X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Hoope a czemu nie wolno myć pod pieżącą wodą tych z naturalnego kauczuku? A te mombella są z naturalnego???

https://www.chillizet.pl/News/Przekroila-popularna-zabawke-dla-dzieci-To-co-znalazla-w-srodku-potrafi-przerazic-3248

Mombella jest z silikonu. Myję co chwilę bo niestety strasznie łapie włos i sierść.

Kamcia ale masz fajne te misiaki swoje ❤

Jeszcze nie obmyśliłam w co będę ubierać jak się zrobi zimniej. Śpiwór? Chyba tak. I kombinezon ze stopami. Teraz kocyk i skarpetki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 22:31

kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=kattalin właśnie, 5,5 godziny?? Ciekawe jakby u nas było. Ale to chyba faktycznie trzeba zrobić test za dnia i beze mnie za ścianą. Będę chyba pod klatką siedzieć w stresie...

Kamcia, piękni jesteście! :-) Ostatnio patrzyłam na tę bluzę w Lidlu ale rozmiarówka mnie zbiła z tropu. Ciepła jest?[/QUOTE]
    body +bluza
    ciepła :) ta 74/80 :)
    taka ciekawostka
    ta bluza została założona po tym, jak kurtk F&F r,86 okazała sie za mała
    SERIO!!!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adcdc8b3577b.png

Jakie 5 godzin bez jedzenia?????? Moja głowa tego nie ogarnia! Ani prezesa głowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 22:43

Wowka, Fermina, Cola87, Patk, Feeva, Katy lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma pomysłu na zimę...
    jesli się okaze,ze spacerowka to koniecznie kurtka+śpiworek
    jesli wersja gondolowa to kombinezon...
    mam niechodki zimowe, ale równocześnie chodzą mi po glowie śniegowce dla Patryka pomimo ,że nie chodzi
    ale!!!
    w poniedziałek wysyłam męza na polowanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, kombinezon + śpiworek?

Kwiatkowa, jak się dzieci zimuje w Norwegii??

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wykluczam kombinezon+śpiworek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, moja głowa, a i nawet cycki też tego nie ogarniają.
    Bawiła się niby butelką, kilka kropli poleciało i tyle.
    Ale dziecko szczęśliwe z ojcem.
    Podobno nie płakała w ogóle.
    Dziwnie mi z tym.

Ostatnio analizowałam zimowy strój z mamą. Najlepiej kombinezon z rękoma ale z workiem zamiast dwóch nogawek.
    Do śpiworka i tak trzeba jakoś ubrać ciepło, a problem taki, że ze śpiworkiem ciężko wyjąć dziecko z wózka w razie w.
    Kombinezony to z kolei pewnie kilka rozmiarów trzeba.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że nie wiem, to nic nie kupiłam jeszcze. Październik ma być ciepły XD

Kombinezon + kocyk?
    Śpiwór + kurtka i spodnie ocieplane?
    Kombinezon + śpiwór?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, z kombinezonem z workiem jest taki problem, że rozmiary chyba do 74 w smyku. A to dla nas za małe może być... Mam jeszcze jedną opcję: zabunkruję się z dzieckiem na pół roku w domu...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    liczba pytajników swiadzczy o tym ze wymyslasz? (na siłe?)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję, żeby już się nie robiło zimniej ;)

Idę spać, dobranoc. Może paniczyk da pospać rano, skoro padł spać dopiero przed 21. Takie mam marzenia, o.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Kamcia. Dobrze tu z Tobą. :) Śliczna z Was rodzinka. :)

Wowka, widocznie napadowe przyjmowanie gości, zamiłowanie przetworów i zacięcie artystyczne idą w parze.;) Boże i nawet Męża którego towarzystwo nie męczy też mam. :D

Chrzest w sobotę. Nawet mi do głowy nie przyszło ze to nietypowo. :D Mamy super księdza, msza była specjalnie dla nas i gości.

Mój Mąż nigdy nie spał osobno, ale, jeżeli nie ma głośnego płaczu, to nic mu we śnie nie przeszkadza. ;)

Nigdy nie zrozumiem spania w skarpetkach. Nigdy. Nie zasnelabym. ;)

Katy, Twój pies zdecydowanie pasuje na bossa jakiegoś gangu. :D

Kattalinna, zazdro tego spania na brzuszku..

Nie mam czasu patrzeć na śpiącego Jula.. szkoda w sumie, chyba muszę zacząć, ale w nocy się tulamy bardzo. :)

J.S. kciuki za lekarza jutro!

Mania jest cudowną gadułką. :)

Katy, Klusek do obcych się śmieje a jak mu się nudzi to teatralnie odwraca głowę. ;)

Ale ekstra Prezes! I jaki zdolniacha. Waga zaś tłumaczy dlaczego Prezes to Prezes. :D

Cola,cieszę się, że z sunią lepiej. :) Sama dziś w guglu sprawdzałam "kiedy obniżyć materac w łóżeczku" :D

Majowa a mi się już kilka razy zdarzyło, że Kluskowi nie weszła przez spodnie dupka albo nie dopinal się w pasie. :D

Fatalita, 5,5h? Czym to dziecko żyło?!

Ja też chcę dziewczynkę ale będę ją miała. ;) U mnie w rodzinie bliższej i dalszej i u Męża też, wszyscy mają dzieci naprzemiennie. Takie geny. ;)

Opcji ubraniowej na zimę jeszcze nie mam żadnej, poza spiworkiem w zestawie ze spacerówką

No i po chrzcie. Julek był aniołem. Śmiał się podczas polewania wodą -pewnie myślał że to kąpiel- po mszy przespal 3 h, potem obudził się w wyśmienitym humorze i w takim do wieczora pozostał. Przez cały dzień nawet nie kwęknął. Co prawda na obiedzie zrobił kupę aż na body ale daliśmy radę. ;) Cieszę się, że tak ładnie, sprawnie poszło. :)

Fotkę dodam jak mi Mąż prześle bo jeszcze siedzi z ojcem chrzestnym na dole. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 23:18

kamciaelcia, Wowka, Hoope, kattalinna, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, tu spiworki do wozka (voksi) i welna. Welniane pajace.

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z Patrykiem u lekarza. Osluchowo czysto. Diagnoza: infekcja wirusowa. Leczenie: samo przejdzie...

Generalnie mały jest pogodny, ale ma kaszel. Najgorzej jak kaszel go obudzi z drzemki. Placze wtedy, az lezki mu leca. Ostatnia noc przespal cala bez kaszlu, ale wieczorem kaszlal i wstal na Pol godziny. Mam nadzieje, ze szybko mu minie :(

• Fermina Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa a ma katar? Może kaszel od kataru tylko, u nas tak było? Ważne, że osluchowo ok. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma karat, ale nie nocny. Najgorszy ten kaszel. Niby nie kaszle czesto, ale jak juz kaszle to zaczyna sie krztusic i bierze go na wymioty

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kazdym kaszlu tak wzdycha z ulga

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Hoope ja też taka psiara jestem, to prawie jak moje dzieci i też sobie nie wyobrażam co się będzie ze mną działo jak będą odchodzić. Ale nie myślmy teraz o tym tylko cieszmy się że są :) Fermina i co w google wyczytałam o obniżeniu łóżeczka? Ja gdzieś czytałam że jak dziecko się obraca z pleców na brzuszek to już powinno się obracać. Adaś się tak obraca ale puki co łóżeczka nie obniżyliśmy. Fatalita powtórzę po dziewczynach...5,5h?! Nieźle:) też bym drugie chciała dziewczynkę ;) zawsze mi się parka marzyła :) Kamcia cudowni jesteście ❤️

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie różnie. Przewaga w stronę synów. A u mnie córka, córka i jak lekarz powiedział chłopak, to było jak na końcu Seksmisji XD

Dzień dobry. Koniec rzucania się od 5. Pora wstać i rozpocząć kolejny, jęczący dzień.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzest pomaga tylko za dnia w naszym wypadku.. Przerwa we śnie od 3 do 4 a potem od 5 i trwa. :(

Google mówi, żeby obniżać kiedy dziecko próbuje zacząć siadać chwytajac szczebelki, ale opowiada też o różnych wypadkach kiedy materac nie był obniżony a dzieci okazały się sprawniejsze niz możnaby przypuszczać. ;)

Kwiatkowa, to rzeczywiście brzmi poważniej niż kaszel od kataru, chociaż Julek wzdycha z ulgą nawet po kichnięciu. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ