WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela jeśli się nic nie zmieni z tym kaszlem to bym nie jechała z dzieckiem bo u maluchów to naprawdę szybko może się rozwinąć a tu jeszcze ma być zimno trochę owieje i szpital murowany . Patryk miał półtora roku a w piątek tylko katar a w poniedziałek infekcja na całego i szpital na tydzień. A to przecież maleństwo jeszcze. Zdrówka dla was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:45

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow tesciowa mnie przeprosila za to co powiedziała, ale nie zmienia to faktu, ze i tak wiem, ze to nie po jej mysli wszystko:p

Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, wspolczuje kaszlu, mam nadzieje ze po lekach minie.
    Tez bym odpuscila wizyte jesli kaszel by sie utrzymywal, zwazywszy na to, ze ma byc apore ochlodzenie.

Katy, dobrze ze chociaz przeprosila :)

U nas druga drzemka, po takiej nocy nawet nie jestem zdziwiona :P

Katy, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Ola troszke plakala ale ja utulilam i przeszlo. Teraz odsypia bo nie spala jak czekalismy w kolejce. Wazy 6400 i ma 64cm. Jaka ona juz duza!
    Co do smoczkow to poszlam do sklepu i poprosilam smoczek do kaszki do naszej butelki. I tyle. Teraz mala mleko pije z 2 to jest jakos po 3 miesiacu, pozniej jest 3 to chyba po 6miesiacu no i do kaszki Y.

O 3 sie polozylam. 3.30 karmienie. 5.00 karmienie nr 2. 6.20 tylko dokarmienie i juz poczatek dnia, ale polezalysmy jeszcze w lozku prawie do 8.

Kamcia jak sie czujesz? Lepiej jest u Ciebie?

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tradycyjne wymiary kołderki to 100x135, czy 120#90?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, nie wiem, ale sprawdź na allegro choćby jakich najwięcej

Sela, zdrowia!

Brawo dzielna i duża Ola :-)

JS, znaczy, że dziś panicz łaskawy? ;-) U nas też spoko. Dziś po prostu jak widzę, że dziecko senne to kładę na podłogę na brzuchu. W końcu usypia albo chociaż odpoczywa. Tak jak teraz :-) tylko jakiś idiota właśnie włączył na cały regulator jakieś disco... Chyba jej nie przeszkadza :-)

Dziewczyny po chrzcinach, ile dawałyście za chrzest? Zwłaszcza Warszawa i okolice mnie interesuje. Tylko proszę kwoty, bez dyskusji o zasadności opłat itp ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 17:09

D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina nie wiem jakie opłaty w stolicy ale u nas to 100-200zl

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina koło Warszawy ceny 120-150... Taki przedział u nas. Ale ja robiłam w rodzinnym mieście tam ceny max 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 17:44

• J.S Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, laskawy, laskawy :)

My dalismy za chrzest 200 zl :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba 100 daliśmy:p

U nas dosyc ciezki dzien...Dla zobrazowania moge powiedziec, ze udalo mi sie przez caly dzien zjesc 2 kawalki pizzy i jednego naleśnika:p

A tak na poprawe humoru,moj pies w doniczce xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f02c5b47e93d.jpg

Fermina, pawojoszka, Cola87, Feeva, Sela, Wowka, Hoope, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, możemy sobie razem współczuć, u nas podobnie, dotarwalam w kuchni dziś dwie bułki i woreczek kaszy gryczanej. A słodyczy nadal w domu nie ma..
    Hihi, może zakwitnie. ;)

Kattalinna, my dajemy 300.

Sela, zdrówka! Wizytę bym przełożyła..

Basiula, no rosną te dzieci nam na potęgę. Kciuki za spokojną noc po szczepieniu. :)

Jedni znajomi wyjechali, drudzy przyjechali pół godziny później. Padam. Chowam się usypiajac Julka. ;)

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy co to zamiast karnego jezyka karna doniczka?

Fermina widzę że sezon w pełni ,ja wypracowałam sobie patent na odwiedziny ,wcale nie specjalnie,tak jakoś wyszło. Jak ktoś do mnie przychodził to było zawsze " Ooo dobrze że jesteś bo mi się właśnie zepsuła suszarka albo pralka lub kran cieknie a sama nie umiem sobie tego naprawić ,możesz spojrzeć? " A czasem " super że jesteś bo właśnie muszę wyjść lub coś zrobić a nie bardzo chce małego lub małej ciągnąć że sobą możesz chwilę popilnowac?" Mój brat jak go zapraszam na kawę to już się boi

cf409fc7e7.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzisiaj dzien postepow, obracanie z pleckow na brzuszek mamy juz opanowany do perfekcji :-) w druga str mysle ze nastapi w pozniejszym czasie.
    Ale sie nasmialam dzisiaj z niej, co ja ją na plecki kladlam czy obracalam to ta chyc i znowu na brzuszek.chyba jej sie to spodobalo, a rodzice oczywiscie dumni :-)

Cola87, Nynka, Sela, Mała Matylda, kattalinna, Fermina, Katy lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina tak siedzę i myślę o co dokładnie pytalaś z tym "za chrzest"? :D

• Sela Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm za chrzest w sensie księdzu? Jutro się dowiem, bo mąż ma jechać i załatwiać... ale wiem, że tu gdzie mieszkam jest cennik a nie "co łaska"
    Ten ksiądz gdzie aktualnie mieszkam jest mega drogi, dlatego wole poprosić księdza w swojej parafii. Zobaczymy czy się zgodzi.

Macie racje lepiej odpuszcze tą wizytę jak nadal będzie kaszel, bo nie ma co ryzykować. Jeszcze moja mama teraz dzwoni, że ma gorączkę itp. A razem mamy tą wizyte...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina my za chrzest daliśmy 150 zł. Jak się rozpytywałam to daje się średnio 100-200 zł.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was ale nie mam mocy pisać, ale żyjemy bo wsio ok.

Za chrzest daliśmy 300 zł, msza była tylko dla nas
    Dobrej nocki

Kamcia trzymaj się dzielnie :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ksiądz powiedział że za chrzest 150 się należy.

Katy pies wygląda na spokojnego, nie poeiedziałabym że to trudna rasa, ale ja się nie znam, miałam tylko kundelka wieki temu.

Zuzia w poniedziałek włożyła stopę do buzi i od tamtej pory to jej ulubione zajęcie :) skarpetki muszę zmieniać kilka razy dziennie, póki co lewa nóżka smaczniejsza.
    Zrobiłam jej dzisiaj kleik na gęstą papkę 30 ml mleka i 2 łyżeczki kleiku,wszystko zjadła( nie licząc tego co zostało na śliniaku, bodach, buzi i rączkach :D).
    Z cyklu moje zmartwienia: cyc cacy tylko rano i teraz jak się przebudziła, cały dzień był be. Musiałam ściągnąć bo mi cyce rizsadzało, 140 ml na jutrzejsze " humorki" uzbierałam. I spanie, nie wiemy już co robić, spała dzisiaj raz, poprzedzone to było darciem i próbą uśpienia przez 1.5 h, drugi raz padła po 1h, mąż wszedł do pokoju, oczy jak 5 zł i po spaniu. Typ dziecko wrazliwiec, poziom dla zaawansowanych nam się trafił, w dzień byle pierdnięcie ją wybudzi. Co robić? Jak usypiać? Dzisiaj w południe już byłam wykończona i łeb mi pękał od krzyku.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, co do chrztu to zacytuję klasyka: nie wiem, nie znam się, nie orientuje się, zarobiona jestem :D jak już zapłacisz to napisz, nas to czeka w przyszłym roku.

Dobrze, że z Anią lepiej. Kciuki za całkiem dobrze.

Sela, dobra decyzja! Jeszcze jak mama chora... zdrowia dla Was :)

D_basiula, brawa dla Oli :)

Katy, haha :D ładne kwiatki macie :D

JS i Fermina, współczuję trudnych poprzednich nocy, mam nadzieję że ta będzie bardziej udana.

Majowa, mam skromne doświadczenie tylko z jednym dziecięciem. I to właśnie pacholątko drze się, jeśli jest usypiane, a jeszcze nie ma chęci spania. Może szumy? I to nie z telefonu/szumisia tylko takie na żywo? Może skoro nie chce spać, to próba zabawy/zmiana pieluchy? I powrót do usypiania po jakimś czasie?

Tak sobie głośno myślę, bo znam tylko jedno niemowlę. Nie wiem czy to co działa u nas, zadziała też u Was. Każde dziecko jest inne, a twoje znamy tylko wirtualnie.

Pamiętacie babcię z nowotworem? Badanie histopatologiczne wykazało przerzuty do otrzewnej. 6x chemia, w odstępach trzytygodniowych. Mam wrażenie, że to leczenie ją wyniszczy, a nie było dobrego wyjścia. Sorki, nie mam humoru, jestem przywiązana do babci...

D_basiula, Sela, kattalinna, Fermina, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja na warcie.

Dziecko śpi od 19:30, ja nie mogę :(

Fuck, fuck, fuck...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ