X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, nie, najpierw bralismy bebilon ha, potem zwykly przez 3 tygodnie i po 3 tygodniach zaczely sie zaparcia, placz, bol brzucha i poczytalam troche w internecie, hipp combiotik albo bebilon profutura maja jedne z najlepszych skladow, bardzo duzo dobrych opinii, dzieci bardzo rzadko maja po tym problemu z brzuszkiem.
    Mozesz sprobowac, jest drozsze od bebiko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 07:55

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kamil jeszcze spi :o Aplikacja mowi, ze to juz 13h xd Z przerwami na cycka oczywiscie, ale prawie na spiocha :o

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kattalinna, cieszę się, że to tylko katar :). Jak tam dzisiaj temperatura? Jak poszło pobieranie moczu?

Wowka, przepiękny Skrzacik! Ma niesamowite usteczka. Jak on urósł :D

Fermina, moja Zosia też ma łyse kółeczko z tyłu. Kiedyś je odkryła i długo badała rączką :P. Z przodu włosy wciąż obecne – chyba za rzadko ją całuję XD
    Biedny Julek :(. Mam nadzieję, że później spał już spokojnie.

Feeva, o której dzisiaj pobudka? Jak się czujesz?

J.S, współczuję ciężkiej nocy.

Laurka, gratuluję nowej umiejętności Emilki.

Katy, to chyba rekord? Gratuluję :)

U nas noc udana, choć zapowiadała się ciężko. Zosia przedłużyła sobie drzemkę, więc wieczorny rytuał odbył się z 40-minutowym opóźnieniem, zasnęła po pierwszym odłożeniu. Po 3,5h zawołała jeść. Daję cyca, ale ona zamiast się przyssać jak zwykle i poczekać chwilkę aż mleko zacznie wypływać na przemian chwytała i puszczała brodawkę krzycząc coraz głośniej. Skończyło się na tym, że uruchomiłam wypływ za pomocą laktatora, a potem karmiłam chodząc po pokoju w ciemności bo na leżąco nie mogła się wyciszyć na tyle by jeść. To moje wygłodzone dziecko zjadło wieczorem 140 ml odciągniętego mleka, zwykle je mniej, a przesypia 5h o.O. Potem była mega kupa, po 3 dniach od poprzedniej. Dalsza część nocy lepiej niż kiedykolwiek – kolejne karmienie o 5, zasnęła zaraz po odłożeniu, wstała o 7:10 i jeszcze zasnęła przy cycu, ostatecznie pobudka o 7:40 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:47

Katy, kattalinna, Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was budziły dzieci, u nas odwrotnie. Matka odkurzacz odpalała o 4... Siuski złapane, prawie 10ml. Oczywiście z tej okazji kupa w nocy i kupa przed przyklejeniem. Ale myłam tylko ciepłą wodą. Najwyżej będę poprawiać badanie. Temperatura tetra 36,9 <3

Edit: temperatura oczywiście Ani, nie tetry, za to teraz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:05

Mała Matylda, Feeva, Katy, Fermina, Hoope, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna cieszę się, że temperatura Ani wraca do normy :)

Mala Matylda u nas ostateczna pobudka o 7:06 :)

Dzisiaj pochmurno, deszczowo. Fajnie.
    Ma mi dziś przyjść chusta <3

Moja Mania też ma lyse kółko z tyłu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:06

Mała Matylda, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, lubię za powodzenie misji zebrania siuśków mimo przeciwności losu ;) oraz za temperaturę.
    Trzymam kciuki aby jak najszybciej odkurzacz służył tylko do sprzątania

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, tak, to była tylko jednorazowa akcja, potem już sobie spał smacznie i nie płakał. Cieszę się, że noc się Wam udała, mimo początkowych perypetii. :)

Katar jest nadal obecny i tak dziś idę do przychodni więc chyba wezmę Kluska na osluchanie przed weekendem, na wszelki wypadek.
    Ciągle zapominam, że zmienia mu sie rytm dnia i próbuje go położyć spać godzinkę po obudzeniu porannym. No nie. Chyba się już tak nie bawimy. Któryś już dzień z rzędu mija drugą godzina a on hasa w najlepsze.

Chodzicie z katarkami na spacery?

Kattalinna, śliczna temperaturka. :)

Katy, gratuluję ogromnie. :) U nas snu nocnego jest od dłuższego czasu 10 godzin. Na więcej nie ma co liczyć. ;)

Katy, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie rekord, a teraz juz pierwsza drzemka xd

U mnie tez deszczowo to moze dlatego :p

A tu dowod na to, ze tatus za rzadko zmienia pieluche:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/789b133b1d42.jpg

Cale plecy zasikane byly :/

A takie body ostatnio zamowilam, ale jednak moglam 74 bo sa na styk...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/896081b7a107.jpg

Fermina, Feeva, Hoope, Patk, Wowka, Fatalita, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, D_basiula, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy XD XD XD
    Nie wiem czemu wpadł na pomysł, żeby te rzepy zapiac z tyłu XD
    A body słodkie <3

Ja ostatnio na wyprzedaży w 5 10 15 zamówiłam mojej szare body z napisem Córeczka Mamusi :D Jak ja w nie ubiore to wrzucę zdjęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:30

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mam dziś zły dzień ale ta pielucha zmienia wszystko XD XD XD

Oddam dziecko. Ktoś chętny?

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, leje XD XD Ale ile to zachodu bylo, zeby zapiac je z tylu XD

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina super że temperatura wraca. Swoją drogą ja jestem ludziem o niskiej temperaturze od zawsze. U mnie temperatura powyżej 38.5 to już jest naprawdę źle. A na codzień mam tak 36.2. Jako dziecko i nastolatka badano mnie na tarczycę, cukrzycę i inne. Ale może to być spowodowane tymi hormonami. W każdym razie już tak mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 13:57

• Fermina Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy. :D Mistrz!

Patk, słodka jest. Mi wygląda ok bez wkładki. ;)

Czytałam sobie o pelzaniu i trafiłam na jakąś nawiedzoną stronę, na której jest napisane ze dziecko w wieku 2,5 miesiąca powinno pełzac 50 metrów dziennie i jak tego nie robi to jest zanurzone neurologicznie i oni serdecznie zapraszają na odpłatny kurs wspomagania rozwoju dziecka. :D Internet mnie czasem przeraża..

Edit. Czytam sobie te stronę dalej. Masakra. Czy wiecie, że jeżeli w wieku naszych dzieci nie opanuje się nauki pelzania to dysleksja, dysgrafia i szereg innych dysfunkcji gwarantowane? A w wieku 4 tygodni dziecko powinno się przemieszczać bez problemu o 1,5 metra. I pewnie znajdzie się ktoś, kto uwierzy i się przejmie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:10

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina zaburzona to jest ta strona chyba XD

Patk wygląda ok. Ja wkładkę wyjęłam tak dawno, że zapomniałam, że w ogóle była XD

Kattalinna a może macie popsuty termometr? Wszyscy tacy wychłodzeni, trochę zastanawiające. Albo źle mierzysz :P

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba jest tak samo gdy śpi. Ale my nie mamy isofixa więc mogę fotelik dać nieco inaczej, wyżej nóżki i broda mniej opada (bardziej leży niż siedzi). No i zawsze jadę z tyłu, żeby w razie W pilnować oddechu.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak, że jeśli głowa nie wystaje to jest ok z wkładką?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, na moje oko ok bez wkładki. Głowa czasem u nas tez tak leci przez sen. Z wkładką było gorzej :) Podsuwaj do tyłu. Ewentualnie można wziąć głowę trochę na boczek :)

Jangwa, wkładka jest dla wczesniakow i noworodków. W cybexie cloud q wyjmuje się ją przy pierwszej regulacji wysokosci zagłówka. Jak głowa wystaje to wymień fotelik ;)

Fermina, upośledzeni. Nóż się w kieszeni otwiera, że ktoś tak żeruje na rodzicach :/ z gilem chodzę na spacery. Może krótsze, ale chodzę. Daj znać po lekarzu :)

Katy, ile trudu i zaangażowania należało włożyć w takie ubranie pieluchy :D doceń, a nie obśmiewasz :D

Kattalinna, cieszę się że złapania siuśków i powrotu do odpowiedniej temperatury :D

Hoope, biere dziecko z dobrego domu :D spektaklu komediowo tanecznego starczy dla ich dwóch :P

Też mam nie-dzień. Trochę pospalismy, ale takie głupoty mi się śniły, że jestem w złym humorze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 12:20

Katy, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, masakra. Na pewno znajdą się ludzie, którzy w to uwierzą i poleca z kasą w zębach XD

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...

U nas wciąż masakra nocna. Co godzinę, półtora wstaje. Jeszcze w nocy względnie daje radę, ale nad ranem mam wrażenie, że zanim się obudze to Wiki już z 5 minut się drze.

Kattalinna trzymamy kciuki za zdrowie Ani. Daj znać jak będą wyniki.

Fermina, zapytałaś czy chodzimy z katarkami na spacery. Pomyślałam o katarku-odciągaczu i zastanawiałam się jaki jest sens brania katarku, skoro odkurzacza ze sobą nie wezmę ;)

Fermina, najgorzej że ktoś uwierzy w bujdy na tej stronie. Pisanie takich rzeczy powinno być karane.

Katy, u nas dzisiaj ubierał tatuś :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57d8df829a0.jpg
    Pomijam fakt, że ubrana w rzeczy za małe, odłożone na wydanie ;)

Katy, Wowka, Fermina, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Hoope, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki chyba zadowolona. :D Mnie kiedyś Tata uczesał do przedszkola. Akurat był fotograf. Uwieczniono dwa kitki - jeden nad uchem, drugi na czubku głowy. :D

Tak sobie myślę, że gdyby Julek spał w swoim łóżeczku pewnie też bym narzekała na noce, dziś było karmienie 6 razy..

Aż wkleję Wam linka do tej strony, bo się oburzam coraz bardziej. Co za tupet..

http://cudownedziecko.pl/dla-rodzicow/kalendarz-rozwoju-dziecka/rozwoj-dziecka-drugi-i-trzeci-miesiac-zycia/

Fatalita, kattalinna, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ