X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Slodziaki sa naprawde slodkie i sama bym zgarnela jakiegos, ale w Biedrze jestem baardzo rzadko :p
    Btw moj pies ma na imię Slodziak i smieszy mnie ten "Gang Slodziakow" xd

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpety to zuoo ;-) chociaż w sezonie grzewczym lubię zamiast kapci, obecnie już noszę takie puchate. Czasem zasnę w nich ale najpóźniej nad ranem zdejmuję.

Moje dziecko dostało od matki nową zabawkę ;-) mamy komplet uszytych przez moją koleżankę gadżetów do wózka itp., materiał z jednej strony w żyrafki. Strasznie się jej od dawna podoba. Wczoraj przypomniałam sobie, że jest poduszka do łóżeczka, której oczywiście nie daję do spania. Teraz leży na dywanie i ssie poduchę, jak się zmęczy to kładzie na niej główkę, a jak się obkręca wokół osi to razem z nią. I stęka, i trzeszczy ;-)

O, i zasnęła :-) zaczynała główką do obrazków
    Foto

Ps. Oczywiście skarpety ledwo ledwo :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:09

Katy, Nynka, Feeva, Wowka, Mała Matylda, Fatalita, Sela, Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię o wysypaniu się do pracy. Napisalam o weekendach ;)

Ja mam troche inne podejscie, uważam, że równo mocno chcieliśmy dziecko i jest nasz wspólne a nie moje. Może tak reaguje, bo mój mąż robi coraz mniej przy małym.
    Nie wiem, ale widzę jak moje koleżanki pozwoliły ojcom rób ile chcesz i jak chcesz, i teraz zajmie sie dzieckiem to święto...
    Ja skarpety uwielbiam, zwłaszcza jesienią i zimą, wole zamiast kapci. Ale małemu z takim namaszczeniem nie zakladam.

A co do kaszek to też myślę o samodzielnym gotowaniu, ale co z tego wyjdzie...

kattalinna, Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, weekendy to inna sprawa ;-)

Mój przy dziecku dużo robi, o ile ma okazję. Jak kupy były częściej to dla niego zostawiałam przewinięcie (a to tetra ;-) ) i nie marudził nigdy. Wczorajsze niepowodzenia z butelką bardziej go rozczarowały niż mnie. Będą z niego ludzie ;-)

Powiedzcie, że nie tylko ja tak mam, że gdy dziecko zaśnie to zamiast brać się za robotę jakąś to siedzicie i patrzycie na nie?

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna widzę kciuk grany :D slodzinka.
    Też tak mam, że mam multum rzeczy do ogarnięcia, a siedzę jak debil i się patrze.

Ja nie narzekam, bo Mąż robi przy Mani dużo. Dzięki temu mogłam wrócić do robienia paznokci :)

Umiemy nowe słowo!!!!
    "Kupapa" XD

https://youtu.be/Tq23NaQEmzs

Yt zniszczył jakość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 09:11

kattalinna, Wowka, Nynka, Kamska, Katy, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj praktycznie tylko kapie Kamila i czasem go zabawia, ale przez ten remont bo teraz duzo sam robi..A spimy w 3, jego nic nie obudzi :p

Kurcze, czy to normalne, ze Kamil ma jeszcze ciemieniuche? Caly czas uzywam tego preparatu co Kamci polecala, ale cos slabo dziala...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ja czasem patrzę na spioszka. Ale zazwyczaj mam tyle roboty, że chcę ją ogarnąć do czasu pobudki, żeby móc się pobawić... Ale przynajmniej jedną drzemkę spędzamy razem :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore rozszerzyly diete ile razy w ciagu dnia podajecie,co i w jakich ilosciach. Ja mam wrażenie ze maly chce jesc za duzo martwie sie potem ze bedzie mial problemy z brzuszkiem :-( Ale z drugiej strony jest raczej z tych majowych szczupakow wiec juz sama nie wiem czy mu podawac tyle ile chce?A i zawsze jak mu cos podaje to raczej ok 30-40 minut po cycku wiec powinien byc najedzony a on jakis pazerny na to jedzonko :-)
    Kattalina jak uda sie z kubeczkiem daj znac bo u mnie tez przestal akceptowac butle.
    Fermina udanych chrzcin zeby maly Julo byl grzeczny :-)
    Ucielo mi posta
    Katy to ty probowalas kaszek na swoim mleku?i jak zaakceptowal Kamilek?
    Nynka ja zgadzam sie z toba. Maz powinien zajmowac sie dzieckiem nawet w nocy. U mnie tylko to teoria bo w praktyce sie wymiguje. Ja przeciez tez kiedys wroce do pracy i co wtedy kto bedzie wstawal do malego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 10:03

Fermina lubi tę wiadomość

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam od jednej łyżeczki czegoś, na drugi dzień dwie, potem więcej.
    Zazwyczaj daje jej 1x-2x dziennie coś, wczoraj np była marchewka, potem trochę pociumkala banana.
    Na razie małe ilości jej daje, żeby obserwować jak na nie zareaguje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 10:01

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie potrafi nawet 3 czubate lyzki stolowe jabuszka zjesc i jak zabieram beczy.
    Feva ale jak już jest sprawdzone ze ok np. Jablko czy marchewka to teraz ile jednorazowo dajesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 10:09

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, to nie ja :p

W ogole jedziemy dzisiaj po spacerowke :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mivto się śmiać chce z samej siebie, tak się rozpuszczam nad tym małym człowiekiem. Chyba tylko matka to rozumie. Podniecam sie takimi bzdurami.
    Można patrzeć i patrzeć.

Katy ciemieniucha może być do roku. Probiwalas peelingu z owsianki? Inny szampon?

Cola bo to chyba Ty mi mówiłas gdzie ten nr smoczka jest? Bo nie moge znaleźć :(

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Kamska, to nie ja :p

No to cos pomieszalam bo za duzo czytam na raz a nie jestem na biezaco ;-). Ktos chyba tak probowal jestem ciekawa jak wyszlo?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do klubu skarpetkowych, sa zawsze :D Igorkowi tez zakladam.

Kattalina, cudny spioszek i tez tak mam, ze sie gapie :D

Feeva, ja sklady czytam zawsze, nawet dla nas sie staram i te kaszki to tragedia, moja kolezanka w ciazy je je bo ma na to zachcianki, jak to sprobowalam - sam cukier, bleh. Niedziwota ze otylosc jest tak powszechna, jak od malego tona cikru.

Dzieki dziewczyny, ze pytacie. Jest i drapal sie w nocy, ale jakos lagodzilam kremem i zasypial, dodatkowo na dlonie zalozylam od pajaca te takie ala rekawiczki - musialam.
    Dzisiaj rano nie ma tego zaczerwienienia, ale sa wszedzie te chrostki. Jedziemy w poniedzialek do lekarza, bo widze ze nie ma az takiego stanu jak wczoraj.

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Mivto się śmiać chce z samej siebie, tak się rozpuszczam nad tym małym człowiekiem. Chyba tylko matka to rozumie. Podniecam sie takimi bzdurami.
    Można patrzeć i patrzeć.

Katy ciemieniucha może być do roku. Probiwalas peelingu z owsianki? Inny szampon?

Cola bo to chyba Ty mi mówiłas gdzie ten nr smoczka jest? Bo nie moge znaleźć :(

Nie probowalam tego peelingu, ale sprobuje oby pomogl :p Strasznie to wyglada wiec chciałabym sie tego pozbyc...

Co do kaszek to ja bede robic sama, ale raczej na wodzie bo podobno z mlekim z piersi nie wychodzi, ale mozna dodać po ugotowaniu :p
    Nie chce malego faszerowac cukrem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva z bobovitu są kaszki z serii porcja zbóż bez cukru, wczoraj w rosmanie chcąc skorzystać z promocji wzięłam 2,przy kasie pani nie ma pojęcia o promocji i mówi mi że naliczył mi się rabat 80 gr wiec to pewnie to XD ehh połowa promocji to sprzedawczynie nie mają pojęcia o co chodzi. 10 min pani latała między półkami,pytała kierowniczke i nie mogły dojść jak to z tą promocją jest- stwierdziłam,że nie mam czasu szarpać się o 3,4 zł bo byłam z Małą i może promocja dotyczy tego samego rodzaju kaszek a ja wzięłam 2 różne. Następnym razem zamówię przez Internet tam od razu widze, czy jest promocja czy nie.
    Kupiłam też pasternak, hmm samo to sie je? Jakoś mi się kojarzy że to dla zwierząt. Marchewkę już kiedyś kupiłam, w przyszłym tyg rozpoczynamy próbę.

Mój mąż też z reguły śpi osobno,ale on pracuje piątek, świątek na zmiany,więc wychodzę z założenia,że do pracy musi być wypoczęty bo za biurkiem nie posiedzi,jak jest po nocce wiadomo musi odespać,a jak idzie na 6 to nie będzie nas budził rano budzikiem.

Skarpety górą :) Wowka jak tylko się ochładza śpię w skarpetkach,po domu też śmigam,dla Zuzi na noc obowiązkowo.

Fermina udanych chrzcin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 04:38

Fermina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    a jak dokładnie traktujesz tę ciemieniuchę???
    u nas 2 dni i po sprawie

kupuję kaszki bez cukru
    Patryk juz konsumował tę z bobovity
    z cukrem dawałam córce -żeby taka chuda nie była

pasternak jadł ze słoika, baaardzo smakował
    brokuły narazie beee

skarpetki...mam dwa rodzaje:wyjściowe i domowe, domowe robia za kapcie, wszedzie i zawsze, nienawidzę kapci
    też zawsze spałam w skarpetkach, nawet ostatnio (po cichaczu mogłam w nocy wchodzić do chorego Piotrusia)
    za to Piotrek dopiero po 2 latach dostał regularnie skarpety do domu, nie ma to jak pierwszy katar
    Patryk miał kilka razy na sobie, na chłodniejsze wyjscia
    osobiście uważam ze bez skarpet i bezpieczniej i lepiej stopa pracuje (oczywiście u starszego)

aha
    i mój mąż regularnie w nocy karmi Patryka
    mały się budzi, ja męża szturcham/klepię by wstawał (Patryk nie może płakać ze względu na brata; gorsze jest usypianie dwulatka w nocy)i robie mm, ten karmi i odkłada do kołyski
    bez klepnięcia/walnięcia mąz się nie obudzi
    ale
    on twierdzi, że wstawać będzie bo on chociaż w pracy ODPOCZNIE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 12:50

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, niby ciemieniicha może być, ale jeżeli smarujesz a poprawy nie ma to warto powiedzieć pediatrze. U nas też jeszcze jest, poprawa duża gdy wybalsamowałam główke ta bioderma atoderm i potem wyczesałam i umyłam też emolientem.

Wowka, ja też mogę być naga, ale skarpetki muszą być :P Na początku znajomości z mężem śmialiśmy się, że intymność intymnością, ale pokazywanie stóp jest zbyt seksualne ;)

Kattalinna, zostawiłam mleko odciągnięte i mąż stwierdził, że da sobie radę.
    Niby dostała butlę i się nią bawiła, ale niespecjalnie zjadła.

Już po moich zakupach. Mąż mnie odebrał, nakarmiłam Wiki w samochodzie i zawiezł mnie na uczelnie, żebym złożyła papiery. Czekam, bo kolejka długa i tak jakoś smutno mi. Niby chce, ale ryczeć mi się chce, że będę ją zostawiać co drugi weekend. Mąż tego w ogóle nie rozumie i zaczyna się na mnie denerwować...

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy cale czolo, brwi i glowke kolo ciemiaczka..Zostalo tylko na glowce, a z reszty zeszlo po Bepanthenie :p

Kamcia smaruje przed kąpielą ok 10min, zmywam w kapieli i probuje wyczesywac, ale za duzo tego nie schodzi..Ty jak to robilas?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pamietalam, to i godzinę przed kapiela smarowałam, po kapieli wyczesywałam, ale dokładnie na brwiach wystarczyło scierać ręcznikiem, a na główce "zdrapywałam" grzebykiem
    podważone schodziło w wielkich ilościach
    najtrudniej miałam z córka bo ona była kudłata,ale to własnie przy niej udało mi się kupić grzebyczek dla dzieci bez zaokraglonych ząbków

jęsli wszystko robisz jak nalezy, to w sumie długo to u was trwa i powiedziałabym pediatrze (ale na zasadzie przy okazji a nie lecieć do przychodni)
    tłuste ma zadanie zmiękczyć ciemieniuchę, wyczesanie mechanicznie ją usunąc
    u Patryka nawróciła (dawno jednak), ale mimo wszystko była dwa razy i dwa razy walka trwała po 2 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ