WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja wpadam! Uwielbiam :)

Mamy nowe słowo XD "gojgoj"

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Mania super gada :D mój Adaś podobnie ze mną rozmawia ;) moje dziecko się coraz wcześnie przebudza. Dziś to było chwilę po polnocy, ostatnio tak miał jak był noworodkiem...próbowałam go uspać, dawałam smoczek ale nie zasypial, więc wzięłam go do łóżka bo już sił nie mialam. Chyba tylko raz tak go wcześnie do nas wzięłam. Ale za to do 5.20 spał! Zjadł, pogadał trochę i spaliśmy do 8.

Feeva lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi placki po wegiersku obrzydzila ciaza bo strasznie mi wtedy smierdzialy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nadrobiłam zaległości :)

Tak czytam, że w ostatnich dniach nasze formowe dzieci zrobiły wielkie postępy :D
    Gratuluję nowych umiejętności pociechom Majowej, Ferminy, Katy, Mama32!

Katy, Fermina, cieszę się Waszymi sukcesami podczas polowania w Lidlu ;). U nas polował mąż, ustrzelił co trzeba według otrzymanej instrukcji :P

Majowa, kciuki dla Zuzi, oby obyło się bez szpitala. Opisy jak pałaszuje kleik budzą mój optymizm, mam nadzieję że pierś też wróci do łask.

Sela, jak tam zdrówko Leosia? Jak wam idzie usypianie na leżąco?

Fatalita, dziękuję za fajną stronkę, dodałam do zakładek na przyszłość :)

Mama32, zdrowia! Vanessa jest śliczna,

Basiula, gratuluję szczepienia, cieszę się że poszło dobrze i bez większego płaczu.

Wowka, co za piękny i zdolny Skrzacik :D
    Bardzo mi przykro z powodu babci. Piszesz, że to waleczna sztuka więc mocno wierzę, że sobie poradzi, bądźcie dobrej myśli.

Nynka, jak się czuje Filipek? Mam nadzieję, że już u Was lepiej.

Feeva, Mania jest przesłodka :D

Kwiatkowa, cieszę się, że Patryczek tak dobrze zniósł podróż. Jak Wam się układa z partnerem po powrocie?

Laurka, ale trafiłaś – właśnie wczoraj mówiłam mężowi, że zjadłabym placek po węgiersku :P

Mi też wypadają włosy, a właściwie lecą jak szalone jeden za drugim, ciągle jakieś znajduję na Zosi, jak nie w rączce to na ubranku, a często też w pieluszce. Niedawno skróciłam je znacząco, przy okazji fryzjerka powiedziała, że przerzedziły się głównie z przodu i po bokach. Eh, czyli tam gdzie najbardziej widać :/
    Biorę zestaw witamin dla kobiet od 2 trymestru ciąży i karmiących, na włosy jak widać nie pomaga, a część substancji pokrywa się z tymi z preparatów na włosy, więc nie mam pomysłu co mogłabym brać. Na razie spróbuję wcierać Jantar.

Koniec marudzenia – skok nam się kończy :D
    Widać już poprawę nastroju, jedzenia i zasypiania. Tylko spacer wczoraj zupełnie nam się nie udał. W południe Zosia przespała 50 minut, tradycyjnie po przebudzeniu mamy karmienie – zasnęła przy piersi na kolejne dwie godziny, spała słodko wtulona, a ja zachwycałam się jej zapachem, delikatną skórą, miękkimi włoskami <3
    Noc dzisiaj słaba, trzy pobudki, w tym dwie długie, ale spokojnie pozwalała się odłożyć do łóżeczka, a rano pospała dłużej niż zwykle, więc nie było tak źle.

Feeva, Fermina, Katy, Sela, Mama32, Nynka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne gadanie Marysi. :*

Laurka, ja wpadam na sam placek bez sosu. Kocham ziemniaki. :D

Mała Matylda, cieszę się że gorsze dni już prawie za Wami. :)

Dziewczyny, potrzebuję radyw kwestii koopy. Od ponad tygodnia Julkowi kompletnie rozjechał się rytm wypróżnień. Wcześniej robił kupkę co 2-3 dni, potem ze dwa-trzu razy miał ok 5 dni do tygodnia przerwy no i się zaczęło. Najpierw kupa 3x dziennie, następnego dnia 4x, dwa dni przerwy, kupa normalnie, kolejny dzień 5x, potem 3x, znowu dwa dni przerwy i 7x - to wczoraj, dziś już 3x. Julek ma apetyt, jest radosny, aktywny, nie śpi więcej niż zwykle, brzuszek go nie boli, objawów odwodnienia nie ma. Kupy są przeróżne, czasem takie jak zawsze, ciemnomusztardowe, czasem żółta jajecznica, czasem troszkę zielonkawe ze śluzem, czasem wodniste. Rzadko duża porcja, częściej tylko kleksiki lub też nieco większe. Wygląda to wszystko trochę jak za noworodka - z każdym bąkiem kupa. ;) Bardzo nie chcę ganiać po lekarzach, bo wirusy szaleją teraz, ponadto rodzinny mi ostatnio powiedział, że dopóki dziecko jest radosne i apetyt dopisuje, to nie ma co odwiedzać przychodni. Ja oczywiście się martwię, bo nie wiem co się dzieje, że nagle taka zmiana. Jakieś pomysły? Co byście robiły?

Edit: Nadal niby mamy katar, ta dziwna koopa pojawiła się jakby w ślad za nim. Katar nie spływa noskiem, siedzi głęboko i raczej się kończy już, jak na moje ucho. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:19

Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, nic bym nie robiła, dalej bym zmieniała pieluchy ;-) dopóki jest radosny a kupy normalne to tylko cieszyć się z przemiany materii :-)

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina dziecko to nie maszyna nie będzie oddawało kupy na czas według harmonogramu oczywiście wirus ciągnie za sobą możliwość częstszych kup puki brzuszek nie dokucza i pupa nie odpazona nie ma się czym martwić

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przyjechało do babci. Zmęczona ale nie zaśnie. "przecież nie przyjechałam do babci żeby spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 17:26

Katy, kattalinna, Sela, Cola87, Mama32, Mała Matylda, Hoope, Nynka, pawojoszka, D_basiula, Kwiatkowa24, Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda super, że u Was coraz lepiej :-)
    U nas choroba narazie szaleje. Leo katar i kaszel zaczął się od wczoraj odrywać, najważniejsze, że nie ma gorączki. Mnie jeszcze trzymają zatoki, gardło przeszło. Kupiłam prenalen w syropie na przeziębienie i jakoś daje radę.
    Co do zasypiania na leżąco to jest duuuży postęp. Czasami zajmuje mi to 2 min heh. Ale nadal delikatnie go ruszam jak zasypia, wtedy idzie szybciej no i śpiewam heh.

Doradzcie mi w tych inhalacjach, kupuje się jakiś nebu coś tam na kaszel mokry, można u takiego maluszka? Bo jutro mi przyjdzie i zaczynamy.
    Włosy też mi okropnie lecą, tak jak Wam gdy myje lecą całe pasma...

Feeva no Mania szaleje z tymi rozmowami :-)

Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy w drodze do mojej mamy i Kamil sobie drzemke ucina :p

Fermina, u nas podobnie z kupami juz od jakiegos czasu, ale po za tym wszystko w porzadku wiec sie nie przejmuje :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina wracając do tych wcierek to mi też koleżanka polecała tą wcierkę Banfi ale ona nie nadaje się do suchej skóry głowy. Bardzo wysusza bo na alkoholu jest niestety. Także jeżeli masz suchą skórę to nie stosuj lepiej. Ale podobno przy normalnej skórze działa super

kattalinna lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ile babcia ma lat? Mojej prababci jak miała 90 parę wykryli guza na wątrobie. Nawet już chemii nie dawali bo zbyt by ją obciążyła, ale pocieszali że w starszym wieku nowotwory rozwijają się dużo wolniej. Umarła majac 102 lata i to nie na nowotwór. Mam nadzieję że u Twojej babci będzie dobrze, że nowotwór faktycznie nie będzie się rozwijał już i że chemia podziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 14:54

Wowka lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt Basia super śmieszek :)
    zastanawiam się czy to że Adaś się szybciej budzo, a zabrany do łóżka śpi lepiej nie świadczy o tym że jest mu też za zimno. Jest chłodniej, on ma ubrane śpiochy i śpiworek, ale jest dość cienki. Karczek miał wczoraj chłodny ale nie zimny. U nas jednak jest mu dużo ciepłej. Spróbuję go dziś dodatkowo opatulić na noc i zobaczymy.
    Kamcia jak tam u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 14:53

Patk lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje was codziennie
    gdybym miała was opuścić, na pewno wczesniej sie pozegnam
    nie jest dobrze ani w sytuacji ani w mojej osobie, to nie jest stan tymczasowy...kibicuję wszystkim dzieciaczkom

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam w końcu spacerówkę i się jaram, bo równolegle spacery zrobiły się normalne. No nie tak same z siebie, podniosłam oparcie w głębokim i prezes podziwia świat aż zaśnie i potem możemy spacerować. Niestety przez to że siedzi, muszę ciągle na niego patrzeć i już trzy razy wjechałam w kupę XD Ale już niedługo w nowej bryce będzie bezpieczny.

Poza tym zimno!!! Odkryłam, że jak jest zimno a Baryłka ubrany w te wszystkie miśki to jest taki śliczny i dzidziowy, że szok!

Uciekam dziergać póki brzdąc śpi. Rzadkie i krótkie to chwile.

Patk pięknotka :*

Sela, Patk, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia możemy Ci jakoś pomóc?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja też uważam, że jeśli jedyna zmiana dotyczy częstotliwości kupek to nie ma się czym martwić :)

Patk, jaka ona śliczna i radosna! Masz cudowną córeczkę <3

Sela, ogromnie się cieszę z postępów Leosia przy zasypianiu. Dwie minuty? Aż mnie zazdrość zżera ;)
    Nebulizatora można używać u maluchów, na pewno możecie stosować inhalacje z soli fizjologicznej. Czasami lekarz przepisuje leki, które podaje się w taki sposób.
    Życzę Wam obojgu zdrowia.

Kamcia, tak mi przykro, że jest Ci ciężko, bardzo się o Ciebie martwię. O nic nie pytam, ale jeśli będziesz chciała podzielić się tym co się u Was dzieje pamiętaj że jesteśmy. Przesyłam ciepłe myśli.

Sela, Patk, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jaka spacerowke wybralas?

Kamcia, trzymaj sie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nebudose-taka mocniejsza sól fizjologiczna
    zwykła sól uzywam przy katarze, nebudose przy jakims takim kaszelku
    patryk miał mini katar-soł fiz, poszła w ruch
    Piotrek złapał meeega katar (swój pierwszy) i nic nie daje sobie zrobić, nawet juz syropu nie chce

hoope
    dziekuję, sytuacja taka, ze nikt i nic nie pomoże, a jeszcze do świadomosci nie przyjełam i stad nie jestem gotowa o tym mówić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wiem, że słowa to tylko słowa ale pamiętaj, nie jesteś sama. Po burzy zawsze wychodzi słońce. Zawsze. Jak się przetrwa. Siły życzę. Zresztą masz dwóch synów. Musisz trwać.

J.S graco evo xt. 7 lat temu też mieliśmy graco, byłam zadowolona. Liczę, że i teraz będę.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ