X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, nie, najpierw bralismy bebilon ha, potem zwykly przez 3 tygodnie i po 3 tygodniach zaczely sie zaparcia, placz, bol brzucha i poczytalam troche w internecie, hipp combiotik albo bebilon profutura maja jedne z najlepszych skladow, bardzo duzo dobrych opinii, dzieci bardzo rzadko maja po tym problemu z brzuszkiem.
    Mozesz sprobowac, jest drozsze od bebiko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 07:55

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kamil jeszcze spi :o Aplikacja mowi, ze to juz 13h xd Z przerwami na cycka oczywiscie, ale prawie na spiocha :o

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kattalinna, cieszę się, że to tylko katar :). Jak tam dzisiaj temperatura? Jak poszło pobieranie moczu?

Wowka, przepiękny Skrzacik! Ma niesamowite usteczka. Jak on urósł :D

Fermina, moja Zosia też ma łyse kółeczko z tyłu. Kiedyś je odkryła i długo badała rączką :P. Z przodu włosy wciąż obecne – chyba za rzadko ją całuję XD
    Biedny Julek :(. Mam nadzieję, że później spał już spokojnie.

Feeva, o której dzisiaj pobudka? Jak się czujesz?

J.S, współczuję ciężkiej nocy.

Laurka, gratuluję nowej umiejętności Emilki.

Katy, to chyba rekord? Gratuluję :)

U nas noc udana, choć zapowiadała się ciężko. Zosia przedłużyła sobie drzemkę, więc wieczorny rytuał odbył się z 40-minutowym opóźnieniem, zasnęła po pierwszym odłożeniu. Po 3,5h zawołała jeść. Daję cyca, ale ona zamiast się przyssać jak zwykle i poczekać chwilkę aż mleko zacznie wypływać na przemian chwytała i puszczała brodawkę krzycząc coraz głośniej. Skończyło się na tym, że uruchomiłam wypływ za pomocą laktatora, a potem karmiłam chodząc po pokoju w ciemności bo na leżąco nie mogła się wyciszyć na tyle by jeść. To moje wygłodzone dziecko zjadło wieczorem 140 ml odciągniętego mleka, zwykle je mniej, a przesypia 5h o.O. Potem była mega kupa, po 3 dniach od poprzedniej. Dalsza część nocy lepiej niż kiedykolwiek – kolejne karmienie o 5, zasnęła zaraz po odłożeniu, wstała o 7:10 i jeszcze zasnęła przy cycu, ostatecznie pobudka o 7:40 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 08:47

Katy, kattalinna, Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was budziły dzieci, u nas odwrotnie. Matka odkurzacz odpalała o 4... Siuski złapane, prawie 10ml. Oczywiście z tej okazji kupa w nocy i kupa przed przyklejeniem. Ale myłam tylko ciepłą wodą. Najwyżej będę poprawiać badanie. Temperatura tetra 36,9 <3

Edit: temperatura oczywiście Ani, nie tetry, za to teraz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:05

Mała Matylda, Feeva, Katy, Fermina, Hoope, Wowka, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna cieszę się, że temperatura Ani wraca do normy :)

Mala Matylda u nas ostateczna pobudka o 7:06 :)

Dzisiaj pochmurno, deszczowo. Fajnie.
    Ma mi dziś przyjść chusta <3

Moja Mania też ma lyse kółko z tyłu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:06

Mała Matylda, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, lubię za powodzenie misji zebrania siuśków mimo przeciwności losu ;) oraz za temperaturę.
    Trzymam kciuki aby jak najszybciej odkurzacz służył tylko do sprzątania

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, tak, to była tylko jednorazowa akcja, potem już sobie spał smacznie i nie płakał. Cieszę się, że noc się Wam udała, mimo początkowych perypetii. :)

Katar jest nadal obecny i tak dziś idę do przychodni więc chyba wezmę Kluska na osluchanie przed weekendem, na wszelki wypadek.
    Ciągle zapominam, że zmienia mu sie rytm dnia i próbuje go położyć spać godzinkę po obudzeniu porannym. No nie. Chyba się już tak nie bawimy. Któryś już dzień z rzędu mija drugą godzina a on hasa w najlepsze.

Chodzicie z katarkami na spacery?

Kattalinna, śliczna temperaturka. :)

Katy, gratuluję ogromnie. :) U nas snu nocnego jest od dłuższego czasu 10 godzin. Na więcej nie ma co liczyć. ;)

Katy, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie rekord, a teraz juz pierwsza drzemka xd

U mnie tez deszczowo to moze dlatego :p

A tu dowod na to, ze tatus za rzadko zmienia pieluche:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/789b133b1d42.jpg

Cale plecy zasikane byly :/

A takie body ostatnio zamowilam, ale jednak moglam 74 bo sa na styk...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/896081b7a107.jpg

Fermina, Feeva, Hoope, Patk, Wowka, Fatalita, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, D_basiula, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy XD XD XD
    Nie wiem czemu wpadł na pomysł, żeby te rzepy zapiac z tyłu XD
    A body słodkie <3

Ja ostatnio na wyprzedaży w 5 10 15 zamówiłam mojej szare body z napisem Córeczka Mamusi :D Jak ja w nie ubiore to wrzucę zdjęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 10:30

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mam dziś zły dzień ale ta pielucha zmienia wszystko XD XD XD

Oddam dziecko. Ktoś chętny?

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, leje XD XD Ale ile to zachodu bylo, zeby zapiac je z tylu XD

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina super że temperatura wraca. Swoją drogą ja jestem ludziem o niskiej temperaturze od zawsze. U mnie temperatura powyżej 38.5 to już jest naprawdę źle. A na codzień mam tak 36.2. Jako dziecko i nastolatka badano mnie na tarczycę, cukrzycę i inne. Ale może to być spowodowane tymi hormonami. W każdym razie już tak mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 13:57

• Fermina Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy. :D Mistrz!

Patk, słodka jest. Mi wygląda ok bez wkładki. ;)

Czytałam sobie o pelzaniu i trafiłam na jakąś nawiedzoną stronę, na której jest napisane ze dziecko w wieku 2,5 miesiąca powinno pełzac 50 metrów dziennie i jak tego nie robi to jest zanurzone neurologicznie i oni serdecznie zapraszają na odpłatny kurs wspomagania rozwoju dziecka. :D Internet mnie czasem przeraża..

Edit. Czytam sobie te stronę dalej. Masakra. Czy wiecie, że jeżeli w wieku naszych dzieci nie opanuje się nauki pelzania to dysleksja, dysgrafia i szereg innych dysfunkcji gwarantowane? A w wieku 4 tygodni dziecko powinno się przemieszczać bez problemu o 1,5 metra. I pewnie znajdzie się ktoś, kto uwierzy i się przejmie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:10

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina zaburzona to jest ta strona chyba XD

Patk wygląda ok. Ja wkładkę wyjęłam tak dawno, że zapomniałam, że w ogóle była XD

Kattalinna a może macie popsuty termometr? Wszyscy tacy wychłodzeni, trochę zastanawiające. Albo źle mierzysz :P

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba jest tak samo gdy śpi. Ale my nie mamy isofixa więc mogę fotelik dać nieco inaczej, wyżej nóżki i broda mniej opada (bardziej leży niż siedzi). No i zawsze jadę z tyłu, żeby w razie W pilnować oddechu.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak, że jeśli głowa nie wystaje to jest ok z wkładką?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, na moje oko ok bez wkładki. Głowa czasem u nas tez tak leci przez sen. Z wkładką było gorzej :) Podsuwaj do tyłu. Ewentualnie można wziąć głowę trochę na boczek :)

Jangwa, wkładka jest dla wczesniakow i noworodków. W cybexie cloud q wyjmuje się ją przy pierwszej regulacji wysokosci zagłówka. Jak głowa wystaje to wymień fotelik ;)

Fermina, upośledzeni. Nóż się w kieszeni otwiera, że ktoś tak żeruje na rodzicach :/ z gilem chodzę na spacery. Może krótsze, ale chodzę. Daj znać po lekarzu :)

Katy, ile trudu i zaangażowania należało włożyć w takie ubranie pieluchy :D doceń, a nie obśmiewasz :D

Kattalinna, cieszę się że złapania siuśków i powrotu do odpowiedniej temperatury :D

Hoope, biere dziecko z dobrego domu :D spektaklu komediowo tanecznego starczy dla ich dwóch :P

Też mam nie-dzień. Trochę pospalismy, ale takie głupoty mi się śniły, że jestem w złym humorze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 12:20

Katy, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, masakra. Na pewno znajdą się ludzie, którzy w to uwierzą i poleca z kasą w zębach XD

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...

U nas wciąż masakra nocna. Co godzinę, półtora wstaje. Jeszcze w nocy względnie daje radę, ale nad ranem mam wrażenie, że zanim się obudze to Wiki już z 5 minut się drze.

Kattalinna trzymamy kciuki za zdrowie Ani. Daj znać jak będą wyniki.

Fermina, zapytałaś czy chodzimy z katarkami na spacery. Pomyślałam o katarku-odciągaczu i zastanawiałam się jaki jest sens brania katarku, skoro odkurzacza ze sobą nie wezmę ;)

Fermina, najgorzej że ktoś uwierzy w bujdy na tej stronie. Pisanie takich rzeczy powinno być karane.

Katy, u nas dzisiaj ubierał tatuś :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57d8df829a0.jpg
    Pomijam fakt, że ubrana w rzeczy za małe, odłożone na wydanie ;)

Katy, Wowka, Fermina, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, D_basiula, Hoope, Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki chyba zadowolona. :D Mnie kiedyś Tata uczesał do przedszkola. Akurat był fotograf. Uwieczniono dwa kitki - jeden nad uchem, drugi na czubku głowy. :D

Tak sobie myślę, że gdyby Julek spał w swoim łóżeczku pewnie też bym narzekała na noce, dziś było karmienie 6 razy..

Aż wkleję Wam linka do tej strony, bo się oburzam coraz bardziej. Co za tupet..

http://cudownedziecko.pl/dla-rodzicow/kalendarz-rozwoju-dziecka/rozwoj-dziecka-drugi-i-trzeci-miesiac-zycia/

Fatalita, kattalinna, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ