Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWowka bardzo mi przykro z powodu babci, trzymam kciuki żeby jednak było wszystko.dobrze.
Boli mnie gardło tragicznie, a mały ma strasznego gila, jestem u rodziców i nie mam nic czekam fo rana i lece po jakiś aspirator...jestem tak wściekła....
Myślicie, że powinnam.iść od razu do lekarza z nim?Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka..
Mam nadzieję, że Babci nie zabraknie sił na walkę. :*
Zdrówka Dziewczyny! Nynka, ja bym poszła osłuchać Malucha.
Pawojoszka, u nas jest zawsze sezon na gości. Jedni z wczorajszych byli wyjątkowi bo zafascynował ich magiel i w ramach rozrywki wyprasowali mi większość pościeli z sezonu raźnie przy tym podśpiewując.
Mama, gratuluje postępów w rozwoju.Majowa, Wam również. Mi się wydaje, że Julo ma za krótkie nóżki na takie akrobacje
Ze snem nie pomogę, u nas lepiej ale nie wydaje mi się, że to jest nasza zasługa, chyba o tyle, że nie tracimy jeszcze zmysłów, kiedy zdarza sie, że trzeba znowu nosić na drzemkę.
Kupa o 5 rano. Znowu. Nie da mi zatesknic za okresem noworodkowym mój Julek. Kochany..Aktualnie leży na brzuszku i się cieszy, nie da się go utrzymać na pleckach. Mąż właśnie spojrzał się na mnie z wyrzutem:."Piłaś Colę? Widzę to w jego oczach!".
Wczoraj zdobył kolejną moc (Klusek, nie Mąż). Przekładanie zabawki z rączki do rączki. Przy każdej próbie masa śmiechu, widocznie jest to bardzo zabawna umiejętność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 05:48
Wowka, Fatalita, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Dzien do dobry
Wowka, bardzo wspolczuje, mam nadzieje, ze z babcia bedzie lepiej :*
U nas wczoraj usypianie tragedia znowu, nie bylo sensu go juz odkladac do lozeczka. Jak tak dalej pojdzie to nigdy tam spac nie bedzie :p
Wstalam wczesnie bo bede polowac na ubranka w LidluLeje u mnie dzisiaj strasznie, a mamy w planach randke rocznicowa
A zapomnialam sie pochwalić, ze Kamil probuje pelzac do przodu, tylko jeszcze troche ryje glowka w podloze, ale troche sie przemieszcza xdWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 06:21
Wowka, Fermina, Sela lubią tę wiadomość
-
(Za szybko) dzień dobry.
Fermina, masz magiel? I grubego kota? Po drodze do Ciebie da się kupić blok czekoladowy? Jesteś moim wspomnieniem z dzieciństwagratuluję Julkowi przekładania z ręki do ręki
Katy, ja później jadę do Lidla. Mam nadzieję, że coś zostaniegratuluję Kamilkowi pełzania, u nas też to tak wygląda-nosem po macie
U nas też pobudka przed świtem. Mam podwójną kawę. Moje dziecko ma nogę w buzi. U nas częsty widok.
Dzięki za wsparcie w sprawie babci :* to waleczna sztuka i całkiem dobrze się trzyma na swoje lata.
U nas mały kombinator wpadł na nowy pomysł. Walczył z 5 minut, patrzcie jaki jest zdziwiony
Edit. Oprócz Lidla warto też odwiedzić biedronkę-fioletowe Dady w promo. 22,49 za paczkę przy zakupie dwóch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 17:11
Hoope, Fatalita, Katy, kattalinna, D_basiula, Feeva, Fermina, Cola87, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Nie odniosę się, bo cały wczorajszy dzień się gościliśmy i z tego tytułu mam ręce jak gibon od noszenia a kręgosłup w kształcie gryzaka mombella i mam tumiwisizm teraz. Do tego noce z noworodkiem, mam wrażenie, że tylko cycki zmieniam.
Życzę Wam miłego weekendu.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Wowka, bardzo mi przykro z powodu babci. Dużo sił dla niej i dla Ciebie.
Skrzato za to najcudowniejszy :* ta mądrość w spojrzeniu
Kattalinna, kiedyś wspominałam że jest taka strona colaska.pl
J.S. zapomniałam Tobie odpisać. Nas budowa ma wynieść 250 tys, nie licząc wykończeniówki. Wszystko zależy od projektu, warto znaleźć kogoś kto powie Ci na co zwrócić uwagę, podczas jego wybierania, żeby nie generować kosztów
Feeva, jak Wasze zdrówko?Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Bry nocki udane, zasypia ok 20.30 od kilku dni pobudka pierwsza po 2, potem ok 5.30 i śpi do 7. Cała noc na brzuchu tak się jej spodobało. Tylko jeść nie chce, zje 2x 60 ml. Dzisiag gotuję jej zupkę jarzynowa zobaczymy czy posmakuje
Zdrówka dla mam i dziedziaczkow zasmarkanych
Wowka zdrówka dla babci i dużo sił. Mój tato skończył teraz chemię a brał 8 wlewów co 3 tyg + chemię w tabletkach ale zniósł ja świetnie, włosy nie wyleciały, apetyt duuzy, wyniki i hemoglobina dobra, teraz czekamy na wyniki rezonansu czy wszystko ok i nic się nie pozmienialo i jak wsio ok to Brda badania kontrolne. Jedynie po chemii tak z 3 dni źle się czuł
Wowka lubi tę wiadomość
-
Fermina, moj syn tez nie da mi zatesknic za okresem noworodkowym, znam to. Kochane chlopaki
Katy, powodzenia na polowaniu, ja tez mialam jechac ale nie chce mi sie, musze chalupe odgruzowac.
Wowka, bardzo mi przykro, ale pamietaj ze nigdy nic nie jest przesadzone, nie z takich przypadkow ludzie wychodzili, trzeba zawsze miec nadzieje. Duzo sil dla ciebie i calej rodziny. Dobrze ze jestescie i wspieracie babcie.
Hoope, wspolczuje ciezkich dni i nocy noworodkowych, ale te porownanie do gryzaka mombella mnie rozbawilo
Powiem wam, ze my mamy babcie ktora ma 94 lata i juz teraz tylko lezy, kroplowki jej podaja, a ona to juz sama skora i kosci, naprawde zal patrzec. To wszystko takie niesprawiedliwe, a ona juz tak lezy 5 lat, tylko ze normalnie jadla a teraz wegetuje biedaczka.
Fatalita, dzieki za odpowiedz, troche wyjdzie, ile wasz dom bedzie mial metrow? U nas wyszla teraz inna sprawa, bo mamy problem z kredytem, okazalo sie, ze pomimo, iz mamy tutaj dwa mieszkania na wlasnosc itd to zarobki w de nas wykluczaja, niestety, takze raczej to w sferze marzen pozostalo, ten domek, ale i tak dobrze wiedziec ile mniej wiecej to wyniesieWowka, Hoope, Fermina lubią tę wiadomość
-
Nas budowa kosztowała więcej... tzn. w zależności co liczymy jako wykończenie. Ale mój dom większy i parterowy, z możliwością adaptacji poddasza kiedyś tam. Pewnie ceny robocizny też u mnie większe.
Jak będę budowała jeszcze raz to poprawię błędy. Za trzecim razem zbuduję bez nich.
Patrząc na ceny nieruchomości u nas i tak wyszło mnie sporo taniej niż nowe mieszkanie w bloku. A to jednak dom. -
Wowka, wszystko zalezy wlasnie jaki dom sie buduje i jaka cena dzialki, u nas poszly bardzo do gory, chyba ze na aiosce, to tanio ale ja nie chce.
Hoope, to nie takie proste, niestety, teraz calkiem to sie zmienilo dla Polakow a juz szczegolnie dla tych, ktorzy w de nie mieszkaja. Tam trzeba zaczynac od malych sum, a ja tam nie mam nic. A juz na pewno nie dostane kwoty ktora bym chciala, to nierealne. -
nick nieaktualnyWowka gratulacje dla Skrzata
szkoda że ten bujak nie ma pasów 5-punktowych bo jak dziecko zaczyna siadać to mam wrażenie że może się gibnąć do przodu.
Te 1.5 h usypiania to oczywiście z 2 przerwami, jak już widzę że jest tak rozkręcona przez płacz to noszę,jak widzę że ewidentnie nic z tego bawimy się przez 10-15 min i znowu próba. Nie mam sposóbu na nią,w łóżeczku nie, wózek- zapomnij, na rękach dostaje szału( 2 razy jak już była wykończona to mi tak padła). Raz jak włączyłam odkurzacz w pokoju przy niej to zaczęła płakać ( jeszcze raz chyba muszę spróbować). Poczytałam o wrazliwcach i to pomóc u tego typu główny problem, od szpitala każdy lekarz mówi nam że widać że to typ wrażliwego dziecka i będzie " trudniejsza w obsłudze",ale instrukcji nikt nie dał.
Uśmiechnie się i człowiekowi wszystko przechodzi, ale patrzeć nie moge jak się wygina i płacze jakby ją bili.
Dobrze że moje dziecko ma nocne spanie, jeszcze kima po cycu.
Zdrówka dla babci.
Fermina, wow umiesz maglować? Pamiętam jak moja mama wyciągała magiel i wszystko co dało rade maglowała
Gratulacje dla JulkaFermina lubi tę wiadomość
-
Wowka, to widzę, ze nasze chlopaki podobnie kombinuja bo Kamil w bujaczku tez chcial wczoraj tak zrobic, ale mu nie wyszlo :p
Laurka, z moja siostra zostaje, mam nadzieje, ze nie bedzie go musiala duzo nosic:p
Wyskoczymy gdzies na 2 godzinki jak sie uda
Upolowalam w Lidlu: 3x pajacyk, 2x dwupak body i spodenki :p
Pies sie boi wchodzic po naszych nowych schodach, tesciowa gada oczywiscie, ze strome (zachowuje sie jakby zazdroscila), a rano jak zobaczyla, ze wychodzimy to stwierdzila, ze Kamil zmarznie (polarowy pajacyk, na to kurteczka, czapka i kaptur i na polu lacznie byl moze 5min reszta w aucie i wozku) to jej powiedzialam, ze jest cieplo ubrany i mu nie zimno, po tym co ostatnio powiedziala juz nie bede sie z nia cackacWowka lubi tę wiadomość