X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja tez wole rodzic niz byc w ciazy :p

Kamcio dzis pieknie plul marchewka:p Ale to chyba przez konsystencje bo nie udało mi sie zrobic idealnej papki wiec chyba kupie mu sloiczek i jutro sprobujemy :p

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka 100 lat . Z tym okresem to chyba nie u wszystkich bo ja mam urodziny dopiero w czerwcu choć za okresem nie tęsknię za ciąża zawsze (czy jest coś takiego jak ciazocholizm bo ja chyba to mam) ale to raczej w swerze tęsknoty zostanie bynajmniej przez parę następnych lat

Ewcia powodzenia na dziewczynkę próbujcie że dwa dni przed owulacja pewności nigdy nie ma ale szansę większe.

Katy możesz zblendowana marchewkę przetrzeć jeszcze przez sitko w tedy konsystencja będzie gładka ale to nie koniecznie wina konsystencji pierwsze próbowanie często tak wygląda z czasem będzie lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:31

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nie masz blendera? Żeby idealnie zmiksować potrzebujesz dodać nieco płynu. Najlepiej bulion z warzyw, rosół albo od biedy trochę wody. Albo jabłko. Blender przy bobasku to must have.

My dziś na tapecie biszkopt maczany w herbacie z jabłkiem. A rano żółtko. Wciąż próbujemy. Jeszcze nie ma pełnego posiłku.

Marchewka gotowana jak mniemam. To wodę z marchewki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:45

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam blender normalny i kupilam jeszcze taki 2w1 z urzadzeniem do gotowania na parze i obydwa nie zrobiły papki, dodawałam troche swojego mleka nawet :p Jutro i pojutrze dam sloiczek poki co, a pozniej bede probowac z ziemniakiem normalnym ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Sela, what?? Ode mnie chcą 3 zł za słoiczek! Niedoczekanie ich!
    Dzisiaj dostałam maila ;)
    Sela wrote:
    Fatalita 3zł! Bez jaj. Dziwne, powinni wysyłać jednakowe ofery

Oferta zależy od wieku dziecka.
    My też dostaliśmy słoiczek za 2,99.
    https://www.rossmann.pl/rossnezbobovita

Hoope wrote:

Prezesowi odbija. Usnął. Śpi. Nagle zrywa się na czworaka, buja w przód w tył, rzuca na łóżko, śpi dalej. I tak kilka razy. Tego jeszcze nie graliśmy.

Moja starsza tak robiła, młodsza też tak robi XD
    Ze starszą mam filmiki jak w nocy dupskiem macha, teraz odwracam się i śpię dalej haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 16:53

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny zaczynam się martwić. Przed snem, przed każdą drzemka jest takie darcie, nic nie pomaga, nic. Nie ważne czy zareaguje na pierwsze oznaki zmęczenia czy go przetrzymam. Nie ważne czy noszenie, czy cyc, czy leżenie. Żadna pozycja. Minimum pół godziny się drze.
    Czemu tak, już jestem tym zmęczona:(

• Tanda Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Feeva, bardzo przykro mi z powodu wujka, trzymaj sie.
    Paznokcie cudne, szkoda ze nie mieszkasz blizej :)

Wspolczuje wam dziewczyny tych nocy. U nas sen od 18 do 4 bez zadnej pobudki, potrm od 5 do 6 i koniec snu. Bawi sie na macie.

Sela, pojde, tylko musze zrobic jeszcze te dodatkowe badania ft3 i 4 chyba, bo nie chce isc bez tego, jade kawalek prywatnie takze bez sensu aby mnie odeslal z kwitkiem. Orientujecie sie jeszcse poza tsh, ft3 i 4 trzeba zrobic?

Ja miałam zlecone jeszcze przeciwciała aTPO, aTG.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę, pękam ze śmiechu! Leży moja gwiazda na macie, odkryła przyczepionego motylka. Trochę daleko, niewygodnie do buzi. To ciągnie z matą, brawo za pomysłowość. Ale nie, to za mało (w międzyczasie odsunęła się jeszcze). I tu następuje cały komiczny spektakl: wgapia się w zabawkę, rączki i nóżki w górę i stęka :-D dziecko me telekinezę próbuje uprawiać :-D

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka zdrowia i nie stu lat bo starość muszę powiedzieć że nie jestem wierzaca ale nie wyszła ona Panu Bogu. I powiem Ci że też dziś dostałam pierwszy okres :/ ile to już pyknęlo?

Katalina mam super przepis na tort bezowy. Zawsze wychodzi.

J.S. wypadajace włosy to niedoczynnośc tarczycy. Wiem bo u mojej siostry po porodzie zdiagnozowano. Też idę badać w przyszłym tygodniu.

Hoope po tym bulgotaniu śmiem twierdzić że dobrze by nam się wspólnie bulgitało. XD

Dziś był shopping. Miały być praktyczne rzeczy do ubrania na zimę..skończyło się na stylówie XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:21

D_basiula, kattalinna, pawojoszka, Katy, Wowka, Hoope, Cola87, Mała Matylda, Sela, MonikaJ, Feeva lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, a myslalas o wizycie u neurologa? Wydaje mi sie, ze juz nie powinien tak plakac. Moze warto dla swojego spokoju sie skonsultowac?

Tanda, dzieki, wlasnie dzis studiowalam w internecie i te badanie tez zrobie, jutro rano lece do laboratorium i umawiam sie do endo. Robie badania na wlasna reke, bo nie oplaca mi sie jechac 80 km na prywatna wizyte, aby odeslali mnie z kwitkiem ze mam kolejne badania robic.

Patk, moj wynik tsh wskazuje na nadczynnosc, a nie niedoczynnosc, takze nie mam pojecia ktory z tych to wlosy. Jutro robie reszte badan, zobaczymy, czytalam cos o poporodowym zapaleniu tarczycy ale nie wiem czy da sie to wyleczyc calkiem? Ech, masakra.

Cudna smieszka Basia :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Patk, moj wynik tsh wskazuje na nadczynnosc, a nie niedoczynnosc, takze nie mam pojecia ktory z tych to wlosy. Jutro robie reszte badan, zobaczymy, czytalam cos o poporodowym zapaleniu tarczycy ale nie wiem czy da sie to wyleczyc calkiem? Ech, masakra.

JS wynik wskazuje na nadczynnosc ale przy zapaleniu tarczycy wynik moze raz byc za niski a raz za wysoki (wtedy niedoczynnosc). Zrob badania, ktore wymienilas, dobrze byloby jeszcze miec usg tarczycy. Czy wyleczyc calkowicie to nie wiem, ale zaleczyc i uspokic tak. A wlosy mogą wypadac po prostu przez ciaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 19:33

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra miała właśnie zapalenie po ciąży. Tak jak mówi edwarda - u niej wyciszyli tyle że musi często kontrolować, i jej włosy nie wypadały ale garściami wychodziły, i to właśnie przez tarczycę. A i jeszcze siostra szybko przebierała na wadze A mało jadła, poza tym miała dosłownie wysuszoną skórę.. Dlatego wszystkie objawy sugerowany niedoczynność. A ja wyniku nie widziałam, skojarzyłam tylko to wypadanie włosów.

• J.S Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki edwarda, jiutro ide dzialac i sproboje umowic sie na usg, choc sa podobno daleki terminy. Najlepiej byloby znalezc endo ktory od razu takie usg wykonuje.

Patk, moje waga od ciazy stoi nic sie nie poprawia :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do siostry i skłamałam. Otóż najpierw miała zapalenie tarczycy, a później leczyli ją na niedoczynność i teraz jest ok ale ma kontrolować. No i niedoczynność była wynikiem zapalenia. O tak dokładnie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:01

• J.S Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, dzieki za info, pocieszylas mnie ze teraz jest oki, mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko dobrze :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ale slodziak :)

U nas dzisiaj mala katastrofa :/ Kamcio sobie lezal w lozeczku, patrzylam na niego co chwile i widzialam, ze sobie kopie w przwijak, nawet go przesuwalam specjalnie, a i tak w koncu na niego spadl :/ Byl wielki placz, jest slad czerwony kolo brwi, ale na szczescie nic sie nie stało poważnego...A sekundę przed tym na niego patrzylam...

Patk lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jest sliczna :)

Dobrze, ze Kamilkowi nic sie nie stalo.

Dziewczyny doradzcie mi. Spiworek na zime - welna czy plusz w srodku?

Patk lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, popieram Patk. Tort bezowy- pavlova jest prosta, efektowna i trudno zepsuć :) A efekt wow jest :) rogaliki robiłam drożdżowe z kwestii smaku. Dobre, ale trochę trzeba się jednak narobić i każdy był inny :D

Katy, najważniejsze że się nic nie stało. Buziak dla Kamilka w ślad na czole :)

Uffff, goście poszli. Jutro mam urodzinowe wychodzę i idę na masaż :)

Edit, zapomniałam pochwalić stylówę Baśki. Właśnie dlatego chce dziewczynkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 21:17

Patk, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy po szczepieniach jakoś szczególnie dbacie o dzieci? Unikacie spacerów, skupisk ludzi itp.??? Bo właśnie dostałam reprymende od teściowej... :-/

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, czy Wy po szczepieniach jakoś szczególnie dbacie o dzieci? Unikacie spacerów, skupisk ludzi itp.??? Bo właśnie dostałam reprymende od teściowej... :-/

Nie. Ja tylko prowadzę wzmożoną obserwację. Moja lekarka wręcz zaleca spacery. Nawet w deszcz.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ