X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope bardzo przykre że znajomych sunia odeszła :( niestety każdego posiadacza zwierząt to dotknie. Ja nie wiem jak to przeżyje bo jestem strasznie zżyta że zwierzakami. Z drugiej strony już nie wyobraź sobie domu bez zwierząt. Tylko czemu one tak krótko zyja...:(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy planujecie obniżyć poziom materaca w łóżeczku dziecka?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie wiem czy są ocieplane niechodki :D pewnie są, ale myślałam, że może już ktoś coś wybrał :P

Słoiczki też bym dawała nie zastanawiając się nad producentem.

Wodę daję przegotowaną. Tzn. dałam raz :D

Cola, cieszę się że z sunią już lepiej. Mój piecho też już jest stary, atakuje go nowotwór i nie chcę myśleć co dalej. Więc nie myślę :)

Ja materac obniżę jak Skrzat usiądzie. Jak na razie kombinuje jak się wspiąć po szczebelkach żeby siedzieć, więc pewnie niedługo już to nastąpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 21:00

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też obniżę jak zacznie siadać. Na razie jeszcze daleko do tego ;-)

Wowka, ledwie napisałam powyższego posta i sprawdziłam - są takie niechodki :-) nawet oryginalne emu za 130zeta możesz nabyć :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam uśpić 14 letnią suczkę dwa lata temu. Ja, taka racjonalna, twarda, wyłam jak bóbr, weterynarz kazał mi wyjść, został tylko TZ, bo nie byłam w stanie tam być przy niej do końca. Do dziś nie mogę o tym rozmawiać, bo mi się głos łamie. Zmieniłam weta, bo do tamtego nie mogę wejść. To była wyjątkowa psina, już drugiej takiej nie będę miała nigdy. Na fb dostałam prawie 100 wpisów z kondolencjami. Znali ją wszyscy ze środowiska. Dla wielu to był pies-człowiek, wyjątkowa istota.

Kolejna sunia, tym razem mój własny chów, mój pomysł, moja hodowla, ja odbierałam poród, ze mną od urodzenia, ma już 10 lat. Boję się co to będzie.

A przecież to TYLKO psy. Jedne z wielu. Dla wielu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Też obniżę jak zacznie siadać. Na razie jeszcze daleko do tego ;-)

Wowka, ledwie napisałam powyższego posta i sprawdziłam - są takie niechodki :-) nawet oryginalne emu za 130zeta możesz nabyć :-D

Chciałam odpisać, że emu mało męskie, ale zobaczyłam takie ze spidermanem :D

Ale jakie ładne są dla dziewczynek...

Co tu zrobić, żeby następną mieć dziewczynkę do strojenia...?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja jak widać nie wiem. Moja Rozalka ma dwa jajka.

Wowka, kattalinna, Katy, Fatalita, Feeva, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Gniewomir nie ma żadnego i stroję :-D

Ja chcę takie :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ec4ea0ab36.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 21:35

Katy, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka pytaj mnie , a ja ciebie jak z tym robieniem dziewczynki :D
    trzy razy robiłam :D :D :D

Wowka, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wychodze z założenia,ze u nas jest inaczej niż sobie mąz zyczy
    chciał najpierw syna (ja córę) więc była córa
    potem życzyl sobie : córe; córe
    jest syn syn
    kazałam mu mysleć!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje kranówkę puszczoną przez filtr i przegotowaną.
    Soczków póki co nie planuje dawać.

Moje dziecko zapakowałam dzisiaj w jesienny kombinezon i wyruszyłam w trasę, pod domem usnęła, więc musiałam trasę powtórzyć. Naginałyśmy 1,5h, aż się zmęczyłam i zgłodniałam jak byk. Czy jej się odmienia? Oby. Musze chyba ją w domu pakować w ten kombinezon, bo leżała niemal nieruchomo XD i tak słodko spała :D
    Wyciągnęłam dres z lidla, spodnie na długość dobre, na szerokość Zuzia weszła w nie i zostało jeszcze miejsce dla Basi Patk :)
    Spodenki nosimy 62/68, góra różnie, dzisiaj kombinezon 74, mniejszy nie dałby rady.

Mamy niechodki z odzysku, ale jesienne, takie ala kozaczki na rzep, do kitu są, bo spadają, wczoraj w rosmanie babka mi przyniosła buta bo spadł niepostrzeżenie.

kattalinna, Patk, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak, że wszystkie niechodki spadają? U nas spadały przy córce, teraz nawet nie zamierzam kupować. Tak samo jak stopy nie trzymają się skarpetki.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zobaczymy co z tym pasternakiem będzie.
    Im dłużej dokarmiam tym jest coraz bardziej obraza na cyca. Cóż, moje dziecko dorasta i już nie potrzebuje cycusia non stop, przykro.
    Wiem, wiem z butli dobrze leci to nie chce jej się męczyć, idzie na łatwiznę. Ohh po kim to dziecko takie uparte, potrafi nie jeść, ale cyca nie tknie pół dnia, wieczorem i w nocy póki co doi i rano. Zobaczymy jak to będzie.

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kattalinna, okazało się, że Wiki nie jadła 5,5 godziny i nie płakała ani nic o.O

Była taka kolejka, że nie złożyłam w końcu tych papierów na uczelni. I tak siedziałam dwie godziny.

Ja czekam na kombinezony z Lidla, mam nadzieję że w październiku już będą. Wiki miała takie śliczne kombinezoniki i powyrastała :(
    W ogóle sprzedajecie ciuchy czy sobie zostawiacie?

Nynka, maluchy powinny pić źródlaną, a nie mineralną jakby co :)

Nynka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a czemu nie wolno myć pod pieżącą wodą tych z naturalnego kauczuku? A te mombella są z naturalnego???

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale popyt na dziewczynki :D

Hoope, Ty to już pewnie wykorzystałaś limit dziewczynek i dlatego masz prezesa. Przecież byś się zanudziła mając dzieci tylko jednej płci :P

Kamcia, raz na trzy trafiłaś. Skuteczność 30%, szału nie ma, ale z rachunku prawdopodobieństwa i wliczając czary męża udałoby się następnym razem :P

Trampki niechodki spadają. Za to ładnie wyglądają na półce :P no ale coś musi być na stopy, jak już mam spodnie ocieplane bez stóp.

Jakieś masło maślane mi wyszło :D

Dobra, trzeci raz to piszę. Fatalita, 5,5h bez szamy?!? To mi jest ciężko wytrzymać :D

Ubranka zostawiam. U nas w planach drugie. U szwagierki w planach pierwsze. Jest dla kogo trzymać :)

A normalnie nic mnie tak nie cieszy jak wyrzucanie rzeczy z szaf i schowkow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 22:14

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, ja wszystkie ciuchy rozdzielam na torby: dla chłopca i dla dziewczynki. W styczniu w odstępie tygodniowym mają się urodzić dzieciaczki: u mojego brata chłopak, u koleżanki z pracy dziewczynka. Jutro babskie dwie torby wywożę :-) nie będę trzymać bo nie mam gdzie, a i nie wiem czy jest po co. Jak się mąż namyśli na drugie i jeszcze wyjdzie nam w praktyce to będę się zastanawiać skąd brać co oddałam ;-) inna rzecz, że my też dostaliśmy wszystko więc obieg musi być.

Rozważam śpiworek do wózka rosnący z dzieckiem zamiast kombinezonu. Wydaje się być bezpieczniejszą rozmiarowo opcją...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    liczy sie ,ze mój mąz do końca nie myslał...a co dalej z ubrankami????okaze sie????paranoicznie sobie wymyślilam wersje dalszego życia...

byłam w pepco
    tzn Piotruś miał zimne ręce wiec mnie mąż wysłał
    wniosek-nie wiem co i jakie na zimę!!!!
    w poniedzialek wysyłam męza na polowanie do lidla (dla Piotrusia)
    z młodym nie wiem
    grunt że się uśmiecha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 12:57

Berbecia, kattalinna, Wowka, Hoope, Kwiatkowa24, Cola87, Fatalita, Sela, Feeva, Patk, MajowaMamusia, D_basiula, Nynka, Katy, J.S, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, 5,5 godziny?? Ciekawe jakby u nas było. Ale to chyba faktycznie trzeba zrobić test za dnia i beze mnie za ścianą. Będę chyba pod klatką siedzieć w stresie...

Kamcia, piękni jesteście! :-) Ostatnio patrzyłam na tę bluzę w Lidlu ale rozmiarówka mnie zbiła z tropu. Ciepła jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 22:22

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super te Twoje chłopaki <3

Kattalinna, Skrzat ma identyczną bluzę. Fajna, ciepła. Żałuję że nie mam dwóch. Oczywiście za duża, starczy chyba na całą zimę :D

Edit, Piotruś ma bardzo fajne buciki :) jaki on już duży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 22:26

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ