akurat był fotograf. Uwieczniono dwa kitki - jeden nad uchem, drugi na czubku głowy. 
Tak sobie myślę, że gdyby Julek spał w swoim łóżeczku pewnie też bym narzekała na noce, dziś było karmienie 6 razy..
Aż wkleję Wam linka do tej strony, bo się oburzam coraz bardziej. Co za tupet..
http://cudownedziecko.pl/dla-rodzicow/kalendarz-rozwoju-dziecka/rozwoj-dziecka-drugi-i-trzeci-miesiac-zycia/
Fatalita, kattalinna, Hoope, Sela lubią tę wiadomość