X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, czy Wy po szczepieniach jakoś szczególnie dbacie o dzieci? Unikacie spacerów, skupisk ludzi itp.??? Bo właśnie dostałam reprymende od teściowej... :-/
    "Teściowa" moje ulubione słowo ,olej to gdyby trzeba by było coś robić to lekarz by uprzedził czy doradził albo choć wspomniał nic nie robię szczególnego daje się wyspać i paracetamol mam w gotowosci.

Patk Basia wymiata super kobietka ci rosnie

Katy dziecko jest jak mleko na ogniu nawet jak patrzysz to i tak ucieknie ,przyzwyczajaj się ,pierwszy guz już za wami będzie tego więcej , dziecka nie da się uchronić przed wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 22:38

Patk lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, bo juz mialam wyrzuty sumienia, ze 4 dni po szczepieniu pojechałam na godzinę do CH.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy całe szczęście że nic się nie stało ale wyobrażam sobie jak się wystraszyłaś.

My tylko temperaturę kontrolowaliśmy po szczepieniach.

Dzięki wielkie. To dziecko jest mega uśmiechnięte. Uśmiech przez większą część dnia. Aż czasami się dziwię że jej się tak chce cieszyć XD mogłaby jeszcze spać i było by super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 23:49

• Patk Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja wstaję co 1,5 godziny?! Oszaleję! Już się zastanawiam czy może dać jej mm to pośpi chociaż 2,5h...

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ja wstaje co godzinę albo i częściej. Nie jestem w stanie tego zliczyć bo już nie patrze na zegarek.

Moje dziecko zaczyna podnosić pupę i powoli przesuwa się do przodu. Śmiesznie to wygląda :)

Mój pediatra zaleca wychodzenie na spacery nawet jak dziecko ma katar, lepiej mu się wtedy oddycha. Po szczepieniu też normalnie wychodzimy. Jeśli ma gorączkę lub kaszel robimy przerwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 06:54

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ja miałam próby podania mm. Bez powodzenia. Zostaje nam tylko to przetrwać, nie wiadomo jak długo :\

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, albo i nie pospi... A czy piżamka też jest super stylowa? Bo tylko taka mi pasuje do Baśki :-D

Pavlova jest super, robiłam aż raz w życiu ;-) tylko na 15 osób tego nie widzę chyba... Dajecie do myślenia ;-)

Kwiatkowa, zdecydowanie wybrałabym wełnę. Ma dużo lepsze właściwości od pluszu. Zresztą, jeśli zdecydujemy się na śpiworek to będę chciała właśnie wełniany.

Katy, w sobotę kładłam Bożenkę na dywan do zabawy na brzuszku. W ostatnim momencie zaryła twarzą w podłoże. Był ryk zarezerwowany dla wielkiej katastrofy, nawet na szczepieniu tak nie płakała. Takich sytuacji czeka nas masa... Pewnie dlatego nie pamięta się okresu niemowlęctwa.

Dziś u nas noc nawet ok. Od razu wzięłam małą do łóżka żeby przetestować czy to się lepiej sprawdzi. Sprawdziło. Dwa razy był płacz, że musiałam bujać chwilę na stojąco, ale pobudka była tuż przed 6. Teraz zasypia po serii gaworzenia, wrzasków i pisków - oczywiście tych zabawowych bo humor dobry.

Przy okazji: jak Wy śpicie z dziećmi, w jakiej pozycji? Ja na boku i jestem cała połamana. Kilka nocy dam radę, ale kilka miesięcy to nie przeszłoby.

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ja właśnie jestem wiecznie połamana. Miśka karmię na boku na leżąco. Czasami jak zaśnie kładę się na brzuch, niestety Młody często się wtedy wybudza.

Kwiatkowa, ja mam wełniany. Sprawdził sie u córki. Cieplutki i przyjemny w dotyku.

201501064565.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, mój rekord to pavlova na 20 osób. W normalnym piekarniku :) zazwyczaj robie na 16, bo taka jest podstawowa konfiguracja imprezowa u nas. Nie narobisz się też jak głupia i nie uświnisz całej kuchni. Ja to robię tak, że dzień wcześniej wieczorem wstawiam bezę, na rano jest ok i w dzień podania faszeruję bitą śmietaną/bś z mascarpone/musem z białą czekoladą i owocami :)

Nie wiem czy się chwalić, że Skrzat przespał całą noc, bez pobudki na jedzenie nawet, czy żalić że noc się skończyła o 5:30. Ale poleżelismy do 6:40, więc jako tako funkcjonuję...

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja tez spie na boku i tez jestem niestety polamana, nie opatentowalam zadnej innej pozycji, chyba ze ma brzuchu to jest w miare dobrze.

Wowka, u nas cala noc stekow, pobudek i wstal o 5:40 tez takze chwal sie, bo u nas pomimo budzenia doe co godzine tez wstal tak wczesnie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, prezent urodzinowy od syna pierwsza klasa :-D

Właśnie mam rozkminę: pavlova czy tort z blatów? Mam piekarnik zwykły gazowy więc pieczenie na raty... Plus taki, że bezę mogłabym upiec w piątek a w sobotę tylko krem. Bo w sobotę wieczorem musimy dostarczyć ciasta do lokalu. Da tak radę przetrwać w dobrym stanie?

Jaki mus, co za mus? Czemu ja nic nie wiem? ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk. U nas od 3 dni tyle pobudek :/

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Wiem, ze przed wszystkim dzieciaków nie ochronimy, ale w tym przypadku mam mega wyrzuty sumienia bo wydaje mi sie, ze moglam temu zapobiec od razu sciagajac ten przewijak np...Z drugiej strony to naprawde sie stalo jak odwróciłam wzrok na chwileczke :/

Ja sie z Kamilem przez wiekszosc nocy juz chyba od 3 miesięcy jak nie wiecej i biodra tak mnie napierdzielaja, ze masakra:/

Konczymy 6 miesięcy dzisiaj :o Zdjecie pozniej bedzie bo Kamcio jeszcze w pizamie xd

Wowka, Hoope, Kwiatkowa24, Cola87, D_basiula, Nynka, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a te blaty chcesz robić czy kupić? Z blatami i przekladaniem więcej roboty ;)

Pisać jak robię ten mus z białą czekoladą? To bitą śmietana+jajko+biała czekolada z kąpieli wodnej. Po pobycie w lodówce mus jest sztywny i trzyma fason.

A co do snu, wygląda na to, że ten kryzys 4-5 miesiąca istnieje faktycznie. Mam nadzieję, że Skrzat już z niego wyrasta, od jakiegoś czasu i tak jest lepiej. Najgorzej było w okolicy skończenia 4 miesiąca i trochę później.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to 6 miesięcy??? To jest gruba przesada, absolutnie niemożliwe. Chyba, że urodziłaś 3 miesięczne dziecko ;-) buziaki dla młodzieży :-*

Ps. Pisałam, że zasypia? No to wtedy nie. Zasnęła teraz i to jeszcze nie na pewno...

Wowka,no pisać ;-) dziękuję. Za dużo teraz roboty ale może kiedyś skorzystam. Do czego się sprawdza?
    Blaty zrobić, nie uznaję kupowania białek z cukrem ;-) no właśnie więcej chrzanienia się zwłaszcza przy pieczeniu z moim piekarnikiem. Chyba będzie w takim razie pavlova. Od piątku do niedzieli da radę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 08:46

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, gratuluję nowej fryzury. Sukienka bardzo ładna :)

Wowka – spóźnione życzenia z okazji urodzin! Zdrowia, dużo snu i spełnienia marzeń :)
    Skupmy się na tym co dobre – noc bez pobudek to wyczyn, gratuluję :D

Basiula, gratuluję udanych zakupów. Uśmiechnęłam się czytając, że byłaś w Rzeszowie, wychowywałam się na podkarpaciu, ale od kilkunastu lat mieszkam w Warszawie/pod Warszawą.

Ewcia, jak miło że się odezwałaś :). Pamiętam jak jeszcze niedawno jako ostatnie czekałyśmy na rozwiązanie, razem z Olciabos. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Powodzenia w staraniach o siostrę.

Też mi brakuje ciąży i czucia ruchów dziecka. Ciążę znosiłam dobrze, tylko pierwszy trymestr był trudniejszy, więc łatwo mi tęsknić ;). Poród wspominam gorzej, ale pamiętam to niesamowite uczucie szczęścia gdy położyli mi na piersi malutkie, ciepłe ciałko – mogę rodzić. Chcielibyśmy mieć drugie dziecko w drugiej połowie 2020 r., więc jeszcze czekamy.

Nynka, nadajesz się. Niektóre dzieci są bardziej wymagające, ale trudności w końcu muszą minąć. Moja Zosieńka też jest bardziej absorbująca.

Patk, modna Basia jest prześliczna :D

Katy, dobrze że Kamilkowi nic się nie stało.
    Wszystkiego najlepszego dla małego jubilata, pół roku to już poważny wiek :D

Amygdala, ja tylko uważnie obserwuję i mierzę temperaturę. To wszystko, zmian w trybie życia nie wprowadzam.

Patk, Monika, Kwiatkowa, współczuję tych częstych pobudek. U mnie ostatnio z nocnym snem lepiej, ale rano wstajemy zwykle po piątej, a zasypianie na dzienne drzemki często bywa bardzo trudne.

Wowka, Katy, kattalinna, Patk, Ewciaa83, amygdala, Nynka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Katy, to juz pol roku?!! Gdzie ten czas uciekl? Wszystkiego najlepszego dla Kamila :)

Moja mama tez robi taki krem czekoladowy, ale nie dodaje jajka (tylko, ze nie jest mocno sztywny).

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy mniej wiecej od 8 do 8, ale z milionem pobudek.

W ogole to zawsze odciagam mleko w dzien zapotrzebowania i dzis po nocy sciagnelam tylko 40 ml.. Mam nadzieje ze uda mi sie w dzien wiecej odciagnac..

• Hoope Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzińdybry :)

Basia jak zawsze prześliczna, gwiazda rośnie ;)

Katy najlepszego, gonimy Was :D A na przyszłość pamiętaj, lepiej zapobiegać niż leczyć. Dopiero czekają nas pogryzienia przez psa, poparzenia herbatą, wypadania przez okno, wkładanie drutów do prądu itd. Dzieci potrafią mieć wybitne zdolności w samouszkadzaniu, szczególnie chłopcy, zapobiegajmy nieszczęściom.

Ja śpię z prezesem prawie pół roku i nie jestem od tego poobijana, raczej od noszenia boli mnie kręgosłup. Oczywiście nie śpię tak swobodnie jak sama, ale przyzwyczaiłam go do tego, że zmieniam pozycję.

O. Andruty wczoraj zrobiłam. Idę pożreć. Uwielbiam krem z bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem kwaśnych owoców ❤❤❤

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za życzenia;)

Wszystkie potencjalne zagrozenia juz bede wyciagac z lozeczka za nim go tam dam :p

W ogole to jednak cos tam zjadl tej marchewki bo byla dzisiaj w pieluszce :D

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ