Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina ja mam ślimaka mombella i jutro właśnie kupujemy ośmiornice
Mania wymiata z tymi słowami :********
Katy co do ciemieniuchy mnie na szkole rodzenia mówiła położna, żeby codziennie czesać po kąpaniu główke, czy są włoski czy nie ale żeby czesać i ciemieniuchy nie powinno być. Odpukać narazie nie ma. A Kamilkowi jest co czesać
Znajoma używała tego z emolium. Nawet mi dała, bo nie zużyła całego, bo szybko pomogło.Fermina lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Kattalinna faktycznie drogawe ale ten ślimak co go mamy kosztował ok. 40 zł jak dobrze pamiętam, a ma naprawdę sporo zabawy z nim i za drugim razem też bym go kupiła. Dlatego korci mnie i ośmiornica, bo też wydaje się być fajna
jutro jak zakupimy to zdamy relacje
(właśnie tłumaczyłam synowi, że jak ojciec dostaje wypłatę to można szaleć, ale jak mamusia to już nie hehe )
Żyrafki nie mamy i mieć raczej nie będziemy. Cena powala heh a nie wiem czy to warte tyle...
kattalinna lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Tknęło mnie do przymiarki kombinezonów bo akurat po praniu były pod ręką. Cieszyłam się, że mamy w co ubierać. Kombinezon taki na teraz, rozmiar 6-9mcy: na długość na styk, na szerokość na body na styk, rękawy dwa razy za długie. Kombinezon już zimowy, rozmiar z metki 3-6 mcy, teraz dobry ale do zimy wyrośnie. Nie mam pojęcia co i w jakim rozmiarze kupić. Albo ona jest niewymiarowa albo te ciuchy z czapy...
-
Katy u nas tak samo jak u Was. Niby jest uśmiech ale za chwile płacz. Szczególnie jak ktoś się pcha idealnie przed niego, bo przecież dziecko ma nikogo nie widzieć, tylko jego...
Edit. Kurcze Kattalinna, a my jeszcze nic takiego zimowego nie mamy. Tez nie wiem jakie rozmiary kupowac. Dlatego poczekam jeszcze troszkęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 16:56
W końcu się udało...
-
Ta, surowego ziemniaka, ot wymyśliły
Ziemniak z wody plus maseło, ot cała filozofia
A dziś rosół, uwielbia rosół. Brokułowa weszła średnio. Za to winogrona taaak, taaak.
J.S alergię można nabyć. Zawsze, wszędzie i na wszystko. Ogranicz może chemię do minimum, koniecznie płukanie prania podwójnie, może kąp go tylko w emoliencie (mediderm) bez jakichkolwiek kremów po kąpieli, nie dopuszczaj do pocenia bo to nasila świąd. I nie spiesz się do pediatry bo przyniesiecie stamtąd wirusówkę.
My śpimy razem i spać będziemy, to nasze wspólne dziecko więc i niewyspanie wspólne. W dzień ma dość okazji by wypocząć. Ja nie mam okazji. A chciałabym.
Też jestem skarpetkowa, może nawet najbardziejMam fioła na ich punkcie i nie umiem się im oprzeć, szczególnie gdy są dziwne. W piwo, pieski czy pizzę z Rossmanna, w batmana z pepco i moje ukochane many mornings, happy socks i ostatnie odkrycie love poland design ❤❤❤
Pamiętajcie że gryzaków z naturalnego kauczuku nie wolno myć pod bieżącą wodą ani parzyć. Ośmiornice kupimy w październiku. Jest na tapecie. Póki co grzybek działaDzierży nawet jak śpi, jak tarczę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/935b1ee50e66.jpg
A gdy nie śpi próbuje...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52e6e4ca2c13.jpg
Kaszkę robię sama, płatki ryżowe ugotowane na wodzie miksuję z owocami (na razie banan). W ogóle nie zamierzam podawać mm ani butelki ze smokiem. Ma dość mleka przy kp.
Mania Ty poliglotko ❤❤❤
Więcej nie pamiętam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 18:26
Wowka, D_basiula, Feeva, MajowaMamusia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dziewczyny nie odniosę się do wszystkiego bo nie nadrobiłam jeszcze. Ale widziałam parę fot ślicznych dzieci. U nas lepiej, sunia wraca do zdrowia. Jeszcze jutro kroplówka i chyba będzie już całkiem dobrze!
Wowka, Hoope, Katy, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość
-
No to pospalismy.
Tzn. ja pospałam bo chłopaki jeszcze nadrabiają braki. O 15:30 rodzinnie zaplanowaliśmy się do łóżka. Ja teraz otworzyłam oczy. Tak ładnie śpią jeszcze że nie mam serca budzić, ani jednego, ani drugiego. Najwyżej spędzimy rodzinny wieczór. Albo rodzinny nadranek, co gorsze...
Kattalinna, ja na razie mam przejściową kurteczkę i spodenki. Rozmiar 68, Skrzat w niej pływa jak w jeziorze, więc pewnie starczy do sezonu wyprzedaży
Katy, a jakich obcych? Obcych pierwszorazowych, czy obcych niedomownikow? Bo gości bardzo lubi, ma geny swojego ojca, jest niezmeczony towarzystwem. I wtedy lepiej śpi
Miło, że skarpetkowych tu jest więcej
Hoope, będę się powtarzać. Jaki duży Prezes! Ile on może ważyć?
I skończyło się rumakowanie. Wstajemy.Hoope lubi tę wiadomość
-
No jakiś duży jest no. Koło 10 kg, waga nas oszukuje. Ostatnio o 400 gram, więc jeśli teraz też, to dobija do 10 kg. A to cycowy facet jest. Może dlatego je co 2 godziny. W nocy też
Jest przy tym bardzo silny. Taki tam. Kark
Może też dlatego tak długo suty mi ranił, ssał jak pompowiec. Biorąc pod uwagę, że urodził się 3200... Dziś dostał pierwszy raz mięcho. Mięcho jest mniam.
Cola dobrze, że dobrze. Dziś znajomym odeszła ukochana sunia, dramat mają.Wowka, Cola87, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, no to dobrze mi zadziałała miarka w oku
A patrząc na te nasze bobasy to masa urodzeniowa nie bardzo mówi o wielkości dziecka w kolejnych miesiacach. Te maluchy ładnie ponadrabiały, średniaki się zróżnicowałyHoope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezes widzę bardzo chce już się sam poruszać, prawidłowo!
Dziewczyny jaką wodę podawać można takiemu niemowlakowi. Ja dałam nestle a teraz doczytałam że od 1 roku...i nie wiem czy nie można czy jestem przewrazliwiona.
Druga sprawa troche takie glupie może, czy można mieszać słoiczki z różnych firm? Nie że zmieszać razem ale raz taki raz taki? Bo kupiłam hippa ale np sama dynia byla tylko z humana więc wzięłam...
Cola dzięki, już znalazłamale ten mój krztusi się tą jedynką więc nie kupuje większego, przynajmniej póki tylko wode pije.
Hoope lubi tę wiadomość
-
Nynka, ja jak będę dawać wodę to zwykłą kranówkę przepuszczoną przez britę. No dobra, jeszcze ją przegotuję pewnie. Im mniej minerałów dla niemowląt tym lepiej.
Słoiczki teoretycznie zawierają 100% czystego warzywa czy owocu więc z różnych firm jak z różnych sadów. Dawałabym
Sela, żyrafka jest superi naprawdę dzieci ją bardzo lubią, nie tylko moja. Gdyby nie dostała w prezencie to i tak bym kupiła. I faktycznie nie wolno wyparzać, dowiedziałam się po fakcie
ale działa super tylko wyblakła. Ośmiornicę rozważam wciąż.
Kombinezony mamy bo dostaliśmy. Rzuciłam okiem na smyka, rzuciłam na olx i będziemy kupować z tego drugiego źródła.
Wowka, a nie ma zimowych ocieplanych niechodków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:02
Nynka, Sela lubią tę wiadomość
-
Nynka ja do wody też daje 1 bo też się czasem krztusi. Z mlekiem mu lepiej idzie
ja zaczełam niedawno dawać słoiczki i daje różnych firm. A i wodę daje albo po prostu przegotowaną albo Primavere. Pisze na niej, że nadaje się do przygotowania posiłku dla niemowląt.
Nynka lubi tę wiadomość